Nekem az MKB banknál rezgett a léc (hogy nyissak-e náluk számlát, vagy nem), gyakorlatilag a nyitvatartásuk egybeesik a munkaidőmmel. Egy nap van a héten, amikor fél hatig vannak nyitva.
Az egyetlen fiók nálam nem hátrány, hanem kizáró ok. Értem, hogy elvileg mindent el kell intézni neten, de gyakorlatilag ha csak 2 évente egyszer mégis el kell fáradni a fiókba, akkor már nem éri meg, figyelembe véve az utazás költségeit, valamint a szabadnap erre pazarlását.
Én is nemrég nyitottam náluk lakossági számlát (alapszámla+megtakarítási). Az összes költségem 950 Ft / év (a bankkártya díja) + 100 Ft havonta (a megtakarítási számla díja). És ez rendes dombornyomott kártya, tehát interneten is lehet vele fizetni. Egyébként nem ők bocsátják ki a kártyát, hanem a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, velük van együttműködésük.
Valóban csak egyetlen fiókjuk van Budapesten, de ez nem baj, legalább alacsony költséggel működnek. Úgyis mindent lehet intézni netbankon keresztül. A netbank nagyon jó, nem kell hozzá semmi Flash, Java, Silverlight, vagy egyéb pluginek. Minden tranzakció előtt SMS kód érkezik, tehát ha valaki megszerzi a jelszavad, nem sokra megy vele, mert el kéne hozzá lopnia a mobilodat is. Ezek a biztonsági SMS-ek ingyenesek (van opcionális SMS értesítő, azért már fizetni kell).
A jegybanki alapkamat -2% lekötés nélküli kamat a jó bennük (mert ugye amit költesz hónap közben pénzt, azt nem tudod lekötni, de náluk így is viszonylag jól kamatozik), továbbá a rugalmas lekötött betét is kedvező.
Hasonló bank még az AXA, csak ott nincsen lekötött betét, és drága a számlanyitás, és nem biztosítja az OBA.
A vállalkozói számlájuk is nagyon jó azoknak a vállalkozásoknak, akik max 15-20 db tételt utalnak havonta, sajnos efölött viszont már nagyon drágává válik, tehát jelenleg a nagy számlaforgalmú vállalkozásoknak nem éri meg idejönni.
A fiókban kétszer voltam, egyszer sem kellett várni, az ügyintézők felkészültek. Egy negatívum, hogy jelenleg nem lehet a netbankon visszavezetni pénzt a megtakarítási számláról az alapszámlára, de ezt nyilván kijavítják hamarosan.
Összességében azt tudom mondani, ez most a legjobb lakossági bankszámla. Máshol is van ingyenes számlavezetés, csak ott alacsonyabb a kamat, és általában feltétel, hogy havonta X Ft érkezzen a számlára (a Gránit Banknál viszont nincsenek feltételek).
Majd 20 éve OTP ügyfél vagyok és nincs is velük semmi bajom sőt, de a minap hozzávetőlegesen összeszámoltam, hogy mi pénzt hagytam náluk eddig úgy, hogy csak az alapvető szolgáltatásokat veszem igénybe (számlavezetés, bankkártya, netbankon lekötés, közüzemi díjak kifizetése, néha utalok ide-oda) és elborzadtam.
Ez elültette a bogarat a fülembe, hogy bankot kéne váltanom. Belebotlottam mostanában egy cikkbe a neten aminek kapcsán megnéztem a gránit bank honlapját.Egy darabig kerestem az átverést a kondíciós listában de nem találtam. Azt a számlát nyitottam meg ahol 4% a kamat lekötés nélkül. Az én szokásaimhoz (havi max 1-2 ATM és minden egyebet kártyával vásárolok) ez tökéletesen illeszkedik. Így éves szinten 5500 Ft a költségem ( ez a kártya díja ). Választhattam volna olyat is, ahol többször lehet ingyen ATM-et használni és a kártya is olcsóbb, de ott alacsony a kamat és úgy számolom, hogy ennél a számlánál a magas látra szóló kamat simán kitermeli a bankkártya éves költségét.
Azon kívül, hogy nekem valónak érzem ezt a számlát a legnagyobb poén az volt, hogy házhoz jöttek aláírni a szerződést és nem kellett bemennem a fiókba!!!A honlapon megadtam az adataimat, azonnal fel is hívtak egyeztetni majd nem sokkal később kaptam egy SMS-t az internetbanki belépéshez ahol a postafiókban ott volt a szerződés. Még aznap utaltam a számlára (ez a feltétele ahhoz, hogy házhoz jöjjenek)és másnap reggel már hívtak is, hogy megjött a pénz és hova jöhetnek szerződést aláírni. Nagyon flottul ment az egész, komolyan mondom még élveztem is pedig alapvetően gyűlölök bankügyekkel foglalkozni.
Ha lejárnak az otp-s lekötéseim viszem át ide.
valaki kérdezte a saját ATM-eket: a honlapon, a főoldalon fent van a lista, Budapesten kb 20 automatájuk van, országszerte meg egy nagy csomó de az engem nem érint...
Csak megerősíteni tudom amit írsz, nagyon korrekt bank én át is cuccoltam hozzájuk tejesen. Mondjuk az én pesti lakásom itt van nem messze tőlük, nekem ez is előny. Sokkal jobb, mint az AXAbank én is mindenkinek csak ajánlani tudom őket!!!!
Nem régóta vagyok ügyfelük és a számlát csak takarék célokra fogom használni, mert lekötés nélkül jó a kamat és kártyát sem igényeltem, eddig csak jó véleményem van róluk, ami remélem meg is marad. Hátrány, hogy a netbank tudásán kívül intézni bármit csak személyesen lehet és hogy csak egy irodájuk van a IX.kerületben. A netbank az alap funkciókat tudja, a kinézete hasonló, mint az Erstéé, a tudása kisebb, és csak utalásokkor van SMS aláírás. Amit tud azt teljesen ingyen tudja.
A számlanyitást a neten intéztem, utána nap felhívtak két napra rá bementem számlát nyitni. Maximálisan prémium környezet, várni egy percet sem kellett, de a hozzáállás az első osztályú, amig tartott az ügyintézés frissítővel és újsággal kínáltak, van vendégparkoló is, stb. Mindezt úgy, hogy százezer ft alatti összeggel indítottam.
Végy 1 db OTP részvényt, s mindjárt tiéd is lesz az ország részben.
Végülis a gránitbank ha befut akár 2 ember kezésben is lehet az ország, nem?
Azt sem értem, ha 1 ember kezében van az ország, aki ugyan nem atomfizikus, de van annyi esze, hogy értelmes emberekkel veszi körül magát szakmányban, akkor miért tartunk itt?
Meg azt sem értem ha meg a külföldi bank kezében van az ország az is büdös.
A magyart honpolgár meg csak hitelt bír felvenni ahelyett, hogy dolgozna egy tál rizsért mint kínai sorstása.
Van itt olyan esetleg aki már ügyfele a banknak, tehát konkrét tapasztalatokkal rendelkezik? Nagyon jók a kondícióik, de kiváncsi lennék milyen az ügyfélszolgálat, a hozzáállás és a megbízhatóság.
Fatal error: session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Failed to initialize storage module: files (path: ) in /var/www/vhosts/granitbank.hu/wwwsite/etc/default.cnf.php on line 5
Nekem egy gondom van evvel is, mint az otp-vel is, hogy miért kell egy-egy ember birtokában legyen a fél (egész) ország? Ezek sosem laknak jól? Vagy ők afféle félistenek? Tényleg nem jó ez így. Ráadásul ha megnézzük a szolgáltatásokat, akkor az otp bizony igencsak a lenyúlós bankok között van, magas díjak és nem feltétlenül jó szolgáltatások. Majd meglátjuk ugyanezt az új banknál. A multik sem kellenének ide, mint tudjuk csak szipolyozzák az országot és tolják kifelé a hasznot, de ez a másik oldal is bűzlik.
Demján Sándor cégbirodalmának bankja. Magyar tulajdonú bank.
Mit tudtok róla?
A Gránit Bank a hazai pénzpiac új szereplőjeként a tiszta, világos kommunikáción, korrekt és egyértelmű tájékoztatáson alapuló, egyenrangú ügyfél-bank kapcsolat kialakítására törekszik.
A magyar gazdaság versenyképességének növelése iránt elkötelezett, hazai tulajdonosi háttérrel piacra lépő GRÁNIT Bank célja, hogy a kis-és középvállalatok stratégiai partnere legyen, olyan innovatív és integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki szolgáltatásokon.
A Gránit Bank partner az állami és EU-támogatások elő- és társfinanszírozásában és érdekelt az így megvalósuló projektek hosszú távú működésében. Ebben stratégiailag is támaszkodik azokra a nagyvállalati kapcsolatokra, amelyek a Bank aktív közreműködésével segíthetik a kis-és középvállalati szektor dinamizálását.
A Bank forintban és devizában a szolgáltatások széles körét nyújtja, gyors helyi döntéshozatali rendszerével biztosítja az ügyféligények pontos és határidőre történő teljesítését.
A Gránit Bank stratégiájának kulcseleme a vállalati és lakossági ügyfelek számára az érthető, ugyanakkor magas színvonalú és értékálló pénzügyi szolgáltatások nyújtása testreszabott megoldásokkal, költséghatékony működési modellben, amelyeket együttműködő partnereinken keresztül széles körben elérhetővé teszünk. A Gránit Bank egyúttal a modern kor minden technológiai lehetőségét meg kívánja ragadni a gyors és kényelmes ügyfélkiszolgálás érdekében, ezért kiemelt szerepet szán az elektronikus csatornákon keresztül történő kiszolgálásnak.
1985. A magyar pénzügyi rendszer korszerűsítésének részeként 1985-ben a kétszintű bankrendszer megteremtése érdekében az MNB és a Pénzügyminisztérium számos gazdálkodó szervezettel együtt döntött az ÁVB Rt., mint szakosított pénzintézet létrehozásáról. A társaságot 44 részvényes alapította 2,2 milliárd forint alaptőkével. 1992-ben a társaságban többségi részvénytulajdont szerzett a Westdeutsche Landesbank (Europa) AG (Düsseldorf).
1993-ban a bank nemcsak a nevét változtatta meg Westdeutsche Landesbank (Hungaria) Rt.-re (később WestLB Hungaria Zrt.), hanem üzletpolitikáját is a tulajdonos nemzetközi stratégiájához igazította. A WestLB Europa AG magyarországi tagjaként erősítette a WestLB-csoport nemzetközi tevékenységét, ügyfelei között növelte a nemzetközi kapcsolatokkal, export-import forgalommal rendelkező nagyvállalatok számát, amelyek részére teljes körű kereskedelmi banki szolgáltatásokat kívánt nyújtani.
1999. A bank júniusban kapta meg az univerzális banki jogosítványt, és tevékenységét kiterjesztette a befektetési banki, tanácsadási, részvény-kereskedelmi és –jegyzési, garanciavállalási területekre is.
2010. Januártól májusig a Bank a Wallis Zrt. tulajdonában, Milton Bank Zrt.-ként működött.
2010. Május 7-én a PSZÁF engedélyezte a Demján Sándor tulajdonában lévő Magyar Tőketársaság Zrt. és a Wallis Zrt. közötti tranzakciót, amelyet követően a Bank GRÁNIT Bank Zrt. néven üzletileg megújulva folytatja tevékenységét. 2010. augusztusában a Hegedüs Éva többségi tulajdonában lévő E.P.M. Tanácsadó Kft. 6%-os tulajdonrészt szerzett a bankban.