Gelateria VanillA: Via Pattari, 2, 20122 Milan, Italy(Centro Storico) - a Dómmal ha szembe állsz, bal felén indulsz a Corso Vittorio Emanuele-n, és a második sarok.
A GAP is ezen van a Corso Vittorio Emanuele-n, úgy emlékszem lejjebb volt kicsit a fagyizótól, és a jobb oldalon van.
A kávézó kajálda sztem csak nekem volt érdekes, bárhol ehetsz meg kávézhatsz, de végre örültem, hogy egy normális hely ahol van wifi :-)
De ha a parkból jössz (ahogy írtam lentebb) és mész a Vale Vittorio Veneto-n, akkor az Euronics-szal ha szembe állsz, kicsit jobbra mész és ott van, nem lehet eltéveszteni mert más nincs ott ami kávézó és ki van írva hogy wifi :-) Megpróbáltam rákeresni a street view-n, de pont fák vannak meg ki van téve napernyő, székek, mindne, nem látom a kávézó nevét sajnos.
Androidra le tudsz tölteni komplett térképet amit tudsz használni wifi nélkül is, én is így csináltam.
Na még kérdés az orio shuttle az az a busz, ami kivisz a Malpenzára? mennyi idő alatt ér ki, a gépünk este jön 21 valahánykor, gondolom fél kilenc felé kell kint lenni.
Bocs, hogy zavarlak mi 10-éa 11-n leszünk Milánóban, az a GAP ahol jól lehet vásárolni hol van. A kis kávézós kajáldát hogy találjuk meg. A Dómtól indulva leírnád, vagy a Centrálétól. Kedd estig még el tudom olvasni, mert szerda hajnalban indulunk, Milánó-Genova hajóut. Visszafelé leszünk Milánóban. Köszi a választ Kati. Ha esetleg van kis térkép, küld el légysz, bejelölve a kajáldával, a fagyizót biztos megkeressük.
Szerdán voltam, vonattal mentem be Cadorna-ig. A központban három Mekiből egyben sem ment a wifi, van viszont egy "önkormányzati", de ott csak olaszországi telszámot lehet megadni amire jön sms-ben egy kód - hát olasz számom sajnos nincs.
Az Orio shuttle-ra a neten vettem a buszjegyet 3.50-ért 18.45-re, de mivel elkezdett esni az eső, bepróbálkoztam, hogy elmennék előbb a reptérre, amúgy is fáradt voltam. Bár azt írták, hogy csak arra az időpontra szól csak a jegy és máskor nem lehet vele utazni, simán felengedtek a buszra (amúgy is csak kb. 15-en voltunk). Ebből azt gondolom, hogy ha van hely bőven, akkor más időpontban is lehet utazni, ha úgy alakul.
Találtam egy nagyon jó fagyizót a Dóm-tér mögötti 2.utcában, a Gelateria VanillA. Friss volt a fagyi és nagyon finom, 2.50-ért hatalmas adagot kaptam (kettőt választhattam).
A Centrale FS-re a Giardini Indro Montanelli parkon keresztül sétáltam és végül a Vale Vittorio Veneto-n, kicsivel az Euronics boltja előtt találtam egy tök jó és olcsó kis kávézót, kaják is vannak és szuper wifi-jük volt, úgyhogy itt elaltén ücsörögtem 1,5 órát :-)
A Scala-ra most nem futotta időben, mert a Sforza- Dóm-Cá Granda- San Lorenzo - és még néhány templom ill. látnivaló kört futottam, de 30-án megyek még, úgyhogy elmegyek oda is. Nagy kiárusítások vannak, tök jól lehet vásárolni, a GAP-ben tök jó árak voltak.
Azt tudni kell hogy már a januári dátum is egy majd féléves csúszás eredménye, már tavaly nyáron kész kellett volna lennie. Persze a most januári átadás sem valósult meg... a legújabb dátum 2013 február első 2 hetének valamelyik napja, de az ATM (a milánói tömeg közlekedési cég) szerint még ez sem biztos...
Erősen kérdéses hogy ugyanennek az 5-ös metróvonalnak a másik végéig (a San Siro stadionig) tartó építkezése elkészül e a tervezett határidőig(2015 eleje)
Ne add fel, nekünk utazás előtt egy héttel sikerült kifognunk. Addig semmi az adott napra, aztán hirtelen 30 valahány, amiből csak pár fogyott el az elutazásunkig.
Érdekes, 2 éve simán tudtam venni jegyet, bár aztán végül nem mentünk el, mert a bajnoki cím ünneplés pont akkora tették a Dóm térre és választani kellett...
naponta figyelem én is, eddig csak fogytak a márciusi lehetőségek, tegnap viszont tényleg megjelent több időpontra újra. persze ami nekem kéne, az nem (26).
Köszönöm a választ! Én is erre jutottam, de nem voltam biztos benne.
Az utolsó vacsora jegyekkel egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy érdemes figyelni. Novemberben hezitáltam, hogy foglaljak-e, és gyorsan elfogytak a jegyek, majd decemberben újra felkerült szinte minden időpontra jópár jegy.