Keresés

Részletes keresés

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.22 0 0 660

A saját Isabelládról is jó lenne.

Előzmény: juhosttt (659)
juhosttt Creative Commons License 2014.09.22 0 0 659

Nekünk mindössze egy 4 éves tőke van, ennek semmi baját nem láttam. Ez minden oldalról védett, mert az udvar olyan részén terül el. Se fagy, se jég, se tűző nap nem éri. (csak dísz jellegű semmi komoly szándék nincs vele)

A szomszédnak hasonló helyen sokkal sűrűbb öreg tőke, agyonterhelve, ott láttam a leveleken betegséget. Csak úgy nem tudok átbarangolni oda h lefényképezzem, de ha lehetőségem nyílik megteszem.

Előzmény: Beer Monster (656)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.21 0 0 658

Ha másért nem is, avégett nézz be hozzájuk, hogy megkérdezd, honnan szerzik be a szőlőt, és utána írd be a faiskolai tapasztalatos topicba mind a kertészetet, mind a termelőt. Remélhetőleg addigra azzal együtt, hogy pontosan mit is kaptál Esther helyett.

Közben én is megkérdeztem a szomszédom, őt hol kúrták át, én is beírom majd.

Előzmény: kersa48 (657)
kersa48 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 657

Üdv. Mindenkinek!

Hivatkozok a 428 sz. hozzászólásomra, mikor is azonosítást szerettem volna kérni egy gyanús " Eszter "-ről, amiről be is bizonyosodott, hogy nem az. Most így néz ki, sőt találtam egy másik tőkét is, ami szerintem ugyanolyan, de nem tudom beazonosítani! Segítsetek, mi lehet ? A gondom az, hogy lassan pótolnom kellene egy párat, de nem a legjobb szájízzel megyek el ismét erre a helyre!

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.21 0 0 656

Az enyém is. Nyáron még azt reklámoztam, hogy évtizedek óta nem permeteztem.

Nálatok hogy néz ki az izabella? Fel tudsz tenni képet az egészségesről, meg esetleg a betegről is? Ha lehet, akkor méretarányosat, vagyis hogy lehessen valamihez viszonyítani.

Előzmény: juhosttt (655)
juhosttt Creative Commons License 2014.09.21 0 0 655

Nekem még van. Ha egyszer megtanulok szőlőt oltani nem lesz... Addig volt kedvenc fajtám, amíg csak 3 fajta szőlőt ismertem... Miután megismertem több fajtát, egyből úgy vagyok vele h felesleges. Ami meg számomra hihetetlen, de talán igaz: A szomszédba elkapta a peronoszt.... Nem néztem tüzetesen, de tudom h ott izabella van és a levélzettel vmi gond van. Lehet csak rosszul láttam de majd meglesem azért.

Előzmény: Beer Monster (654)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.21 0 0 654

Izabellája van valamelyikteknek?

Sanci07 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 653

Két éves hagyományos kecskecsöcsű.Olyan nagyot nőt első évben hogy sajnáltam visszavágni két szemre.Nem mondom hogy tökéletes,de az évjárathoz és a korához képest nagyon jó,pedig nem is rezisztens!                                 

TINTUS Creative Commons License 2014.09.21 0 0 652

Illetve ma levettem egy fürtöt de még nem a legfinomabb pedig már huszadika volt....

Előzmény: TINTUS (651)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.21 0 0 651

Kicsit korábbit keresek mert  szept. közepén a pölöskeim érik.

Előzmény: fretty5 (647)
alfi13 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 650

Köszönöm. Jövőre egy két próbát csinálok szálveszővel.

Előzmény: Kulicz (649)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.20 0 0 649

Hát, semmi különös, egy v. kétkarú kordon, ill. ernyőművelés.  Elhajtok egy 8-10 rügyes szálvesszőt és később megválogatom 4-6 hajtásra. Ha idősebb és jó erőben van, ugyanez kétszer, két oldalra. Megfelelő erősségű, jól beérett termővesszők kellenek hozzá.

Előzmény: alfi13 (643)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.20 0 0 648

Köszönöm a fajtasor ajánlást Szőlőszem, ezekből azt hiszem csak az Árkádia elérhető, ez nálam jövőre be is van tervezve.

Előzmény: szölőszem (622)
fretty5 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 647

Opusz es Fanny nevu szolo szeptember kozepi eresuek.Nezz utannuk mindketto rezisztens es feher csemege szolo.

Előzmény: TINTUS (646)
TINTUS Creative Commons License 2014.09.19 0 0 646

Üdvözöllek s kérdezem : A TIGIN mikor érik?

Előzmény: szölőszem (612)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.19 0 0 645

Próbálkozom videó megosztással, ez a Teréz, ha sikerül.

juhosttt Creative Commons License 2014.09.19 0 0 644

Végre egy élő videó a hamburgiról :) Mostmár tuti h nekem is ez van... Bár erre nem nagyon szeretik ezt a fajtát. Akiknek eddig adtam kóstolót, mindenki mondta h nem az ő íz világa. Én elvagyok vele... Bár borként lehet sokkal érdekesebb lenne.

Én is felteszek pár képet ha nem gond.

Mathiasz jánosné muskotály. Gyönyörű fürtök, egyetlen egy fürt lett lisztharmatos, azt időbe ledobtam. Sztem túl terheltem, mert íze az semmilyen. Viszont a vastag héj miatt megmarad, mert ellenálló!

Erről semmit nem tudok. Egész későn érik, még most kezd ehető lenni. Íze a narancsízűre hasonlít, nagyon finom. A betegségek nem kímélték. A kép nem adja vissza jól, de a bogyó színe egész világos sárga.

Esetleg valami tipp, hogy milyen szeptember közepén-végén érő, fehér, nagy fürtű fajták vannak?

Van egy másik fajta is, arról képem nincs. Arról azt kell tudni, hogy a jellege a saszláé, de még ezutt fog érni. és valamivel finomabb is. Lédús, vékony héjú. Csak szálvesszőn terem értékelhetően! Sajnos idén nem tudtam rendes szálvesszőt nevelni, ezért jövőre nem fog teremni.

Szóval szívesen várnám, hogy mely szeptember közepe-vége felé érő csemegék vannak!

Az itália szokás szerint a déli oldalon csipegethető, északi oldal zöld... Azt addig tartom tőkén amig nem jön a fagy. Az nagyon finom, csak ott a sok tőke kis terhelés kell, mert nem érik be...

Előzmény: Kulicz (642)
alfi13 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 643

Hogy metszed ezeket a csemege szőlőket? Nagyon szépek rendezettek a veszők. Én két éve próbálom hosszú csapra metszeni de nem igazán vagyok vele megelégedve.

Előzmény: Kulicz (629)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.19 0 0 642

A Hamburgi muskotályom lassan szüretre kész:

https://www.youtube.com/watch?v=wJnQvWiiJUw&feature=youtu.be

Kulicz Creative Commons License 2014.09.19 0 0 641

Kékfrankos

Előzmény: Falusi1 (639)
Sanci07 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 640

Szívesen küldök a jól termő Évámból,csak írjál rám hogy megbeszéljük hogy hova és mikor küldjem.Négy éve van meg két éves korában termett először egy kicsi fürtje volt és a szemek is kicsik voltak.Harmadik évben engedtem fel a drótra hat szemmel,őt vesszőn vesszőnként egy fürt egyen pedig semmi(szép fürtök és szemek lettek).Idén kétszer hat szemmel(jobb és bal oldal) tíz fürt nyolc vesszőn,négyen pedig nem volt termés.Négyszer permeteztem,betegség nem kapta el!                         Idei képek csak fürtöt fényképeztem.

Előzmény: szölőszem (630)
Falusi1 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 639

Milyen fajta volt?

Előzmény: Kulicz (637)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.18 0 0 638

Négy tőke Moldovám van, három oltvány és egy amit zöldre fás oltással szaporítottam. Utóbbi látható a képen. Tavaly nem voltak szépek, ezért nem foglalkoztam velük különösképpen, a borszőlőkkel együtt permeteztem a hagyományos módon. Tavasszal kicsit megkapta a lisztharmat, de utána már nem fertőződött meg, ellentétben több fajtával! Ekkor kezdtem rá jobban figyelni, de semmi extrát nem kapott. Ha idén jól beérik, akkor tovább szaporítom és ajánlom mindenkinek. Most még éretlen, napsütés kell neki.

A Saszlák/fehér és piros/ minden évben megbízhatóak, nálam nem kapnak megkülönböztetett védelmet. A szakirodalom szerint nem rezisztensek, mégsem bántotta őket sem lisztharmat sem peronosz, nem is rothadnak ennyi víz után sem! Ezen magam is csodálkozom, de nálam ez a helyzet, bár az Attila, v. a Hamburgi, stb. ilyen hibátlan lenne!

Előzmény: Beer Monster (636)
Kulicz Creative Commons License 2014.09.17 0 0 637

Idősebb borszőlő tőke, ami éveken keresztül ernyőműveléssel 14-16 rüggyel + biztosítócsappal volt terhelve és kb. 3 kg termést hozott rendszeresen.

Előzmény: szölőszem (635)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.16 0 0 636

A Moldovának hogyan segítettél átvészelni?

A saszlák milyen védelmet kaptak?

szölőszem Creative Commons License 2014.09.16 0 0 635

Kulicz:Mit jelent az "erős tőke"?

juhosttt Creative Commons License 2014.09.16 0 0 634

Az enyém nem volt ilyen szép kék, inkább világosabb. De lehet a rossz fekvés is közre játszott mert a fürt egyik oldala szinte zöldes volt.

Na majd felkeresem azt akinek van és kérek pár vesszőt ha ad.

Előzmény: szölőszem (633)
szölőszem Creative Commons License 2014.09.16 0 0 633

RED GLOBE:USA fajta.Vitis vinifera.Nemesítő:prof.Olmo/California/.Szülők:Emperor/Császár/ X Hunisa?

Fürt:átlag 1 kg.,kúpos,közepesen laza,olykor tömött.Bogyó:kerek/gömb=globe/,24-28mm,de akár40mm.

is lehet.Bogyó sulya:10-15 gr.olykor 20gr.Szine éréstől,és napsütéstől függően rózsaszín,piros,vagy barnás.

Husa husos,csak kissé lédús,édes,zamatos,semleges ízű.Bőre vékony,de ellenálló.Nem reped.Hosszú ideig

tárolható.

Saját tapasztalat:/tavalyi év/:betegség ellenállás átlagnál jobb,Bogyó nem reped,nem rothad.Nálam aug.

20-a után ért.Sokáig a tőkén hagyható,de leszedve is hosszú ideig tárolható minőség romlás nélkül.

Az iden tavasszal átültettem,és nem hagytam rajta fürtöt,így az idei évet nem tudom.Mindenkinek ajánlom.

Előzmény: juhosttt (631)
szölőszem Creative Commons License 2014.09.16 0 0 632

Gyula:Örülök,hogy megváltozott a véleményed a Magdalénáról!Szerintem egy szőlőfajtát legalább öt év

átlagában szabad megítélni.Mivel sehol nem találtam róla hivatalos leírást,arra kérlek,hogy csinálj róla

egy fajtaleírást.Az én Magdám remélem már jövőre teremni fog.Egyébként van még szőlő különlegességed?

Előzmény: gyula. (627)
juhosttt Creative Commons License 2014.09.16 0 0 631

Valaki ismeri a red globe szőlőt?

Sztem azt kaptam a minap. A bogyó átmérője elérte a 2.7 cm-t, igaz én csak az apraját kaptam állítólag.

Húsa ropogós, kissé lédús. Íze semlegesnek mondható. Viszont nagyon laktató, ezért érdekelne, meg a tetszetős bogyója végett.

Egy kép róla mellette egy 50ft-os érme:

Ma a sparban láttam, ott roze szőlő néven futott. Hát venni nem veszek ilyen helyen szőlőt, bogyózni meg nem akartam... Szóval marad a találgatás, hogy ez red globe a képemen és a leírás alapján, vagy mi lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!