Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni! Állt az auto 3 hetet (2001-es 2.2 HDI,Aut.) tűző napon a nagy hőségben.Indulás után nem kapcsolt be a tolatóradar,és azóta sem működik,néha néha egy pillanatra bekapcsol mikor hátramenetbe teszem,de sajnos inkább nem megy.Ezzel egyidőben megbolondult a tempomat is,teljesen önálló életet él,magától bekapcsol,kikapcsol.Hibaüzenet nincs.Ha tudna valaki segíteni nagyon megköszönném! Üdv!
Bölcső silent volt a hunyo, futoműves nekem se vette észre valamiért. Aztán miután kicserélték tökéletes lett. A jelenség az volt hogy ha pl átmentem egy nem merőleges sinen akkor az autó táncolt egyet, mintha kicsúszott volna a hátulja. Esőben mindig azt hittem megcsúszott az autó és szinte ellenkormányozni kellett. Brrrr aztán azt hiszem egy huszasból megúsztam.
Azthiszem a jövőhétel meglátogatnálak az anomália feloldása céljából. + lenne egy-2 kérdésem személyesen is az utánégetővel, stb kapcsolatban. Egyelőre az időpontot magam miatt nem tudtam egyeztetni.
Hát van egy vezető csapágy, van egy feszítő csapágy , van egy főtengely szíjtárcsa , ezek mind lehetnek , így én nem látom hogy most miről is van szó , a leirásodból nem azonosítható .
Köszi Ottofon!Én is ilyesmire gondoltam,de a futóműves szerint minden ok.Szerintem elviszem a Peugeothoz hátha ők jobban meg tudják nézni.Köszi mégegyszer...Karesz
Szeretnék kérdezni vmit Tőled. Azt a bizonyos reszelő,fémes hangot,képzeld el,h az a csapágy okozza,amin bordásszíj fut.
(Remélem jól írtam le. :) ). Szóval amiatt van. Nem tudod,h egy ilyen csapágy és a cseréje kb mit kóstál? Egy új,mert ugye ide használtat,vagy bontottat nem tehetek.
P1107 a hibakód, légörvény solenoid. Egyenként kapcsolgatta a számítógép a mágnesszelepeket, de egyiknek a pollenszűrő alatti esőcsatorna alatt levő műanyag fekete doboz alatt nem volt működési hangja, illetve a vákumcső is le van róla húzva és egy szegeccsel eltömítve. Érdekes módon megint hibátlan az autó. Ennél érdemes levakolni a kipufogógáz visszavezetést? Egyébként merre vagy elérhető? Bp-i vagyok. A kocsi is az már.
Köszönöm, sikerült a pollenszűrőt is kicserélnem. Ma érdekes tünet lépett fel, 65-nél nem ment többet, azt is tetű módon érte el. Váltó rendben, 1-4-ig léptettem. Mintha a turbó nem ment volna. Azután hazaértem, majd átvittem a barátomhoz (este gépre teszik), és mikor elindítottam, mint az új, hibátlan. Valami tippetek esetleg?
Sziasztok!van valakinek tippje miért lehet az,hogy pici úthibákon az autó hátulja jobbra-balra elpattoog,egyenesben is.futóműves szerint a lengéscsillapító,futómű,gumi ok.esetleg valaki...köszi:Karesz
Szeretnék kérdezni vmit Tőled. Azt a bizonyos reszelő,fémes hangot,képzeld el,h az a csapágy okozza,amin bordásszíj fut.
(Remélem jól írtam le. :) ). Szóval amiatt van. Nem tudod,h egy ilyen csapágy és a cseréje kb mit kóstál? Egy új,mert ugye ide használtat,vagy bontottat nem tehetek.
Köszönöm a felvilágosítást. Részecskeszűrővel kapcsolatban, ha probléma merül fel, jelzi valami? Most cseréltem olajat , mert az előző tulaj 10W40 et rakott bele kb 5000 km ezelőtt. Lecseréltem 5W40 Elf-re, természetesen szűrővel együtt. A pollenszűrőt is cserélem. Elmondása szerint a váltóolaj 15.000 km ezelőtt cserélve lett, de szeretném nemsokára azt is (szűrővel együtt) cserélni.
Milyen mértékben kell megbontani a váltót ehhez?
Elnézést a sok kérdésért, remélem nemsokára tapasztalataimmal magam is segíthetek a többieknek.
Lehet generátor attól még tölt , de szerintem sem az , kb 3perc alatt megmondom ,hogy mi a baja de csak ha látom ill hallom 2.2hdi ből több mint 100db javítottam már fülre 95% megy .
Csak még egy kérdés: eljött a szerelő és meghallgatta a kocsit. Főleg alapjáraton hallatja azt a hangot (tudod,azt a reszelő,fémes hangot).
Azt mondta,h meg kell bontania,mert így nem tudja mi lehet,de szerinte elképzelhető,h a generátor... Lehet az?
Mondtam neki,h nem jelzett a kijelző,h nincs töltés. Meg is nézte,tényleg nincs visszajelzés. Szóval akkor az nem lehet,ugye?
Lehet ékszíj akkor,ha csak néha csinálja és mondom,leginkább alapjáraton hallom néha néha (persze simán lehet,h ha megy a kocsi,akkor a motorhangtól nem hallom). Semmit nem jeleznek ki a kijelzők.
Esetleg lehúzták a keréknél levő jeladó csatlakozóját (vagy kihúzták a jeladót és nem tették vissza), amikor gömbfejet cseréltek, vagy megsérült/elszakadt az odavezető kábel?