Hogy tudnál kötetlen beszélgetni? Nem sok topikon lehet.
Az egyik csöpög, a másik majd felrobban, a harmadikon hülye vagy, és így tovább. Sokszor már csak azért írok, hogy kicsit piszkáljam a másik gépnél ülőt.
Az tény, hogy akad pár nagyon jó hangulatú topik is, de ott is csak a "témáról" tudsz írni, semmi mást nem, mert mindig van valaki, aki vaskalaposan rendre utasít.
Ez a beszelgetesi forma is jar felelosseggel, mint minden mas szobeli, irasbeli, inkabb a kotetlenseget kellene hangsulyozni. Pl amikor "erdemi" valaszt kovetel. Tudod, mit lehet itt kovetelni. Udvariasan meghallgatni - es magadban eldonteni, hogy erdemi vagy sem, hova teszed az ismeretet. Bar azt hiszem, itt nem lehet udvariassagrol, tapintatrol, es hasonlo dolgokrol beszelni, egyik masik embernek az internet az a goz leengedesere valo. Valoszinuleg a kutya sem figyel rajuk mashol, hat megragadjak az alkalmat. . .meg a keyboardot.
Én nem ezt látom problémának. Elfelejti, hogy ez egy kötetlen, minden felelősség nélküli levelezési forma, bár vannak szabályai. Mindenki leírhatja a véleményét, akár jó, akár rossz.
Kicsit fel kellene ujitanod az ismereteidet, tovabb kellne lepni azon, hogy a noknek a feladata az, hogy ne szoljanak bele a ferfiak (a vilag) dolgaba :))! Fiatal ember letedre eleg vaskalaposkent gondolkodol. A vilag nagyot valtozott, ha kinyitnad a szemed, nagyon meglepodnel azon amit lathatsz! Persze ahhoz ujat kellene tanulnod.
de azért erősen sztereotíp ez a kép az ostoba, együgyű háziasszonyról, aki csak a wc pucoláshoz és a pelenkacseréhez ért!
megkockáztatom, hogy léteznek ökológus és biológus végzettségű háziasszonyok is (akik úgy döntöttek, hogy inkább otthon nevelik a gyerekeket, de ettől még nem hülyültek el).
másrészt saját bevallásod szerint te sem vagy szakember, tehát ennyi erővel neked sem szabadna megnyilatkoznod ebben a témában, ugye? (merthogy azt mondtad, hogy csak a szakembereknek szabadna)
Félreérted, minden tiszteletem a háziasszonyoké, remekül ellátják a családot, meg minden, de a háziasszonyi ismeretek kissé kevésnek bizonyulnak, amikor biológiai-ökológiai (vagy bármilyen más tudományos vagy kulturális) kérdésben zajlik vita. Nekem biztos nem lenne pofám olyasmibe belekotyogni ekkora önbizalommal (pláne másokat tudatlannak nevezve), amihez ennyire nyilvánvalóan lövésem sincs, mint nekik az ökológiához. Mást sem hallok, mint a következőket (a teljesség igénye nélkül):
1. Szegény kutyus nem tehet róla, hogy kóbor, büntessük a gazdit. (Ettől persze egy csapásra megoldódik majd a probléma, és a már megbüntetett gazdijú kóborebek egy köztes síkra teleportálódnak, ahol nem zavarnak senkit.)
2. A madár is okoz annyi kárt, mint a macska, csakazértis. (Erősen emlékeztet ez engem Reagan amerikai exelnök kultikus mondására, mi szerint "trees cause more pollution than automobiles", vagyis a fák erősebben szennyezik a környezetet az autóknál. Csakazértis.)
3. Aki puskát merészel emelni akár csak gondolatban is szegény kutyulikra és ciculikra, az szelemileg visszamaradott, aberrált, civilizálatlan gyilkos. (A civilizáltság és az egészséges lélek ismérve eszerint az, hogy mennyire imádjuk a ciculikat és kutyulikat, és mennyire vagyunk hajlandóak az ő oltárukon további áldozatokat hozni szétesett ökológiánk maradványaiból.)
Szóval ezekkel a háziasszonyi "érvekkel" kell szembenéznie a szakembereknek (én nem vagyok az) nap mint nap, meg az ezeket komolyan vevő közvéleménnyel.
Persze ez bizonyítja legjobban, hogy főállású háziasszony vagy. Csak egy háztartásbeli ér rá arra, hogy fórumos riválisainak a nickjét aprólékosan kiszótárazza.
Ne kombinálj, árnyékra vetődsz. A Thick az egyik kedvenc lemezem címe (vastagot jelent egyébként), a Medley Fergusson pedig a Twin Peaks egyik szereplőjének, Maddie Fergussonnak a nevéből lett szóviccelve, mivel a zenekarommal (főállásban zenész vagyok ugyanis) a Twin Peaks soundtrackjéből csináltunk egy mixet, és a medley a zenei zsargonban annyit tesz, hogy több különféle téma van egymás után átvezetőkkel összekötve.
Egyébként nagyon szánalmas és nagyon ovis, hogy már a nicknévbe kötsz bele, és azon keresztül személyeskedsz.
"és akár volt korában akár nem a madarak is okoznak kárt is ugyanez igaz a cicákra."
Tessék. Ovi.
"Pl. a cicám megfogta a szomszéd aranyhörcsögét. De ha a hörcsög nem kószál el ez az eset tárgytalan csak egybe eset az útjuk. ugyan ez megtörténhet ha a cica összeakad útján egy olyan ebbel."
Uramisten, micsoda problémaátlátás. Tényleg olvasgass már egy kicsit a témában (nem TV-teletextet). Itt a károkozás alatt nem aranyhörik, cicusok és kutyuskák egymásmegevését értjük, hanem kőkemény természeti károkat.
Már megbocsáss, de ez az írásod inkább a te tudatlanságodról árulkodik. Először is csak kétféle madárcsoportnál volt szó erről a betegségről: a háziszárnyasoknál és a vándor vízimadaraknanál (utóbbiaknál elenyésző mennyiségben). A kerti énekesmadarakat és a többi hazai vadmadarat a madárinfluenza nem érintette, nem volt mitől megkapniuk, ugyanis sem vízimadarakkal, sem háziszárnyasokkal nem érintkeznek.
Másodszor: még mindig ökológiai kárról beszélek (amit a macska okoz), és nem gazdaságiról vagy az emberek félelmeire hatóról, amit a madárinfluenza.
Harmadszor: nem rettegett az egész ország, csak azok, akik a tévé elől el sem mozdulnak, így beszopják a média szenzációhajhász rémhíreit. Részemről szinte egész tavasszal (tudod, a hazai madárinfluenza tetőpontján) folyamatosan terepen voltam, és madarakkal foglalkoztam. Sem influenzás nem lettem, sem szívrohamot nem kaptam a rettegéstől. Szóval ha te rettegtél, az a te magánügyed.
De ha ez az alábbi hozzászólásod egy "ha az én macskáim kárt okoznak, akor a te madaraid is, és különben is az én apukám erősebb"-típusú óvodás visszavágás akart lenni, akkor nem szóltam.
nyilván a madarakat is etetni kell, és őket sem szabad bántani. szüleim is szokták etetni a cinkéket, és egyéb madarakat akik arra járnak, annak ellenére hogy van macskájuk. (amúgy szegény cica ha akarná sem tudná elkapni a madarakat, olyan jól táplált:))) csak nézni szokta őket, és idegesíti magát rajtuk. de szerintem ez neki olyan, mint nekünk a vidámpark, kicsit felnyomja az adrenalinszintjét, és ennyi:))
Mint láthattad nemrég betett képem a cicákkal az egyik képen ép a madarak számára készített itatóból iszik az egyik cica. Tehát én nekem a madár se ellenség de ma már azt sem lehet kimondani ,hogy nem hordhatnak veszélyt. A baromfi tartással leírtakkal teljes mértékbe egyetértek És még egyről bíztositalak itt télen se éheznek ezek az állatok.
Nem a média inkább a tények a mérv adok és akár volt korában akár nem a madarak is okoznak kárt is ugyanez igaz a cicákra. Pl. a cicám megfogta a szomszéd aranyhörcsögét. De ha a hörcsög nem kószál el ez az eset tárgytalan csak egybe eset az útjuk. ugyan ez megtörténhet ha a cica összeakad útján egy olyan ebbel.
Mi is itt a környék "kóbor" állatait etetjük. Megint eljutottunk oda, hogy a nyaralók, akik egész nyáron ronditják a vízet és a környékét, itt hagyják az állataikat, már téliesitettek és haza költöztek.
Megint eddig jutottam el, hogy az emberek fejében kell rendet tenni, nemre, korra és iskolai végzettségre tekintet nélkül.
Madárinlfuenza - abba is gondolj bele, hogy mikor kihirdetik a faluban, hogy zárt helyen tarthatják a szárnyast, akkor csak a felelőtlenségből, meg nekem senki ne dirrigáljon elv alapján ugyan úgy kint az udvaron kapirgál. Nincs mit csodálkozni. A másik minden évben van madárinfluenza, de a média felfujja.
Egész télen etettem a madarakat, lassan kezdem újra. Akkor folyamatosan rettegjek a kór miatt? Nem.
Megjelentek a cinegék, tehát itt az idő a madár etetésre. Ma láttam először őszapót, 1 pár itt repkedet és csicseregtek. Érdekes módon senki nem akarta elkapni őket!!!
Csak egy gondolat. Madárinfluenza nem most először volt, hanem jóformán minden évben. Szerintem ez elgondolkoztató azért, főleg a média részéről. (Most csak ennyi, dolgozom.)
Az igazság az ezek a cicák csak vendégségbe járnak nekem nincs jelenleg cicám. Régebben volt sziámi de miután el kellet altatni betegsége miatt úgy döntöttünk többé nem vállaljuk tartását . Az a sziámi ami örömet tudott okozni nagyon nehéz volt megemészteni elvesztését. De akik itt a cicák ellen tiltakoznak soha nem lehetne meggyőzni milyen örömök emlékek maradtak meg. Most annyi van ha a kertbe átjönnek kapnak eledelt de teljes befogadást azt nem vállaljuk. De mivel itt zárt telkek vannak közösen etetjük őket és télen is kijárunk felváltva.
igen, nem is akarunk a törvényhozásba beleszólni :)))
a te analógiádra: te is szokj hozzá, ha átrepül a madarad a kertembe, akkor a kutyám-macskám megfogja, és megeszi. mert a táplálékláncban feljebb vannak, tehát ez az élet törvénye (amit nem az ökológusok, hanem a természet írt).