Szia nem igaz jók lettek a képek az elsőn látod hogyan kell megfogni, mögötte van a kis aztali lámpa. A másodikon bekapcsolva a lámpa, de ezt a módszert csak 11 napos tojáson látod meg igazán. Egy jó tojáslámpázóval a helyén lehet lámpázni és már 6 napos tojást is
Ha megvan a géped akkor holnap reggel inditsd el! ugyan úgy mintha lenne benne tojás, menjen folyamatosan.ha van forgató benne azt is. ez egy próba, de legyen meleg mire jönnek a tojások és biztosan jól műxik-e meglátod.
a tojás lámpázó egy halogén égővel működő lámpa ami passzol a tojásra és nem jön ki fény mellette. Egyszerübben egy kisebb asztali lámpa is megteszi, Kezed élvel befogod a tojást és a lámpa elé teszed, (Holnap megpróbálom fotóval bemutatni)de gyakorlat híján csak 11 napos korban látod meg van-e benne embrió. Tojás lámpázóval 6 napos korban kiszűrhető a tojás amelyik nem fias.
Szia!Megvan a keltető,Vasárnap indítom be,mert addigra lesz meg minden tojás!Nagyon örülök neki,remélem lesz sikerem!Azt akarom kérdezni hogy van e ötleted tojáslámpázóra?Hogyan a legkönnyebb megnézni?
Gyerekek össze akarok rakni megint egy keltetőgépét ,én etermembrámos +microkapcsolos megoldásra építem a hő szabályzást. Következő lenne a kérdésem ...eddig mindig két darab hagyományos 100-as izo oldotta meg a hőforrást, az lenne a kérdésem hogy van e jobb megoldás mondjuk cekász vagy valami más .
kb 10 éve hagytam abba a keltetést. Elötte Bábolnáról hoztam tenyészállományt ill annak napos csibéket. De Baján és Kisdéren is voltam keltető üzemben ahol több százezres termes keltetők voltak. Nem tom, h még melyik üzemelhet.
Látogatni igazából nem lehetett mert "idegent" még a kapun belülre sem engedtek. Csak a hosszú ismeretség után szigorú feltételekkel sok kérésre engedtek be. Nekem is volt 5000-es keltetőm.
Én Így Csinálom a mai napig.Persze, hogy nem árt. Az ívó vizet is így fertőtlenitik.Igen mielött berakod a gépbe, nem baj, ha a tojás még vizes mert hamar leszárad. ha csak annyit teszel a vízbe amannyit írtam , nem árt. Langyos vízbe tedd bele és, ha piszkosodik a víz cseréld ki.
Szia pirosvillám!Olvastam hogy a tojásokat lekel fertőtleníteni!Ezt akkor kell mielőtt a gépbe teszem?Nem lesz baja a csibének ha hypos a tojáshéj?Ez a hypos keverék akkor jó?
Igen abban igazad van , hogy tisztán termelni,de ha nem szeded ki a tojást minden letj után akkor biztos piszkos lesz. A szilárd szennyet le lehet csiszoló papírral csiszolni.. Nekem volt olyan pottyantós tojatóm, de amikor este hazaértem abban is volt ürülék. Ott is volt ami kicsit szennyezett volt. Egyik ismerősöm sem nem pucolja és nem is fertőtleniti igaz 30-40 db tojást keltet. Nem tom voltál-e már keltető üzemben? Ahol minden steril még az épületbe sem engedik be az idegent. Ott egy fertőzött tojás milliókat tehet tönkre. Én már láttam olyat is amikor pár százdarabos keltetőben fertőtődtek meg a csibék. Pár nap és hét után elpusztultak. Az a kis idő és pénz ráforditás nekem megéri. MIndenki maga döntse el fertőtlenit van nem. Tudomásul kell venni a tojás a legfertőzőbb élelmiszer is PL. szalmonella.
Igen Hypót kell langyos vízbe tenni 10 liter vízhez 1 dl Max 3 percig lehet benne, de 15-20 mp elég. Vigyázni kell vele mint minden fertőtlenitővel. Gyermekek ne legyenek a közelben szembe és kézre vigyázni ha lehet gumikesztyüvel kell dolgozni utánna le kell csepegtetni nem törölni!