Szerintem a fizikatanár valahol az első két sorban van elrejtve. De mindegy. Találtam egy jó kis cikket, ahol maga a telex teszi helyre a mindenszarizmus hívei között futótűzként terjedő álhírt.
A netnél is fontosabb, hogy olyan társaságban mozognak, ahol mindenki olyan. Aki nem, meg se szólal ilyen témában. Így abszolút természetessé válik ez a nézetrendszer, aki nem olyan, az nekik valami tudatlan bunkó. Akkor is, ha adott esetben minden létező mérce szerint tehetségesebb.
Elég nagy különbség van közte. A fizikus képzés célja, hogy (a megfelelő további képzésekkel) kutató tudjon lenni, amihez készség szinten kell kvantumelméletet, ehhez matematikát stb. tudni.
A fizikatanár gimnazistákat tanít majd klasszikus fizikára. Neki lényegében rácsodálkozás szinten tanítják a 20.századtól kezdődő modern fizikát. Alapok, egyszerűbb matek.
Megértem. Én is úgy fogadom el tényként a párizsi migránslázadást, hogy sose jártam ott, nem az én autómat gyújtották fel, nem az én boltomat fosztották ki, és nem az én rokonomat lincselték meg. Talán meg se történt az egész, csak rossz forrásból szerzem az információt. Ha csak telexet ennék reggelire, 444.hu-t ebédre, RTL Klubot vacsorára, és sose mozdulnék ki a 4 fal közül, szerintem én is meg lennék győződve róla, hogy állandósultak az áramszünetek. Mármint, nem nálam, hanem az ország többi területén mindenhol.
Virtuális valóságban élnek. Csak azt látják, valami tudati gát lép életbe, ha a saját szemükkel olyat látnak, ami nem illik a virtuális világukba. Egy az egyben ugyanaz, mint a hitgyülisnek a dínócsont. Csak hamisítvány lehet, mert a világot kevesebb mint hatezer éve teremtették, semmi se lehet ennél régebbi.
"ha mindenki szán arra időt, hogy elmegy a falusi rokonsághoz, és bemutatja a valóságot."
Ja, akkor már értem. Tehát te is egyike vagy azoknak, akik szerint a falusiak nem látják a valóságot, ezért be kell nekik mutatni. Ez egy nagyon sikeres hozzáállás.
Mindig is érdekelt, hogy ezek a "jómódú fiatalok" honnan szerzik a kezdőtőkét.
Vannak szüleik, akik szintén nem nyomorognak. Nem feltételenül tudnának megvenni egy lakást, de annyit tudnak adni, amiből el lehet kezdeni.
Nem tudom, miért ragaszkdsz annyira ehhez a nyomortelep hülyeséghez. Nem úgy van, nem igaz, egyike az ellenzék hitelét rontó marhaságoknak.
Nézz körül egy kertvárosban, egy Pest környéki új építésű telepen, lakóparkban. Hogy élnek ott, hogy néz ki a kert, milyen autókat látsz. Komolyan elhiszed, hogy azok egytől egyik lölö unokaöccsei, vagy felesküdött fideszbérencek?
Próbálj kinézni a buborékból, nyisd ki a saját szemedet.
Értem. Tehát a társadalom 0.003%-a miatt van ez a rengeteg cirkusz, lassan minden hónapban pride világnap, a szórakoztatóipart, filmeket, zenét, sportot, politikát, könyveket, köznevelést elárasztó genderiddeológia, és a többi. A maxi-über-fontos 0.003% akarja rákényszeríteni a maradék, kuss-legyen-neki 99.997%-ot arra, hogy jó képet vágjon az összes torz, tisztességtelen és ízléstelen követeléséhez. És ez szerinted így rendben is van. Tisztelettel nem értek egyet.
"miközben lerohadtak a vonatok, állandósultak az áramszünetek, lassan nincs fizika tanár, a szakra nincs jelentkező."
Én ezekből semmit nem tapasztalok. Ami vonattal én járok, az teljesen rendben van, még csak késni sem szokott (sokat). Áramszünet előfordul néha, de semmi olyan, amit egy belépőszintű UPS-sel ne lehetne áthidalni. Sőt, a községünkben a bolt is működik (nem is egy), és a kocsma is működik (nem is egy). Bátorkodtam ellátogatni a felvi.hu-ra is, és mit látok? ELTE fizika szakra 329 jelentkező, ebből 128 első helyes.
Az állításaid totál ellentétben vannak az általam tapasztalt tényekkel.
És ezzel most mi rosszat mondott, vagy mi az ami ebből nem igaz? Lehet vernyákolni, hogy a mocskos Brüsszel bele akar szólni a Szent Magyar Hon működésébe, de akkor meg minek nekünk Unió? Magyarországon jólét van, ki kell lépni, nem?
"Jó környéken vettek lakást, vagy építkeztek, családi adókedvezményt kapnak, csok-ot vettek fel."
Mindig is érdekelt, hogy ezek a "jómódú fiatalok" honnan szerzik a kezdőtőkét. Gondolom saját erőből kezdtek neki és aláírták Orbánnak, hogy minimum 4 gyereket csinálnak. Az még véletlenül sem lehet, hogy a kedves szülők vagy nagyszülők toltak alájuk mindent, akik ki tudja kik voltak az előző, vagy a mostani rendszerben. Olyan nem lehet, manapság már mindenki böcsületes dolgozó embör. Csak azt nem szabad meg kérdezni, hogy pontosan mit is dolgozik...:DDDDDD
A személyeskedés mutatja, hogy valóban a társadalom 0,003 %-át érintő témán pörögsz, miközben lerohadtak a vonatok, állandósultak az áramszünetek, lassan nincs fizika tanár, a szakra nincs jelentkező.
Az egész ellenzékben Gyurcsány taktikája érthető egyedül. Következetesen menetel. Belátta, hogy a saját személye handicap, felépítette Dobrevet. Szalámizza a többit, amennyire lehet. Nem áll bele a performanszokba, csak igyekszik lecsípni egy keveset utólag abból, amit elérnek. Van esze, kár hogy teljesen alkalmatlen ME-nek, tönkreteszi a gazdaságot.
Jelenleg egy pár főből álló tanács dönt az ország legfőbb ügyeiről függönyök mögött.
Ez így helyes. Nem lehet máshogy józan döntéseket hozni. Ha mindent nyilvánosan kellene csinálni, nem azon tűnődnének, mi fog működni, hanem azon, mire kapnának ott abban a pillanatban tapsot. Átmenne demagógiába az egész döntéshozás helyett.
Sokat tűnődtem azon, hogy tulajdonképpen miért nem találnak értelmes és valamennyire hiteles embert.
Nem jöttem rá.
Talán a pillanatnyi népszerűség, lájkolás, taps viszi el őket. Lóbálják a krumplit, felmutatnak lófütty táblát, kiáll egy kislány és trágárságokat mond. A közönségnek tetszik, taps, éljenzés, sok műsorba bekerülnek, cikkek jelennek meg.
De NEM választják meg az ilyet. Ahhoz egy nyugodt, értelmesen beszélő, hiteles ember kellene. Akit ezek a krumplilóbálók támogatnak.
A főpolgármester választásnál jól csinálták. Karácsony mérsékelt hangot ütött meg. Az aktivista meg provokálta Tarlóst, kibillentette az egyensúlyából.