"Kinek ne lenne legalább egy olyan barátja, aki képtelen bármit is egyszerűen elmesélni, de minél többet és nagyobbat lódít, annál szórakoztatóbbá válik? Mert a hazugság csak akkor marad hazugság, ha valakinek hasznot hajt vagy másnak kárára van, különben valami egész másnak nevezzük. Ez Tim Burton (Ollókezű Edward, Az Álmosvölgy legendája) filmjének alaptétele, ő pedig aztán tényleg otthon van a valóságtól messze elrugaszkodott történetek világában."
//Részlet a Nagy Hal (Big Fish) c. film ajánlójából//
Egyik kedvenc Kundera-idézetem: "a kutyát sohasem űzték ki a Paradicsomból." Akinek van családtagként tartott kutyája, az tudja, hogy ez igaz. Úgyhogy ölellek Lükepék!
Pilinszky János: Egy szenvedély margójára
A tengerpartot járó kisgyerek
mindig talál a kavicsok közt egyre,
mely mindöröktől fogva az övé,
és soha senki másé nem is lenne.
Az elveszíthetetlent markolássza!
Egész szíve a tenyerében lüktet,
oly egyetlen egy kezében a kő,
és vele ő is olyan egyedül lett.
Nem szabadúl már soha többé tőle.
A víznek fordul, s messze elhajítja.
Hangot sem ad a néma szakítás,egy egész tenger zúgja mégis vissza.
Magány
Lehetnek barátok, lehet élted párja,
Körülvehet akár gyermekeid hada,
Hiába fordulsz tárt kezekkel máshoz:
Jó szívvel ha segít, úgyis mindhiába.
Egyedül vagy aztán. Nyelheted könnyedet.
Magányod állandó, kitölti szívedet.
Ritka ünnep az csak, mikor ezt nem érzed.
Hogyha társra is lelsz, az öröm múlandó.
Csalóka ámítás, hogy kitart melletted.
Reményed szétfoszlik, elolvad, mint a hó.
Szerelem, lobogás,
Odafenn szárnyalás,
Tűnő pillanat csak.
Barátok, jó társak,
Kik most veled vannak,
Holnapra itthagynak.
Nézd a hóvirágot: kinyílik, s elhervad.
Nincs mit szépíteni, mert becsapod magad.
Fogadd el: a Magány – mindennapi kenyér,Egyedül Ő az, ki holtodig elkísér.
A topik címe azt juttatta eszembe, hogy volt korom, amikor erősen vágyat éreztem, gömb szerettem volna lenni. Ti voltatok már hasonlóan? Azóta se tudom miért, mit jelentett.
Ezt a verset most hallottam Pavarotti koncertjen (nem o enekelte) es kikerestem nektek hogy beirhassam
Ezzel kivanok Nektek Boldog Karacsonyt!!!
Ady Endre:
Karácsony
1.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének, Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek.
Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumba A Messiás Boldogságot szokott hozni.
A templomba Hosszú sorba Indulnak el ifjak, vének, Az én kedves kis falumban Hálát adnak A magasság Istenének.
Mintha itt lenn A nagy Isten Szent kegyelme súgna, szállna, Az én kedves, kis falumban Minden szívben Csak szeretet lakik máma.
2.
Bántja lelkem a nagy város Durva zaja, De jó volna ünnepelni Oda haza. De jó volna tiszta szívből - Úgy mint régen - Fohászkodni, De jó volna megnyugodni.
De jó volna mindent, mindent, Elfeledni, De jó volna játszadozó Gyermek lenni. Igaz hittel, gyermek szívvel A világgal Kibékülni, Szeretetben üdvözülni.
3.
Ha ez a szép rege Igaz hitté válna Óh de nagy boldogság Szállna a világra. Ez a gyarló ember Ember lenne újra, Talizmánja lenne A szomorú útra. Golgotha nem volna Ez a földi élet, Egy erő hatná át A nagy mindenséget, Nem volna más vallás, Nem volna csak ennyi: Imádni az Istent És egymást szeretni... Karácsonyi rege, Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra...
Azért érzem rokonnak, mert egy keresgélő, boldogulni vágyó, sokat szenvedő, valahova tartozni akaró, de mindenhonnan kivetett ember próbálja szavakba önteni az érzéseit. A magabiztos, szilárd meggyőződésű és szilárd véleményű emberek mindig gyanúsak nekem.
Hiver, az általad idézett J.A. versnek hiányzik az első néhány sora, amit annak idején cenzúráztak, és a vers így terjedt el... De az eredeti kézirat szerint volt még előtte néhány (nem teljesen szalonképes) sor. Majd kikeresem és berakom ide... Van róla egy hangfelvételem... persze nem J.A. beszél rajta ;))
sziasztok!
Reg jartam erre, de most kerestem egy verset. Szerencsere nem rogton talaltam meg, es ezert atolvasgattam a topicot ujra! Nagyon tetszett!
Igerem nemsokara jovok es idezetet is hozok!!