Keresés

Részletes keresés

karikaV43 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2641

Digtalizálásról inkább kérdezd Csíkos mestert.Amennyit én tudok,hogy minden mozdonyba kell dekóder.A többi részletét egyenlőre nem ismerem.

Előzmény: Gimmy69 (2634)
modell13 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2640

Váuh le a kalappal jól haladsz

Előzmény: cssz74 (2638)
cssz74 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2639

Tisztán, mintha magamat hallottam volna... :D

Előzmény: Grabenka (2637)
cssz74 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2638

Ugyanmár! Ezt honnan vetted? :D Van 4 nohabom, 6 szergejem, 6 csörgőm, 4 púposom, és egy rakat Ap, By, Bhv, BDh, Ds, Am, ABm, Bm, BCm, ABee, By, Byd kocsim... :) Azért tudnék összeállítani megfelelő szerelvényt! Meg is fogom csinálni, csak a nagy pályának egyenlőre prioritása van. Készül a fejpályaudvar, sajnos csak 8 vágánnyal... :(

Előzmény: Dolmi mackó (2627)
Grabenka Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2637

Üdv!Kizárólag Magyar vonatkozású asztal szeretnék építeni,semmi városka+állomás,csak ipari létesítmények.

Bánya,fatelep,kamion terminál,stb stb.

Előzmény: Dolmi mackó (2623)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2636

A Kép lemaradt bocsi... :)Decoder... ?:(

Előzmény: Gimmy69 (2634)
Grabenka Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2635

Üdv!

köszönöm a linket!!!

Előzmény: Dolmi mackó (2623)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2634

Dynamis DCC Digitális vezérlő

Erről mi a véleményed/tek... ?:(

Ez alkalmas egy max. 5 mozdonyból álló asztal plusz fényeinek a vezérlésére... ?:(

Valamint milyen plusz elektronikai kiegészítő kell hozzá, hogy működjön is a dolog, azaz egyszerre több mozdonyt vezérelni lehessen... ?:(

Olvastam ezekről a

V4.0 5 generációs 8 pólusú Decoderre és ha igen, akkor ebből minden egyes mozdonyhoz kell belőle 1-1 db vagy hogy is mükszik ez, mert sokat ír róla, ami nagyon jó kis dolgokat írnak, de nem tudom hova tenni helyezni ezt a Decoder dolgot... ?:(

Ezt a digitálisan vezérelt mozdonyba kell bekötni vagy a fentteb képen látható vezérlőbe kell... ?:(

Tudom, hogy buta kérdés, de mint már írtam is kezdő vagyok... :)

Köszönöm az irányzékos válaszokat előre is... :)

Előzmény: karikaV43 (2633)
karikaV43 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2633

Nincs mit.

Előzmény: Gimmy69 (2632)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2632

Köszönömtem... ;)

Előzmény: karikaV43 (2631)
karikaV43 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2631

Az a P0 az a H0 lesz,szerintem neked ideális a TT hamár ez van.

Az N nem a legkisebb de azért már elég kicsi 1:160-hoz.

Szerintem néz be a medikerbe,modellkitbe és a moddel és hobbyba.

Sorrenben vasutmodell.com,modellkit.hu és modell.hu

Előzmény: Gimmy69 (2629)
gezerol68 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2630

Sziasztok!

Elkészűlt a következő pályaterv megvalósítása,már csak egy 3 utas váltó hiányzik és megy eladásra a kicsike!

Mérete: 120x250cm.Ahol a sínek keresztezik egy mást,ott egy hidat képzeljetek el!Üdv: Gábor

Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2629

Üdv... :)

Hol nézegessek körül ezek után... ?:)

A Conradban már jártam, igen borsos árban van ott minden sajnos... :(

Mit értesz a kezdőkészlet alatt... ?:(

Ja és f elsővezetékest szeretnék kialakítani, mert nagyon tetszik a képek alapján, amiket eddig láttam és a peronvilágítást és az utcait is nagyon csípem és szeretnék hasonlót építeni… :)

Tehát a PO az, amit elsősorban ajánlasz, és ahhoz van legtöbb minden, bár sajnos a hely szűke miatt, nekem épp a TT sínjeim vannak, nem sok, kb.10-20 közötti ív és vagy 6db egyenes és tán van 2db váltóm is… :)

Egyébként, akkor a méret szerint a PO a legnagyobb a TT a közepes és akkor az N a legkisebb az utalásod alapján… ?:)

Köszönöm a válaszaitokat, ja és irányítóból még is milyet ( Tipus és márka név ) ajánlotok, ami ehhez az általam felvetett 5 mozdonyhoz elégséges lenne… ?:(

Köszönöm… :)

Előzmény: karikaV43 (2613)
karikaV43 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2628

Ezt nem vitatom,de gondolom az ára is ott van.Azért egy Brawa gőzös is tud valamit kinézetre.Kimondottan az átlagos mozdonyokra gondoltam,ami a kisebb méretarányokban sokszor játékszerű.Bár a TT-s Roco szergely elég jól néz ki.

Előzmény: Törölt nick (2618)
Dolmi mackó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2627

"egy egyvágányos tóparti, nádasos valamin"

Balaton, Nohab? :-)

Előzmény: cssz74 (2626)
cssz74 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2626

H0-hoz nem túl nagy, de kérdés, hogy mit akarsz modellezni. Milyen nemzetiségűt, milyen korszakot, stb. Én gondolkodom egy kb. ekkora 2. pályában, egy egyvágányos tóparti, nádasos valamin, gyerekkori emlék szerűségen, amit kapcsolhatnám a nagyobb pályához...

Előzmény: Grabenka (2622)
BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2625

Nem véletlenül akadt meg rajta szemem:-) Tekintve hogy most egy kicsit forgótőke kiáramlási stoppot kell bevezetnem, egyelőre maradnak, mert mit akasztok akkor a karácsonyfa alatt a mozdony után.-) Meg aztán annyira szépek. És hát a tervezett bővítésnél még szükség lehet rájuk. Mondjuk ezen a pályán az R 250-es íveken nem tudom mit csinálnak, bár a startszettben sem sokkal nagyobb az ív.

Előzmény: Dolmi mackó (2621)
SchefferJ Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2624

Nem, TT-vel célszerűbb szerintem.

Dolmi mackó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2623

Ezt az dönti el, hogy milyen jellegű-témájú asztalt szeretnél.

Nézd át ezt a blogot, olvassd vissza, sok hasznos infót találsz rajta:

http://trainmodeller.freeblog.hu/

Grabenka Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2622

Üdv!

akkor még egy kérdés,érdemes H0-val foglalkozni?ekkora asztalon? 265x130

Dolmi mackó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2621

A liliput kisdizele iszonyat szép lett, lassú menetben szépen fut, gyorsabban kicsit zajos, de a boltban feltétlenül próbáld ki, nehogy úgy járj mint én, nekem pár hét után kicserélték a medikerben, mert a csatlórudakkal gebasz volt.

Az az 55 ezres roco startszett piszok jó áron van, én eladtam belőle a multimaust.

A 4 tengelyes vagonokat eladod? :-)

Előzmény: BaTTka 1 (2619)
Dolmi mackó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2620

Ráadásul nincs megkötve az ember keze, hogy mit rakhat az asztalra, ha nem akar jelzőket, akkor nem tesz, ha nem akar olyan mozdonyokat-vagonokat, amik jelenleg nem futnak hazánk kisvasúti vonalain, akkor úgy is realisztikus lesz az asztala, mert a kisvasúti téma az egyik legszinesebb! :-)

Előzmény: BaTTka 1 (2617)
BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2619

Megyek majd oda is:-)) Most vettem a Medikerben az akciós startszettek, abból a kis gőzös marad. Majd még kell mellé valami dízel is, arra a Liliput kéttengelyese az esélyes. Lesznek lórék, meg kéttengelyes tehervagonok. Meg lesz egy kicsatlakozás is a majdani bővítéshez:-)) Terv szerint karácsonyra szeretnék készen lenni az üzemi részével, a tereprendezés fűtött műhely híján a tavaszra maradna.

Előzmény: Dolmi mackó (2616)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2618

Azért a TT-s Gützold BR65.10, vagy BR24-nek előre köszönhetne jópár H0 gőzös:-)))

De a Kühn Herculesnek, vagy BR211-nek is:-)

BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2617

Ne hagyd ki a H0e -t. Én is éppen a helyszűke miatt álltam neki. Az H0 is, viszont kis rövid mozdonyokkal, és kéttengelyes kocsikkal nem kell akkora íveket alkalmazni és az állomásokat is lehet rövidebbre szabni. 

Dolmi mackó Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2616

Miért nem a H0e topicot pörgeted fel ezzel egy kicsit? :-)

Milyen járművek fognak rajta menni?

Előzmény: BaTTka 1 (2614)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2615

Ja igen, visszaolvasva látom, némi dolgot kihagytam, mint pl. milyen márkák léteznek, mert rég gyerekkoromban a TT & Piko volt, de sajnos csak bizonyos mennyiségű sínek vásárlásáig jutottam el, de ma már nem tudnám megmondani, hogy milyet vettem, hogy TT-e vagy Piko. ?:(

Valamint mindenképpen helyeznék el embereket, állatokat és egyéb járműveket el, így ezért is kellene a javaslat és támpont, hogy melyik mellett és melyikek között érdemes keresgélni és belevágni a vásárlásba és jó lenne némi olyan Link, ami itthon is megtalálható és Web oldalról azt kiválasztva, meg is tudja rendelni az ember, persze gondolom, borsos árakban vannak, mint ahogy az a Hobby terén is lenni szokott... :(

Köszönöm a hasznos Infókat... :)

Előzmény: Gimmy69 (2612)
BaTTka 1 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2614

Másfél napi munka eredménye (kisebb megszakításokkal). Én csak úgy hívom hogy hulladék projekt:-) Az alap egy kiszuperált heverő vázszerkezete, a vágányok alatt asztalos ismerőstől felszabadított rétegelt lemez. A síneket meg óccsóért vettem. Egyébként H0e asztalka lesz, bal oldalon egy kis fafeldolgozó üzemmel, jobbról meg sok sok zöldség. Az a rengeteg sín csak érzéki csalódás, nagy része eltűnik a terepben. Kicsit sajnos lefutottam az alapról, de majd megtoldom valahogy.

karikaV43 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2613

Én mindenképpen digitális rendszert építenék 5 mozdonyhoz elég lehet  a kezdőkészletes vezérlő.A méret alapján a H0-át kizárnám inkább TT vagy N,de választék a H0-ban a legnagyobb járművek és épületek tekintetében.Az élet hűségről nem beszélve,bár ezért lehet kapok a többi méretben érdekelttől.

Előzmény: Gimmy69 (2612)
Gimmy69 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2612

Üdv... :)

Tudnátok a jövőbeni elképzelésemhez, némi ihkletett adni, abban az elképzelésemben, hogy helyszűke végett a mennyezetre szeretném használaton kívül elhelyezni, ill. felhúzni olyan 210-220m magasra a szoba 275cm magas belvilággal van, így az a 50-60 cm max. magasságú majdani kész terepasztal is elférne... ?:)

Elsősorban az asztal kb.210x110 cm méret környékén lenne, egy tégla lap alapú és viaduktot hegységet alagúttal, és egy nagy városi és egy kicsi falú pályaudvart, valamint egy fordítót és némi városi házak és egy kis ipari területet képzelek el, valamint 2-3 szélkereket is az ipari terület és a hegység környékén, persze ezek mind csak még képzeleti terv szintjén állnak... :)))

A nagy pályaudvart 4. max. 5 vágánnyal valamint körbe és az 'S' alakban, (talán emeleteset)és dupla sínpárt képzeltem el, mert mindenképpen szeretnék egy teher szerelvényt és 1 több személykocsiból álló szerelvényt + egy kis személyszállítót, talán 2-3 kocsist... :)

Össz-vissz max. 5db villanymozdony lenne, köztük természetesen 1 Olds modell gőzöst is 1-2 régi kor kosijaival és felváltva, használnám a forgató segítségével, így egy vasúti szerelő ill. parkírozó kialakítás segítségével, attól függene az üzem, hogy mikor milyen korba élném bele magam... ;))) 

Szóval van elméleti síkon elgondolás, csak kell a profik segítsége hozzá, mert nem vagyok jártas a vasút építésében, és azt is szeretném kérni tőletek, hogy ha van némi időtök rá, hogy tanácsot kérjek, abban, hogy az így általam felvázolt elképzelés alapján, milyen és mekkora méret arányt válasszak, hogy minél hatásosabb és élőbbé váljon az asztal... :)

Valamint egy könnyen kezelhető és max. egyszerre két, esetleg három mozdony meghajtását ill. vezérlését biztonságosan végre lehessen hajtani, anélkül, hogy nagy kalamajka lenne belőle... :)))

Tehát mivel is kezdjük mi kezdők, ha egy hosszú távú építésbe veri a fejszéjét és egy (profi)asztalt szeretnénk kialakítani (pár év leforgása alatt), ha már költi rá az ember az idejét és pénzét... ;)))

Gondolom, hogy az első a helyes méretarány megválasztása az elsődleges és a makettek bőséges választéka is és a vasúthoz kapható, aránylag jó ár és készlet bőség szemelőt tartása, na és a legfontosabb kérdés talán, hogy milyen vezérlővel tudom ezt mind működtetni... stb... ?;)))

Válaszokat, kérdéseket várva várom... Köszönöm/jük... ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!