Keresés

Részletes keresés

bokor Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2766
Én meg azt mondom, mindenkinek a saját élete, saját gyereke, saját döntése... Csak azt tudom, én elég beszari voltam ahhoz, hogy az otthonszülés mellett döntsek, most meg már kényszeríteni sem nagyon tudnának rá, főleg, amióta elolvastam, mennyire veszélyes egy toxémia... Bár annak is biztos a húsevés volt az oka :-))
Előzmény: Gabiiiiii (2765)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2765

en a babaval valo beszelgetesre gondoltam:)

az otthonszulest en magam is felelotlensegnek tartom,kulonosen a baba miatt.

Ha a hulye anyuka meg akar halni,am tegye,de nincs joga veszelyeztetni a gyereket.

Volt mar errol topik,eleg csunya vita lett a vege,nem is ragozom tovabb

Előzmény: Vik 23 (2764)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2764

"inkabb probalj meg olyan anyukakat keresni,akiknel ez bevalt."

És nagyon komolyan gondolkodj el azon, hogy hogyan fogsz a tükörbe nézni, ha mások pozitív tapasztalatai ellenére te leszel az akinél nem válik be!

Ne felejtsd el: akik beszélnek róla, hogy otthon szültek, biztosan azok a szerencsések, akiknél jól végződött a dolog! Akinél valami baj történt, az mélyen hallgat, és szégyelli magát.

Előzmény: Gabiiiiii (2762)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2763
Kórháza, és főleg orvosa válogatja.
A köldökzsinórról jut eszembe: a MÁV-kórházban az is része a "bababarát" szüléslevezetésnek, hogy nem vágják el a köldökzsinórt "idő előtt", hanem rádteszik úgy a gyereket, ahogy megszületett, és rögtön odaadják szoptatni is. (Aztán persze lemossák és felöltöztetik, de utána megint visszaadják az anyukának és apukának, és otthagyják őket "családdá válni" órákig félhomályban, esetleg kis zenével.)
És azt hiszem, hogy mostanában egyre több ilyen kórház van. Én csak azért hivatkozom erre az egyre, mert azt tapasztaltam meg. Ott már tíz éve is így volt.
Előzmény: Jablko (2761)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2762

vigyazz,ezek a kismamas ujsagok nagyon becsaposak tudnak lenni.El akarjak neked adni a szerintuk nelkulozhetetlen,ambar tobbszazezer forintos szarokat es olyan dolgokat irnak sokszor,hogy szegeny elsogyerekes anyukakra a fraszt hozzak.

Az ottani dolgokat is fenntartartassal olvasd am.

Ha mar erdekel ez a tema,inkabb probalj meg olyan anyukakat keresni,akiknel ez bevalt.

Előzmény: Jablko (2761)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2761

Ezt a megbeszéléses dolgot pont egy kismamás újságban olvastam, most ugrott be.

Nekem nagyon fontos, hogy ha szülök, ne érezzem azt, hogy na, ez is csak egy a sok közül, hanem csak Rám koncentráljanak. Ne vágják el a köldökzsinórt idő előtt, stb. Egy kórházban erre nemigen van lehetőség. Sajnos.

Előzmény: Gabiiiiii (2759)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2760

Malom ügyben előhalásztam egy prospektust:

Interneten: www.ketezeregy.hu

Elég húzós árúak, talán a másik Vegi topikban kéne érdeklődni, ki mit ismer.

Előzmény: Törölt nick (2755)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2759

Ebben a "megbeszelem a gyerekkel" dologban en nemigen hiszek,de ez is biztos vita forrasa lesz.

Tul van misztifikalva ez a kerdes szerintem.Nekem az utolso szulesem olyan volt,mintha tenyleg otthon szultem volna.Igaz,jol is idozitett a kisasszony,egy lelek nem volt a szuloszoban rajtunk kivul,rendes franciagyaon fetrengtem,nem piszkaltak feleslegesen,de ott voltak,ha szuksegem volt rajuk,keznel voltak  .A doki szinte hozzam sem nyult,csak allt a fejemnel es szepen,nyugodtam beszelt hozzam.Nekem nagyon megnyugtato volt.

Pedig nagyjabol tudtam,mi var ram,hiszen a harmadikat szultem.Aki pedig az elsot szuli,annak halvany fogalma sem lehet rola,hiaba probal meg elore felkeszulni.

Előzmény: Jablko (2757)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2758
Nekem a háromból csak két gyerekem szorult be ("kicsit" nagy volt a fejük), és egy volt keresztben még a megszületése előtt egy órával is. A legelső gyerekemnél pedig, aki minden probléma nélkül megszületett, én haltam volna meg kórház nélkül, ugyanis a szülés után nem vált le a méhlepény.

Engem is nagyon csábított mindaz, amit az otthonszülésről hallottam, de három gyerek anyjaként végtelenül önző megoldásnak tartom: kockáztatni a gyerek életét csak azért, hogy néhány óráig kellemesebb(nek tűnő) körülmények között legyünk.

Azt viszont el tudom fogadni, és manapság már megengedett is, hogy a szülés után 8 órával hazamehetsz a kórházból, ha minden rendben van a babával is és veled is.
Előzmény: Jablko (2757)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2757

Fejkörméret - Anyu mondta, hogy a tesóm beszorult. :(((

Rossz elhelyezkedés - (bár erre most mindjárt jön a méltatlankodás): olvastam olyat, hogy meg lehet beszélni a gyerekkel, kis trükkökkel rá lehet venni, hogy változtasson a helyzetén. Majd még képezem magam a témában, úgyis van időm.

Az Otthon szültem c. könyvet meg majd beszerzem, nagyon szimpatikus volt.

Előzmény: Vik 23 (2756)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2756
Majd meglátod, hogy hogyan fogadnak a kórházban azzal, hogy "bocsi, én otthon szültem, de nem jött össze, most segítsenek!". Az lesz igazán kellemetlen, és nem egy átlag szülés egy jól megválasztott kórházban, egy jól megválasztott orvossal.

Egyébként a szülés nehézsége nem a gyerek súlyától függ. Sőt, gyakran a nagyobb súlyú gyerekek, mivel erősebbek, komoly segítséget nyújtanak a saját születésükkor. (Fergeteges érzés mondjuk, de nagyon hasznos: a gyerek betámasztja a lábát az alsó bordáidba és nyomja magát előre. Ilyet egy 2 kilós nem nagyon tud megcsinálni.) A súlynál egyébként sokkal fontosabb a gyerek fejkörmérete. Azon bukhat minden: előfordul, hogy egyszerűen nem fér ki. Persze ez nagyon ritka. Sokkal gyakoribb például a rosszul elhelyezkedő baba, akit te próbálhatsz ítéletnapig megszülni otthon.
Előzmény: Jablko (2749)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2755
Az utóbbi években egy katasztrófa lett a kenyér minősége, mert néhányszor vettem a boltban kenyeret, de emberi fogyasztásra alkalmatlannak találom. (legalábbis az "alapkategória") A valamire is használhatóakból fél kiló kerül kb 200 Ft-ba. Nemigazán sírom vissza a hatvanas éveket, de gyerekkoromban meglehetősen jóféléket sütöttek, és nem is a legendás "háromhatvanas" kenyeret ettük, hanem a "kettőnegyvenes" barnát, ami nem a barnítótól volt barna, hanem csak úgy magától és simán elállt egy hétig. És ekkor nem az egészség volt a szempont, hanem a szegénység - ebből gondolom (naívan?), hogy a teljes kiőrlésnek is illene a legolcsóbbnak lenni. Gondolom kiderült, hogy nem vagyok valami fanatikus egészségmániás, de egy házimalmon már jóideje gondolkozom - volt is egy prospektusom, egy magyar ember gyárt ilyen malmokat .. néhány tízezerből egészen komoly szerkezetekhez lehet hozzájutni. Eddig magam próbáltam feljavítani a fehérlisztet korpával, magvakkal, néha teljes kiőrlésű liszttel, rozsliszttel, de hát ugyebár nem így az igazi... Nem is az egészségem miatt tenném, csak szeretek finomakat falni.
Előzmény: Jablko (2752)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2754
mar megijedtem:))
Előzmény: Jablko (2753)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2753
Az otthonszüléshez semmi, csak azt akarom tőlük megkérdezni, hogy milyen súlyúak/mekkorák a kisbabák.
Előzmény: Gabiiiiii (2751)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2752

Hát, én sem vagyok szakértő (:) ), de pont a minap olvastam, hogy az ilyen "alap" dolgok, mint a fehérliszt, fehér kenyér azért ilyen olcsó, mert a nagy láncok lenyomják az árat és jóval az előállítási költség alatt árulják. A pékek persze lázadoznak. Egyébként tekinthetjük a fehér lisztet valamiféle mellékterméknek is, ami ugye olcsó, mert sok van belőle. Kiszednek belőle minden értéket. A teljes kiőrlésű pedig ÉRTÉK-et képvisel, mert egyes részeit nem tudják máshol jó pénzért eladni. (malackáknak haminak, pl.)

A tönkölybúza, ami nagyon jó minőségű, sokkan magasabb a fehérjetartalma és ásványianyagtartalma, mint a sima nemesített búzának, azért drága, mert kevés van belőle az országban, mert macerás a termesztése. + kiviszik az országból nyugatra és ott többszörös áron eladják, mert ők viszik, mint a cukrot.

Lehet próbálkozni saját kiőrléssel: malom (elég drága), de megéri, mert FRISSEN a legjobb a liszt. Megveszed a magot, meg is moshatod, biztos ami biztos. Lehet, hogy hosszú távon megéri és az ember nyugodt lehet a minőséget illetően.

Persze ezek fokozatok, mindenki próbáljon belőle megvalósítani annyit, amennyit tud. A lényeg: csökkentsük a fehér liszt arányát.

Előzmény: Törölt nick (2747)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2751

Kedves Jablko

Mi koze a vegan csaladoknak az otthonszuleshez???????????

Ami szerintem is felelotlenseg,mondom ezt annak ellenere,hogy 3 gyereket szultem meg komplikaciomentesen,pillanatok alatt.De korhazban

Előzmény: Jablko (2750)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2750

Kedves bokor!

Próbálom gyűjteni az információkat, aztán majd meglátjuk, mint hoz a sors!

Legjobb lesz, ha felkeresem a vegán családokat, ők biztos forrásnak számítanak.

Előzmény: bokor (2746)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2749

Nem a pusztába fogok azért elvonulni! Kell legyen kórház a közelben max. 10-15 percre. Ez egyébként ajánlott is. (most olvasgatom a neten)

Előzmény: Vik 23 (2744)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2748

Olvastam, hogy a vegetáriánus anyák tejének legrosszabb értékei is jobbak a mindenevő anyák tejének legjobb értékeinél.

Jól hangzik, nem? Biztos azért nőtt olyan jól.

:)

Előzmény: Vik 23 (2743)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2747
Egy kérdésem van, amely régóta foglalkoztat, tekintve, hogy szoktam kenyeret sütni. A teljes kiőrlésű liszt jóval drágább mint a finomliszt. Műszaki emberként azt gondolnám, hogy a teljes kiőrlésű kevesebb finomítást (szitálást???) igényel, ezért olcsóbbnak kellene lenni. Mégis miért drágább? Valami okának kell lenni amit nem ismerek - a malomiparban tájékozatlan vagyok.
bokor Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2746

Hát, hozzászóltam, de jól eltűnt, most azt keresem, nem véletlenül egy másik topikba nyomtam-e be, de nem, szőrén-szálán eltűnt...

Egyrészt azt írtam, amit te itt - ha bármi komplikáció van, és az ember lánya nem bír elérni időben egy kórházba, akkor kit teszünk felelőssé??? Én például akár bele is halhattam volna egy ilyen akcióba, meg a gyerek is, pedig a terhesség alatt végig nem látszott, hogy baj lenne. Ráadásul a gyerek, húsevő anya gyerekeként összvissz 2,70 volt, mondjuk három héttel előbb született... El kellene gondolkodnom azon, hogy vajon a húsevésem miatt volt-e ilyen bonyolult az egész :-))

Más: az is tetszik, ahogy Almácska kijelenti, hogy vega nőknek kissúlyú gyereke lesz, kissúlyú gyereket pedig könnyű megszülni. Én azért láttam már karón varnyút, de sebaj, ő csak higgye el, amit el akar hinni...

Előzmény: Vik 23 (2744)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2745
Nem a súlyon múlik. Én elakadtam koraszülöttként (2,65), és ha nincs orvos a környéken, akkor jóanyámmal együtt kinyiffanunk. Elvileg nem rossz, ha az ember a megszokott környezetében van, de azért "az ördög nem alszik", nyugodtabb vagyok, ha vészhelyzet esetén a közelben tudom a segítséget, pedig a kölök teljesen normálisan fejlődik, és semmi nem utal esetleges komplikációra. (Hozzáteszem, én se betegségként fogom fel a szülést, amíg tudok, dolgozni szándékozom, és a lehető legutolsó pillanatban óhajtok bevonulni a kórházba.)
Előzmény: Jablko (2742)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2744
A te döntésed, ha nem mondasz le az otthonszülésről. De gondolj arra is, hogy mit érzel majd, ha valami mégsem úgy sikerül, ahogy előre elképzeled, és te leszel a hibás az esetleg bekövetkező tragédiáért.
Nálam jobban senki nem gyűlöli a kórházakat, de úgy gondolom, hogy a saját életét ugyan kockára teheti az ember puszta szeszélyből, a gyerekéét azonban semmiképp.
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2743
Nem vegetariánus a gyerek, de jó ideig csak anyatejet kapott (egy vegetariánus anya tejét), és atttól is az átlagnál jobban gyarapodott (nem csak súlyra, hanem hosszúságra is, tehát ne úgy képzeld, hogy ő egy roppant kövér kisbaba volt, csak hatalmas), és ami furcsa volt az egészben, hogy mindennek ellenére nagyon mozgékony volt (a gyerekorvos azt mondta, hogy az ilyen nagy babaák 9-10 hónapos korukig meg se mozdulnak): már fél évesen felállt, és egész nap meg sem állt, igaz, hogy először még bútorokba kapaszkodva, de állandóan rohangászott, aztán 9 hónaposan már a kapaszkodást is abbahagyta.
Most már nem ilyen mozgékony. Mondhatod, hogy azért, mert húst is eszik.
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2742

Kedves Vik!

Az otthon szülésről nem mondok le, csak ha közbejön valami. Persze addigra megfelelő feltételek is kellenek, de majd meglátom. Talán addigra változik a magyarországi helyzet. Lentebb volt egy beírás, a hölgy 2x is otthon szült. A kórházaktól rosszul vagyok, a szülés nem betegség.

Tényleg nem tudom, van-e különbség a vegetáriánus és vegán anyukák gyerekei között, sajnos ugye kevés az info ebben a témában. Én egyébként koraszülött voltam és 2,75-val születtem. Anyukám azt mondta, olyan könnyű volt a szülés, hogy csak na. Stoner egyszer említette, hogy a vegán nők gyerekei sem sokkal nagyobbak. Megkérdezem tőle, ezt hol olvasta/hallotta.

A gyarapodásról: de most nem vegán a gyerkőc és még csak nem is vegetáriánus, nem?

Előzmény: Vik 23 (2741)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2741
Kedves Almácska!

Én már 8 éve nem ettem húst, amikor a fiam született, ezért "roppant kis súllyal": 4 és fél kilósan jött a világra (amihez 60 centi hosszú volt). Utána a húga is ugyanilyen paraméterekkel született lány létére. Szóval nem hiszem, hogy a vegetariánus nők gyerekei kisebb súllyal születnek. Hogy lassabban gyarapodnak az megintcsak nem tűnik számomra valószínűnek abból kiindulva, hogy az én "pici" fiam már három hónaposan 7 és fél kiló volt és 76 centi (ami normális méret egy 1 éves gyereknek is). (Megjegyzem nem etettem tápszerekkel, nem attól volt ekkora, csak anyatejet kapott.) Most meg, 7 évesen másfél méter és 35 kiló, úgyhogy 12 éves gyerekre való ruhákat kell vennem neki.

Az otthonszülésről annyit, hogy a jelenlegi (és szerintem a közeljövőbeli) magyarországi feltételek mellett felelőtlenségnek tartom. Vannak már jócskán olyan kórházak, amelyekben nagyon normális és barátságos körülmények között lehet szülni. A legtöbb meg úgyis azon múlik, hogy milyen orvost választasz. Én mindhárom gyerekemet a MÁV-kórházban szültem. Ott nagyon jók a feltételek. De a legszerencsésebb talán az orvosválasztásom volt: először is nő volt a szülészorvosom, másrészt olyan nő, aki maga is szült már, harmadrészt teljesen emberi volt. Szerintem nagyjából úgy viselkedett, mint egy nagyon jó dúla az otthoni szüléseknél: ott volt velem egész nap (mindegyik szülésem elég hosszú volt: 12-13 óra), nem nagyon avatkozott bele semmibe, kedves volt és megnyugtató.
Előzmény: Jablko (2715)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2740
ja, es megegy, nem a szelsosegekben gondolkodtam itt. tehat a felelosen taplalkozonal nem a hiper-bio zoldseg, firssen fejt tej es tarsai, hanem egyszeruen: sok zoldseg, gyumolcs, szarnyasok, keves zsiros, voros hus, cukor, ilyenek.
Előzmény: Aiiaiiyo (2739)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2739

He', Alice, le ne harapd mar a fejemet :)

csak a te kedvedert kifejtem, bar azt gondoltam egyertelmu roviden is:

felelotlenul etkezo: olyan ember, aki ugy taplalkozik, hogy bar megtehetne, hogy egeszsegesen, megfelelo aranyban fogyasztja a kulonbozo elelmiszercsoportba tartozo eteleket, de az egeszsegere fittyet hanyva ketpofara zabalja a szalonnat csokoladeval, es tomennyel obliti le.

na :) nyilvan nem azokra gondoltam, kinek 30 napbol 20szor csak krumplira telik. nem kell atharapni a torkomat :) es van smiley :)

Előzmény: AliceCsodaországban (2717)
Jablko Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2738

Kedves Tomi!

Nagyon jókat írsz. Nem akarsz könyvet kiadni?

Csak kiragadott részekre reagálnék:

pl. a gyógyszerek

Most, hogy átlátom, ÉN vagyok felelős az egészségemért és ezt az egészséges táplálkozással és harmonikus életvitellel érhetem el, egyre inkább elszomorít, hogy mások még mindig a gyógyszerek bűvöletében élnek. Persze nem az ő hibájuk, mert tényleg senkinek esze ágában sincs felvilágosítani őket, hogy milyen természetes és egyszerű módszerekkel kigyógyulhatnak a betegségekből.

Anyukámnak 45 évesen magas a vérnyomása. Megkérdezte az orvostól: most már mindig kell szednem a tablettát, vagy ha lemegy, akkor abbahagyhatom?

Mire a háziorvos méltatlankodva: MIT KÉPZEL? Hát most már ÉLETE VÉGÉIG szednie kell.... ("gyógyszermaffia" a javából!!!)

Még csak az kéne! Elmagyaráztam anyunak, hogy nagyon egyszerűen rendbehozhatja a vérnyomását:

- életmódváltoztatás: elhagyása, fogyás, erek "megújítása", állati termékek fogyasztásának visszafogása. Most dolgozik a "dolgon".

Kis lista Váradi Tibor könyvéből (Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai), melyet Dr. Kékes Ede, a Magyar Kardiológiai Társaság és a Magyar Hipertónia Társaság vezetőségi tagja állított össze.

"- kerülendő ételek:  a magas zsírtartalmú ételek, belsőségek, kolbász-, hurka- és szalámiféleségek, vaj, vajkrémek, szalonna, tepertő, tejföl, tejszín, tejszínhab, zsíros sajtok, zsíros túró, különféle cukros sütemények, édességek, fehér kenyér, fehér rizs, fagylaltok, szörpök, általában a magas cukortartalmú ételek, alkoholos italok, cukros üdítőitalok.

A cigaretta, feketekávé, fekete tea, a csokoládé és a kakaó mind-mind növelik a vérnyomást."

Mindha ez a lista nagyon hasonlítana a többség étkezési szokásaira, nem igaz? :(

Kínában régen akkor fizették az orvost, ha az emberek egészségesek voltak!!!!

Vezessük mi is ezt be! A gyógyszerosztogató orvosok korának legyen vége.

Anna

Előzmény: tigristomi (2737)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.28 0 0 2737

Na én kívánom, hogy halálodig soha más problémád ne legyen, mint az, hogy amit épp megszel honnan származik és mi van benne. Komolyan.

Ez szerintem eleg nagy problema, az hogy ezt sok gyarto semmibe veszi, es sokan kozuluk ha tehetnek felfujt lufit etetnenek az emberekkel hogy jo nagy nyereseguk legyen. Ez ugyanakkor mutatja a tarsadalom mai szerkezetet, ertekeket, erdekeltsegeket.

Az hogyha egy termelo vagy gyarto nem torekedik arra hogy jo minosegu es taplalo etelt termeljen es aruljon, ez korulbelul olyan mintha a hozzam jovo vendeg etelet felvizeznem, raknek hozza kis vegyszert ami azert nem oli meg, de 10 ev alatt alaassa az egeszseget, sok olcso mesterseges adalekot adnek hozza, genkezelnem hogy meg olcsobb legyen annak ellenere hogy ennek nem ismertek az utohatasai a testre, a sok muelemet aromakkal elnyomnam vagy adnek izt nekik, beszineznem valamivel, persze ezek mint felgyulemlett mergeg kimutathatoak a testben, ha nem is okoznak semmilyen lathato azonnali rosszulletet.

Ez az emberiseg ellen elkovetett buntett, az ilyen embereket mind felelossegre kellene vonni.

A gyartok oldalarol persze ez ugy nez ki, hogy az ertektelen kajak miatt vitamin hianyos es az adalek anyagoktol megmergezett testu emberek ugye 10-20-30 ev alatt az orvoshoz kerulnek. Szerencsejukre az orvostudomanyt iranyito es kezben tarto penzugyi hattert kezukben tarto csoportok nagy halommal tesznek az emberisegre, oket is csak a nyereseg erdekli. Ezert ok kifejlesztenek gyogyszereket, amik nyilvan semmit sem ernek, vagy nem sokat, marmint hosszu tavon, valamit rovid tavon azert megis, hogy el lehessen adni oket, csak amit ugye az egeszsegtelen taplalkozassal tonkretett vki, azt nem lehet par mesterseges tablettaval helyrehozni. Azt mondjuk meglehet csinalni, hogy az egyszeri ember testeben elromlott reszt kiveszik, igy a delikvens meg jo par evig tunet mentes lesz, ami csak annyit jelent, hogy nem faj semmije. Arrol persze nem is tudnak, hogy egy egeszseges emberi testben a gondolat szarnyalo, a boldogsag nem csak egy koltoi kifejezes hanem kezzel foghato jelenseg, ami atitatja az ember tudatat 24 oran at. Ez azt jelenti, hogy az embernek meg az almai es gyonyoruek.

Szoval visszaterve a realitashoz, az orvoslas es a taplalek termelo egysegek remekul kiegeszitik egymast, hatalmas profitot tudnak igy mindketten termelni. Ebbol sok penzuk lesz, amivel minden ellenuk iranyulo tamadast konnyeden elharitanak.

Nem melegszem bele, ezt jo par oldalon keresztul lehetne irni.

Azert meg kicsit folytatom. Azokat az orvosokat akik felfedezik, hogy a helyes taplalkozassal, a test meregtelenitesevel a legtobb betegseg gyogyithato, ellehetetlenitik, olyan szervezeti egyseget es szabalyokat talalnak ki, amiben az ilyen gyogyitoknak eselyuk sincs, hogy a modszeruk elterjedjen. Nyilvan, hiszen ha ez kiderulne, az betenne a gyogyszergyaraknak is, meg a felfujt elelmiszereket termeloknek is.

Ugye nekik a legfobb ellenseguk az emberi gondolkodas, az ha ezt valaki atlatja, es megprobal fellepni ellene. Ezt persze megelozik, tobb modszerrel. Egyfelol egy beteg gyenge testben a lelek nem szarnyal, nem latja at ugy a disznosagokat. A mediabol olyan ertekeket ontanak az emberekre, amik beszukitik az ember gondolkodo kepesseget. A kormanyokat gazdasagilag kiraboljak, azzal hogy privatizaljak az allami szferakat. A jol felepitett gazdasagi manoverezes miatt az allam adossagat novelik, ezert az emberekre nehezedo terhek egyre nagyobbak lesznek. Minden szferaban megolik a kistermeloket, hiszen a multinacionalis cegek tetejen ok uralkodnak, es igy azt tesznek amit akarnak. Befeszkelik magukat a politikaba, akit kell megvesztegetnek. Az emberek eletszinvonalat csokkentik, azoknak tobbet kell dolgozni, igy nem lesz kedvuk ahhoz, hogy az ertektelen elelmiszerek miatt haborogjanak, van egyeb gondjuk, hogy kifizessek a szamlaikat, vagy hogy egyenek vmit, vagy hogy valami plussz bevetelt keressenek, amibol megtudjak venni azt az ertektelen vmit, ami a mediakbol ozonlik felejuk, amihez igazabol a boldogsagukhoz nincs szukseguk.

Ugye ezek a szamunkra, vagyis a tomegek szempontjabol lathatatlanul uralkodo penzugyi hatalmassagok a helyzetuket minden eszkozzel probaljak orizni. Mestersegesen terjesztik a drogokat, ezzel is hozzajarulva ahhoz, hogy legfobb ellenseguk, a gondolkozo ertelmes ember megjelenhessen. Persze ok bennt vannak a fegyvergyartasban is, ami szinten jo uzlet. Neha kirobbantanak haborukat is, ami azert is jo, mert utana a haboruban reszt vevo orszagoknak segitve ott is mindent privatizalhatnak, az orszagot megfoszthatjak az orszag sajat gazdasagi eroforrasaitol, latszolagos es hirdetett segitseggel tulajdonkeppen munkanelkuliseget, es alacsonyabb eletszinvonalt letrehozva. Mikorra ez kiderul, addigra mar ugyis olyan helyzetben vannak az emberek, hogy se szellemi, se gazdasagi erejuk nincs ahhoz, hogy erdemben tegyenek valamit ez ellen a rendszer ellen. Ezt segitik azzal is, hogy a szervezett bunozest sem szamoljak fel, hiszen minden ami szellemileg, gazdasagilag, erkolcsileg a tomegek butitasat, erejenek es lehetosegeinek csokkenteset jelenti, az jo szamukra. Igy inkabb elosegitik annak terjedeset. A lenyeg az, hogy ez megmaradjon olyan szinten, ahol ez a tomeg tud termelni ennek a nemzetkozi penzugyi - egyes helyeken oligarchianak hivott, fajtol es allamoktol fuggetlen penzugyi csoportosulasnak. Szoval ne zsidozzunk, ezek nem ok, vagyis nem csak ok.

Jelszavuk az, hogy a legjobb verseny az, ahol nincs versenytars. Igy probalnak minden orszagot bekebelezni. 1989-ben tudtak Oroszorszagban nyitni, 14-15 ev alatt szepen leromboltak. Teret engedtek a szervezett bunozesnek, azok kifosztottak Oroszorszagot, eladtak az allami javakat, a munkanelkuliseg oriasira nott, az eletszinvonal a beka segge ala sullyedt, a drogos es italos fiatalok szama megszokszorozodott, a vilag egyik legnagyobb szellemi es asvanyi forrasaival rendelkezo orszagban a nehez es konnyuipar a toredekere esett vissza. Efele haladunk mi is, mint ahogy a legtobb orszag.

Meg nehany orszag ellenall, pl. Kina, Eszak-Korea, a kerdes hogy meddig.

Ha az oligarchia megvalositja celjat, akkor pedig barmit megtehet, hiszen naluk van a technika, penz, hatalom, fegyverek, nincs aki szembeszaljon veluk. Igy akar chipet is tehetnek az emberbe, es minden ember helyzetet, penzugyi tranzakcioit, maganeletet, mindent megfigyelhetnek, igy a gyanus elemeket hamar kiszurhetik. Ehhez csak at kell terelni minden magan es penzugyi erintkezest az internetre. Nagy ingyenes email helyek, ugye a yahoo pl., ami van nekem is. Egyseges szoftver, a windows. A mobil telefonok uj generacioja amely 2-5 ev mulva mar elterjedhet nalunk is, a videotelefon mellett arra is kepes, hogy minden mobil telefon helyzetet meg lehessen foldrajzilag hatarozni. Ez a technika hasznalhato lesz az emberek testebe kerulo chipekben.

Akkor mar szolok a telepatikus, egyeb kepessegekrol is. Ugye egy beteg, nyomelem es egyeb hianyos tesben, tele mergekkel, ami nem ismeri azt hogy teljes kipihentseg, gyakran az embernek arra sincs ereje, hogy emlekezzen az álmára. Ez szinten jo, hiszen ha az ember raebredne pl. a tisztan lato kepessegere, spontanul is rajonne, hogy a vilagban valami nagy disznosag van, osztonosen vagy kis tanulassal felismerne, hogy a mai gyogyitassal valami baj van, hogy az etelek amiket eszunk azok nem jok, a politika es a partok egy nagy semmirevalo szinjatek, az hogy allamositjak az energiaszektort, a korhazakat, a telekommunikacios cegeket, ez nem jo az orszagnak, ami nem jo az orszagnak, az nem jo nekem se. Az hogy szennyezem a kornyezetet, hogy kiirtom a brazil esoerdoket, hogy azsiaban a termeszetes korallzatonyokat eltuntetem, hogy a partokon kivagom a 100 eves fakat, ez nem jo. Hiszen esetleg megfogna egy esetleges szokoarat. Ami persze nem erdekli azokat, akik az etelekkel es a gyogyszerekkel a robotok szintjen akarjak mukodtetni az emberiseget. Sot, meg jo is, hiszem itt is el lehet adni a gyogyszereket, amiket kifizetnek az adakozok, a johiszemu kormanyok es maganemberek, akiknek van.

Szoval vissza terve az etelekre, tenyleg nem ez a legnagyobb problema. A legnagyobb problema az, hogy ez egy mestersegesen megtervezett es evtizedek alatt precizen kivitelezett, sokak szamara lathatatlanul letrehozott problema kornek csak egy resze. Ez a nagy problema viszont azt jelenti, hogy egy kis, szamunkra elkepzelhetetlen hatalommal rendelkezo nemzetek feletti uralkodo csoport kiszolgalo robotjai leszunk.

Ehhez persze hozzatartozik meg sok minden, energetikai talalmanyok eltuntetese, ugye tudjuk azt, hogy a benzinnel mukodo autok 50 eve elavultak.

Szellemi, lelki es testi egeszseget biztosito rendszerek lejaratasa, az ember igazi kepessegeinek titokban tartasa. Neha koklerek, onjelolt profetak penzelese, hogy ezzel is nehezitsek a szellemi teljessegre es testi egeszsegre torekvoket az ertekes dolgok kivalasztasaban.

A szellemi teljesseg kifejlodese ugye veszelyes, erre jo pl. az erkolcsi ertekrend eltorzitasa. Igy normalis az, hogy ejszakankent megy az ingyen porno a teveben, ez jol kiegesziti azt, hogy sok ember testi es lelki tokeletlensegeben nem kepes megtalalni tarsat, ami nem csoda, hiszen onmagat sem talalja. Az hogy egy ereje teljeben levo no azzal tud ervenyesulni hogy pornosztar lesz, ez ugye ebben a vilagban teljesen elfogadott. A teveben, ujsagokban, interneten masok eleten csamcsogunk, hiszen minel tobbet torodunk masokkal, annal kevesebb idonk marad sajat eletunk tokeletesitesere, igy kisebb potencialis veszelyt jelentunk.

Hat, ide jutottunk az oskortol. Azt el kell ismerni, hogy a technikai fejlodes sokat valtoztatott az ember eleten, azonban az utolso szaz evben ez nem abba az iranyba ment, ahova mehetett volna.

Ugye mindig voltak olyan emberek, akiknek nem szamitottak a tomegek. Gondoljunk a nemet auschwitzi taborokra, ugyis most van az evforduloja, vagy pl. a sokaig titokban levo 731 -es japan kulonitmenyre, akik a kinai foglyokon kiserleteztek ki a vegyi fegyvereiket, amit Hiroshima es Nagasaki miatt ugye nem sikerult felhasznalniuk. A japan hadseregnek is voltak bunei ugye, hogy 10 ezrevel elhurcoltak az ellenseges orszagok noit a vilaghaboru idejen, hogy kielegitsek a katonaik "nemi" igenyeit. Ugye sok no kozuluk belehalt a napi 70-80 ...... .

A vilagban mindig voltak olyanok, akiknek az erkolcsi ertekrendje, es a vilagrol alkotott felfogasa mas mint a mindennapi beket, es harmoniat szereto embernek.

Sajnos jelenleg ok uralkodnak. Eros kezuen, lathatatlanul, hiszen igy nincs kit tamadni.

Hogy milyen lehetne a mai technikaval az emberiseg? Mas .... Teljeserteku elelmet ehetne. Az embereket egy olyan orvostudomany tamogatna, amelyben az orvos feladata az lenne, hogy a hozzatartozo ember ne betegedjen meg. A betegseg nem epekovet, magasvernyomast jelentene, hiszen ezt mindenki 8 eves korara tudna, hogyan elozze meg. A betegseg az lenne, ha valaki nem sikeres, boldogtalan, ugy erzi nem tudja kifejezni magat az eletevel, igy esetleg potencialis problemat jelenthet a tobbiek harmoniajara. A bunozest tisztanlatok eloznek meg, erre azonban eleg ritkan kerulne sor.

Pártok nem lennenek, hiszem a tarsadalmakat elismert gondolkodok es az o iranyitasuk alatt levo tudosok iranyitanak. A videotelefont nem arra hasznalnak, hogy titokban bemerjek az azt hasznalot, hanem hogy arra amire az valo.

Az interneten a tv musorok nem masok maganeleteben vajkalnanak, nem balesetekrol es gyilkossagokrol szolnanak, hanem olyan temakrol, amlyek felemelnek a szellemet, es az ember egyeni eletenek beteljesedeset segitenek elo. Termeszetesen ezt maximum hetente ketszer neznek csak az emberek, hiszen a tobbi napon a sajat eletukkel foglalkoznanak.

A varosokban szamitogeppel vezerelt legi jarmuvekkel haladnank, amibe csak betaplaljuk az uticelt, es az a biztonsagos legicsatornan elvisz minket az uticelunkra. Ennek a tecnhikai feltetelek ma is adottak, akik figyelik az ilyen jellegu musorokat, azok talalkozhattak mar ezzel ..... Az elektromos berendezesek olcso es a kornyezetet nem szennyezo szabadenergiaval mukodnenek. A kornyezet szennyezes tortenelmi fogalom lenne, hiszem ertelmes ember nem sza...ik maga ala ... . A vilagban az ehezes szinte eltunt lenne, hiszen az egeszseges embernek, akinek minden energia retege teljesen feltoltott, emellett taplalo eteleket eszik amik nem szennyezik be a testet, minimalis mennyisegu elelem is elegendo az aktiv fizikai es szellemi eletehez. Ezzel magyarazhato ugye szinten az a ma titkolni probalt jelenseg, hogy az erzelmileg, hangulatilag, testileg teljes es egeszseges emberek hosszu honapokig ugynevezett pranan elesre kepesek. Igy nem fenyegetne a foldet az a veszely sem, hogy felborul a fold okoszisztemaja, hiszem nem kellene kivagni a fold oxigen termeleset biztosito oserdoket. Es az elavult olajjal mukodo gepek sem szennyeznek a fold legkoret.

Mivel a fegyerkezes ertelmetlen lenne, legalabbis olyan meretekben mint ahogyan az ma tortenik, ezert a termeles tobbet tudna foglalkozni a tudomanyos kutatassal. A kutatasok pl. a teleportacios gepeket kutatnak, hiszen tudjuk hogy ez nem mas, mint az elemi reszecskek informacios jellemzoinek megvaltoztatasa. A szellemi es spiritualis kivalosagok az akasha kronikak tanulmanyozasaval foglalkoznanak. A szellemi utakon valo haladashoz valo tudas mindenhol ingyenes lenne. Az emberek kb. 4 orat dolgoznanak, hiszen mivel mindenki dolgozik, es sok mindent gepek csinalnak, ez elegendo lenne. 

Stb., stb. , a dolgot lehetne meg finomitani, es tudnam is. A felvazolt lehetseges vilag egyaltalan nem fantazma, a lehetosegek megvannak ra. Sot ....... azok lehet hogy messze tul is szarnyaljak ezt.

Hogy a mai vilag ilyen romlott lenne mint amilyen az ma? Hat, lehetunk naivak ..... Ugye minden korban voltak olyanok, akik vilaguralomra torekedtek. Sajnos a tendencia mindig az volt, hogy voltak olyan defektes egyenek, akik folyton meg akartak kaparintani a szomszedos falut is, majd az egesz kontinenst, es a leigazott teruletek lakosait pedig rabszolga sorsra szerettek volna juttatni. A bevetett eszkozoket pedig egy dolog formalta: hogy az mennyire lesz sikeres.

Hogy ma nem lennenek ilyen emberek? Remenykedhetunk, csak sajnos ugy nez ki hogy ez nem igaz. Ugye azt latjuk, hogy latszolag senki sem tor vilaguralomra. A baj csak az, hogy valoszinu rossz helyen nezzuk. Nem az orszagokat kell nezni, hanem azok moge kell latni, hogy lassuk azt a gonosz rejtozkodo kocsonyat, aminek a fegyvere nem a tank, vagy a geppisztoly, vagy az atombomba.

A fegyvere a penz, es az intelligencia, amely gazdasagi szakertokkel, pszihologusokkal es parakutatokkal, gazdasagilag kisemmizi az orszagokat, a megszerzett gazdasagi hatalmat a kezeben osszpontositja, a tomegeket fizikailag es pszihikailag manipulalja. A cel valtozatlan, az egyeduralom, az eszkozok valtoztak a technika, az orvostudomany, a parajelensegek, stb. kutatasaval letrejott uj technikak segitsegevel.

T.T.

Előzmény: AliceCsodaországban (2734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!