Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 863
ezt komolyan gondoljátok?

nem kéne megkérdezni, hogy 'ki vagyok'?

nem férfi/nő, met az a nemem, nem Józsi/Julcsi, mert az a nevem, nem vízvezetékszerelő, mert az a szakmám

ez lenne az út

de ha további lelki szeméttel 'korrektkedtek' itt egymásnak (nekem ugyan mind1), akkor csak szaporítják a bajt

ezért hát rám haragudhattok, de elnézést kérek, egymásra pedig tilos: tessék megbékülni, rosszabb nem lesz

üdv: senki
Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 862

úgy fair, hogy idemásolom azt a topikot, ahol ez a vita indult. láthatod, hogy utánam még chipie is tett egy legalább ilyen erős megjegyzést, és még csak nem is semjénre, hanem eperjesre, de abba persze nem kötött bele jem, csak belém. a sztori így teljes.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9130834

amúgy egész délután ezen gondolkodtam, hoyg milyen rossz, hogy ennyire eltorzulnak a dolgok a neten. akkor te meg én jókedéllyel elcsevegtünk, legalábbis ezt éreztem és fel sem merült bennem, hogy mást éreznél, mert épp nagyon is egyetértettem azzal, amit csináltok az ikreseken, én is épp kerestem volna egy olyan helyet, ami rendesen pörög és teli van infoval. de ezek szerint akkor (vagy csak most, hogy jemet megvédted? nem tudom) benned rossz érzés volt. ezt nem akartam, sem akkor, sem most, úgyhogy bocsánat így utólag is, ne haragudj. és béke.

(nem talállak az ikres fórumon, az összes hsz-od törölve. miért? ez már tényleg nagyon off itt, bocsánat mindenkitől)

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 861

kedves danza,

persze, emlékszem rád, és olvaslak is a másikon. attól tartok, te rosszul emlékszel. ha tényleg nekedugrásként élted volna meg az alábbit: "Danza, nagyon jó a fórum, amit csináltatok. (mi a .tk végződés?) de akkor most mi legyen, az a cél, hogy az összes ikres fórumot odetereljétek? én úgy örülök, hogy végre ez a topik egy kicsit jobban pörög." akkor bizonyára nem ezt válaszoltad volna: "Malena,
gyere csak, nyiss egy topikot, asszem alvas tema sokakat erdekelne. Egyebkent egyetertek veled, mi is rendes napirend szerint elunk az elso perc ota, stb."

tehát szó sem volt nekedugrásról, tök kedvesen elbeszélgettünk, és kifejezetten dicsértem az ikres oldalatokat és írtam is oda épp a te invitálásodra.

de hát úgy látszik, ilyen az emlékezet. :-)

sajnos jem sem úgy emlékszik a dolgokra, ahogy voltak. amúgy a vita abból indult ki (nem itt, hanem egy másik topikban, talál ezért nem érted az elejét), hogy semjén zsoltot védte meg. én ettől akadtam ki, de nagyon. és hiába kérdeztem rá többször is, ő elterelte a témát, nyomta a kenetteljes szöveget. nézd meg, mit írtam: szerintem semjén zsolt szégyene a keresztény közösségnek. de azzal sincs semmi baj, ha valaki szereti. csak ezt vállalja is nyíltan! és főleg ne emlegesse egy lapon az örök élettel, mert attól én mint nem hívő is elszégyellem magam. :-(

amit jem előrángatott 3 év után, azt anno a topik azzal zárta le, hogy "egy kis jóindulattal pontosan lehetett érteni, mit akart mondani malena" - sajnos ez a kis jóindulat hiányzik belőle. olyannyira, hogy nemhogy akkor nem tudott túllépni, de még 3 év után is előrángatta. ez már miféle magatartás??? egy keresztény embertől?? őrizgetjük a kis sérelmeinket és az alkalmas pillanatban előrángatjuk?

én akkor hosszú hónapokig nem írtam oda, annyira megbántott. majd végül túlléptem rajta, és én voltam az, aki újra kedvesen megszólította őt. a válasz? hideg hallgatás. na, ennyit az esendőségről és megértésről.

tudod, ez olyan, mintha a kabátlopásba keveredett embert még jól meg is verné a tolvaj, amikor legközelebb találkoznak, mert kicsi lett a lopott kabát.

amúgy meg teljesen igazad van: igen, bizony vannak elvárásaim a keresztény emberekkel szemben. különösen, ha hivatásosok, és erre hivatkoznak. az lenne furcsa, ha nem lennének velük szemben elvárások, már megbocsáss.

és végül: semmi, de semmi nem lett volna ebből, ha csak egy szikrányi jóérzés, jóindulat megmutatkozott volna és nem csak a kitérés, és elkenés. én még ilyen konok reakciót sose láttam hívő embertől, bizony bevallom, meglepett. mindegy, mondom, ő nem nekem tartozik elszámolással, úgyhogy tényleg zárjuk is le itt ezt. semmi reményem, hogy megértést és elfogadást lássak az ő oldaláról.

ja, és én nem "gyóntam", de ez már télleg részletkérdés. :-)))

üdv, és örülök, hogy írtál, mert legalább tisztáztuk ezt a félreértést is. :-)

Előzmény: Danza (852)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 860
hazajutok dobok egy mailt. vmi postacímet te is küldhetnél.

jöttök idén 'haza'?
Előzmény: gb. (858)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 859
igen.

csak Ő úgy mondta, hogy: én és az atya egy vagyunk (vagyok)

ez betette az ajtót a sok szolgának... ...ráadásul nemcsak mondta, de művelte is. ez meg pláne betette az ajtót.

most is kitagadnák szerintem.
Előzmény: gb. (857)
gb. Creative Commons License 2006.04.03 0 0 858
koszi.
Előzmény: Törölt nick (856)
gb. Creative Commons License 2006.04.03 0 0 857
komolyan?
Előzmény: Törölt nick (855)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 856
na hála Istennek ;-)))

jó utat
Előzmény: gb. (851)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 855
ennek kimondásáért feszítették keresztre
Előzmény: gb. (850)
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 854

Kedves Jem,

Tisztelem velemenyed es meglatasaidat ,de a mai,vagy korabbi ertelmezese a biblianak az amit mar emlitettem csak elso szinten all,vagyis materialista szinten ami a testi gratificaciot brobalja elsorenduen kielegiteni.A Szent Jezus Krisztus az nagyon Szpiritualisztikus volt,es azon a szinvonalon cselekedett,eppen azert nekunk ezt nagyon nehez megerteni .De elmondom mindenkinek;ha valaki keresztenynek tartsa magat,akkor szo,szoros ertelmeben cselekedjen mintKrisztus ,mert ha nem ,akkor az nem Krisztianati hanem csak hamis profetaizum/templomizmus.Olvasd el Matthew( 6:5-6)bocsi de nekem csak angol bibliam van.

"Only when restless thoughts cease can one hear the voice of God communicating through the silence of intuition.That is God's means of expression.

Udv,gb.

Előzmény: jem (853)
jem Creative Commons License 2006.04.02 0 0 853

Kedves Topicnyitó GB!

Elnézést, hogy a nyitott topic-ot vita-kifejtésre használtuk fel. Nem szeretnék tovább visszaélni a nyitottsággal, ezért komolyan mondom, hogy elnézést kérve ezért az incidensért, nem írok többet, hogy újra megfelelő teret nyerjen az ÚT-ról való elmélkedés.

Mindemellett érdekelne, hogy a Biblia-értelmezés szintjeit te hogyan érted, és a mai modern keresztyénség Biblia-értelmezését (ha lehet így általánosítani), te melyik kategóriába sorolod?

Hozzászólásodban éreztem egy kis labelling-et, negatív kicsengéssel. Talán lenne kedved bővebben kifejteni a témát.

Remélem ez már on-topic kérdés :-))

Danza Creative Commons License 2006.04.02 0 0 852
Jol lattam, hogy ez a vita abbol indult el, hogy jem meg "megvedte" az orok eletet? Ezt nem ertem, miert olyan nagy tragedia. Mar regota olvasgatok itt, kicsit kepben vagyok a userekkel kapcsolatban (talan te is malena, en vagyok az, akinek annak idejen nekiugrottal, hogy mit akarok itt a masik ikres forummal - de nem haragudtam am, csak emlekeztetoul mondom).
Szoval ezert csak egy kerdesem van hozzad, ha valaki a lombikos ugyeddel kapcsolatban mondott volna valami ocska poent, ugye te sem nevettel volna, hanem helyreteszed, mert a dolog fontos neked es a szivugyed? Legalabbis igy lattam. Nos, szerintem jem esetebem sem tortent ez maskepp, ezt neked mint nem hivo keresztenynek be kellett volna latnod:-) megertem, hogy nehez elfogadni azt, hogyha valaki helyrerakja az ember helytelen beszolasait, de neha alabb kell adni a buszkesegbol, es belatni, hogy jo, bocs, lehet, hogy nem kellett volna igy fogalmaznom.
Na, nekem igy latszott ez, kivulrol.

Masik erdekesseg a "gyonasod", bar ehhez aztan vegkepp semmi kozom, de rosszul latod a dolgokat, nincsenek igaz meg hamis keresztenyek, hanem a te elvarasaid vannak a keresztenyekkel szemben. Meg esendo emberek vannak. Valaki mondta mar, nekem is az jutott eszembe, ne itelj, hogy ne iteltess.

udv, Danza

Malena, remelem, ha lehiggadsz, atgondolod ezt a felesleges vitat.
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 851

Sziasztok,

Aprilis 10-en vegeter az internet konnekciom.

gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 850

Csak ha Krisztust idezed ,az meg jobban nem ertheto!

Csavard ki ezt:

Az Isten csak akkor letezik,ameddig magadban hiszel!

Ha nincs onmagad,akkor termeszetesen Isten sem letezik!

Mert ,lehetetlenseg!

Mert Csak az egyseg letezik!

Es ,nemlehet egyseg,es plusz En,szoval nemlehet:egyseg,plusz Isten!

Csak Egyseg letezhet ,es semmi mas!

Szoval;ha ,at tudod hatolni azt a nehezseget,hogy te magad kulombozol a vilagegyetemtol,akkor Isten vagy,te vagy a vilagegyetem.

Ez nagyon egyszeru;nem?

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 849
gb!

kapsz egy pirospontot ha felfejted benne a csavart ;-)))
Előzmény: Törölt nick (848)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 848
"All is emptiness, and to emptiness ,all things return."

üresség minden, és az ürességbe tér vissza minden...

ezzel csak az a baj, hogy itten ejrópában ez nehezen érthető

kapcsolni lehetne Krisztushoz esetleg, miszerint megüresítette magát, de ez másra utal

az üresség tele van... mivel? mindennel

mert nehéz elképzelni az ürességet, míg az ember tele van

mikor az üresség túlcsordul: ember lesz belőle

régi magyar szó utal erre, amit félve adtak át sok generáción keresztül, fülbe súgva: eleve
Előzmény: gb. (847)
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 847

Sziasztok , hogy mondjak magyarul?

"All is emptiness, and to emptiness ,all things return.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 846

na jól...

Isten hozott titeket.

Ő is vigyen.

békesség

jem Creative Commons License 2006.04.02 0 0 845

Malena, hiba volt vitába bocsátkoznom, mert egyre rosszabb, amilyen szinten rólam írsz és véleményt nyilvánítasz. Remélem, hogy a harag beszél csak belőled.

Ne haragudj, hogy véleményt nyilvánítottam, nem kellett volna, és ezentúl sokkal bölcsebben fogok hallgatni - már csak azért is, mert ezek után ki merne írni oda, ahol ilyen véleménnyel vannak róla? Azt azért engedd meg, hogy az ikres topicban részt vegyek, mert nagyon sok minden köt engem oda.

Azért, hogy írtam neked két ügyben, és ilyen vitát eredményezett ez, valóban elnézést és a bocsánatodat kérem. Mindezek ellenére nem tartom magam olyan embernek, aki papírok és címek vagy bármi más alapján tartja magát többre másoknál. Durva és manipulatív sem vagyok, ezek a címkék nagyon hatásosak egy ilyen topicban, de hadd legyek annyira felnőtt, hogy ennyi idősen megbízzam önmagam ismeretében és jelezzem, hogy nem ismersz; amiről írsz, az nem én vagyok, és eddigi tapasztalataim alapján nem is te.

A csatát én elveszítettem, nem nyertem, de nem is volt ez cél szerintem. A magam részéről lezártnak tekintem a vitát.

Szia,

jem

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 844
rendben van jem, te nyertél. te vagy a jó, és én a rossz. hogy is lehetne ez másképp? elvégre neked nem kell ezeken a dolgokon elgondolkoznod, kételkedned, hoyg netán te voltál durva, manipulatív és hamis, te fel vagy mentve. hogy bocsánatkérésről már ne is essék szó. szépen illusztrálod, amiről beszélek: a beosztás ez: te keresztény vagy, ráadásul lelkész, tehát te nem lehetsz rossz. én igen.
Előzmény: jem (843)
jem Creative Commons License 2006.04.01 0 0 843

Malena, olyan dolgokról írsz velem kapcsolatban, amelyeken most én döbbenek nagyokat.

Eszem ágában sincs a hitemet semmilyen pecsétes papíron lobogtatni, amiről én beszéltem, egy szimpla munkaköri leírás része volt. Hol beszélek én arról, hogy én jó hívő vagyok, mert papírom van róla? Könyörgöm, bűnbocsátó cédulák ebben a kontextusban?

A hozzászólásod alapvetően az örök életen való poén miatt esett rosszul - azt hiszem érthető lehet ebben a kérdésben a hozzáállásom, márpedig az, hogy nekem ez fontos kérdés. Nem arról írtam, hogy akkor én papír és más egyebek alapján már bérletet váltottam oda.

Lehet, hogy Semjén Zsoltot nem kellene védenem - nagyon elképzelhető, hogy politikai ignoranciámat sikerült ebben a kérdésben megvillantanom, a múltban történt pozitív egyházhoz való hozzáállásért "védtem meg". Ennél többet nem kívántam mondani vagy sugallni a hozzászólásommal. A politikai gyűlölködés ma minden oldalra jellemző - nem egy szimpatikus hozzáállás senki részéről sem.

Természetesen mindenki örült annak, hogy szép súllyal születtek a lányaid. Volt az akkori hozzászólásodban egy szó, ami ott, akkor érzékenyen érintett engem és lehet másokat is érzékenyen érinthetett. Egy ikres topicban, ahol bizony vannak koraszülöttek és kis súllyal született babák, talán a "kis súlyú babákkal bajlódni" kifejezés nem a legszerencsésebb. Szó sem volt Mengeléről és a Tajgetoszról, csupán egy kis empátiáról azok felé, akiknek bizony bajlódniuk kell/ett kis súllyal született babáikkal. Semmilyen durvaság nem hangzott el ezzel a kérdéssel kapcsolatban, csupán egy megjegyzés, hogy vagyunk egy páran, akiknek ez nehéz és fájó pont. Mindemellett az öröm, hogy ti rendben és jól vagytok/voltatok, mind a mai napig fennáll és változatlan, és ugyanolyan örömmel nézegetem a lányaid képet, mint bárki másét.

Még utoljára annyit, hogy bizonyára te is érzed, hogy a vitánk súlyához képest olyan bántó dolgokat írsz velem kapcsolatban, és olyan megvető, megalázó stílusban, hogy szeretnélek kérni, hogy fejezzük ezt be, mert ez már túlmegy azon a határon, mint ami egy érzékeny kérdés megvitatása. Hozzászólásaidban (különösen is az utolsóban, de azért itt lejjebb is), már olyan véleményt fogalmazol meg rólam, ami egy vitás kérdés megvitatásához is rendkívül méltatlan.

Előzmény: Törölt nick (842)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.01 0 0 842

bár nekem címezted a hsz-t, nem értelek. hosszasan leírsz dolgokat, amikről szót sem ejtettem. sebaj, biztos jól esett neked is. :-)

a papírom van róla kitétel arról szól, hogy a hitedet nem illik lobogtatni pecsétes papíron. tán rémlik valami a bűnbocsánati cédulákról. (nem én kezdtem el luther mártont idecitálni, szegényt.)

minden egyéb papírra tojok. hiszen te azt mondod, nyilatkoznod kellett, hogy nem vagy egyik pártnak sem a tagja. nagy dolog. még jó! de: ha nem tiszted és nem feladatod politikai csatározásokabn részt venned, akkor vajon miért véded meg egy lélegzetvétellel, egyazon lendülettel semjén zsoltot, és az örök életet??? hogy jönnek ezek egy mondatba??? ezt az egyet áruld már el nekem, kérlek!

ha a semjén zsolt az én vallásomat gyalázná így, én bizony mélyen szégyelném magam, nemhogy megvédeném.

fenntartom: egy igaz kereszténynek kellene a leghangosabban tiltakoznia az ilyenek ellen. arcpirító szégyen minden igaz keresztényre a gyűlölködés, ha ebben egyet tudunk érteni, én azzal megelégszem. de ha egy ilyen kérdésben te a papírodra hivatkozol, hiszen pecsétet kaptál arról, nem vagy párttag, akkor nincs miről beszélnünk.

és ez vonatkozik arra is, hogy nem manipulálunk, nem csúsztatunk. szimpla, egyszerű halandóként sem, nemhogy lelkészként. ha egy utolsó harmados ikerterhes mama merészel örülni, hogy szép súlyúnak látszanak a babák az ultrahangon, és reméli, hogy nem kell koraszülésre számítani, akkor nem közöljük vele, hogy "a kissúlyú babákat sem kell leírni" LEÍRNI. uramjézus. ha te lelkész létedre mengelét és tajgetoszt asszociálsz egy terhes anyára, és 3 év után is megismétled ezt a durvaságot, akkor nincs miről beszélnünk.

akkoriban a topik azzal lépett túl ezen, hogy "egy kis jóindulattal pontosan értettük, mit akart mondani malena" - hát igen. tudod, csak az a kis jóindulat hiányzik. de neked papírod van róla.

Előzmény: jem (836)
gb. Creative Commons License 2006.04.01 0 0 841

"The real worship of Christ

is the divine communion

of Christ-perception in the

Wall-less temple of expended

consciusness."

gb. Creative Commons License 2006.04.01 0 0 840

"Salvation comes not through belief,

but through direct experience of God."

gb. Creative Commons License 2006.04.01 0 0 839

Egy kis tavasz.

gb. Creative Commons License 2006.04.01 0 0 838

"A biblia az harom fele ertelmisegbe volt irva,"

1.Anyagi.

2.Ertelmi.

3.Szpiritualis.

(persze nemcsak a biblia,de a Bhagavad Gita is).

Előzmény: gb. (837)
gb. Creative Commons License 2006.04.01 0 0 837

Kedves,Kedves Malena,hu,milyen meghato tortenetek,es meg azt merik mondani,hogy a gyonas Sz---t sem er,hat itt a pelda,ahogy irod"csak jólesett ezt most így leírnom. :-)"

Ahogy,mar mondtam ;itt nincs Off topic egyaltalan (Gestal-tosan hangzik ugye?)

A biblia az harom fele ertelmisegbe volt irva,sajna a legtobb ember mag az elso fokban ragadt meg,es ezert van az a nagy felreertes,nem tudjak a masodik,harmadik fokon ertelmezni mert a materialista vilagnezet elvakitja a tobbsegeket. (John 1:12-13)

Udv,gb.

Előzmény: Törölt nick (832)
jem Creative Commons License 2006.03.31 0 0 836

Malena, úgy látszik, hogy bizonyos kérdések miatt mégis érdemes néhány kérdésben bővebben is kifejteni a gondolatainkat.

Nagyon röviden arról, hogy miről is van nekem papírom - amire a szülfel topic-ban utaltam is. Nem a diplomámra gondoltam, még véletlenül sem - a gyülekezet, ahol szolgálatot végzek, kérte (papíron is), hogy egyetlen lelkésze se legyen semmilyen pártnak sem a tagja, nehogy "pártoskodásra" adjon ez okot a gyülekezetben. Sokan várják el, hogy a lelkész konkrétan mondja ki, hogy hol áll, kire szavaz, kikkel szimpatizál. És bármennyire is tűnik úgy, hogy azért nyilvánvaló, hogy melyik oldalon állunk, mégsem állhatunk szembe azokkal, akik a másik oldalon állnak. Itt ebben a gyülekezetben egyaránt vannak baloldaliak és jobboldaliak (nem sorrendiség :-)), templombajárók. Az a tiszta, ha a lelkész semleges marad, nem tiszte és feladata politikai csatározásokban részt venni.

Kirakatkereszténység kérdése: Luther Márton nagyon helyesen fogalmazott akkor, amikor azt mondta, hogy mindannyian egyszerre igazak és egyszerre bűnösök vagyunk. Azt hiszem, hogy mindannyian emberi úton járunk, és az embermivoltunk terhei nyomasztják az életünket. Én nem leszek jobb attól, hogy keresztyén vagyok, vagy hogy lelkész vagyok. Igyekezhetek, törekedhetem sok minden szépre és jóra, de nem tartom magam tökéletesnek ezért. És tudom, hogy mások sem azok, és nem az köt össze azokkal, akik a templomba járnak, hogy milyen szuper jófej keresztyén hívők vagyunk, hanem az a bűnvallás, amit mindannyian elmondunk az istentisztelet elején. Ha jót teszek, nem magamtól leszek rá képes, hanem a szeretet Legfőbb Ura segít nekem szeretni - és ezt olyan áron teszi, ami emberi ésszel tényleg fel sem fogható, egyedül a hit értheti meg.

Engem a leglehetetlenebb helyzetben talált meg az Isten, így az életemről abszolút nem mondható el, hogy egyenes út vezetett az egyházba, a lelkészi szolgálatba. Egy útkeresésben lévő időszakomban, életem első gyászélményében találtam rá erre az útra, és hallottam meg a hívást. Remélem nem hangzik öntömjénezésnek, ha azt mondom, hogy sok örömet találok ebben a hivatásban, és bár más végzettségem is van, nem tudnám az igehirdetés, a fiatalokkal való foglalkozás, a hittanoktatás, a lelkipásztorolás és a teológia tudománya művelésével való foglalkozást feladni.

De életem hitvallása mégis az, hogy a halál torkából is kimentett az Isten, és három gyönyörű gyerekkel ajándékozott meg. Kicsit ugyan több erőt is adhatna, hogy el is tudjuk látni őket, de természetesen ez inkább a mi emberi deficitünk :-))

Malena, végig olvastam a te hitvallásodat, talán te is elolvastad ezt. Bizonyára tudnánk kevésbé tüskésen is véleményt cserélni, mint ezekben a hozzászólásokban. Elnézést, ha sarkosan fogalmazva írtam neked, szóban, más körülmények között biztosan jót vitáznánk ezekről a kérdésekről. Sokkal jobb lett volna, ha ezt nem így tesszük, hanem normál körülmények között, amelyek kiszűrik az ilyen vitára lehetőséget adó helyzeteket.

Előzmény: Törölt nick (835)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.31 0 0 835

tudom, hoyg az. nem is mulasztja el ezt tudatni. :-) de ettől még nincs bérlete az üdvösségre és mások gondolkodásának semmibe vevésére. sőt. ezt próbáltam magyarázni alább.

a többiben igazad van, persze, egy szót nem szóltam jézusról.

Előzmény: páncél (834)
páncél Creative Commons License 2006.03.31 0 0 834

Kedves Malena,

Jem felszentelt lelkész, úgyhogy neki tényleg papírja van róla, nem téged akart ezzel bántani.

Egyébként, ha jól tudom, az ő gyerekei is lombikosak.

Szerintem a rossz tapasztalataid a keresztény egyházak képmutató tagjaival vannak, és nem az "Egyház Urával" van, aki azt mondta: "ne ítélj, hogy ne ítéltessél".

Szeretettel

Előzmény: Törölt nick (832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!