Keresés

Részletes keresés

adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1694
Azért nem küldöm el, mert ez egy könyv... és mint ilyen szerzöi jogvédelem alatt all. Hogy én itt leforditok 10-15 receptet, az egy dolog, de az egészet elküldeni nem akarnam:(
Előzmény: ribizli (1689)
Tereza Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1693

De ha kecskesajtos lenne, akkor már nem érdekel.

Érdekes, hogy csak egyszer életemben kóstóltam meg a kecskesajtot valami bemutatón és nem ízlett. Lehet, hogy valami előitélet is van bennem.

Előzmény: Tereza (1691)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1692

Vallalkozokedvüeknek kicsit vadabb...:)

 

Rokfortos-szalonnas-dios cake

 

3 tojas, 15 dkg liszt, 1 csomag sütöpor, 5cl dioolaj, 5 cl mogyoroolaj, 12,5 cl tej, 10 deka reszelt sajt (emmentali az eredetiben), 15 dkg rokfort, 5 dkg dio, 5 dkg szalonna (husos), 1 csipet so, 2 csipet bors, 1 kaveskanal olaj.

 

180 fokra melegitsük a sütöt

Vagjuk aprora a husos szalonnat, piritsuk meg a kavéskanalnyi olajban 2 percig élénk tüzön, adjuk hozza a durvara tört diot, a sot és a borsot. Keverjük össze és lassu tüzön hagyjuk összeföni 5 percig.

Ezalatt habverövel keverjük össze a tojast, a lisztet és a sütöport, lassanként adjuk hozza a tejet és az olajat, majd legutoljara a sajtot.

Morzsoljuk a rokfortot a szalonnara, keverjük meg, majd adjuk a lisztes keverékhez.

Öntsük a kizsirozatlan formaba, és süssük 45 percig.  

 

 

Előzmény: stefiadri (1686)
Tereza Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1691

Ribizli,

 

a Konyha trükkökben azt olvastam, hogy valszeg neked volt valami juhtúros muffin recepted. Ha megtalálható ebben a topicban, milyen néven kell keresni?

Tereza Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1690

Adrienne,

 

ez jónak néz ki, köszönöm.

Előzmény: adrienne1 (1687)
ribizli Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1689
Rebarbarából én egy gyümölcstorta-formában (alacsony, hullámos szélű) sütöttem tegnap egy elfogadhatót, kb. palacsintatészta volt az alapja, arra kellett szórni az apróra vágott nyers rebarbarát, és megsütni. A mindmegette.hu-ról bányásztam a receptet, és tettem egy kis diót még a tésztába.

adrienne, szerintem a receptgyűjteményt elküldhetné JamieC-nek, a muffin-oldalán közzé tudja tenni, ez lenne a legegyszerűbb.
ribizli
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1688
Nem igazan... mint lathato, mar elment és nem is jön vissza:))))
Előzmény: medvemacs (1682)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1687

Terezanak egy elég töményen kokuszos:)

 

Kokuszos-fahéjas cake :

 

2 tojas, 16 dkg cukor, 1 joghurt, 15 dkg liszt, 1/3 sütöpor, 2 kanal cukrozott gesztenyekrém (eredetiben egy francia termék, helyette g.püré cukorral + egy leheletnyi rummal összekutyulva pudingsürüségre), 1dl napraforgo-olaj, 8dkg reszelt kokusz, 1 kavéskanal fahéj.

 

180°Cra melegitsük a sütöt

Elöször keverjük össze a tojast meg a cukrot, utana a joghurtot, utana liszt+sütöpor, gesztenyekrém. Lassan adjuk hozza az olajat. A tésztat csomomentesre kikeverjük, majd hozzaadjuk a kokuszt és a fahajat.

Kivajazott-lisztezett formaban 45 percig süssük.

Előzmény: Tereza (1684)
stefiadri Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1686
Ezt én is nagyon várom, nálunk csak a sós a nyerő!!!!!!!!!!!
Előzmény: adrienne1 (1676)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1685

Tökéletesen:)

 

A tejszinböl olyasmit értenek ezalatt, mint amilyen a régi, dobozos, tejnél alig sürübb tejszin volt (itt van olyan is, amiben megall a kanal (mhhhh és ezt egyes helyeken kvhoz adjak, kis tejcsoki csuprban, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)))))

Előzmény: Tereza (1684)
Tereza Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1684

Adrienne,

 

jól értelmeztem egy receptben, hogy:

 

lait entier= teljes (nem sovány) tej

créme liquide = folyékony tejszín

 

Valahogy a szótárban pont ezeket a kifejezéseket nem találtam, jól tippeltem?

Előzmény: adrienne1 (1681)
ribizli Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1683
Minden ételt el lehet készíteni jól, hogy ízletes, élvezhető legyen, meg ehetetlenre is.

Nincs ez másképp a muffinnal se, aminek magyaros nevét a paffancsban állapította meg korábban a topik, de inkább muflinak szoktuk hívni, u-val ejtve.

Hidd el, azok a receptek-ötletek, amiket itt megosztunk egymással, se nem geil-ek (ez a helyes írásmód), se nem szarok.

Sok előnye van a muflinak más süteménnyel szemben, pl. nagyon gyorsan elkészül, (majdnem) mindenféle - akár maradék - alapanyagot fel lehet használni hozzá, praktikus a "kiszerelése", és persze nem csak édes, hanem nagyon jó sós változatokat is lehet sütni - pogácsa, de akár kenyér helyett is.

Persze ettől még szíved joga, hogy akár Kanadában, akár Olaszországban vagy itthon :) elutasítsd és utáld.
Akkor viszont szerintem nem ez a topik az ideális olvasmány neked. :)))
ribizli
Előzmény: Törölt nick (1668)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1682
(hp az nálad sem Hewlettet és Packardot fedi, ugye? :))))))))
Előzmény: adrienne1 (1681)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1681

Könyv formatumban:DDDD és franciaul, hogy könnyebb legyen:)

 

Mindjart elmegy hp kolleganö, akkor majd irok:)

Előzmény: markusjud (1680)
markusjud Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1680

Milyen formátumban van? Esetleg át tudod mélni egyben is?

Köszi!

Előzmény: adrienne1 (1671)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1679
:)
Előzmény: adrienne1 (1678)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1678
Szimpla vanilias pl... nincs vele semmi baj, csak a fantazia... na az hianyzik belöle:)))
Előzmény: medvemacs (1675)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1677
Közérdekű: nézzetek rá az adatlapotokra, mert nemrégiben mindenki emilcíme titkosítódott, én is tegnap cibáltam vissza a magamét :)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1676

Du jön majd csomo sajtos-zöldséges-olivas:)

Előzmény: medvemacs (1674)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1675
ja, milyen nálad a hóttunalmas? :)
Előzmény: adrienne1 (1673)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1674

Múltkor olyan sajtosakat kerestem (ill. általában sósakat), amiknél nem bögre a mértékegység, hanem ismerik a dekát és a decit is :)

Na, ez nem alapanyag, inkább hiszti :)

Előzmény: adrienne1 (1673)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1673
Valami jellemzö alapanyagot mondjal, mert van itt minden, sos, édes, extravagans, "hottunalmas":), évszakok szerint csoportositva:)
Előzmény: medvemacs (1672)
medvemacs Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1672
ühüm :)
Előzmény: adrienne1 (1671)
adrienne1 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1671

Zitka, sztem jobb az cake-formaban, nalunk ui tul darabos a paradicsom meg a mozzarella is egy (kisebbfajta) muffinformahoz (nagyobban esetleg...).

 

Van még nalam 130 ilyesfajta recept, kell valakinek??:))

Előzmény: Zitka (1670)
Zitka Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1670
Nézzetek át a konyha-trükkök topikba, most láttam egy nagyon ígéretes paradicsomos-mozzarellás-bazsalikomos cake recpetet. Szerintem simán megsüthető muffinként is... :-)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1669

Na...hát akkor mégsem volt annyira off! :))

 

Bepótoltam a lemaradást, tegnap csináltam rebarbarás muffint, mert kaptam egy vagon rebarbarát, és nem igazán tudtam vele mit kezdeni. Kicsit megpároltam a feldarabolt rebarbarát, mert fásnak tűnt, de nem is kellett volna, mert percek alat platty lett. Az így keletkezett rebarbaramasszát vaníliás alaptésztába kevertem, bele egy kis szekfűszeg. Nem lett rossz, de inkább csak az illatán meg az állagán érezni, elég szaftos lett tőle.

Előzmény: ribizli (1667)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1668

Először Kanadában ettem ezt a szart, nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb Mo-n is utolér.

 

Nem rég voltam Olaszba, több helyen is a reggelihez kötelességszerűen adták ezt a édes gejt. No szalámi, no felvágott, no tojás, muffiiiiin yes. Mi ez? Valami újszerű járvány, mint a salátabár?

 

És nincs neki magyar neve? Piskóta, vagy valami?

ribizli Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1667
Na tessék, túró közé keveredtem, és megettek az emberek!?
:))
ribizli
Előzmény: AleisteR (1666)
AleisteR Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1666
Nálunk ribizlis túrótorta volt, de az itt nagyon OFF lenne. :)
Előzmény: Angiszeged (1664)
ribizli Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1665
Ha a péntek este ér hétvégeként, akkor igen. :)
Rákattantam a mufliformában kakaós csigára, és most nagyon szépek is lettek. Meg csináltam egy mákosat is, papírba, mert kirándulni mentünk, és csak a morzsaréteg maradt a papírban, szépen kijött a mufli.
A kakaóst most diósként fogom megpróbálni legközelebb. :)
ribizli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!