Adtak-e ki magyarul vagy angolul olyan könyvet ami atlasz szerűen dolgozza fel a Star Trek univerzumot. Tehát leírások bolygókról lakóik illusztrációk stb.
Helló! Megvallom, nem láttam még egy Family Guy vagy Amerikai fater részt sem végig, viszont tudom, hogy Patrick Stewart adja az egyik mellékkarakter hangját az eredetiben, illetve több ST utalás is bennük. Aki ismeri, tudna mondani olyan epizód címeket, amiket ilyen szempontból érdemes volna megnézni? :) Köszi!
A Defiant nem semmisül meg a First Contact elején. Igaz, Worf elindul a kocka felé, hogy belerohanjon, de a kocka vonósugárra veszi, a kockát pedig szétlövi az Enterprise. Ezen belül pontosan mikor sugározzák át a legénységet már nem tudom. A sodródó hajót megtalálják, rendbehozzák és folytatja a szolgálatot a DS9-on.
Később valóban megsemmisül, és a helyére érkező újabb Defiant osztályú hajót, külön engedéllyel, Sisko nevezi át Defiantra. A DS9 végén már ez a másik hajó szerepel.
Nem igazán jó, hogy a First Contact belelóg a DS9-ba, mert ugye az azzal kezdődik, hogy a Defiant megsemmisül, és Worfékat átsugározzák az Enterprise-ra. Viszont A DS9 végén a Defiant még megvan, Worf meg nagykövet lesz, tehát csak később térhet vissza hajópk.-nak.
Szerintem ilyen nézési sorrend OK. (Ezeket a sorozatokat akár párhuzamosan is.) Az Enterprise az egész elején vagy végén is lehet - mondjuk kicsit spoileres & annyira nem jó hogy azzal kezdje valaki...
Nem is tudom, nem biztos, hogy azzal kellett volna kezdeni. Szvsz a TOS-t nézd meg a következő körben, azután a TOS nagyfilmjeit, utána a TNG-t, jöhet a (7. film) Nemzedékek, de közben elkezdheted a DS9-et, mert utána már vannak átfedések az idővonalban. A DS9-ben azért várd majd meg, hogy a Generations-ban megsemmisüljön az Enterprise, és csak onnan folytasd a Worf-os részekkel. Aztán majd gyere vissza, mert utána megint figyelni kell az idővonalra.:-)
Sziasztok! Nagy Sci-Fi rajongó vagyok, de még csak most jutottam el odáig, hogy nekiálljam nézni a Star Trek sorozatot. Az Enterprise kezdem, ami tudtommal egy előzmény sorozat.
Ha ezzel végzek, akkor melyik sorozatot ajánljátok a következőnek?
Itt megtalálod az összest , ingyenesa regisztráció, részenként nézheted ! Görgesd lefelé az oldalt , lejjebb vannak egymás után ! http://www.sorozatbarat.hu/series/letter/S