>menetes Leicák közül tényleg a menetes Leica a legjobb vétel
na ja, meg meg az a szaz masik ami letezik a ruszki csodakon kivul.
>Az szerinted szentségtörő, nem érti a lényeget.
ezt a mondatot nem is ertem, de abbol indult a dolog hogy a leica nem jo ar ertek aranyu hasznaltra. hat ez kb olyan volt mint egy sportautosnak (vagy stilszeruen vetaranosnak) azt mondani hogy nem jo az ar ertek aranya mert a tescoba opelastraval is el lehet menni...
multkor lattam olyan muanyg granulatumot ami viztol(?) megpuhul es mint a gyurmat lehet formazni egy ideig. abbol szoktak gyartani diy dolgokat, aztan ha megkotott lehet furkalni, talan mentes anyat vagy szegecset is bel lehet faragni/gyurni. hogy mi a neve nem tom, de talan +lehet talalni.
"Kovács Sándorné munka közben a normál- és keskenyfilm-perforáló gép mellett, a Forte Fotokémiai Ipar Rt. váci gyárában. Ez a művelet egyébként teljes sötétségben folyik. ":)
Danuvia és Pannónia km. órák belsejében szoktam hasonló állapotú spiáter alkatrészekre bukkanni.
Ott vagy a csere segít, vagy az egyszerűbb alkatrészek utángyártása rézből vagy aluból.
Tudom, hogy nem egyszerű, de talán itt is célszerű lenne utángyártani a komplett alkatrészt. Alkalmas lehet az alu, a réz, esetleg egy darab vastag textilbakelit, ami aztán megkaphatná a megfelelő helyen a kis réz menetes perselyeit...
Lehet, hogy élénknek tűnik a fantáziám, de mindenféle túlzás nélkül az a véleményem, hogy ha valaki erre képes, akkor az Te vagy!
A függőlegest a 7. szerelési lépésben látható ablakkal kel állítani.
A képen egy Zorki látható, de szemlélteti a lényeget.
Már le van csavarva a külső alu gyűrű, és ezt találod alatta. A külső karika rögzíti a távmérő egységbe ezt a lencsét, amit a belső gyűrűben látsz. Ez a belső-gyűrű a külsőbe kúposan illeszkedik, ezért el lehet forgatni, de az alukarika felhelyezésekor beleszorul a külsőbe.
A belső karikát kell forgatni finoman. Egy minimális forgatás, egy nézés, ha rossz irányba változik, akkor ellenkezőleg forgatni. Elsőre egy-egy forgatás max. 15° !
A FED-nél a belső karikán valszeg két hasíték található, ezekbe egy csipesszel bele lehet kapaszkodni.