Azért nem küldöm el, mert ez egy könyv... és mint ilyen szerzöi jogvédelem alatt all. Hogy én itt leforditok 10-15 receptet, az egy dolog, de az egészet elküldeni nem akarnam:(
Vagjuk aprora a husos szalonnat, piritsuk meg a kavéskanalnyi olajban 2 percig élénk tüzön, adjuk hozza a durvara tört diot, a sot és a borsot. Keverjük össze és lassu tüzön hagyjuk összeföni 5 percig.
Ezalatt habverövel keverjük össze a tojast, a lisztet és a sütöport, lassanként adjuk hozza a tejet és az olajat, majd legutoljara a sajtot.
Morzsoljuk a rokfortot a szalonnara, keverjük meg, majd adjuk a lisztes keverékhez.
Öntsük a kizsirozatlan formaba, és süssük 45 percig.
a Konyha trükkökben azt olvastam, hogy valszeg neked volt valami juhtúros muffin recepted. Ha megtalálható ebben a topicban, milyen néven kell keresni?
Rebarbarából én egy gyümölcstorta-formában (alacsony, hullámos szélű) sütöttem tegnap egy elfogadhatót, kb. palacsintatészta volt az alapja, arra kellett szórni az apróra vágott nyers rebarbarát, és megsütni. A mindmegette.hu-ról bányásztam a receptet, és tettem egy kis diót még a tésztába.
adrienne, szerintem a receptgyűjteményt elküldhetné JamieC-nek, a muffin-oldalán közzé tudja tenni, ez lenne a legegyszerűbb. ribizli
Kokuszos-fahéjas cake :
2 tojas, 16 dkg cukor, 1 joghurt, 15 dkg liszt, 1/3 sütöpor, 2 kanal cukrozott gesztenyekrém (eredetiben egy francia termék, helyette g.püré cukorral + egy leheletnyi rummal összekutyulva pudingsürüségre), 1dl napraforgo-olaj, 8dkg reszelt kokusz, 1 kavéskanal fahéj.
180°Cra melegitsük a sütöt
Elöször keverjük össze a tojast meg a cukrot, utana a joghurtot, utana liszt+sütöpor, gesztenyekrém. Lassan adjuk hozza az olajat. A tésztat csomomentesre kikeverjük, majd hozzaadjuk a kokuszt és a fahajat.
A tejszinböl olyasmit értenek ezalatt, mint amilyen a régi, dobozos, tejnél alig sürübb tejszin volt (itt van olyan is, amiben megall a kanal (mhhhh és ezt egyes helyeken kvhoz adjak, kis tejcsoki csuprban, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)))))
Minden ételt el lehet készíteni jól, hogy ízletes, élvezhető legyen, meg ehetetlenre is.
Nincs ez másképp a muffinnal se, aminek magyaros nevét a paffancsban állapította meg korábban a topik, de inkább muflinak szoktuk hívni, u-val ejtve.
Hidd el, azok a receptek-ötletek, amiket itt megosztunk egymással, se nem geil-ek (ez a helyes írásmód), se nem szarok.
Sok előnye van a muflinak más süteménnyel szemben, pl. nagyon gyorsan elkészül, (majdnem) mindenféle - akár maradék - alapanyagot fel lehet használni hozzá, praktikus a "kiszerelése", és persze nem csak édes, hanem nagyon jó sós változatokat is lehet sütni - pogácsa, de akár kenyér helyett is.
Persze ettől még szíved joga, hogy akár Kanadában, akár Olaszországban vagy itthon :) elutasítsd és utáld. Akkor viszont szerintem nem ez a topik az ideális olvasmány neked. :))) ribizli
Nézzetek át a konyha-trükkök topikba, most láttam egy nagyon ígéretes paradicsomos-mozzarellás-bazsalikomos cake recpetet. Szerintem simán megsüthető muffinként is... :-)
Bepótoltam a lemaradást, tegnap csináltam rebarbarás muffint, mert kaptam egy vagon rebarbarát, és nem igazán tudtam vele mit kezdeni. Kicsit megpároltam a feldarabolt rebarbarát, mert fásnak tűnt, de nem is kellett volna, mert percek alat platty lett. Az így keletkezett rebarbaramasszát vaníliás alaptésztába kevertem, bele egy kis szekfűszeg. Nem lett rossz, de inkább csak az illatán meg az állagán érezni, elég szaftos lett tőle.
Először Kanadában ettem ezt a szart, nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb Mo-n is utolér.
Nem rég voltam Olaszba, több helyen is a reggelihez kötelességszerűen adták ezt a édes gejt. No szalámi, no felvágott, no tojás, muffiiiiin yes. Mi ez? Valami újszerű járvány, mint a salátabár?
Ha a péntek este ér hétvégeként, akkor igen. :) Rákattantam a mufliformában kakaós csigára, és most nagyon szépek is lettek. Meg csináltam egy mákosat is, papírba, mert kirándulni mentünk, és csak a morzsaréteg maradt a papírban, szépen kijött a mufli. A kakaóst most diósként fogom megpróbálni legközelebb. :) ribizli