Üdv. fapeter! Az infót hogy hol keressem már a hsz-od előtt megkaptam, és el is olvastam!! Így számomra gyorsabb volt! Ez volt a cél!!Más reakció nem igazán érdekel,ez sem!!! Dudi
Igen voltak olyan fűtőbetétek az 5000- be is hogy 20X20 cm- es palára voltak szerelve cekászok pontosan nem tom hány db volt benne azt hiszem kilenc és 3-3 sorbakötve, hogy fekete izzás, tehán nem láthatóan melegített.Így is forró volt, összesenkb 1kw- volt. De az nagyon veszélyes és labilis volt. A ventillátor és az oldalap között volt a ventillátor ráfújta a levegőt és úgy keringetett. Most is úgy akarom megoldani a kis keltetőmet, de valami korszerübb fűtőszállal ami kb 1m hosszú és ívben meg lehet hajtani.Majdnem egy egész kör és a tojás felől szívná a levegőt.
Kösz az infót sajnos a vill. szereléshez annyit értek, hogy nagyon ráz. Megkérem tel és ha nem csillagászati ár akkor rendelek. Ma tudtam meg Vértesszölősön Zoltánfi úr árul 60w-os kör alaku fűtést a keltetőkhöz.
Timpa! pont utánad ajánlottam fel, hogy van lapos cekászom , .A villanyszerelő, vagy az iskola fizika tanára ki tudja számitani, hogy pl 60 watthoz hány cm kell. Régen volt keltetőm " db kandalló betétet sorba kötve alkalmaztam a 600-as keltetőben n/250 w/ Láttam nagyobb keltetőt amiben vasaló cekászok voltak palára szerelve,Nekem van egy egész tekercs , deha 1m kell tudok küldeni levélben, Vagy Kaposvár környékén személyesen. Tsz: 20/ 3355 568.
Sziasztok!Páromat most szettem rá hogy készítsen nekem egy lámpázót!A képeket megmutattam neki amiket küldtetek,és az alapján neki is látott!Kíváncsi leszek az eredményre!Teszek fel majd képet ha elkészül!
Szia! Én évekkel ezelőtt vettem 2m EM2-XR típusút és használtam is 1m-es darabokban. 220v gond nélkül ráköthető 1m-re is. (Keltetőhöz nálam mind a 2 m kellett.) A teljesítménye a hőmérséklettől függ. Kb. 56W/m 37,5°C-on 0W/m 100°C-on. Két probléma lehet. Az ár eléggé felment. Amikor nekem postázták olyan módon adták fel, hogy csomagért még annyit nem fizettem mint ezért. (Igaz a postás mindent félretéve úgy hozta, mintha emberélet múlna rajta, hogy minél előbb megérkezzen.) A végelzáró elemet is arany áron mérik, de arra nem feltétlenül van szükség keltetőhöz. (Az eredeti felhasználási módnál vízzáróan kellett lezárni a végeket, mert betonba került.)
Te használtál ilyen kábelt, mert a lapjukon az ismertetőbe az van, hogy 15-20 m es szakasz az 220v-os, de méterenként 60W ha jól írtam A 60 w megfelene egy kisebb keltetőnek vagy 2m-es, de az hány voltra.Egy keltetőben még a 2m is nehezen helyezhető lenne. Nálunk a cégnél van ilyen csatornákat fűtenek vele pár fokra, h ne faggyon be, de nekem azt mondta a villanyszerelő. hogy csak 60m-es hosszban lehet 220 v-ra kötni. Ha tudod lécci írd meg és megpróbálom felhívni őket és elmondom mire kellene, mert sokunk gondja megoldódna ha lenne rövidebb kábel.
Tisztelt Gyula valószinű nem tud senki válaszolni a kérdésedre, mert a te kérdésed inkább a gyártóknak szól, de ők nem fognak neked adni külön alkatrészt . Mindenki más- más módon oldja meg a fűtést. Én pl. villany égővel? volt hogy cekásszal, de az veszélyes volt. "gyárit" nem tudtam szerezni és nem is kisérlrteztem tovább. Ezt legalább látom is ha nem fűt.2 db 40w-os égő egy kisebb keltetőnek elég ha jó a szigetelése.
valamikor hajdanán én is próbálkoztam minden fajta keltetővel és csoda, hogy az első tákolmányom igaz csak 4 tojás de kikelt. De most visszagondolva tényleg csoda. Serintem is annyi esélyed van rá mint a tyúktojással. de nagyon vigyázz mert ha az égő eltörik vagy elér valamit könnyen tűz lehet,
Szerintem ugyan annyi esélyed van hozzá, mint a tyúktojáshoz. Valjuk be nem sokan adtunk volna esélyt a tyúktojásra sem. De kikelt. Hogy véletlen, vagy szerencse az ég se tudja. Kíváncsian várom a végeredményt.
Sziasztok! Én egy kísérletező huszonéves vagyok...tavaly egy karton papír dobozba,néhány ruhadarabra raktam 2 tyúktojást és 100as égővel melegítettem őket kb 38-39 fokon és csodák csodájára mindkettő kis csirke kikelt a tojásból! Most viszont kacsatojással próbálkozok..úgy tudom hogy 38.5 valamint 38 fokon kell a tojásokat tartani..szintén 100as izzóval melegítem őket 4 hétig(ma kezdtem),azt olvastam hogy párásítani is kellene hogy könnyebben ki tudjanak kellni a kis kacsák...én ezt 2 naponta kevés langyos viz bespriccelésével oldom meg valamit naponta 5 percre kikapcsolom az izzót hogy szellőzzenek a tojások...és persze forgatom is őket naponta! Szerintetek lesz sikerem? ...vagy hülyeséget csinálok? A tavalyi apró sikeremből felbuzdulva gondoltam rá...hátha most is sikerrel járok! Tanácsokat és véleményeket várok!!! Üdv.
Sajnos nem nagyon szigoruak a szabályok. De még az a furcsa, h egy rövid videót sem lehet találni. Pedig nagyon érdekes, már én is régen voltam mert 11 éve nem keltetek.Gondolom a szabályok még szigorodtak. Ahol én voltam azaz épület egy nagy keletetőgép. Állandó hőfok és páratartalom. Az első részben van az előkeltetés a másodikban a kelteés a 3- naptól majd a bújtató ahová a tojásokat tálcán viszik át. Az épület végén volt a csibeosztályozó (tojó és kakas) és a kiadó. A csibéket ablakon adták ki a vevőknek.