Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 720

Na ezek tényleg kicsi betük. Osszál szorozzál, mennyi csibét is akarsz keltetni? mennyibe kerül a tojás? Hány %- a kel ki? Mennyibe kerül a villanyáram.' 1 keltetési ciklus 21 nap.?és utánna még a napi idő ráforditás, A legolcsóbban készitett gépek álltalában a legdrágábbak. Számolj megéri-e vagy megveszed a csibéket jércéket, vagy a tyúkokat.

Nem akarlak elrémiteni, de egy 20-db os keltető annyiba kerül mint egy 200- dbos, csak kisebb.

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 719
csak az a jó hogy van szigetelés meg minden az INGYEN csak fűtő meg hőérzékelő kéne. a tyúk mindig eszik (fogyaszt) a gép csak ha használom.
Előzmény: gyula.uw (718)
gyula.uw Creative Commons License 2009.02.19 0 0 718
A szomszéd nénikénél szerintem lehet hogy van egy kotlós tyúk én meg venném hejedbe az alá 21 db-ot is rakhatsz és tuti 97% a kelés
Előzmény: Törölt nick (716)
gyula.uw Creative Commons License 2009.02.19 0 0 717
Én egy 20 db tojás keltetőt nem tartok gazdaságosnak hogy meg építsék .Én egy 100
négyzetméteres házban lakom és ere azt mondom hogy x összegből melegedünk 4 -en ,de ugyan eböl a pénzből 20-30 is ugyan úgy melegednénk.
Szóval ha már keltetőbe fekteted a pénzed akkor ha már lúd legyen legalább kövér !!!
20 db-os ba ne is gondolkodj szerintem!

Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 716

Nekem olyan lenne a jó amit a legkevesebből meg lehet úszni és lehetőleg minden anyag meglehessen találni a háznál.

fapeter Creative Commons License 2009.02.19 0 0 715

Szia!

elég a kisbetű is!

ha visszaolvasol, sok bevált megoldást találhatsz,

nem mindíg célravezető helyből követelőzni, hogy segítsen már valaki...

Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 714
Helyesírási hiba:maszálni helyett Kaszálni
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 713

Szia!
Az árban kb mennyi?
Ez az ismerős maszálni akar rajtam(sz.tem)

Előzmény: papamaci326 (712)
papamaci326 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 712
Szia!
Egy kicsit olvas vissza, találsz étermembránról leírást. :-)
Szerintem az egyik leg egyszerűbb hőkapcsolás,és a leg olcsóbb.
Én is ebből építem a keltetőt.
Fegyver Zoli részletesen le ír róla mindent.
Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 711

Köszi,de az elég sok.
egy 20db os keltetőre
sose hozza vissza az árát

Előzmény: kiralyetele (706)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 710

A baj csak az hogy azok a rajzok elkészítése kb 5-6000ft

akkor már télleg egy újat érdemess venni
van egy villamosgépszerelő ismerősöm és ő azt mondta hogy az alkatrészek is kb 5000ft

Előzmény: Törölt nick (709)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 709
Itt a fórumon van több szabályozó rajza. Egy elektronikus szaki könnyen elkészíti és olcsó!
Előzmény: gyula.uw (707)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 708

Szia

Végül is minden dobozból lehet csinálni keltető gépet. Csak nem mindegy, hogy mekkora a hővesztesége. AZért csinálják sokan hűtőszekrényből( én is)mert kész szekrény, jó hőtartó,párásodástól nem vetemedik és könnyen lehet tisztítani.

Előzmény: Törölt nick (705)
gyula.uw Creative Commons License 2009.02.19 0 0 707
Helló szia egy egyszerű szabályozót már 8000 ft-tol lehet de ha van rá pénzed elektronikusat kb 25000 .
kiralyetele Creative Commons License 2009.02.19 0 0 706
Szia!

Én is most építem a keltetőmet, Szegedről rendeltem meg a hőfokszabályozót. Kimondottan erre a célra gyártják, 0,3 Celsius-fokos pontossággal lehet beállítani a hőfokot. Legalábbis ezt írják a termékről. 8500,- forintért adják, plusz a csomag, összesen 10.000,- forint. Nem tudom, hogy szabad-e itt reklámot csinálni a cégnek, ha igen, akkor szívesen leírom az oldalt, ahol rátaláltam. Több helyen kerestem, idáig ez tűnt a legjobb ajánlatnak, még ha drágának is tűnik elsőre.

Azt hiszem max. 1000 W teljesítményt tud szabályozni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 705

Írja már meg aki tudja elég sürgős lenne!!!
Köszönöm mindenkinek előre is!!!
Üdv:buglyo

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 704
Sziasztok!

Én grillgépből csinálnék keltetőt de nemtom mivel fűtsem meg mivel állítsam be a hőmésékletet vagyis milyen hőfokszabályzóval azt mondják a mosogépbe a bojlerbe meg a vasalóba való mérők sokat tévednek kb 5fok plusz,mínusz.az pedig eléggé sok.várom a javaslatokat hogy ki miből csinálná
fapeter Creative Commons License 2009.02.18 0 0 703

Szia!

Eddigi tapasztalataim szerint 3-5 fok tájékán nem sérül a csökken a csírakorong életképessége. Szerintem, ha "nem fagy meg" alkalmas lehet keltetésre.

Ha ebben nem vagy biztos, ne kerüljön a melegbe, mert fagyáskor sérülnek a tojás belső hártyái, ahol baktériumok juthatnak a belsejébe, tönkretéve a tojást, ami megfertőzheti a keltetőtér levegőjén keresztül a többi tojást is!

Előzmény: r_józsi (701)
fapeter Creative Commons License 2009.02.18 0 0 702

Szia!

Nem kell elbizonytalanodni, rengeteg megoldás létezik! :-D

Itt (pl nálam is) azért esett a választás a hűtőszekrényre, mert az kész, hőszigetelt doboz volt!

Bútorlapnál, szerintem kicsit nagyobb lesz a hőveszteség, de, ha a lakásban keltetsz, az elszivárgott hő nem megy kárba. be kell kalkulálni azt is, hogy áramszünet esetén, meddig tudja a kritikus felett tartani hőfokot a rendszer.

A szellőztetés érdekes kérdés...

ha asztali gépet építesz, akkor elég a passzív szellőzés, mert forgatáskor úgyis kinyitod az ajtaját, és akkor átszellőzik, és a tojásoknak is van idejük hűlni.

ha a tojások 1 sorben vannak, légkeverés sem kell, de akkor törekedni kell a "LAPOS" dobozra, mert az álló meleg levegő rétegződik, ami azt jelenti, hogy felfelé haladva, centiméterenként kb 1 C fokot emelkedik a keltetőtér hőmérséklete.

szabályról, a szellőztetéshez nem tudok, de ha valakinek van "összefüggés táblázata" megoszthatná velünk :-)

szerintem a szabályozható nyilás minden esetben megoldás lehet.

milyen az "elektronikus" szabályzó?

természetesen szívesen vennénk, ha publikálnád az építés folyamatát!

(ezt előre is köszönjük!)

Sok sikert az építéshez!

fapeter

Előzmény: kiralyetele (699)
r_józsi Creative Commons License 2009.02.18 0 0 701
Sziasztok!
Én még a tojás gyűjtésnél tartok. Azt szeretném megkérdezni, hogy most hogy ilyen hideg van nem baj-e ha a tojást csak este (18 óra felé) szedem be.
Sajnos egész nap nem vagyok otthon. Reggel ellátom őket utána csak 18 órakkor.
trompi55 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 700
Hello

Sztem jó a bútorlap. Nekem 2 inkubátorom van amivel keltetni is lehet van benne egy fűtőegység és ennyi.Nálam kispapagájok nevelkednek benne de nemsoká a keltetést is kipróbálom de ahoz csinálok egy laposabb dobozt. Ezek műa panelből vannak nagyon jó a szigetelésük.

Előzmény: kiralyetele (699)
kiralyetele Creative Commons License 2009.02.17 0 0 699

Üdvözlök minden fórumozót.

Új hozzászólóként szeretnék én is érdeklődni a keltetőgép építés felől. Az internetről már elég sok oldalt átolvastam, képeket leszedtem, főleg külföldi honlapokon találtam jónak tűnő ötleteket. Már megvolt az elképzelés, azután rátaláltam erre az oldalra, végigolvastam és elbizonytalanodtam.

Itt mindenki hűtőszekrényből készíti  az inkubátort, ezzel szemben a minimax gépek is 18 mm-es bútolapból készülnek. Én is abból csinálom (abból van sok hulladékanyag otthon) és megfelelően leszigetelem. Nem jó ötlet talán?

Szellőztetéshez elegendő-e alul - felül elhelyezni a furatokat (és a ventillátor gondoskodik a megfelelő kiszellőzésről) vagy kivülről különálló ventillátor szívja be a friss levegőt?

Van arra szabály, hogy adott légköbdeciméterenként mekkora keresztmetszetű nyílásnak kell lenni a keltető dobozán?

A tojások a keltetés alatt lehetnek-e papír tojástálcára állítva, vagy olyan helyet kell biztosítanom, amelyen a levegő körbejárja?

A válaszokat előre is köszönöm. Addig akarom a végleges tervet elkészíteni, amíg a hőmérsékletszabályozó meg nem érkezik. Sokáig gondolkodtam, milyen legyen, végül is Szegedről rendeltem meg az elektronikus szabályozót, remélem nem fogok csalódni benne.

Ha lesz rá igény néhány képet felteszek, ahogy lépésenként haladok az építéssel.

Üdv!

Equerry Creative Commons License 2009.02.17 0 0 698
Megoldódott a problémám!Az élet hozta meg a döntést helyettem!Eladták a mini-max-os gépet előlem,így hát marad a pl maschine,amit a monori börzén fogok megvenni.Köszönöm a tanácsokat!
kezdö1 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 697
Szasztok valakinek nincs egy elado keltetöje?Használt is jólenne.
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 696
Bocsi a késői válaszért!Igen még 2 hét március 2.a körül kelnek!Ma 9 naposak!Már lámpázgattam és nagyon örültem,mikor láttam hogy fias!
Előzmény: fapeter (695)
fapeter Creative Commons License 2009.02.16 0 0 695

Igen, szerintem se foglaklozz a légkamra méretével, ha az ajánlásban korrektül le van írva a vízmennyiség! hidd el, hogy azt már kidolgozta valaki!

akkor még 2 hét, és jönnek a csibék?

Előzmény: Törölt nick (684)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.16 0 0 694

Szia

Ez is gyári keltetőgép. A két kapcsoló nszinüleg utólag lett beépítve valami biztonsági kapcs. lehet. Gondolom aki adja el az ad néked valamílyen leírást a gépről és a keltetésről is. Ha minden műxik rajta akkor vedd meg mert olcsób is mint a másik és több toj fér bele.

Ha netán nem adna kezelésit kérhetsz a gyártótól, de akkor alkudj az árából.

Előzmény: Equerry (693)
Equerry Creative Commons License 2009.02.16 0 0 693
Kár,azért köszi szépen!Talán majd később valaki a fórumról!
Előzmény: marcsi089 (692)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 692
A leírás csak az enyémre vonatkozik!
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 691
Megmondom őszintén nem tudom:Nekem nincs ilyen,csak hőfokszabályzó ami ezen a gépen is van felül!Ez mer kicsit komolyabb gép mint az enyém!
Előzmény: Equerry (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!