Most készülök megvenni életem első diktafonját. Elsősorban előadásokat vennék fel vele. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Gondolom úgy érted, hogy a táskába rejtett diktafonnal készült felvétel jól érthető -e.
Nyilván sokkal rosszabb lesz az így elkészített felvétel. Ez nem készülékfüggő, hanem a táska anyagán múlik.ezen kívül a terem akusztikáján, a hangforrás távolságán, stb...
Laza vászonból készült táska kevésbé csillapít, mint egy műanyag, vagy bőr táska.
Ha rejteni kell a diktafont, akkor azt másképp kell megoldani. Célszerű külső kis méretű mikrofont használni, amit a táskán kívül feltűnés nélkül lehet rögzíteni...
Heló! Ezzel az Olympusszal táskából is jól érthető a felvett hang? Én régebben egy mp3 lejátszót (Sansa Clip+) használtam egy-két előadás felvételére, attól gondolom sokkal minőségibb. Gondolkoztam még ilyen rejtett tollas megoldásokon, de félek, hogy nem lenne olyan jó, viszont azt nyugodtan kint hagyhatom a padon, senkinek nem tűnne fel és csak pár alkalomról lenne szó.
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Egyetemi előadások felvételéhez és otthoni számítógépen való visszajátszásához szeretnék venni egy diktafont, de elveszek a sok információ között. A pénzügyi lehetőségek korlátozottak, jó hangminőséget szeretnék és valami olyan formátumot, ami megfelel a fent leírtaknak. Köszönöm szépen! Anna
A mostanim kingston de akkor megpróbálok egy 16 gbosat. köszi!.
Azt még had kérdezzem meg ha egész napos anyagot kell felvenni az elemet hogy oldjátok meg milyen spéci elemmel mert nekem még a tartósak is hamar lemerülnek.
Én elég vegyes kártyakészlettel használom, de még nem találkoztam ilyen jelenséggel. Normál esetben nem teszek bele 16 G-nál nagyobbat. Arra is rengeteg anyag ráfér. A nagyobb kártya növeli a bekapcsolási időt és az áramfelvételt is (és a feldolgozás vonatkozásában lustává tesz).
Célszerű nagyobb sebességűt (C10) választani. SanDisk, Kingston, Samsung, ezekkel biztosan működik.
Nem formáztam. mivel a gyári 1 gigásat simán betettem és látta, gondoltam akkor automatikusan a többi kártyával sem kell semmi egyebet csinálni. A kártya amúgy jó és minden eszköz látja kivéve a diktafon. Viszont ezesetben kérdés 2 hogy tudom formázni? Köszönöm
Akár az is lehetséges. Elmondása alapján máshol jó a kártya. Esetleg meg lehetne formázni magával a H1-el is, akkor biztosan olyan lesz, mint amit az szeret.
FAT32, vagy NTFS lehetne csak, mivel a sima FAT maximálisan 4GB-os partíciót tud csak kezelni (a FAT32 pedig a valóságban csak max. 32 gigásat). Amúgy szerintem ezek a cuccok valszeg nem kezelik az NTFS-t, de ez csak szigorúan szerintem.
Egyébként valszeg ezért a 32GB-os limit is.....
Ebben az esetben lehet hogy az a probléma, hogy valami miatt nem szereti azt a tipusú memóriakártyát a készülék, vagy az is lehet hogy hibás a kártya.
Elnézést totál fáradt voltam és fel sem tűnt hogy hülyeséget írtam. Szóval zoom H1-esem van. A probléma ugyanaz. Nem látja a kártyát. A gyárilag hozzá adott mini méretű kártyával rendesen megy .
Segítséget szeretnék kérni. Egy Htc1 boldog tulajdonosa vagyok ám olyan probléma merült fel hogy az új kártyát amit vettem bele nem ismeri fel nő access és nem tud rá hanganyagot felvenni.
Valaki tud tanácsot adni milyen kártyát lehet bele venni amit lát is?illetőleg mi lehet az oka, hogy nem látja a kártyát?
A kártya egyébként teljesen jó és működőképes más eszközök látják.
Köszi, tudom, hogy nagy a választék ilyenekben, nekem is van itthon egy hasonló (az 20e feletti).
Az igazi gondom az, hogy vonaton, buszon utazva járok a tanárhoz, és nem szívesen cipelnék a gitár mellett még egy ilyet is.
A tanár, hol akusztikus, hol elektromos gitáron mutat, hol erősítve, hol anélkül.
A cél egyáltalán az, hogy a sok infó, amit mutat és mond, ne vesszen kárba, mert mindent nem tudok vagy nem pontosan tudok megjegyezni, jó lenne visszaidézni, hogy is volt az pontosan. A hang minőség itt most nem igazán cél.