Keresés

Részletes keresés

Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.31 0 0 6041
CIVIL SZERVEZETEK ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSA
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 4/2007. (II.26.) KGY. rendelete alapján a 2008. március 24-ei közgyűlésén meghatározta a civil szervezetek önkormányzati támogatására elkülönített alap egyes keretek közötti felosztását, a pályázati kiírások megjelenés módját, továbbá a pályázatok benyújtásának és elbírálásának határidejét.

A pályázatok benyújtásának határidejét az önkormányzat hivatalos honlapon történő megjelenéstől számított 45 napban, elbírálásuk határidejét a benyújtástól számított 15 napban állapította meg.

A pályázatok a honlapon 2008. március 31-én jelentek meg.
palánkos Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6040

Köszönöm!

Nagy nehezen már találtam valamit. Végig kellett néznem a 2007-es közgyűlési anyagokat. Igaz, hogy ez nem tűnik koncepciónak, de a kérésnek megfelel.

Előzmény: Piros Hangszóró (6039)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6039
Javaslom, írj az erd.hu szerkesztőinek kérdést a Kapcsolatfelvétel menün keresztül
Előzmény: palánkos (6037)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.27 0 0 6038
Ma 10,00 órától Közgyűlés!
Előzmény: Piros Hangszóró (6036)
palánkos Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6037

Itt is megkérdezem, hogyan érhető el a város "Sport koncepciója"?

A város honlapján kerestem, de csak azt találtam, hogy tárgyalták. Sporttal foglalkozó hallgatónak kellene.

Előzmény: Piros Hangszóró (6036)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.21 0 0 6036
Who111 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6035

Én nem akarom, hogy magyarázkodj.

Én is hasonlót olvastam ki a postodból.

Piros Hangszórónak rossz napja volt.

Próbáljuk kicsit tuningolni... :-)

Előzmény: palánkos (6034)
palánkos Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6034

Most azt akarjátok, hogy magyarázkodjak?

Akkor gyorsan beírtam azokat a napirendeket, amelyekről tudtam, vagy éppen fontosnak találtam. Nem hiszem, hogy nekem kellett volna szószerint bemásolni az összes napirendet.

Abban meg mi a sértő, hogy megjegyzést tettem a tudósító távollétére?

Arra sem törekedtem, hogy minden napirendet kommentáljak. Csak ahhoz szóltam ami érdekelt, vagy amit éppen a TV-ben megláttam.

Egyébként rendszeresen el szoktam olvasni az ide felírt napirendeket, amit jónak tartok.

Azt ugye nem várja el senki tőlem, hogy mindegyik tartalmának és a végső döntésnek tapsoljak?

Előzmény: Törölt nick (6032)
Who111 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6033
Ezek szerint mégis csak olvassa valaki, ha azonnal reagálnak, ha nem írsz... :-)
Előzmény: Piros Hangszóró (6031)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6032
A 6025. nyitó gondolata tényleg otromba, de ez a beíróját minősíti, nem Téged. Még az is lehet, hogy csak lefelejtette a szmájlit a végéről. :-))
Előzmény: Piros Hangszóró (6031)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6031
Nem ez a lényeg...
Ha az ember csak ír, csak ír, annélkül, hogy érdemi reakció lenne, egy idő után teljesen érthetően felteszi a kérdést, hogy: minek?

Az meg külön érdekes, hogy ha egyetlen alkalommal -más elfoglaltság okán- nincs rá időm vagy éppen kedvem, mert olyan a hangulatom- akkor mindjárt gyanúsítgatás meg összeesküvés-elméletek fogalmazódnak meg.
Előzmény: Törölt nick (6030)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6030
Ha számít, eztán minden beírásodra nyomok egy "olvastam, köszi" választ ! :-))
Előzmény: Piros Hangszóró (6027)
Who111 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 6029

Dehogy nem érdekel!

Minden érdekel, ami itt történik. Folytasd csak nyugodtan!

Egy tudósításra nem kell reagálni, azt értelmezni kell, elolvasni kell, stb.

Nem azért nincsenek reakciók, mert nem érdekel senkit! :-))

Előzmény: Piros Hangszóró (6027)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.17 0 0 6028
Városfejlesztő Társaság létrehozására készült javaslat

A 352/2007. (XII. 20.) KGY határozatnak megfelelően elindítottuk az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) kidolgozását. Ebben kijelölésre javasoltuk az egyes városrészeket és azokat az akcióterületeket, amelyekre első körben Akcióterületi Terveket (ATT) javaslunk kidolgozni (a későbbiekben javasoljuk újabb Akcióterületek kijelölését és ATT-k készítését):
-Városközpont
-Parkvárosi alközpont
-"Hétágú csomópont" (Kalotaszegi-Lőcsei-Szovátai csomópont)
-Tárnoki úti fejlesztési terület
-Érdligeti alközpont
-Érd-Ófalu
-Gazdasági-logisztikai gazdaságfejlesztési terület Érd D-Ny-i külterületi részein.
Előzmény: Piros Hangszóró (6026)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.16 0 0 6027
[off]Eddig azt hittem, a kutyát nem érdekli, csak én írogatok itt magamban ebben a topikban közgyűlési témákban:) [/off]

Kifelejtetted azt, hogy a Közgyűlés döntött arról is, hogy támogatja az Érdi Környezetvédő Egyesület azon tevékenységét, hogy elinduljon a Fundoklia völgyben a kitakarítás valamint a további környezetkárosító tevékenységek megelőzése.

Az ÉKE egy kb. 5 millió Ft-os pályázatot kíván benyújtani a Környezetvédelmi Minisztérium vonatkozó pályázatára, ebben támogatja őket a város (anyagilag is).
Előzmény: palánkos (6025)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2008.03.16 0 0 6026
Márciusi bizottsági és részönkormányzati meghívók

Egy pár érdekes téma (szubjektív válogatás):

Városfejlesztési, Műszaki és Mezőgazdasági Bizottság
2. Javaslat az ebek, macskák valamint kedvtelésből tartott egyéb állatok tartásáról szóló rendelet tervezetének megvitatására

Vagyongazdálkodási és Beszerzési Bizottság
6. Javaslat az Érd Diósdi úti vasúti átjárók különszintű kialakítása, az elővárosi közlekedés feltételeinek javítása a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon, valamint az érdligeti megállóhely rekonstrukció MÁV Zrt beruházásában megvalósult projektek által igénybevett önkormányzati területek, MÁV Zrt. részére történő tulajdonba adására

Sport és Ifjúsági Bizottság
2) Javaslat a Batthyány Általános Iskola közoktatási típusú sportiskolává történő átalakításának szakmai, pénzügyi koncepciójára

Oktatási és Művelődési Bizottság
-Javaslat az általános iskolai beiskolázási körzetek módosítására
-Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a nem önkormányzati fenntartású oktató –nevelő intézmények feladat átvállalásáról
-avaslat humán emelt szintű osztály indítására a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a 2008/2009. tanítási évben

Európai Uniós és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága
Tájékoztató németországi (Brandenburg tartomány) testvérvárosi kapcsolatok kezdeményezésének lehetőségéről (szóbeli tájékoztatás)
palánkos Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6025

Nem kívánom átvenni Piros Hangszóró szerepét. Úgy látszik sokat tájékoztatott, ezért pihenőre küldték.

A mai napirendek voltak:

1./ 2008. évi költségvetés

2./ Az önkormányzat által fenntartott élelmezést nyújtó intézmények nyersanyagköltségének meghatározásáról szóló rendelet módosítása

3./ A civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló rendelet módosítása

Tájékoztató az előző évi végrehajtásról

4./ Környezetvédelmi jellegű pályázat benyújtása

5./ Tájékoztató a nem pályázat útján nyújtott támogatásokról.

(Nem szószerint írtam be)

Ahogy kivettem a közvetítésből, az utolsó napirendet hallva, a pályázat nélküli odaitélés nagy vitát váltott ki. Pl. Treff99Kft pályázat nélkül kapott 1 612 500 forintot.

Valóban jól tudod a főösszeg változását: A koncepcióban még 15 028 545 eFt szerepelt, a mai anyagban pedig: 13 727 510 eFt szerepelt.

Szerintem egy érdekesség:

A Polgármesteri Hivatal létszámát 20 fővel kívánják emelni, a hivatal személyi kiadásait kb. 230 millióval.

Előzmény: otterlo (6024)
otterlo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6024
Éppenséggel ezt sem találtam a honlapon, csak egy korábbi tervezetét. Ahhoz képest viszont - állítólag - mára megváltozott a tárgyalt tervezet, mintegy 1,5 milliárd Ft mértékben. Lehet persze, hogy ez csak álhír, de az ilyen bizonytalanságot is kiszűri az, ha megjelentetik - még az ülés előtt - az előterjesztéseket.
Előzmény: palánkos (6023)
palánkos Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6023

Pedig ők megmondták, hogy jobban csinálják. A többség el is hitte.

Más: A közgyűlés ma tárgyalta a 2008-as költségvetést.

Előzmény: otterlo (6020)
Árpi Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6022
Fontos vagy sem, kötelező lenne. Csak épp a politikai vezetés által elkövetett dolgokra nincs szankció.
Előzmény: Törölt nick (6021)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6021
Nincs rá ember, vagy nem fontos a tájákoztatás ezen fóruma?
Előzmény: otterlo (6020)
otterlo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 6020
Ma ülést tart a városi Közgyűlés. Ennek ellenére egyetlen előterjesztést sem tettek közzé az önkormányzat honlapján az előterjesztések között. Sajnálatos, hogy egyre inkább kezdenek hasonlítani az előző csapathoz. :(
otterlo Creative Commons License 2008.02.15 0 0 6019

Én nem bukásként éltem meg. Úgy látszik eléggé eltérő az értelmezésünk mit tekintünk annak. Nálam például a bukás előfeltétele, hogy valamilyen pozícióból lefelé vezet valakinek az útja (ha ott sem volt, akkor honnan is bukna?).

Az én értelmezésem szerint bukás az, ha valaki elveszíti a polgármesteri posztját és csupán a pártlista nyomja be képviselőnek.

Bukás, ha valaki bizottsági elnökből, tanácsosból lesz listán benyomott képviselő.

Mint ahogy bukás ízű az is, ha valaki egyéni választókerületi képviselői székét veszíti el, mert a választói inkább mást választanak helyette.

Előzmény: palánkos (6012)
Báxli Creative Commons License 2008.02.15 0 0 6018
Ez a stílus egy pár napja hiányzott. Ezek a nyugodt higgadt észérveket pótló, stílusos megnyilvánulások. A következő lépések: fújulás, síp, kereplő, tojás, molotov koktél.... Aztán jöhetnek újra a 40-es évek...
Előzmény: havas úr (6015)
otterlo Creative Commons License 2008.02.15 0 0 6017
:)
Előzmény: Árpi (6016)
Árpi Creative Commons License 2008.02.15 0 0 6016
Vannak még itt páran odalent...
Előzmény: havas úr (6015)
havas úr Creative Commons License 2008.02.14 0 0 6015

Mostr aztán szarban voltál ugye?

ELDÖNTÖTTÉK EGY PÁR ÉVE A VÍZPRIVATIZÁCIÓT AZ MSZP-SEK. KÜZDÖTTÉL ,GŐFŐZERŐVEL UGYE! MOST VISZONT ŐK KÉRDEZNEK VISSZA. DÖCSAKOVSZKI A POLITIKA LEGALJA!!!!!! MUTYIZNI, eladni, lenyulni AZUTÁN MEG EMELÉST NEM SZAVAZUNK MEG! DÖCSAKOVSZKI A VÁROS SZÉGYENE GONDOLKOZZ. NEKED SOKAT KÖSZÖNHETÜNK!!!!!!!!!!!

Előzmény: otterlo (6006)
Áfaanti Creative Commons License 2008.02.14 0 0 6014

Kedves otterló!

Megemelem a  kalapom, mea culpa sokmindenért!

Köszönöm, korrekt vagy, elismerés! Jó éjt!

Árpi Creative Commons License 2008.02.14 0 0 6013
Ki is bukott itt???
Előzmény: palánkos (6012)
palánkos Creative Commons License 2008.02.14 0 0 6012

Gondolod, hogy akkor ne is tegyük szóvá?

Az igaz, hogy mindent megtettél akkor, hogy másképpen legyen. Sikerült is. Most

"másképpen" örülhetsz, vagy savanyú a szőlő?

Mi legalább bosszankodhatunk, és dolgozhatunk a másképpenért. Te miért dolgozhatsz akkora bukás után?

Előzmény: otterlo (6011)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!