A második félidő elején volt egy kapufája a Nyíregynek, ott rezgett csak a léc - a szó szoros és átvitt értelmében is :)
Az első félidőben csak nekünk volt helyzetünk, Oláh egyszer ordító helyzetet hagyott ki (azt hiszem Máté adta be a labdát, és Oláh fejelte a kapusba), aztán nemsokkal a kapufa után jött a gólunk, ami nem volt semmi, ahogy Andruskó belőtte.
Megérdemelten nyertünk, és még a röplabda-meccsre is kényelmesen ki lehetett érni a meccs után :)
Gyalog kb. 15-20 perc. Az állomásépülettel szembejövő utcán (Dózsa György u.) menj fel kb. 300 métert, ott fordulj jobbra a Fő utcára, azon kb. 1 kilométer után jobbra megtalálod a stadiont. Az állomás elől a 7-es, 8-as, 9-es, 17-es buszokkal is mehetsz, azokkal két megállót kell menni a Hársfa utcáig. Onnan előre mintegy 150-200 méterre gyalog ugyancsak a stadionnál vagy.
Első látásra számunkra kedvező eredmények születtek a mai meccseken, csakhogy a Nyíregyháza is éppen így gondolja, ezért továbbra is élesnek számít a holnapi mérkőzésünk a Szpari ellen. Ha viszont nyerünk, akkor rendesen leszakítjuk az üldözőket, és tényleg csak karnyújtásnyira lesz tőlünk az élvonal, már szinte csak elrontani tudjuk!
Én szurkoló alatt azt értem aki utazik! Veletek nem nagyon találkoztam Pécsett! Mi azért mindig megjelentünk nálatok néha egész szép létszámban! Legutolsó találkozásunkkor se láttam nyomát "szervezett" kaposvári szurkereknek! Mindenesetre ha feljut a csapatotok jó hangulatú meccseink lesznek!
A fradimeccsen gondolom nem nekünk szurkoltatok!
"Az ökölpárbajnak nem sok értelmét látom, elvégre nem ezért járunk mérkőzésekre."
Ezzel tökéletesen egyetértek, csak úgy éreztem, hogy az alant felszólaló pécsi drukkertárs inkább a bevállalós szurkolók hiányára céloz. Másra nem is igen célozhatna egyébként, hiszen amíg ők is a másodosztályban nyomták, egyértelműen nekünk volt magasabb a nézőszámunk.
Ma már egy magyar focicsapat sincs, amelyik büszke lehet a nézőszámára, úgyhogy ezzel értelmetlen bárkit is zrikálni! Gondolom, yetti inkább olyanokra gondolt, akikkel hang- (vagy ököl?) párbajt lehetne vívni. Ilyen téren a kaposvári hagyományokat nem ismerem (mostanság ugye csak nagy ritkán áll össze egy maroknyi ember a régi White Wolves-ból), de ha tényleg feljutunk az NB I-be, akkor gondolom lesz majd szurkolócsoport (ha másból nem, a kosárcsapat szurkolóiból).
Csak magunk miatt szurkolok nektek, hogy legyen egy hatalmas túránk jövőre! Bár a többi se volt rossz idén! Igazi invázió lesz! Keressetek néhány szurkolót addig magatoknak!
FORZA PÉCS!!!
Diósgyőrbe én is szívesen mennék, de aznap van az ötödik házassági évfordulóm, és hát kicsiny feleségem nem díjazná, ha focimeccsre akarnám vinni. Így nálam, sajnos, csak az utolsó forduló (Tatabányán) biztos, bár, ha a feljutást már korábban ki lehet matamatikailag is vívni, akkor megpróbálnék oda (akár Kaposvárra, akár idegenbe) lejutni!
Ezen a héten jó lenne hat pont. Jelen formájában a Szpari és a Gyarmat is verhető, különösen otthon. Egyébként, mivel a Szpari elleni meccs halasztott, ezen Jovi játszhatna, hiszen az eredeti időpontban nem állt eltiltás alatt! Bár nem vagyok egy nagy szabályismerő, úgyhogy javítson ki valaki, ha tévednék!
Most adják le a Kapos TV-n a tegnapi meccset. Ki volt téve egy sárga-kék zászló a hazai szurkolók elé, (mivel ez a DFC színe), kommentátorunk három percig azon agonizált, hogy nem tudja miért van az ott, biztos valami BKV szurkoló tévesztette el a pályát. Na itt kapcsoltam vissza a Real-Barca meccsre:-))
Amúgy tegnapi győzelmünkkel edzőt is buktattunk, a dunaújvárosi klub vezetése felmentette Lengyel Ferit.
Nyíregyháza- Kecskemét 0-2.
Kezdünk elmenni az üldözőktől. Ha szerdán győzünk a Nyíregy ellen, a REAC verné a Vasas-t, a Honvéd meg a Diósgyőrt az álomszerű lenne.
Azt hiszem egy vidéki túrát tervezek még erre a tavaszra, mégpedig Diósgyőrt! A többi sajnos mind szerdán lesz. Jó lenne itthon ünnepelni a feljutást.
Jó ötletnek jó ötlet, de kéne hozzá a szokottnál valamivel nagyobb létszám, mert a jelenlegi mellett súlytalan lenne. Amúgy is az az érzésem, hogy a jelenlegi vezetésünk meglehetősen távol áll a szurkolóktól. De egyébként a csapat se nagyon szokta üdvözölni azt a pár szurkolót idegenben. Igaz, nagy biztatást nem szoktak kapni, dehát mégicsak értük utaznak, néha nem is keveset!
Hát az valami hihetetlen csőlátásra vall a vezetőség részéről, ha ebben a helyzetben egy másik edzőt akarnak hozni a csapathoz! Kár ezért a gusztustalan kavarásért a háttérben most, amikor végre kicsit kihúzhatnák magukat a kaposvári focibarátok!
A közönségtől az lenne a minimum, hogy ha feljutunk, szimpátiatüntetést kell tartani Pruki mellett, ha tényleg el akarnák küldeni. Vannak nagyon tehetséges játékosaink, de azért ebből a garnitúrából ezt kihozni, tényleg nagy teljesítmény! Szerdán jól játszottunk és nyertünk, tegnap nem voltunk olyan jók (az első félidőben kifejezetten gyengék voltunk), de nyertünk. Ha szerdára nem épül fel Lóri akkor megint kényszercsatárokkal játszunk majd, mert a Jovinak még tartani fog az eltiltása.
Természetesen örülök a győzelmeknek, de mostanában volt szerencsém többször is beszélgetnem a Prukival, és kicsit gáz, ahogy a vezetőség látványosan semmibe veszi a munkáját, egy dicsérő jó szó, annyit nem kapott még amióta ő az edző (sőt...), arra bezzeg képesek, hogy folyamatosan "burkoltan" sakkban tartsák, hogy mikor, ki jöhet majd helyette edzőnek, azt pl. már eldöntöttnek tartják, hogy, ha a csapat feljut akkor új edző érkezik a csapathoz... Nevetséges.
Hát, az első félidőben olyan gyengék voltunk, hogy már az egy pontot is elfogadtam volna. Kalina és Belényesi szétszopatta a Petrókkal gyengített védelmünket. Szerencsére a második félidőben, ha egy szerencsés góllal is, de megszereztük a vezetést, utána pedig már egyértelműen uraltuk a játékot, mindezt úgy, hogy Oláh sérülése után lényegében csatár nélkül játszottunk. Balajczának azért sokat köszönhetünk!
Azt nem mondhatom, hogy az idény legjobb játékával, de a sokra hivatott csapatoknak az is a vonásai közé tartozik, hogy akkor is tudnak hozni meccseket, amikor nincsenek éppen csúcsformában.
Ismét költözhet a Rákóczi
Labdarúgó NB I/B
Kaposvár
Az MLSZ NB I-es létszámemelési döntése után számos második vonalbeli klubnak újra kellett értékelni helyzetét. Azt kellett eldönteni, hogy alkalmasak és készek-e a felsőházba jutásra.
A NABI Kaposvári Rákóczi FC is ebben a csoportba tartozik. Eredetileg úgy indultak a bajnokságnak, hogy az első hat helyek egyikét csípjék el. Nos, mint menet közben kiderült, már a hatodik hely is feljutást jelenthet. Az érintett klubok ezért célkitűzésük módosítására kényszerülnek.
– Megtörtént ez a Rákóczinál – tettük fel a kérdést Illés János ügyvezető elnöknek.
– A mi klubunk távlati elképzelésében szerepelt a feljutás – felelte Illés János. – Erre épült a koncepciónk, melyben erre a bajnokságra az első hat hely egyikének megszerzése szerepelt. Az MLSZ- módosítással lényegében a versenykiírás változott meg, amely csak bizonyos vonatkozásban igényelt korrekciót a tervünkön.
– Mire gondol?
– Elnökségünk úgy döntött, hogy változtat a 3-6. helyek premizálási rendszerén. Miután eredetileg az első két hely egyaránt feljutást jelentett, ott nem volt szükség módosításra, most a vele azonos értékű 3-4. helyek prémiumkeretét öt-ötmillióval megemeltük és a két osztályozós hely prémium- összege is kétmillióval növeke-dett.
– Lejárt a határideje az úgynevezett klublicenc beadásának. Elkészült ez a klubnál?
– Mint az élvonalra aspiráló klubok egyike, ezt mi is elkészítettük. Ebben rendkívül magas követelményeket fogalmaznak meg, melyeket jelenleg nálunk talán egy-két klub képes teljesíteni. Hogy néhányat említsek. Komoly igényeket támaszt a licenc az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban, melyben a csapatok számától a létesítményeken át a szakemberek képzettségéig minden beletartozik. Azt, hogy egy korszerű NB I-es klub milyen infrastuktúrával rendelkezzen, ezt harminchat pontban rögzíti a beadvány.
– Megfelel ezeknek a Rákóczi?
– A stadionrekonstrukció sokat javított helyzetünkön, ám – miként másoknak is – vannak hiányosságaink. Mindenekelőtt az edzéslehetőségek javítása, ez (feljutástól függetlenül is) sürgető feladat. Az előrelépés függvényében a klub pénzügyi helyzete ugyancsak korrekcióra szorul.
– Ha már szóba hozta. Az NB I-es klubok költségvetésével kapcsolatban szélsőséges összegek forognak közszájon. Mennyiből gazdálkodik a Rákóczi, és előrelépés esetén azt mennyivel kellene megemelni?
– Jelenleg 84 milliós a költségvetésünk, az élvonalban szolidan számolva is minimum százötven- millióra lenne szükségünk.
– Kardinális kérdés a stadion játéktere. Úgy tudjuk, rövidesen ismét át kell adni az építőknek a területet. Bizonyára készült erre vonatkozóan forgatókönyv.
– A fő vállalkozóval a városházán megtörtént az egyeztetés. A május 15-i, Szolnok elleni mérkőzés után adjuk át a területet, és augusztus 4-én játékra alkalmasan kapjuk vissza. Ez idő alatt sor kerül a játéktér teljes átépítésére, földcserére és gyepszőnyegezésre, valamint a világítás fényerejének növelésére és egyéb garanciális javításokra. A hátralevő, Kecskemét elleni hazai mérkőzésünket várhatóan a Cseri úton játsszuk le, de más helyszín is szóba jöhet még.
Látom, Jovánczait nélkülöznünk kell majd. Gondolom, nem egy csatárral játszunk azért, bár nagy választék nincsen: Petronovics vagy Galgóczi lehet Oláh ékpárja. Talán inkább Galgóczit választanám, de nem én vagyok az edző :-)