Szó sem volt arról, hogy ártana az ovi bárkinek is, és persze, magam is ismerek sok olyan gyereket, akivel szemben kitolás lett volna, ha 3 évesen nem mehet oviba. Itt arról van szó, hogy ne nézzék már droidnak azokat az anyákat, akik, ha úgy ítélik meg, hogy a gyereküknek jobb otthon a kisebb-bel együtt, nem adják azokat mindenáron oviba 3 évesen. De ez is vicces, mert téged nem kell erről meggyőzzelek asszem:))
De van olyan gyerek,akinek igénye van az ovira.Amikor tavaly Mátét beirattam,az ismerösöm is vitte a lányát s neki felvették 3 éves kora elött,hogy ne essen egybe az ovikezdés a tesó születésével.Az a kiscsaj önálló,okos,már akkor egyedül evett,öltözött és ö akkor járt volna rosszabbul,ha nem viszik oviba.(Máté is megszivta olykor a kistesó létét,hogy nem akármikor tud festeni,gyurmázni,de neki az fontosabb volt,hogy mellettem lehessen.)
Na,szal nem minden gyereknek árt a 3 évesen közösségbe adás.Mondjuk a kislány ismerös az év eleji születésü,a fiam meg dec végi,akárhova viszem,a korcsoportjában ö a legifjabb,ilyen korban sztem pár hónap különbség is számit.
Ja, és izé: itten a topikanya se kényszerítette oviba a gyerekit, csak mert eljött az idő (ki szerint???), hanem otthon maradhatott, szal ebben a topikban annyira legitim vagy, hogy ihaj:))
aha,szóval irigyli Mátétól az ovit:-) ááá,amugy mióta ovis,alig érek rá valamire.Reggel elviszem,haza a kicsit is megsétáltatni,vissza fözni valamit,menni a nagyért a zoviba,haza altatni,délután megint séta,aztán bolt...folyton kabátot-cipöt huzok...
:-)) tudom,hogy vicceltél.Csak már unom a hasonló szövegeket(tudod,mindenki azzal cukkol,hogy a kicsi még az érettségin is...hát biztos,csak akkor már nem az enyém:-))
na szóval az ilyen szövegre ugrok:-)
A kicsinek nem olyan csunya a szeme,mint a bátyusnak(töle kapta el,ugye) és csak az egyik van begyulladva.Azért a napi öt cseppböl valamennyi csak belejut:-)
Az a baj,hogy azt utálja,hogy lefogják,viszont sehogy sem érti meg,hogy nyugton kell maradni.Még az a tanács jött be legjobban,hogy csöppentsek a szemzugába és ha kinyitja,belefolyik(ha elötte rázza a fejét:-) ).
Nem vittem szemészhez,a körzeti doki ellátta. Az aggaszt,hogy most hallok a környéken olyan eseteket,amik két hét alatt sem gyógyulnak,már a szemgyula sem a régi:-))
A nagynak meg hiányzik az ovi,hiába azt állitja,nem szeret járni,minden reggel kérdezi,megyünk már?:-)
Cinc, nekem azt tanácsolta a gyerekorvos, hogy egy vattára/gézdarabra cseppentsek rá, és kívülről befelé töröljem meg a szemét vele, és így tuti, hogy jut a szemébe is, és nem kell harcolni Vele. (nálunk nyár elején volt kötőhártyagyula)
Az olvasást magam is csak tavasszal-nyáron kezdtem ugy-ahogy ujra...amikor a homokozóban a srácok viszonylag jól elvoltak tiz perceket is.Aztán most megint nem hagynak,de én hülye vagyok,simán nem mosogatok,inkább olvasok:-)
Plusz ha megyünk valahová,mivel nem én vaygok a soför...
Szemcseppentés:hát próbáltuk mi olyan módon is,ahogyan irtátok,a nagy tökéletesen megérti és szolgálatkész,de a kicsi... ketten sem tudtuk lefogni,hogy a harmadik csöppentsen.
Nekem is nagyon sokat segített, hogy évekig vettem. Rengeteg önbizalmat kaptam, és biztos vagyok benne, hogy ennek is köszönhető, hogy ilyen jól ment a szoptatás, ugyanis a környezetemben mindig azt hallgattam, hogy úgysem fogok tudni szoptatni sokáig ezért vagy azért, aztán 14 hónaposan Kornél hagyta abba a szopit...
(de az mindig is visszatetsző volt nekem, amit az előbb írtam)
És amikor erről beszélgettünk a nővéremmel, akkor megkérdezte, h sztem hányan szoptatnának akkor, ha nem lenne ennyire nyomulós a stílus. Valszeg mégkevesebben. Mert, ahhoz, h kiöljük a tradícionális berögződéseket, keményen, akár erőszakosan kell fellépni, h anyukák meghallják. (esetleg a nagymamák is)
És egy HATALMAS haszna van annak, h azért Én is vettem néhány évig, Fitt Mamával együtt. Virág imádja őket. Ui babák vannak benne a képeken, és Ő lapozgatja, mikor már szanaszét van gyűrve, akkor kidobom, és másikat veszek elő neki. Lassacskán leamortizálja, de annyira szereti:)
Ja, nem azér', csak kimondottan azért érdekelt, mert eddig azt tapasztaltam, hogy az köpködi a Kismamát, akinek szoptatáshisztije van. És kíváncsi voltam a véleményedre:)
Az fel sem merült bennem, hogy gyümi _ne_ utálná:)))
Én olvasom minden hónapban, és az általad (Angi) felsorol minden kritikával maximálisan egyetértve is azt gondolom, hogy jók a szakértőik és alapvetően megbízható forrás, pedig én még nálad is kevesebbet gügyögök:))
Csak 1 példa: a barátnőm messze a rokonságtól, nincs más kisgyerekes a közelében inenn szedett minden infót még terhesen. Olvasta, h a cumi az nem, mert rossz, és nem lehet leszoktatni, stb... És Ő nem adott a gyerekének. 6hétig lógott a mellén egyfolytában, mert viszont szoptatni azt éjjel-nappal, ha a gyerek megnyikkan... 6hétig csinálta, mikoris elege lett, és betett a gyerek szájába egy cumit. Megnyugodott, mintha elvágták volna. Azóta rendben van a gyerek, még mindig szopó másfél éves:).
Aztán olvastam egyszer benne egy Rubint Réka riportot, hogy hol kell vásárolni. És egy pesti céget reklámoztak benne, ahol van szoptató helyiség, és mindent lehet kapni, és hűdeszuper hely. Egy teljes oldalon keresztül ment a nyálszöveg a boltról, RR kommentálásával. broááá
És a reklámjai, amik elérhetetlen árú termékeket reklámoznak méreg drágán. A kelengyelistáji, amik egyenesen felháborítóak, és összeszámolva kb 600ezer ft. Mert miért ne kellene pl fabölcső 60ezer ftért? :)