Ne felejtsd el nem mindegy h egy modellt raksz össze vagy egy olyan gépet amelyik árammal üzemel, fűtés van benne, netán forgató. Tehát egy párás készülékben 220volt, ha nem jól van bekötve kész öngyilkosság, ha a fűtőtest zárlatos lesz tűz keletkezik. Ezért az alkatrész küldőd nem fog garanciát vállalni. Kérdezzél meg egy villanyszerelőt milyen veszélyes ha nem jól van bekötve. Ha netán( ne adja isten) valakit agyon csap a keltetőd te mész börtönbe. Ha hiszed ha nem ez felelőségteljes munka. Én komolytalannak tartom azt a tervezőt is aki ....elküldi neked, hogy te építsd meg.
Bocsi, hogy megpróbáltunk lebeszélni, de álltalában aki keltetőt épít volt tapasztalata a keltetésben és volt keltetője alapja.
Kérdezted a végén akkor meg van az esélyem rá nem?Én válaszolok rá: egy szóval: NINCS.
A napokba kezdtem össze rakni a keltetömet ugy gondoltam csinálok még egyszer egyet magamnak, de a haver srác is könyörgőt hogy csináljak neki is egyet...:) Gondoltam fel rakok egy pár képet belőle hátha valakinek valami kis ötletet adok, ill.. kapok hozzá .Úgy számoltam hogy 36 tojás megy egy tálcára és a 4 tálca összesen 144db. A forgatást egy kar elmozditásal meg tudom oldani 45'- 45'elöre és hátra buktatni ,de ha valakit érdekel akkor le fényképezem aszt is .Holnap be fejezem a tálcákat mert még gyalulnom kel fát mé kettöt csinálni kel. Utána kezdem beleszerelni a fütést be kábelezni a kapcsoltot ill a ventilátort ,de majd rakok fel egy pár képet ahogy haladok vele ugy sorba le fényképezem :)
Nálam vezérelt szellőztetés van, ami abból áll, hogy meghatározott időnként átöblíti a keltetőteret, sőt, a hűtés is így van megoldva. ezt korábban már leírtam. Szerintem, így jobban kézben tartható a folyamat.
Nem értek igen de te ha elküldöd az összerakás tervét szerintem még a hűje is odatudja azt a vezetéket dugni ahova le van írva. Csak én nem tudom magamtól kitalálni hogy hogy kössem össze de ha lerajzolják akkor meg van az esélyem rá nem?
de, ez építés öröme nem abban rejlik, hogy valamit csak össze kell rakni, hanem, hogy rávezesd magad, vagy másokat, hogy mit hogyan kell!
zacskóban rendelni valamit, és összerakni, az nem "keltetőépítés"
mint pirosvillám is írta, ha nem értesz hozzá, akkor teljesen mindegy, hogy egy keltetőgyártótól veszed meg az alkatrészeket, vagy egy villamossági alkatrészboltban. gondolom utóbbiban kicsit olcsóbb is lenne. :-)
Az elöbbi hozzászólásodba azt írtad nev vagy műszaki szakember.Akkor ha alkatrészenként kűldik el összetudod rakni? Szerintem, ha te szereled össze akkor nincs semmire garancia, Szerintem jobban jársz egy használt készet venni ami még műkszik is a használtra is adhat garanciát aki eladja.
Jó csak én ezt azért írtam hogy megoldódott a gondom. Aki ennyire nem ért a műszaki dolgokhoz annak se keljen megvenni a drága keltetőt. A ti javatokra is tudna válni mert akár mit is tudnátok onnan rendelni pl: ventilátor hőfok szabájzó páratartalom mérő stb azt nem tudom miért baj hogy megírtam hogy sikerült megoldanom a problémát
Én is azt hittem hogy a doboz nem sokba kerül de ezek szerin 20e ft mert megkérdeztem amibe 200db tojás fér és digitális és automata 71e ft a mini-maxnál
Mert pici az elromlott keltetőm. De megoldom mert mini-maxos és rajta van a telefon száma a gyártónak. Felhívtam és komplett minden alkatrészt elküld nekem újonnan még lehet hogy garancia is lesz rá és mindez szabájzotól kezdve ventilátor páratartalom mérő és hőmérő stb 24000ezer forint plusz posta költség 3500ft meg megtervezi nekem komplett 8000ft ért. Csak az a bibi hogy ezért az összegért nem digitális az még plusz 15000ft. Na de ha gyárit veszek 40ezer körülibe csak kb 50-100tojásig rakok. Ebbe minimum 250db tojás persze a hűtő méretétől is függ legkisebb fajta hűtőbe fér be 170db tojás. Na és persze a réginek már a doboza is szét van. Szerintem ennyi pénzért nem lehet jobb lehetőség az én számomra csak megadom a hűtő adatait és már meg is tervezik nekem és csak terv alapján össze szerelni
Ha nem értesz a műszaki dolgokhoz akkor tényleg jobb, ha készen veszed. Aki akar keltetőgépet készíteni annak legalább a mechanikához és az elktronikához is érteni kell.
Ha volt tavaj egy keltetőd miért nem ahoz veszel alkatrészt ami elromlott benne.
Szia! Ha veszel egy kész keltetőt nem kell semmit csinálni, csak használni. A hűtővel csak a dobozt spórolod meg. Helyek ahol egyben vagy darabokban megveheted: Gyártó Forgalmazó
Sziasztok elromlott tavaly a keltetőm szeretnék csinálni egyet, persze hűtőből. De nem tudom mit hol vegyek meg és hogy szereljek össze. Tudtok nekem segíteni ebben. Hol vegyek ventilátort és milyet. Hol lehetne fűtőtestet kapni hozzá és hőfok szabályzót stb. Ha lehet ne azt írjátok meg mit miből szereljek ki én inkább megvennék mindent mert nem értek a műszaki dolgokhoz elöre is köszönöm a segítséget.
Szupi ez a doboz nekem tetszik. Amit én csináltam az csak hirtelen megoldás, de én is valami ilyet akarok készíteni. A tojásnak hol kell megmérni az átlóját ahhoz hogy megtudjuk lámpázó lyukméretét? Nekem is van többféle baromfim és különböző méretű tojásokat tojnak.
A micro kapcsolós kérdésem meg oldódott! Mos más kérdésre várnák válasz,adott egy kombinált hűtőszekrény, ebből csináltam két keltetőt. Az alsó részebe kb.150db tyúk tojás fér majd 3 tálcára,automata forgatással, a felső részébe (ami a fagyasztó volt) 1 tálcára kb.30db kacsa tojás fér majd,kézi forgatással. Az alsó részébe csináltam két nyílást a friss levegőnek,4x7cm suberes meg oldással, vagyis egyet jobb oldalt alul,a másikat bal oldalt felül. Ez elegendő lesz-e a friss levegőnek ? A kisebbiknek elég lenne-e két 20mm furat a friss levegőnek ? Köszönöm a válasz előre is !
a fejlődésnek indult strucctojásnál mutatott lámpázási kép, pedig ilyen:
Ez a kézi készülék egy spray-s flakonból készült, az alja le ki lett vágva, ahol, és gumiperemmel fekszik a tojás falán, hogy a fényt csak a tojás tartalmán keresztül lássuk.
A tetején (ahol a szórófej volt) ott egy 55W-os halogén izzó van, amit egy pedállal tudok be-ki kapcsolni, elkerülve a túlmelegedést.
Hogy szép legyen az elektromos része, visszatettem rá a kupakot! :-)
Építettem álványos lámpázót is, de nem vált be, mivel az csak alulról világítja meg a tojást, és lámpázáskor épp elég stress az embriónak a nagy fény, nemhogy még a tojás is össze-vissza legyen forgatva...
kissebb tojásoknál a gumilemezen kissebb lyukak vannak, így univerzálissá vált a legtöbb keltetett tojáshoz.
Nekem ilyen a tojás lámpázóm. A tojás méretétől függően tudom cserélni a lapot amin a lyuk van. Igy a fürj tojástól a liba tojásig minden méretű tojás megnézhető vele. A nyomógomb pedig megvéd a túl melegedéstől mert csak akkor világít az égő ha benyomva tartom.
Nagyobb valószinüséggel a mikrokapcsoló nem megfelelő (nagy az útja mig kapcsol), de lehet a membrán is ha elszökött a gáz egy része. Olyan mitrokapcsolót keress amelyiknek pici az útja