Keresés

Részletes keresés

gb. Creative Commons License 2006.04.29 0 0 876

Sziasztok,

Kerdes;

Mitol mukodik a fujtato?(amit a kovacsok hasznaltak)a fatol,a bortol ,vagy eppen az uressegtol ami kozottuk van?

gb. Creative Commons License 2006.04.29 0 0 875

“The reason it is so difficult to make ends meet is because someone is always moving the ends.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.04.29 0 0 874

“If we did all the things we are capable of, we would literally astound ourselves.”

— Thomas Alva Edison

Inventor

(1847-1931)

gb. Creative Commons License 2006.04.29 0 0 873
“You know business is bad when the people who never pay stop buying.”
gb. Creative Commons License 2006.04.28 0 0 872

"Fiatalon,a level a fan:

Friss,ude,gyonyoru.

Oregen,level a sarba:

A fold eszrevetlen a talp alatt."

GORBEBOTOS Creative Commons License 2006.04.22 0 0 871

Reaching the extremity of the void,

Firmly anchored in a comlete peace,

While the 10,000 beings,in a single rush,burst out,

I am already contemplating the return.

Lao Tzu  c.16

Előzmény: gb. (870)
gb. Creative Commons License 2006.04.09 0 0 870
~
gb. Creative Commons License 2006.04.09 0 0 869

Csutortokon megneztuk http://www.cameronproductions.org/dvd.shtml.

nagyon jo hangja van, ajanlom ha lesz szerencsetek megnezni a koncertjat.

Kal, nezd meg ezt a filmet;Thank you for smoking,http://www.imdb.com/title/tt0427944/.

Udv,gorbebotos.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.05 0 0 868
Jn 10,30-31:
"Én és az Atya egy vagyunk.
Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt."

do you need more? ;-)
Előzmény: gb. (865)
gb. Creative Commons License 2006.04.05 0 0 867

"Those who have mastered their minds become engrossed in infinite visdom:they have no further interest in any fruits of actions.Freed thus from the chain of rebirth,they attain the state beyond sorrow."

(God Talks With Arjuna:The Bhavagad Gita 11:50-51)

gb. Creative Commons License 2006.04.04 0 0 866
Ha megyek,akkor egyedul megyek.
Előzmény: Törölt nick (860)
gb. Creative Commons License 2006.04.04 0 0 865

Jezus soha nem mondta ,hogy"En Isten vagyok",but by his divine works he menifested the realization that his consciousness,having emanated from God,was one with Him.

Előzmény: Törölt nick (859)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 864
(az egy mondaton belüli személyváltásokat meg majd mexokjátok, úgyis megyünk innen gb-vel pár nap múlva)
Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 863
ezt komolyan gondoljátok?

nem kéne megkérdezni, hogy 'ki vagyok'?

nem férfi/nő, met az a nemem, nem Józsi/Julcsi, mert az a nevem, nem vízvezetékszerelő, mert az a szakmám

ez lenne az út

de ha további lelki szeméttel 'korrektkedtek' itt egymásnak (nekem ugyan mind1), akkor csak szaporítják a bajt

ezért hát rám haragudhattok, de elnézést kérek, egymásra pedig tilos: tessék megbékülni, rosszabb nem lesz

üdv: senki
Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 862

úgy fair, hogy idemásolom azt a topikot, ahol ez a vita indult. láthatod, hogy utánam még chipie is tett egy legalább ilyen erős megjegyzést, és még csak nem is semjénre, hanem eperjesre, de abba persze nem kötött bele jem, csak belém. a sztori így teljes.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9130834

amúgy egész délután ezen gondolkodtam, hoyg milyen rossz, hogy ennyire eltorzulnak a dolgok a neten. akkor te meg én jókedéllyel elcsevegtünk, legalábbis ezt éreztem és fel sem merült bennem, hogy mást éreznél, mert épp nagyon is egyetértettem azzal, amit csináltok az ikreseken, én is épp kerestem volna egy olyan helyet, ami rendesen pörög és teli van infoval. de ezek szerint akkor (vagy csak most, hogy jemet megvédted? nem tudom) benned rossz érzés volt. ezt nem akartam, sem akkor, sem most, úgyhogy bocsánat így utólag is, ne haragudj. és béke.

(nem talállak az ikres fórumon, az összes hsz-od törölve. miért? ez már tényleg nagyon off itt, bocsánat mindenkitől)

Előzmény: Törölt nick (861)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 861

kedves danza,

persze, emlékszem rád, és olvaslak is a másikon. attól tartok, te rosszul emlékszel. ha tényleg nekedugrásként élted volna meg az alábbit: "Danza, nagyon jó a fórum, amit csináltatok. (mi a .tk végződés?) de akkor most mi legyen, az a cél, hogy az összes ikres fórumot odetereljétek? én úgy örülök, hogy végre ez a topik egy kicsit jobban pörög." akkor bizonyára nem ezt válaszoltad volna: "Malena,
gyere csak, nyiss egy topikot, asszem alvas tema sokakat erdekelne. Egyebkent egyetertek veled, mi is rendes napirend szerint elunk az elso perc ota, stb."

tehát szó sem volt nekedugrásról, tök kedvesen elbeszélgettünk, és kifejezetten dicsértem az ikres oldalatokat és írtam is oda épp a te invitálásodra.

de hát úgy látszik, ilyen az emlékezet. :-)

sajnos jem sem úgy emlékszik a dolgokra, ahogy voltak. amúgy a vita abból indult ki (nem itt, hanem egy másik topikban, talál ezért nem érted az elejét), hogy semjén zsoltot védte meg. én ettől akadtam ki, de nagyon. és hiába kérdeztem rá többször is, ő elterelte a témát, nyomta a kenetteljes szöveget. nézd meg, mit írtam: szerintem semjén zsolt szégyene a keresztény közösségnek. de azzal sincs semmi baj, ha valaki szereti. csak ezt vállalja is nyíltan! és főleg ne emlegesse egy lapon az örök élettel, mert attól én mint nem hívő is elszégyellem magam. :-(

amit jem előrángatott 3 év után, azt anno a topik azzal zárta le, hogy "egy kis jóindulattal pontosan lehetett érteni, mit akart mondani malena" - sajnos ez a kis jóindulat hiányzik belőle. olyannyira, hogy nemhogy akkor nem tudott túllépni, de még 3 év után is előrángatta. ez már miféle magatartás??? egy keresztény embertől?? őrizgetjük a kis sérelmeinket és az alkalmas pillanatban előrángatjuk?

én akkor hosszú hónapokig nem írtam oda, annyira megbántott. majd végül túlléptem rajta, és én voltam az, aki újra kedvesen megszólította őt. a válasz? hideg hallgatás. na, ennyit az esendőségről és megértésről.

tudod, ez olyan, mintha a kabátlopásba keveredett embert még jól meg is verné a tolvaj, amikor legközelebb találkoznak, mert kicsi lett a lopott kabát.

amúgy meg teljesen igazad van: igen, bizony vannak elvárásaim a keresztény emberekkel szemben. különösen, ha hivatásosok, és erre hivatkoznak. az lenne furcsa, ha nem lennének velük szemben elvárások, már megbocsáss.

és végül: semmi, de semmi nem lett volna ebből, ha csak egy szikrányi jóérzés, jóindulat megmutatkozott volna és nem csak a kitérés, és elkenés. én még ilyen konok reakciót sose láttam hívő embertől, bizony bevallom, meglepett. mindegy, mondom, ő nem nekem tartozik elszámolással, úgyhogy tényleg zárjuk is le itt ezt. semmi reményem, hogy megértést és elfogadást lássak az ő oldaláról.

ja, és én nem "gyóntam", de ez már télleg részletkérdés. :-)))

üdv, és örülök, hogy írtál, mert legalább tisztáztuk ezt a félreértést is. :-)

Előzmény: Danza (852)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 860
hazajutok dobok egy mailt. vmi postacímet te is küldhetnél.

jöttök idén 'haza'?
Előzmény: gb. (858)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.03 0 0 859
igen.

csak Ő úgy mondta, hogy: én és az atya egy vagyunk (vagyok)

ez betette az ajtót a sok szolgának... ...ráadásul nemcsak mondta, de művelte is. ez meg pláne betette az ajtót.

most is kitagadnák szerintem.
Előzmény: gb. (857)
gb. Creative Commons License 2006.04.03 0 0 858
koszi.
Előzmény: Törölt nick (856)
gb. Creative Commons License 2006.04.03 0 0 857
komolyan?
Előzmény: Törölt nick (855)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 856
na hála Istennek ;-)))

jó utat
Előzmény: gb. (851)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 855
ennek kimondásáért feszítették keresztre
Előzmény: gb. (850)
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 854

Kedves Jem,

Tisztelem velemenyed es meglatasaidat ,de a mai,vagy korabbi ertelmezese a biblianak az amit mar emlitettem csak elso szinten all,vagyis materialista szinten ami a testi gratificaciot brobalja elsorenduen kielegiteni.A Szent Jezus Krisztus az nagyon Szpiritualisztikus volt,es azon a szinvonalon cselekedett,eppen azert nekunk ezt nagyon nehez megerteni .De elmondom mindenkinek;ha valaki keresztenynek tartsa magat,akkor szo,szoros ertelmeben cselekedjen mintKrisztus ,mert ha nem ,akkor az nem Krisztianati hanem csak hamis profetaizum/templomizmus.Olvasd el Matthew( 6:5-6)bocsi de nekem csak angol bibliam van.

"Only when restless thoughts cease can one hear the voice of God communicating through the silence of intuition.That is God's means of expression.

Udv,gb.

Előzmény: jem (853)
jem Creative Commons License 2006.04.02 0 0 853

Kedves Topicnyitó GB!

Elnézést, hogy a nyitott topic-ot vita-kifejtésre használtuk fel. Nem szeretnék tovább visszaélni a nyitottsággal, ezért komolyan mondom, hogy elnézést kérve ezért az incidensért, nem írok többet, hogy újra megfelelő teret nyerjen az ÚT-ról való elmélkedés.

Mindemellett érdekelne, hogy a Biblia-értelmezés szintjeit te hogyan érted, és a mai modern keresztyénség Biblia-értelmezését (ha lehet így általánosítani), te melyik kategóriába sorolod?

Hozzászólásodban éreztem egy kis labelling-et, negatív kicsengéssel. Talán lenne kedved bővebben kifejteni a témát.

Remélem ez már on-topic kérdés :-))

Danza Creative Commons License 2006.04.02 0 0 852
Jol lattam, hogy ez a vita abbol indult el, hogy jem meg "megvedte" az orok eletet? Ezt nem ertem, miert olyan nagy tragedia. Mar regota olvasgatok itt, kicsit kepben vagyok a userekkel kapcsolatban (talan te is malena, en vagyok az, akinek annak idejen nekiugrottal, hogy mit akarok itt a masik ikres forummal - de nem haragudtam am, csak emlekeztetoul mondom).
Szoval ezert csak egy kerdesem van hozzad, ha valaki a lombikos ugyeddel kapcsolatban mondott volna valami ocska poent, ugye te sem nevettel volna, hanem helyreteszed, mert a dolog fontos neked es a szivugyed? Legalabbis igy lattam. Nos, szerintem jem esetebem sem tortent ez maskepp, ezt neked mint nem hivo keresztenynek be kellett volna latnod:-) megertem, hogy nehez elfogadni azt, hogyha valaki helyrerakja az ember helytelen beszolasait, de neha alabb kell adni a buszkesegbol, es belatni, hogy jo, bocs, lehet, hogy nem kellett volna igy fogalmaznom.
Na, nekem igy latszott ez, kivulrol.

Masik erdekesseg a "gyonasod", bar ehhez aztan vegkepp semmi kozom, de rosszul latod a dolgokat, nincsenek igaz meg hamis keresztenyek, hanem a te elvarasaid vannak a keresztenyekkel szemben. Meg esendo emberek vannak. Valaki mondta mar, nekem is az jutott eszembe, ne itelj, hogy ne iteltess.

udv, Danza

Malena, remelem, ha lehiggadsz, atgondolod ezt a felesleges vitat.
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 851

Sziasztok,

Aprilis 10-en vegeter az internet konnekciom.

gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 850

Csak ha Krisztust idezed ,az meg jobban nem ertheto!

Csavard ki ezt:

Az Isten csak akkor letezik,ameddig magadban hiszel!

Ha nincs onmagad,akkor termeszetesen Isten sem letezik!

Mert ,lehetetlenseg!

Mert Csak az egyseg letezik!

Es ,nemlehet egyseg,es plusz En,szoval nemlehet:egyseg,plusz Isten!

Csak Egyseg letezhet ,es semmi mas!

Szoval;ha ,at tudod hatolni azt a nehezseget,hogy te magad kulombozol a vilagegyetemtol,akkor Isten vagy,te vagy a vilagegyetem.

Ez nagyon egyszeru;nem?

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 849
gb!

kapsz egy pirospontot ha felfejted benne a csavart ;-)))
Előzmény: Törölt nick (848)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.02 0 0 848
"All is emptiness, and to emptiness ,all things return."

üresség minden, és az ürességbe tér vissza minden...

ezzel csak az a baj, hogy itten ejrópában ez nehezen érthető

kapcsolni lehetne Krisztushoz esetleg, miszerint megüresítette magát, de ez másra utal

az üresség tele van... mivel? mindennel

mert nehéz elképzelni az ürességet, míg az ember tele van

mikor az üresség túlcsordul: ember lesz belőle

régi magyar szó utal erre, amit félve adtak át sok generáción keresztül, fülbe súgva: eleve
Előzmény: gb. (847)
gb. Creative Commons License 2006.04.02 0 0 847

Sziasztok , hogy mondjak magyarul?

"All is emptiness, and to emptiness ,all things return.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!