Csak az a szomorú, hogy még csomó ilyen van, amit viszont komolyan gondolnak a szerzők... valahányszor a ffnet-en egy ilyennel találkozom, mindig azon gondolkodom, érdemes-e review-t írni, ha mást nem, annyit, hogy 'Ne írj többet!', vagy azt is bátorításnak veszi...
Nagyszerű összefoglalója annak, hogy mit gondolnak sokan írásnak, és hogy mekkorát tévednek. :) Gyönyörű. Szegény író, vajon hány ilyennel erőszakolták meg a szemét, hogy végül ezt így megírta???? :)
Off( Nekem nem: már most szóltak, hogy holnapig van időm előkészíteni az új fejlesztés éles indulását... máskor estig szoktak várni az ilyen hírekkel;)
Hát én többet vártam magamtól. Azt hittem, hogy ennyi otthoni pihi alatt sikerül kidolgozni legalább két fejezetet, de egy is épp, hogy csak összejött, a nagy rohangászásban.
Na mondjuk a korcsolyázást, és a szánkózást semmi pénzért nem hagytam volna ki...
Na igen, én is nagyon szerettem olvasni a "Rejtett vér"-t, és pont a legdrámaibb résznél állt meg a folyamat... Igazán felodhatta volna még a feszültséget... :-(
Legyél szíves, közöld ezt azon százakkal (tízezrekkel, ha kinézünk az angol fandomba) is, akik évek óta nem írtak egy sort sem a művükhöz.
Na jó, természetesen igazad van, semmi kétség. Nem illik ezt csinálni, főleg nem egy fordítással, már csak az eredeti íróra való tekintettel sem. Nem az erősségem a kitartás, de dolgozom rajta, és most újra áll mellettem valaki, aki segít. Nem írok le semmit, ami ígéretnek tűnhet, mert azokat folyamatosan megszegem, bár többnyire sírok is magamban miatta. De az tény, hogy a Megváltásnak a napokban lett új magyar része, és hogy az a valaki, akit előbb említettem, már itt noszogat (kedvesen), hogy folytassam. Ennyi.
Nézd, nem vagyok egy frászban miatta, mivel már elolvastam eredetiben, de mégis, egyfajta gesztus olvtársaink felé, hogy nem hagyunk félbemaradt műveket szerteszét...
Ó, törölve lesz az. Ahogy a Lumosról is. A Merengőről már lekerült, a megszűnt TR-en fenn marad, de még kevesebb résszel. Ám nem félbehagyott. Most készül a 11. rész. Csak ezentúl egyedül LJ-n olvasható.
StormBird horoszkóp 2008, kos, szűz aszcendensel (vagy mivel) és mardekáros beütéssel)
2008-ban megtáltosodik, szorgalmas és jó kislány lesz, akit nem téríthet el semmi attól, hogy fordítson (kivéve a felvételi meg az OKJ és a német nyelvvizsga, de csak átmenetileg). Írni is újra elkezd, amit még nyílt oldalakon publikál, de továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy fordításait mindössze egy helyen, LJ-s oldalán tegye közzé. Indoklást tovvábra sem fog adni, mert a lényegen úgy sem változtat. A hozzászólásokat és leveleket továbbra is szívesen fogadja, mert imádja a HP fandomot, amely annyi mindent adott neki.
Mit gondoltok, StormBird folytatja a Megváltás fordítását? A ffnet-en abbahagyta, van még neki egy LiveJournal-os oldala, ahová regisztrálni kellene, esetleg valaki ránézhetne... StormBird's translations (from English into Hungarian) Megváltás (krtshadow’s Redemption)