Szeretnek vasarolni egy Alesis qs8-at, vagy egy qs 8.2-t. Nincs valakinek jo allapotban egy eladoja? Vagy tudnatok segiteni, hogy melyik budapesti/kelet magyarorszagi zeneboltban lehet qs8-at kapni. Es mennyiert?
Sorry ,hogy nem írtam a szombati folytatásról.Este a nagykanizsai Tiborc,Bebop quartett,aztán utánna jött a csemege. Nagy Jancsi, szerzeményei vonósquartettel ,zong.Bőgő,drums,vibrafon, 3 tételes darab, Zseniális ötvözete a magyar folklor,és a magával ragadó jazz- zongorázása Nagy Jancsinak. Szerintem Ő világszínvonalon zongorázik . Utánna pedig a Zsoldos Béla Vibramánia darabja.Ez is élményszámba ment.A Bőgős német srás volt,a dobos pedig egy jó barátom Demeter Laci,Ő austriában él,és jazz-el. Jó volt a szinpadon nem,- a magyarországon már évek óta megszokott mindig -ugyanazokat látni hallani.Mindkét darab Ősbemutató volt.A vonások pedig mind profik Bp.-ről. Tudom,hogy ez nem HAMMOND-tartalom,de gondoltam pár sort megér. A leslie-m ami eladó lenne egy-- SOLTON/ CA Turbo Jet 1oo W Nummer: 395/77-- a lennti fotón a fekete. Üdv. Posaune
Szia Gábor, gratulálok a pénteki koncerthez. De meghallgatnám! De, mi megy tovább? Van valami info erről, hol?
Az M3 tényleg nem véletlenül kis B3 becenevű. Ez még kissé szűkebben, de úgy viselkedik mint egy ABC. Már az M100 is távolabbi ilyen tekintetben. De erről írtam már kb. 1 éve.
Szóval a lezlit cserlénéd le. (pedig jó az az egybedobozos Solton, csak a 147 mégjobb)
Sziasztok,Hát lezajlott tegnap este a Jazzfest első napja.Számunkra itt Keszthelyen ez azért egy kis csemege,mert megpróbálunk jó előadókat hívni. Pege Aladárék helyett a Kőszegi Imre Group játszott utánnunk. Kiváló zenészek, magával ragadó,és zeneileg is tartalmas Jazz-t élvezhettünk tőlük. Ma megy tovább,gondolom,hogy a net-en olvasható az info. A Hammondom nagyon jól szolgált. Mi is feltettük egy kb.50 cm.es dobogóra a leslie-t,bemikrofonozva,úgy ahogy ezt Joey-nál láttuk Veszprémben. Mindenki,még a Pesti sztár-zenészek is elismerően hümmögtek,mert rendesen megszólalt ,és öröm volt megkínálni az egész cuccot.A gyors foldback-ezett soundváltás lehetősége,a third-perkáról,és gyors tremolóval, nagyon hatásos hangulatot ad pl egy bossa-nova ban,(de halkan !) Hiába,teljesen más feeling,amikor igazán ,-és nem szobai hangerőn- játsztatsz. A '' The Cat '' című Jimmy Smith számmal kezdtünk. Azért jól szól ez az M-3 as is ,noha tudom,hogy az A B C a beteljesülés.A leslie-t szívesen lecserélném egy hozzá való fatokosra. Ha valakit érdekelne az enyém,eladó. Üdv mindenkinek.
Egy DB5 felsőorgona majd' féláron van egy A100-hoz képest vadiújan. És szállítható a maga 40 kilójával!!! Szolgáltatásra hozza az extra (zengető, pedal sustain, torzító) B3 felületet. Meg leakage, és motorzaj, keyclick oda/vissza/karakter, perka állíthatóság.
A pilot lamp 1955-1960 közt nem is volt az ABC-ken. Nem attól jó.
A két sor fehér gomb megegyezik az inverz pre-set billentyűk funkcióival.
Aztán a szelektív hatállásos vibrátó, a 9-2-9 drawbar és a négy perka.
Legalul pár hangpoti (hangerő, zengető, torzító) és a két lezlivezérlés.
Effekt send/retunr van hátul, bármely külső effekt befűzhető még a hangképbe. Aztán a 11-es lezlialjzat.
Hát igen. Nem rossz az E100, de kompromisszum. Rendes, hagyományos dobscannere van, csak a túloldalt, az indítómotor helyén.
A perka az a kevert drawbarállásos, nem a hagyományos 4' vagy 22/3'-as fekvés, sőt ez hiányzik a keverésből. Át kell drótozni erre. Ráadásul itt külön kontaktsínen van rajta, tehát nem némítja az 1'-as regisztert, ami hiba kiküszöbölése még nagyobb hiba. A perka hangereje változtatható, akár igen erőssé is tehető, de a nem megfelelő hanxín nem tesz jót neki. Inkább így ne legyen tolakodó.
Rendes lezlivel természetesen sokkal jobban szól. Viszont a chorusvibrátó már nem élesedik ki, ahogy az ABC és M3-nál teszi. Természetesen ez alul-fölül végig foldbackelt mint a legnagyobbak. SZóval kompromisszummal A100-szerű orgona, de ugyanazt kár várni tőle, nem úgy szerkesztették. Ey lépcsőfok előre, de nem a végállomás. Minek is, annak ott az A100, nincsenek csodák.
két orgonám közül eddig mindkettőnek gagyi, tompa hangja volt a saját hangszóróján, kierősítve jól szóltak (és mégcsak nem is lezlin). TR-200 magas, erős hangjait visszasírom ma az L-100-on játszván... Pláne a mech. vibratóval az élen, ami az E-ben is van, igen. Gondolom, jól szólhatott akkor a chorussal. Hát ja, az a hangszíneket gagyin utánozni próbáló perka... nevetséges, de az E-n (ahogy Zsolt is említette) át lehet kötni legalább normálisan. Billentyűzet is - de az pozitív értelemben - nevetséges; hihetetlen egyszerűen van megoldva a rugózása,tök jó a billentés, és mégis állítom, a mai szinti gyártók százai nem képesek normális billentést elérni.
Sajnos (vagy nem) én még ott tartok, hogy tonewheel, cső, a motor, a nagy pilot lamp nélkül nincs orgona :) ha ezek nem érdekelnének, kiegyeznék a DB5-tel bőven... Amúgy meg akármi van, ABC verhetetlen. Tehtube Zsolt kiegészít.
Na megnéztem az E 100-ast. Tulképpen egész jó hangja volt. Az 1-es regiszter végig szólt, ez már "eleve" foldback-elve van? Egy nagyon zavart, a felső 1-1,5 oktáv hangjai olyan tompák voltak, nem volt bennük kakaó. Az is tény, hogy az orgona saját csöves erősítőjével és hangszóróival ment a dolog, lezlivel nyilván jobban szólna, de aligha lehetne életet lehelni ebbe a tartományba, pedig igencsak meghatározója egy Hammond karakterének a felső hangok "élénksége". A vibrátó jól össze van kutyulva a B3-hoz képest, de a chorus (egy van) jól szólt. Igaz, hogy scanner vibrátója van? A kevert felharmonikusokból álló egyébként halvány perka érthetetlenül el van ezen cseszve. A vágott billentyűk ellenére a billentése kellemes volt. Némi átalakítással lehet, hogy nagyot lehetne dobni rajta. De a hangja nem fog B3-hoz hasonlítani. A DB5-öm biztosan marad, nagyon jó a hangja, és nem kell bütykölni.
Zsolt, a motion sound tehát tudja azt a vaskos overdrive-ot? Üdv
Sziasztok, Ha ma este valaki véletlenül Keszthely felé járna : Jazz-festival ma és holnap.Ma este mi kezdünk,és a saját számok után,- csak Bódi Magdi jazz. Én csak az M-3 al fogok játszani,és leírt Jimmy Smith is megfog szólalni.A leslie-m egy Solton,de nagyon jó állapotban. Zsolt tanácsára lezártam az oldalnyílásokat,és a kevert hang csak elől, és alul jön a réseken . Óriási a hallható különbség. Köszönöm Zsolt a jótanácsot. B.M. csak Jazzt énekel,swing,balladák,és egy két Funky.pl. Summertime,de az Al Jarreau változatban. Felállás:Bass,Guitar,Drums,Percussion,Orgel,Tenor sax, Altsax. Tisztelettel a meghívó !Posaune
Hello Zsolt! Köszönöm a részletes ismertetést. Jó hangja lehet, egyszer meghallgatnám! Kösz az érdeklődést, a DB5 kiválóan müxik, szerintem nagyon el van találva a hangja! A drawbarjai is igényesen járnak, a billentyűzete kiváló! A chorus vibrátó hozza a sírós scanneres feelinget (Hey Joe hangszínei majd egy az egyben reprodukálhatók). A perkája is igazi B3! 88880000, normál 3rd perka, C3 vibrátó .....tuti, tiszta No, no, no! Tulajdonképpen az overdrive-ja is nagyon életközeli, de abban azért egyszer az "igazit" szeretném! Egyedül a műlezlije nem tetszik, valahogy a gyors nagyon nyekergős, a lassú pedig nagyon letompítja a torzítást (a rendes lezli is, tudom, de nem ennyire). Így azt nem használom, de tök mindegy, van igazi lezlim. Kilátásba helyeztem állvány és lábbassz beszerzését is a gyártótól. Azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj a fogam az A100-adra! Nem vagyok elégedetlen a DB5 tényleg tuti választás, én csak a Roland VK8-cal tudom összehasonlítani, de ég és föld. Holnap azér' megnézem azt az E100-ast, majd írok róla.... Üdv.
Szia Tamás. Hangra elég közell áll az igazi lezlikhez több okból. Eleve a crossover 800Hz-en vált, nem 1200-1400 körül, mint az európaiaknál. Maga az erősítő hangkarakterét is a 147-es csöveshez igazították. Ezt még meg is fejelték a csöves előerősítővel. Még a Contour nevű hangszínszabályzója is 147 és Pro (=760) között van.
A tölcsér féloldalas, de az igaziakban is a másik oldal - ellensúly. A hang csak az egyik irányban jön ki. Itt legfeljebb az ellensúly úgy is néz ki mint egy súly :-)
A képen az egyik mikrofont épp a tölcsér takarja.
Az alsó szimuláció nagyon közelít az igazihoz, mert 1: sztereó, 2: V alakban még el is fordított. A kisöccse, a monó KBR-M-nél az a baj, hogy a mélyszimulációnak nincs térhatása mert csak egy hangszóró pumpál magában, nem érezni úgy a forgást.
Hangerőre kb. két 122-es hangja, de fizikai méreténél fogva kisebb helyről jövet.
Valóban USÁ-ban viszonylag normális áron van, de a behozatal még 3-400, és rájön előbb a VÁM 10%, majd ÁFA 20% végösszegként 2200$ körül jönne ki és akkor még 117V-os. Az euróban 1760.- majd' félmilla. Én 300-at kérek.
A lezli felülete:
1: a cső meghajtása (torzítás), 2: hangerő, 3: a magas hangszíne, 4: "dobrotor" hangereje, 5: "dobrotor" mélykiemelése, 6: "dobrotor" effektintenzitása.
A szintirész felülete:
1: első sztereó hangerő, 2: annak sztereó kiszélesítése, 3: a kiszélesítés bekapcsolása, 4: második sztereó hangerő, 5,6,7: a szintirész hangszíne
A kimenet felülete:
1: két szimmetrikus (sztereó) XLR kimenet, 2: két extra jack bemenet (elöl nem szabályozható), 3: előerősített de lezlitlen orgonakimenet több lezli felfűzéséhez,
4. a tölcsér mikrofonjainak hangerőállítása.
Az XLR kimeneten összekeverve minden kijön a mikrofonozott hanggal együtt.
Egy félév alatt koncerteztem vele vagy hatszor, aztán kiszálltam a "sóbizniszből" :-)
Hello. Ugyan már láttam ezt a KBR-3D-t, de a hangját még nem hallottam. Tehát akkor ez nyilván tudja azt a jó vaskos csöves torzítást eredeti formátumban. A neten láttam néhány képet erről szétszedett állapotban. Elég furcsán néz ki a horn-ja, ha jól emlékszem olyan "féloldalas". Az hogy az alsó rotor csak szimuláció, az valószínűleg nem csökkent az értékén, az alsó frekvenciákat úgysem lehet jól megforgatni. A neten viszonylag "normális" áron láttam - viszonylag - 1400-1600$ körül mozog az ára az USA-ban.
Mégvalami: ha érdekel valakit, a Motion Sound KBR-3D is eladó. A billentyűs álomcucc. Igazi csöves előfokos, belül sztereó bemikrofonozott lezli és egy kétutas hifi billentyűalap két sztereó szintinek. Mindez kis méretben, közepes súlyban, hatalmas hangban - 250W. Hangra az európai (Solton-Allsound...) lezlik és az eredeti amerikai csöves lezlik (122, 147...) közt van. 300e (újonnan majd' 500e) Ekörül kint csak a kistestvére, a monó KBR-M kapható. 1 200 0606, 20 347 9517, arsic@t-online.hu Üdv, Zsolt
Holnap este (csütörtök) 1/2 11 -kor zenélünka Tűzraktérben (IX. ker Tűzoltó u. 54-56). Ontopic koncert lesz, saját dalokkal, Genesisekkel. Várunk benneteket is szeretettel!
Szia, minden kétforgós lezli jól szól, csak vannak amelyek mégjobban :-)
Nemcsak a csöves erősítés számít, hanem a doboz hangolása, a hangszórók fajtája és nagyon lényeges a crossover is. Tehát javaslom a fatokos orig. lezliket: 21H, 22H, 44,45,46,47,122,142,145,147,242,245,251. A fekvőlezlik sem szólnak rosszul: 222,247,351. Esetleg a tranyós 710, 770, aztán később upgrade 122-re.
Van egy eladó E-100 egy ismerősömnek. Amennyire jól tudom, 4kiló az ára, elmondás szerint jó állapotban van. Én pénteken fogom megnézni, valószínű, hogy nekem nem fog kelleni (én nagyon jól megvagyok a DB5-tel), de azért megnézem. Én Tehtube javaslata ellenére - miszerint jól szól az én Solton rotosonic leslie-m a DB5 beépített digi overdrive-jával - mégiscsak csöves leslie-t szeretnék. Csak jobban szól egy preamp segítségével a "természetes" overdrive! Ha valakinek van - up to 2kiló - csöves falacija, az jelezze, legyen szíves.
Szóval pénteken írok, hogy milyen az az E-100. Üdv.
Szép!! Gondolom, nem hazai a kép. Persze csak pedálsorral lesz oké mostmár :) Fél milla körül tehát már lehetne szerezni itthon E-Hammondot? Az esetben lehet, hogy elkezdenék "gyűjtögetni". Ha több/kevesebb, akkor is... Muszáj lesz.