Árulj el valamit magatokról, az utitrvetekről, érdeklődési körötökről, hogy mi az, ami Izlandon leginkább érdekel, és lehet, hogy lesz ötletem, kihez fordulhattok, ha beleillik a profijukba.
Másik kérdésem, hogy tudtok -e Magyarországon működő Izlandi cégről, illetve Izlandon működő magyar cégről. Amely esetleg támogatná utunkat, mert érdeke, hogy megjelenjen (reklámozva legyen) Magyarországon vagy Izlandon?
Az ajánlatkérés az ingyenes. Én felvenném a kapcsolatot olyan irodákkal, amelyek vállalnak ilyet (a komolyabb irodák vállalnak). Aztán az árajánlat függvényében el tudjátok dönteni, hogy melyik változat az olcsóbb.
Az Iceland Expressnél eléggé szerencse kell, hogy a nyári időszakra normális árat adjon. Jelenleg 270€ körül van a legolcsóbb retúrjegy Londonból és oda el is kell jutni (~+40ezer Ft). Tehát ha sikerül összehangolni a menetrendet, akkor is csak a repülőjegy minimum 110ezer Ft. Egy charterjegy nem kerül ennyibe.
Hogy egy kisgép mennyibe kerül, arról fogalmam sincs.
Hagyományos légitársasággal 142ezer a jegy, egy utazási iroda talán ki tud csikarni kedvezményt.
Az lehet, de olcsóbb lesz így az utazás? A mi érdekünk, hogy a lehető legolcsóbb legyen, de biztonságos. Vagy 30-35 főre már tudnak bérelni egy repülőt, és akkor olcsóbb lesz az utazás?
Charter bizonytalan, figyeljétek a fapadosok oldalait, az Icelandexpressnek is szoktak lenni akcióik sokszor nagyon olcsón, csak ilyenkor nagyon oda kell figyelni, mert rövid ideig, legtöbbször csak 1 napig lehet olcsón foglalni.
Július közepén megyünk 30-35-en Izlandra. Szerintetek melyik a legolcsóbb lehetőség eljutni oda? Milyen útvonalon, akár busz-repülőt kombinálva? Van -e most valamilyen utazási irodának, vagy másnak charter járata oda?
Nem ma volt, hanem a múlt héten, egy másik izlandi epizód meg e hét elején. A Spektrumnak ezt a sorozatát a kiadott műsorral ellentétben teljesen más sorrendben adják...Negyedórás kisfilmek egyébként, talán még megismétlik.
Én egy hétig voltam az "1" -es uton körbe ill. annyit tértem le róla, amennyit egy POLO -val lehetet. Az ott készült képeim <a href="http://polinszky47.spaces.live.com/default.aspx?wa=wsignin1.0&sa=382553425" target="_blank">TÖBB KÉP</a> itt találhatók, de jóval lejjeb, mert az Izlandon készülteket nyáron dolgoztam fel. Javaslom még megtekinteni TÖBB KÉP itt. E helyen a keresőben az érintett helyekről találhatók képek és a térképen beazonosíthatók. KB 10 - 15 % -ban rossz helyen vannak a képek. Én a megadott GPS adatok betápláltam ez is segített.
Köszönömszépen a rengeteg hasznos információt. Egyébként 1 hétre megyünk (tudom, rettentő kevés ez), aminek az elejét Reykjavikban szeretnénk tölteni, a végét meg vidéken.
A gép Stockholmból indul, ez volt a legolcsóbb verzió. Stockholm-ig pedig majd egy másik légitársaságnál összegyűjtött több ezer mérföldből kiváltott "ingyenjeggyel" megyek majd.
A felföldi utakat juniusban szokták megnyitni, annak is inkább a közepén-végén.De az 1-es főút az szépen járható egész évben. Az körbe vezet a sziget partjai mentén. A felföldi utak a sziget belsejében mennek, oda nem fogtok tudni eljutni májusban. Illetve valameddig igen, mert pl. a Gulfoss- Geysir kombóhoz kiépített út vezet, az biztos, hogy járható. Ha belefér az időtökbe akkor az 1-esen el tudtok jutni a Jökullsarlonhoz, májusban talán már lehet rajta hajókázni, a végén biztos, az elején talán, de megnézni mindenképpen érdemes. Valamint ajánlom, hogy menjetek el Akureyribe és onnan a Myvatn-tóhoz, ha van időtök, mert az elég messze van Reykjaviktól, autóval minimum 2 napos kirándulás, tehát ott kell aludni valahol, de megéri.
Zárva lesznek? Mert arra gondoltam, hogy autót bérelünk, és körbejárjuk Izlandot... de ezek mely utak pontosan? (még nagyon kezdő vagyok Izlandból, még útikönyvet is csak keresek...)
Azt terveztük, hogy 3-4 napot "vidéken" töltünk el, remélem lesz valami belőle...