Abszolút. Vannak a földön olyan elhagyatott, kietlen, ember nem lakta vidékek, sűrű dzsungelek, ahol maradhattak fenn kihaltnak hitt állatok, vagy élnek eddig fel nem fedezett állatok. Pl amit írsz, teljesen el tudom képzelni, de egy nagytestű dínót, mint amit állítólag Kongóban látnak az meredek nekem. De bármi lehet.... A tőlem hozzáértőbbek majd teljesebb választ fognak adni. :-)) Én inkább amolyan kibic érdeklődő vagyok.
Nem hallani róluk, és nem találtak egyet sem?? Dehogynem. Csak nem verik nagydobra. Elég ha felmész a netre, kismillió honlap foglalkozik velük, vagy a youtube-on rengeteg érdekes videó van, igaz sok kamu lejárató hülyeség is, és így sokan úgy vannak vele hogy akkor biztos mindegyik kamu. Pedig van nem egy érdekes, és figyelemreméltó videó, ha rászánsz egy órát, találni fogsz néhányat.
Ha van úlélő dínó, akkor az szerintem vizi faj, a szárazföldiek túléléssében és ne nagyon hiszek, pedig a kongói dolog érdekes. De megint csak visszautalnék a Bojtosúszójú Halra. Ahogy tudom, az a Triász korban élt, még a dínók előtt jóval. És a mai napi élnek. Tehát szerintem logikus, hogy ha ők túlélték, akkor más rejtélyes vizi élőlények is létezhetnek a mai napig. Állandóan szajkózzák hogy a Holdról többet tudunk mint az óceánok mélyéről. Tehát simán van elég helye elbújni Plesiosaurus-oknak, és egyéb lényeknek. Csak az az igazság, hogy a "tudósoknak" addig jó amíg nem kerül elő valami bizonyíték, pl. egy jó állapotú tetem. Mert akkor felborulna minden amik ők állítanak a kihalással, evolúcióval kapcsolatban. Szóval nekik az az érdekük, hogy soha ne kerüljön elő semmi, le kell járatni minden ilyen dolgot.
Én horgászom, és bizton állíthatom neked, hogy olyan édesvizi hal nem létezik, amelyik így mutogatja a hátát. :-)) Amúgy meg nem azt szokták mondani az okosok, hogy a Loch Ness-ben nem élnek nagytestű élőlények?? Márpedig ott úszik valami a videóban. :-))
sziasztok, ha olyan sok a kriptid, mint hallani róluk, miért nem találtak még meg egyet sem? A kongói dinoszaurusz élőhelye is egyre szűkűl , márha létezik, már meg kellett volna találni. Erszényes farkasról még elhiszem, hogy létezhet, de tűlélő dinoszaurusz tuti nincs sajnos szerintem...
Van szerencsém egy újabb vizi szürnyet bemutatni, az altamaha-ha nevűt. Nem dadogok, így hívják, Kellemes újdonság, hogy nem tavi vagy tengeri, hanem folyami élőlény. Georgia államban él, az azonos nevű folyóban. Leggyakrabban Macintosh megye és Damine város közelében láttk. Fénykép nincs róla, csak rajz, ezen egy olyan állat látható, aminek fókaszerű feje és uszonyai vannak, hosszú, szinte kígyószerű hátsóteste, és rombusz alakú farkuszonya. Egy férfi húsz méter hosszúnak és hat méter szélesnek írta le, de szerintem lábat értett alatta, ez jóval valószínűbb.
Egy biztos: azóta jelentősen megnőtt a városba látogatók száma.
Ezt az adatot a Hihetetlen június havi számából vettem, az 57. oldalról.
Én a cikk utolsó bekezdésére helyezném a hangsúlyt, nagy igazság. Ha már előkerültek kihaltnak hitt fajok, akkor logikus hogy lehet még több is. A tömeges kihalás nem azt jelenti hogy abban a pillanatban 100%-ig kipusztult minden faj. Szerintem az óceánokban, vagy nagy kiterjedésű mély tavakban vannak őskori túlélők. Ez a madár nekem egy kicsit hihetetlen.
Érdekes dolgok, amit itt felsorolnak. Az állítólagos pteranodon-fénykép már szóba került itt, az is kiderült, hogy hamisítvány, de a többi hír is nagyon érdekes, főleg összefüggéseiben.
A tudomány mai állása szerint 65 millió évvel ezelőtt a bolygónkon egy hirtelen kihalási hullám pusztította ki az élővilágot. Kiirtva a tengerben, földön és a vízben élő fajok többségét. De időről időre vannak jelentések kihaltnak vélt fajok példányainak[...] Bővebben!Tovább »
Ez az állat nagyon sok minden lehet, talán macska is.
A mérete nem egyértelmű.
Sok vadásztól hallottam, hogy manapság gyakran a vadállatok belegabalyodnak huzalokba, nejlonokba, rongyokba, majd kiszabadítják magukat, de hurcolják az egészet magukkal.
Ezen a rossz minőségű felvételen a testalkata alapján szerintem nem vaddisznót láttunk, de egy karcsúbb, ott honos vadállat lehetett.
Hasonlít ez az eset az Ogopogo-hoz, ( persze az a Champlain tóban él ) mert azt is nézték már fatörzsnek stb..... Simán el tudom képzelni hogy új fajokról van szó. Az áltudósok nyílván erre is tudnának magyarázatot adni, képzelődtek, vízben úszó mutáns cickányt láttak stb..... Amúgy semmilyen képet vagy videót nem találtam róla a neten.
Van szerencsém egy újabb tavi szörnnyel kedveskedni a figyelmes olvasóknak. A május havi Hihetetlen 68 oldalán van egy cikk a Madison megyei Szikla-tóról, ahol egy víz alatti piramist találtak. No meg egy rejtélyes élőlényt is. 1982 nyarán egy evezősverseny résztvevőit rémisztette halálra valami, ami egy úszó farönknek látszott, míg hirtelen ki nem emelte a fejét a vízből, és ki nem nyitotta hatalmas állkapcsait. Az állat nehéz, émelyítő szagot hagyott maga után, majd alámerült anélkül, hogy rátámadt volna az emberekre. Az eset óta a lényt két-három évente biztosan látta valaki, hallották különös, sziszegő hangját, sőt egyszer horogra is akadt, és fél mérföldön át vonszolt maga után egy halászhajót, mielőtt elvágták volna a horgászzsinórt. Felvétel is készült róla, ami alapján sajnos nem lehet azonosítani az állatot. Azt én teszem hozzá, hogy a felvételt nem közölték a lapban.
Az minden további nélkül elképzelhető. hogy állatkertből vagy cirkuszból megszökik egy puma, és szépen eléldegél a birkákon, tyúkon-kacsán, vagy kóbor kutyán. Azért rémnek nevezni enyhe túlzás. Hogy is volt az Istenek a fejükre estek II-ben: Ne piszkáld őket, és ők sem piszkálnak téged.
Dartmoor környékén viszonylag sokszor észleltek különböző nagymacskákat.
1988-ban a lápon találtak egy nagy koponyát ami feltehetően egy pumáé volt.
Még ebben az évben egy farmer rá lött egy leopárdra (?), ami a baromfi állományt akarta megtizedelni, de az állat elmenekült.
A 90'-es évek végén több nagymacskát is láttak (többek közt oroszlánt és pumát vagy legalábbis valamit ami hasonlított rájuk). Sőt egy alkalommal egy csapat kempingező fiú sátrába akart behatolni egy állat, ami karmolás nyomokat hagyott maga után a sátoron.
2006-ban 20 percig volt megfigyelhető egy állat, ami a legelésző birka nyájat követett. A megfigyelők szerint az állat egy lábbal volt magasabb és kétszer olyan hosszú volt, mint a birkák.
Biztos beszívtak az indiánok, aztán farigcsáltak mindenfélét. :-)) Vagy pedig láttak úszni a vízen egy pár csizmát, aztán véletlenül faragtak egy vizikígyót. :-))
A kommentek közt olvastam, hogy valaki nagytestű vaddisznóra tippelt. Hát igen, csakhogy a vaddiszónak nincsen hosszú farka, a képen látható állatnak pedig egyértelműen az van. Engem a futása inkább emlékeztet kutyára mint nagymacskára. Méretes valami az biztos. Kár hogy rossz minőségű a felvétel.
Sziasztok! Nagyon régóta olvasom ezta topic-ot, de csak ma vettem a bátorságot ahhoz, hogy regisztráljak és írjak is ide. Nos pár hónappal ezelőtt valamikor hajnalban sajnos nem tudom,hogy melyik ismeretterjesztő csatornán volt egy nagyon érdekes kis dokumentum film, amiben egy csapat mindenre elszánt lelkes tudós több rejtélynek is a nyomába eredt. Az egyik ilyen egy bizonyos dartmoori rém lett volna. Mutattak egy érdekes videófelvételt -> ( http://www.youtube.com/watch?v=Y87IJ4-Rw-c) amin egy nagy darab állat szalad át. Több állatnak is próbálták modellezni a futását, ha jól emlékszem, akkor oroszlánét és pónilóét , de igazából egyikre se stimmelt a dolog. Igaz, egy pici studióban próbálták az állatokat rávenni a futásra és így igazából egyik sem érhette el azt a sebességet, mint a felvételen látható állat. Ti mit szóltok hozzá? :)
Érdekes. :-)) Hogy ki-mit söpör le az asztalról azt inkább nem kéne feszegetni. Amikor sok éve előkerült az óceánból egy Bojtosúszós Hal ( amit a "tudósok" évmilliók óta kihaltnak hittek ) akkor csak ment a hümmögés. A Hegyi Gorillát is sokáig csak a bennszülöttek babonájának tartották, aztán kiderült hogy nagyon is létező faj. Amúgy meg naponta fedeznek fel új fajokat, igaz hogy főként rovarokat. De csak idő kérdése hogy mikor kerül elő valami olyan élőlény, ami már megkerülhetetlen bizonyíték lesz arra, hogy igenis foglalkozni kell a kriptozoológiához sorolt állatokkal. De addig is kényelmesebb ezeket a dolgokat lesöpörni az asztalról, lehülyézni aki érdeklődik az ilyesmi iránt.
"A rejtett állatok kutatói szerint hatalmas, tevefejű tengeri kígyó él a Csendes-óceánban. Biológusok szerint a titokzatos állat valójában csak egy elefántfóka.
(...)
A kriptozoológiával foglalkozók nem tudják bemutatni az általuk leírt fajok holotípusát, ugyanis ezekből nem áll rendelkezésre preparált példány vagy olyan jó minőségű felvétel, amely kétségtelenül bizonyítaná a faj létezését. A kriptozoológiát ezért a legtöbb természettudós áltudománynak tekinti. Ennek ellenére néhány zoológus hajlandó vitába bocsátkozni a kriptozoológusok állításaival.
(...)
Úgy tűnik tehát, hogy a kriptozoológusokra is igazak Richard Dawkins az intelligens tervezettség híveivel kapcsolatos megállapításai, hogy nem érdemes vitába szállni velük, mert a tudományos érveket lesöprik az asztalról, és a vitában való nagy rutinjuk, hangosságuk miatt előbb-utóbb kifárasztják az ellenfelet. Azt pedig győzelemként, és a saját igazuk bizonyítékaként értékelik, ha a partnerük feladja a vitát."
Sajna, nem közölték, melyik újságból vették át a képet. Egyébként úgy írhatom le, hogy világosszürke alapon - ez a víz - középszürke sziluett - ez alighanem a part - és négy darab, fokozatosan csökkenő nagyságú sötétszürke púp. Ez meg az állat lenne. Elől mintha holmi nyakféle tűnne föl, de ez még a többinél is nehezebben vehető észre.
Ami a harcsás történetet illeti, érdeklődéssel várom/várjuk.