Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Azt, hogy "csak" nem írtam. A dobzán kb. az áll, hogy terepasztalok, diorámák gyors téliesítéséhez. Teaszűrővel elszórod, ha meguntad porszívóval felszívod. Van itthon mindkettő típus, majd megpróbálok velük kísérletezni, szeretnék egyszer egy téli diorámát (ha nem lesz elegem az igazi hóból...).
Szalicilsav veszélyes! Ne használjátok, ha fém dolgokkal érintkezik! Alattomos maró anyag (szerves sav), mozdonybelsőt (motort), síneket lassan teszi tönkre! Porát folyamatosan belélegezve (pl.: már a terepasztalon van) allergiás rohamokat okozhat!
Szódabika: gyenge lúg. Higroszkópos (vízmegkötő). Vonatok csúszni fognak, az egyéb tereptárgyakon pedig, (magasabb páratartalom esetén) összeállhat csomóssá. Vigyázzunk az egyszerűnek tűnő anyagokkal
Ez a pulver schnee, ez arra való elvileg, hogy ideiglenesen lehessen vele téliesíteni diorámát, terepasztalt. Véglegesre inkább a Noch-Woodland 95790 való, ez durvább szemcséjű, a másik inkább hintőpor szerű.
Na, jó két épület kivétel(mert nem tutdtam felszedni őket)
A köz világítást nézegettem, de szerintem éppen (pont) jó magasságú... a Házak ereszéig ér és van egy régi bakter ház kb egy magasak ahhoz lett igazítva a többi oszlop is. De majd megpróbálok megfelelő képet készíteni róla.
Festést még nem tudom egyelőre még be kell fejezni a kövezést.
A közvilágítás lámpái nekem nagyon alacsonynak tűnnek, ez az egy dolog furcsa nekem, de ez nem vesz el semmit az asztal hangulatából. Neked kell, hogy tetsszen elsősorban.
Két dologra lennék kíváncsi, ha nem veszed tolakodásnak a kérdéseimet.
A síneket be fogod festeni?
Ezekben az épületekben is fehér Ledet raktál, mint a váltóállító toronyba?
A .ru-s honlapok biztosan nagyszerűek, de már elfelejtettem oroszul (tudom nagy kár :)
Közvetlen link lenne jó :) 8-15 cm oldalhosszú házak bőven elegek nekem.
A d-master-esen bonyolult papírmodellek vannak.
Nekem olyan H0-ás méretű kellene, amit egy a4-es lapra kinyomtatok valami cégnél színessel, és otthon szépen kivagdosom, összehajtom, és ragasztom. Amolyan low-cost :)