Keresés

Részletes keresés

Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 319
Polgármestter - jelölt Úr!
Az itt adott hozzászólást vesse össze A Polgármester II. oldalán található1.5.- el.
Fejlesztési tervről beszél Tarlós, fejlesztési koncepcióról Bihary.
A koncepciót bizottságnak kell elkészítenie.
Van ilyen bizottság.
'998 óta nem készített és nem terjesztett elő ilyen javaslatot.
Tarlós szerint 1998 és 2001 szeptembere között ennek elnöke Bihary Gábor volt.
Hogyan is állunk akkor azzzal, ami az Ön feladata volt?
Ott kell helyt állni, ahova kerültünk, nem a panaszok publikálásában!
Mit tett le az asztalra?
Polgármesterré választanák, akkor már nem bizottságot hagyna ott dogavégezetlenül, hanem egy teljes kerületet?
Nem tiszta ez az ügy:
Tiborc
Előzmény: peyerk (307)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 318
Köszi a válaszokat.

Lakótelep: az őrzött parkoló jó ötlet, van is egy pár, úgy 8-10e HUF / hó. Ez azért nem tűnhet soknak, de egy tizenéves kocsival nem biztos, hogy megéri (mondjuk egy Kispolski ~90e HUF, a parkolása meg 12x8e HUF egy évre...).
Van hozzánk közel is egy ilyen parkoló, de nincs benne szabad hely...

Színház: drukkolok, jó lenne. Aztán majd lehet hívni vendégjátékra csoportokat :-)
Szerintem érdemes lenne együttműködni a Szigettel (a szervező céggel), nekik érdekük a jó kapcsolat az önkormányzattal, és biztos tudnának segíteni.

Bővebb program: a 10 oldal már nem rossz. A most tőled olvasott program az inkább vázlat, kb. 'ezt akarjuk elérni' dolog. Én egy ok-okozati logikára épülő programra volnék kiváncsi, pl. forrásmegjelölésekre a fejlesztésekhez, konkrét tervekre (tehát nem az pl., hogy felújítjuk a játszótereket, hanem az, hogy 10 játszótér 2 év alatt).

Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.08.27 0 0 317
A II. kerületben is ugyanezzel probálkoztok lejáratni a helyi MSZP-SZDSZ polgármester-jelöltet.

Nincs más ötlet? Csak ez?

Előzmény: DLaszlo (311)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 316
Az MSZP- SZDSZ a legnagyobb számú, ez elfogadható fogalmazás, Polgármester-jelölt Úr?
Százalékos adatot nem tudok előkapni.
"Nem MSZP-s többségű a testület és Tarlós nem működik vele együtt."
Akkor mit tesz? Kirekeszti Őket, kizavarja az ülésekről, nem beszél velük?
Nem értem ezt én sem.
Tiboec
Előzmény: peyerk (302)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 315
"Van egy inkorrekt hivatkozás Bihary honlapján az indexen folyt(folyó) vitára, a tavalyi műbotrányra. Természetesen korrekt, kiegyensúlyozott hangon folytattak, ugye kedves doncike."
Az a téves, á akart lenni:"Természetesen korrekt, kiegyensúlyozott hangon folytatták".
Ez az indexes asztaltársak hangnemére utalt.
Tiborc
Előzmény: doncike (291)
Főtitkár Creative Commons License 2002.08.27 0 0 314
Idővel benő a te fejed lágya is elvtárs.
De nem nekem van igazam, hanem a PÁRTNAK!!! Ezek a PÁRT útmutatásai.

Lenin
(majd letagadom)

Előzmény: cc (313)
cc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 313
ritkan szoktam egyeterteni a kulonbozo szemelyzetis, fo es altitkar elvtarsak szovegevel, de ebben speciel igaza van.
Előzmény: Főtitkár (312)
Főtitkár Creative Commons License 2002.08.27 0 0 312
Igazad is van édes elvtárs!
Eszedbe ne jusson a VIP státusz!! Így később minden peyerk néven tett hozzászólást le lehet tagadni.

Éberség.

Előzmény: peyerk (296)
Pepinbacsi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 310
Öngól kedves elvtárs.
A komenisták szórólapján pont ezekkel vádolják a Tarlóst.
Egyeztetni!
Előzmény: Törölt nick (294)
cc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 309
most csak egyetlen felvetesedre valszolnek. ha gat epulne a romai parton, akkor a terulet elsodleges celja, a csonakhazak el lennenek vagva a viztol. egy masik topikban leirtam, a hajoknak alapvetoen nem art a csonakhazba beomlo viz, fahajoknal meg jo is. az aradas miatt ugy sem lehet evezni, viszont nem szarad ki a hajo. hogy idoszakosan nem lehet a romai partot biciklizesre hasznalni, no bumm.
az arter az arter es valoszinuleg azert olyan olcso ott a telek, talan ezt nem muszaj felttlenul beepitesre hasznalni. gat van az ut tuloldalan, emeljek meg azt.
a romai part rendezesekor meg csk enm is arra gondoltam, hogy le kellene aszfaltozni (vetek lenne). csak idonkent kaqtryuzni kellene azt is.
Előzmény: peyerk (300)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.08.27 0 0 308
tipp: a Zsófia utca folytatása az Aranyhegyi útig (nem tudom, milyen utcák vannak ott, de az egy nagyon kusza földúthálózat, a legjárhatatlanabb fajtából).

Arra nem gondolt még senki, hogy az aquincumi híd (egyik) folytatása egy 2x2 sávos Kunigunda utca legyen, egészen az Eurocenterig, ahol továbbmehetne a hegy hasában a külső II. kerület felé? (persze ez nem a mi érdekünk, de a Hűvösvölgyi út környékén élők biztos örülnének)

peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 307
1990-ben 72 km földút volt a kerületben. 2001-ben még mindig 72 km volt. Úgy számolunk, hogy e hossznak kb. a harmada lesz megépíthető az önkormányzat következő 4 éves forrásaiból. A konkrét helyekről a Fejlesztési Koncepció alapján kell majd dönteni. Szerintem elsősorban a hagyományos beépített területek lakóutcáit és a nagyobb forgalmú földutakat kell burkolattal ellátni.

A lakótelepeken az a gond, hogy az autók tulajdonosai - joggal - közel szeretnék tudni kedvencüket, ezért a házak köré, akár a zöldre is állnak. A lakótelepek távolabbi részein kialakítandó őrzött parkolókkal egyrészt javítani lehet a közbiztonság állapotán, másrészt akkor már el lehet várni, hogy a parkolókban álljanak az autók.

Én úgy tudom, vannak a nyárfára allergiások, nem is kevesen. Megkérdezem majd az e részt író szakértőnket.

A színház ötlete alapvetően azért merült fel, mert sok amatőr és kisszínház működik a kerületben, állandó játszóhely nélkül. Tehát elsősorban egy befogadó színházról van szó, ami aztán tovább is fejlődhet.

A kerülethatárokon felállítandó táblák ötlete tetszik. Sajnos fontosabb feladat, hogy az elmúlt években a polgármesteri hivatal által kihelyezett szabálytalan, gyakran megtévesztő információkat tartalmazó utcanévtáblákat cserélni kell majd, a hiányzókat pedig pótolni.

Bővebb programot... Nem tudom mennyire bővebbre gondolsz. Egyelőre egy kb. 10 oldalas füzetet készítünk.

Előzmény: Konrad (263)
peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 306
Nincs kép a lakásomról. Talán majd lesz.
Előzmény: Pepinbacsi (268)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 305
Oké, megvárom :-)
Előzmény: peyerk (304)
peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 304
Épp azt böngészgettem, de sokat kérdeztél, most inkább lefekszem aludni. Egy részére már válaszoltam, a többi remélem kibír pár napot :)
Előzmény: Konrad (303)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 303
Plíz, a (263)-as hozzászólásomra is reagálj :-)
Előzmény: peyerk (301)
peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 302
Már megint tényként állítasz dolgokat, amik nem igazak. Nem MSZP-s többségű a testület és Tarlós nem működik vele együtt.
Előzmény: Tiborc (288)
peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 301
A rakpart szélesítésének tervezésekor erre is figyelemmel voltak. A legmegfelelőbb helynek kb. a Nagyszombat utca vonala látszik, és - légy erős - a HÉV alatti vezetés. Ha az árvíz elönti a rakpartot, senki nem fog aggódni az aluljárhatatlanság miatt :)
Előzmény: cc (279)
peyerk Creative Commons License 2002.08.27 0 0 300
Szerintem a polgármester nem beszélhet úgy a kerületben élők problémáiról, mintha nem lenne köze azokhoz. Nem az a kérdés, kinek a hatásköre, hanem az, mit teszünk a megoldásért. S ha mindent megtettünk és mégsem jártunk sikerrel, akkor el kell mondjuk, mi hiányzik a megoldáshoz. Azt hiszem egyetértünk, de nekem fontos, hogy ebben a megközelítésben álljunk hozzá minden ügyhöz.

Az Árpád hídi felhajtó kérdése összetett.

Egyrészt az Árpád híddal nem az az egyetlen probléma, hogy kevés a kapacitása. A fel- és lejutás bizonyos irányokban felesleges többletforgalmat generál. Ilyen az Árpád fejedelem útja és a híd kapcsolatának hiánya. Ezen részben lehet segíteni, a Főváros terveiben ez szerepel is. Déli irányból viszonylag egyszerűen lehet új felhajtási lehetőséget adni. Ehhez azonban a kerületnek kell valamennyi területet biztosítania.

Másrészt az Árpád híd szűk kapacitása csak kisebb részt a 3 sáv következménye. Sokkal nagyobb gond a végein lévő csomópontok kapacitásának hiánya. Mindennapos tapasztalat: a felvezető utakon csak lépésben lehet haladni, majd a híd 3 sávján már egész elfogadható a tempó. Ez is a fel- és lehajtók részbeni átalakítását indokolja.

Az alsó rakpart kiszélesítését kerületi érdeknek tartom, nem kerületi feladatnak. Tennünk kell érte.

A két új híd szerepel a kormányprogramban. Az aquincumi híd fő felvezetése a 10-es út új bevezető szakasza lesz a vasút mentén, ehhez természetesen a Pomázi út is csatlakozik.

A római parton az árvízvédelem végleges megoldására van szükség. Nem szeretnék árvizi hajósként szerepelni vízben álló házak között, inkább büszkélkednék az el nem árasztott házakkal. Az új gáton el lehet majd helyezni a bicikliutat és sétányt. Tudom, van aki félti a kilátást. De ahol a Duna látszik, épp ott jön áradáskor.

Melyik áruházakkal? Melyik téglagyár? Melyik buszjáratok?

Szerintem új parcellázás nem szükséges. A meglévő területeket kell urbanizálni, ez épp elég feladat a következő évtizedre.

Előzmény: cc (276)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 299
Dlacus, megnyugodtál!?

Áruld már el, hogy most akkor kire szavazol, naaaaaaaa!! Annyira érdekel!!!!!

Előzmény: peyerk (297)
peyerk Creative Commons License 2002.08.26 0 0 298
Válaszoltam. De úgy látom, más is van itt a Fórumon, aki tudja a helyes megoldást :)
Előzmény: Pepinbacsi (275)
peyerk Creative Commons License 2002.08.26 0 0 297
Nem, nem voltam.
Előzmény: DLaszlo (274)
peyerk Creative Commons License 2002.08.26 0 0 296
Korábban az Indexen már többször egyértelműen elmondtam: peyerk azonos Bihary Gáborral. És mivel nem a jelöltté választásom óta vagyok itt jelen, azt hiszem semmi szükség VIP státuszra vagy névváltoztatásra.

Ha néha nehezen tűrtem egynémely - pontosabban egy - olvtárs stílusát és valótlan állításait, azért elnézést kérek. Ezentúl inkább figyelmen kívül hagyom az ilyen hozzászólásokat.

Arról, hogy a Szegfű mit és hogyan ír, nem szükséges itt tudósítani, ki-ki olvassa el maga, papíron vagy a neten. Egyet azonban határozottan állítok: soha semmilyen formában nem vettem részt sárdobálásban, gyalázkodásban. Ezt is ki-ki olvassa és döntse el maga.

Előzmény: doncike (269)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 295
Amúgy meg mi közöd hozzá, hogy valaki volt-e katona vagy sem? És ha igen, akkor rohansz és rá szavazol. Ha nem, akkor meg nem?

Sajátos, hajuknál fogva előrángatott szempontok.

Más. Elég furcsa dolgot vettem itt észre, olvasva a hozzászólásokat és Tarlós kiadványait. Valahogy egyeznek a sejtetések, sugalmazások, néha még a megfogalmazások is. Nos, kedves kistarlósok: ti adjátok neki a tippeket, vagy az övéit szajkózzátok? Vagy netán a pm-hez van szerencsénk itt csak más hangján, más kezével? Elég valószínűtlennek hiszem a szövegegyezések miatt, hogy ne olvasná ezt a fórumot. Gondolom minden este beszámolnak neki róla :-))

Mindenesetre az igen szoros kapcsolatot Tarlós és egynémely itteni nick között az is mutatja, hogy úgy tűnik, túl sok olyan részlet hangzik itt el, amelyeket csak nagyon a tűz közelében ülő ember tudhat.

Előzmény: DLaszlo (280)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 294
Úgy fordulhat elő, hogy ezek eltakarítása nem tartozik a képviselőtestület hatáskörébe. A megfelelő hivatali alkalmazott feladata. Pont.
Előzmény: Pepinbacsi (275)
GanxtaL Creative Commons License 2002.08.26 0 0 293
Minthogy már 3x megválasztották polgármesternek, valszeg télleg csak neked tűnik úgy.
Előzmény: cc (286)
doncike Creative Commons License 2002.08.26 0 0 292
Na igen, a függetlenség.

A Polgármesterben Tarlós azt írja, hogy ő független, mert (már) nem tagja egyetlen pártnak sem, ezért párt(ok)tól független. Ezen az alapon Medgyessy is független, ő sem tagja (már) egyetlen pártnak sem.

Tarlós mellett ezügyben egy körülmény szól csak: listán nem indult. Viszont azt nyilatkozta (még a választások előtt), hogy ha bekerül, akkor az MDF-frakcióban fog ülni. Márpedig a frakcióval kötelező együtt szavazni, függetlenül attól, hogy az adott pártnak tagja-e, vagy sem.

Ezért szerintem Tarlós függetlensége fából vaskarika. A "polgári" oldal támogatását úgy szeretné élvezni, hogy az abból adódó esetleges hátrányokat (mai hír: MSZP:60%, Fidesz: 32%) nem akarja vállalni.

Előzmény: Konrad (290)
doncike Creative Commons License 2002.08.26 0 0 291
"Van egy inkorrekt hivatkozás Bihary honlapján az indexen folyt(folyó) vitára, a tavalyi műbotrányra. Természetesen korrekt, kiegyensúlyozott hangon folytattak, ugye kedves doncike."

Szeretném, ha pontosan megjelölnéd, hogy mikor és hol állítottam ezt.

Most megnéztem a két szegfűt is, csak a Te kedvedért ;)

Tipikus helyi pártújság, semmivel több "negatív kampány" nincs benne, mint a Polgármesterben, vagy esetenként az Óbudában.

Ja, és azt kellene megérteni, hogy a "másik" vélt vagy valós mocskolódása nem ad felmentést a "miénkre". Az akkor is mocskolódás, ha a "röviden válasz".

Előzmény: Tiborc (287)
Konrad Creative Commons License 2002.08.26 0 0 290
Örülök, hogy beraktad ezt a grafikont.
Tarlóssal ugyanis az a legfőbb bajom, hogy a kapott hatalommal nem csak él, hanem én úgy érzem, vissza is él.
Az, amit a Sziget és a homoszexuálisok kapcsán tett, és ahogyan azt tette, nekem elég volt ahhoz, hogy biztosan ne rá szavazzak.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki egy ilyen kérdésben ennyire intoleráns, az másban is ilyen intoleráns tud lenni. Később hozott is erre példát az élet...
Nem tetszik az sem, hogy függetlennek akarja magát beállítani, közben pedig tudjuk, hogy támogatja a Fidesz és az MDF. Persze tavasszal is nagy felhajtást csinált, amikor a Fidesz 'véletlenül' kirakott pár őt népszerűsítő Fideszes óriásplakátot. Emlékszem én arra is, amikor az egyik embere az önkormányzatból ment a Fideszes szórólapokért... (Találkoztam vele, én is azért voltam ugyanis.) Ez a függetlenség számomra kétszinűség. Nem tehetek róla, de azt látom, hogy elkötelezte magát egy csoportosuláshoz, és most ezt azért nem vállalja, hogy ezzel hátha nyer pár szavazatot. Éppen csak az őszinteséget veszítette így el nálam és még pár ismerősömnél.
Nem tetszik az sem, hogy viselkedését sokszor kiskirályinak érzem, de a kerület működésében nem látom nyomát ugyanennek a 'vaskezű vezetésnek'.
Nem szerettem Hódmezővásárhely volt polgármesterét, Rapcsákot sem, de ő legalább sokat tett a városáért.
A III. kerület területileg, lakosságilag az egyik legnagyobb kerület. Ha a polgármester nem tudott többet 'kihozni' belőle, akár szemben a fővárosi vezetéssel, akár azzal együtt, akkor valamit nem csinál jól.
Persze nem biztos, hogy Bihary jól fogja csinálni. De mivel Tarlós munkája ÉS viselkedése nekem nem tetszik, ezért úgy gondolom: lássunk mást is.
Előzmény: Tiborc (287)
cc Creative Commons License 2002.08.26 0 0 289
csak egy kicsinyket ott tesznek keresztbe egymasnak, ahol tudnak.

kicsit erthetetlen szamomra az allaspontotok. en is tudom, hogy igerni konnyu, meg lehet popularista szovegeket hangoztatni, de valami alapjan csak el kell indulni. szvsz pusztan a fejuk es part preferenciajuk alapjan onkormanyzatot valasztani eletveszelyes. fokent ez utobbi. a polgarmester c. nagysikeru kiadvanyban olvashatok, mit szeretne TI. semmivel nem mond tobbet, mint BG sajat honlapjan meghirdetett dolgok. ha lenne egy kommunikacios szakember es kivalasztana a lenyeget belole, felek egyik esetben sem maradna semmi.

ezert gondoltam, hogy vitara kesztetjuk a jelolteket. lehet, hogy szamodra TI eddig paradicsomi allapotokat teremtett, de en meg azt szeretnem tudni, hogy nalunk mikor teremti meg. es ha nincs ra forras, akkor a forrasok pontosan hova mennek, milyen fontosabb celok vannak. ha viszont BG tenyleg szeretne polgarmester lenni, akkor kuzdjon meg a szavazatomert. ne erezze ugy, hogy ha nem vagyok megelegedve a helyzettel, akkor mar automatikusan o kapja meg a szavazatomat. lehet uis ervenytelenul is szavzni. az is egy modszer.

Előzmény: Tiborc (288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!