Én csak abból indulok ki, hogy ugyebár a legtöbb müvész számára az ihletet egy másik zenemü, esetleg annak egy bizonyos részlete jelenti, engem is elég gyakran kap el "valami" egy bizonyos dallam hatására, azonnal elkezd járni az agyam. Valamikor elég hasonló lesz a végeredmény, na ilyenkor kellene még müvészkedni, alakitgatni rajta, hogy ne lehessen belekötni, valamikor pedig teljesen más sül ki belöle, mint az eredetileg hallott részlet:-)))
Attól még a dallam felismerhető marad, emiatt nem legális. Más kérdés, hogy milyen bonyolultnak kell lennie egy hangsonak ahhoz, hogy dallamnak lehessen nevezni? Ha viszont megváltoztatasz pár hangot akkor már nem lehet belekötni, és ugye ezt elég sokan csinálják is. :)
Sziasztok! Olvasgatom ezeket az irományokat, sajna számomra sem világos mit lehet és mit nem egy adott zenei részlettel csinálni, nem világos például mi van akkor, ha csak midijelekben gondolkodunk, és egy adott dallam hangsorát megfogjuk, és kicseréljük a hangszint egy tök másikra? Igy tulajdonképpen ugyanaz a hangsor, dallam marad, de mégis teljesen más, mert egy tök más hangszinnel dolgoztunk, ilyet lehet, avagy nem?:-)))
Üdv Jimmy! Nem emlékszem, hogy kaptam-e mailt, de láttam, hogy fent van. Sajnos el voltam és el vagyok, havazva, úgyhogy nem tudom, mikor lesz kész a folytatás.
Ezek után csak azt nem értem, minek veszünk mindenféle software-t (Winfos, Cubase, CakeWalk, Sound Forge, stb...), pláne zenei anyagokat, ha ingyen is hozzájuthatunk? Lehet, hogy mi vagyunk a hülyék, és becsületes munkával pénzt keresni ciki a mai világban??? Engem mondjuk Andráshoz hasonlóan felháborítana, ha nekem ajánlgatnák a saját hangzóanyagomat mp3-ban, s nem csak ezért adok neki igazat. Részemről téma ejtve (egyébként nem szoktam válaszolni sem a hasonló felajánlásokra).
köszi szépen, már ez a jogi hablaty is nagy segítségnek tûnik, bár kicsit olyan érzésem van, hogy a leírtakat akárhogy is lehet értelmezni. :)
és igen, a legfontosabb kérdés az, amit te is felvetettél: a "hangzást" vajon védi-e bármi? ez meg talán megint az "attól függ" kategória, ezt is lehet sokféleképpen magyarázni. anno, ha a Cher-effektet levédik, sok kellemetlenségtôl kímélték volna meg a fülem :)
azt hiszem, mindent összevetve mégiscsak megpróbálkozom a re"publikálással".
elnézésetek kérem, hogy újra ugyanezzel a kérdéssel hozakodom elô, de a refillseftelés kicsit befedte a kérdésem, azóta hátha felbukkan itt valaki, aki tudna válaszolni arra a kérdésre, hogy a szerzői jogokkal mi a helyzet abban az esetben, ha fogok egy albumot és mondjuk dr. rexbe pakolászom bizonyos részeit, loopokat fabrikálok, stb. ez sérti az eredeti szerző jogait? (felteszem, igen, de hátha valaki többet tudna erről mondani)
bogarászom az artisjus (egyáltalán jó helyen keresgélek) szövevényes oldalait, de semmit nem találok ilyesmirôl. keresô meg nem megy rajta. :(
Mondjuk azért ne álszenteskedjünk, beleolvastam a topic első 50-100 beírásába és hát khm:) Viszont az meg egy másik dolog hogy ha épp olyan helyen ajánlgatom cserebere adatbázisaimat ahol az egyik cucc készítője oszlopos tag, akkor minimum elszégyellem magam, és szépen kussolok, mert hát ami megesik megesik, senki nem büszke rá akinek nem fussa és ilyesmire vetemedik, de emellett minimum szemlesütés, ám semmiképp se visszatámadás.
Ja, ha a 303-as topic címének megváltoztatására gondolsz, azt adsr beszélte meg GG-vel. Én annyira nem ismerem, csak néhányszor találkoztuk adsr-nél, de ha gondolod megkeresem mail-ben hogy esetleg el tudná-e intézni ezt nekünk?
G.T., szerintem ne te kérj már elnézést... csak azért szóltam neked, mert szerintem te tudod, hogyan lehet a moderátorokat munkára serkenteni :) Bocs, ha tévedtem.
A lenti hozzászólások megértek a törlésre. Elnézést kérek mindenkitől, de kicsit felhúztam magam az "úriember" hozzászólásain, és kitrört belőlem az irónia. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha valaki egy vitában elkezd édesanyámra célozgatni, vagy az ismerőseim szexuális hovatartozására utaló megjegyzésket tesz az mindíg kivált belőlem valamilyen reakciót. Szerencsére ezesetben csak nevetni tudtam a dolgon.
Milyen színvonalas kis lopós topic kerekedett ide, mióta nem jártam erre :) Ez szerintem annyira gáz, hogy én egy moderátorral kioperáltatnám. G.T., mit szólsz ehhez? Ja, még előtte azért egy Virus TI-t nekem is hozhatsz Onnan, de ha lebux, ne hivatkozz rám, mert én mindent letagadok úgyis :) U.i: tápegységet is lopj hozzá, mert nem akármiről :)
Egyelőre egy elég lesz, mert kicsi a keverőm. Esetleg egy 16 sávos keverőt is tudnál? Persze, ha csak nem gond! Mer' ugye akkor jöhetne mondjuk 2 Moog is!!!
Okostojás csapat. Ez tetszik. Srácok, kérek mindenkitől egy cuppanósat! :)
Hát igen, édesanyám kicsit nehezményezte mikor eladtuk olaszba táncolni, de hát kellet a lé, hiszen én már csak ilyen pénz éhes vagyok. Csak nem képzeled hogy én fogok érte megdolgozni? :) Apropó valaki tudna ajánlani egy jó helyet ahol jó pénzt adnának az asszonyért? Kéne egy kis lé, hogy megvehessem Andristól a Virology-t ;)
mollpe: Persze, nem gond, úgy is terveztem hogy benézek az Absolute-ba. Hányat kérsz? :)
Bevallom, engem elfogott a lelkiismeret-furdalás, hátha igaztalanul vádoltam meg illegális szoftver terjesztéssel egy igaz embert: mi van, ha igazat beszél és tényleg - ahogy ő mondja - valójában egy unatkozó milliomos aki már tizenévek óta vásárolgatja a progikat és szeretne jobb zenészeket hallani a rádióban. És akinek az a szent cél lebeg a szeme előtt, hogy kinevelődjön egy új jobb zenészutánpótlás.... mi van, ha mindez igaz?
És, mint mondja, a '80 évek közepétől foglalkozik elektronikus zenekészítéssel... ez esetben az első programjait már 10 éves korában megvásárolta - ez igen dicséretes egy éppencsak serdülő gyermektől...
Szóval mardosott az önvád. ezért érdeklődtem egy kicsit. Megkérdeztem Matt barátomat, aki az AMG nevű angol/amerikai kiadó alapítója és vezetője, nézze már meg a user database-ben, van-e Bereczki Zsolt, esetleg digitalsound nevű vásárlója. Megkérdeztem Ola-t is, a propellerheads webmesterét, legyen szíves csekkolja le, van-e ilyen néven regisztrált Reason user... mindkét helyről azt a választ kaptam, hogy sajna nincs és még hasonló nevűvel se találkoztak.
Megnyugodtam ;-)
Mindezek ellenére lehetséges, hogy nincs igazam, és Bereczki Zsolt valójában egy nemes arcélű igaz ember, nem olyan pénzéhes kapzsi alak, mint én. Lehet, hogy tévedtem... sőt, lehet hogy Rigor a hófehérke én meg a hét törpe. Mindez lehetséges... csak kurvára nem valószínű!
Végezetül:
Ami meg a munkáimat illeti, valóban lehet, hogy gáz amit csinálok, és valójában értéktelen vackok, én meg egy amatőr vagyok - ezt nem én ítélem meg, hanem a vásárlók és a kritikusok...
Viszont akkor nem értem, hogy kaphattam a világ legelismertebb zenei folyóiratától, az angol Sound on Sound magazintól (5-ből) 4 meg 5 pontokat... persze ők is nyilván benne vannak az egész összeesküvésben! ;-)
Lopjál anyádnak is egyet és szakadjatok már le rólam. Az a refill amit meg ez az amatőr csiát elég gáz. De enek örüljél másnak sose.
Szal ti csak osszátok itt az észt én meg ha valaki szól hogy kell a cucc akó hozzátok küldöm mert ti olyan kibaszott okosak vagytok, hogy pézé bármit még anyut is eladjátok. És nekem ne magyarázd meg, hogy mi mennyibe kerül mert én is pézé vettem mind.
Na eddíg a mese, most meg csókolgassátok körbe egymást, hogy milyen ügyesek vagytok, meg milyen jól összetartó okostojás csapat.
Már elnézést, de ha neked ezek a cuccok legálisan is vannak meg, jogod akkor sincs ezt bárkienk sokszorosításra felajánlani (Hacsak el nem adod az illetőnek, de ezzel lemondassz a program további használatáról.). Ez ugyanúgy a szerzői jogok megsértése. (Mellesleg egy hardver kulcsos Cubase-t hogyan tudnál bárkivel is megosztani?)
Andrást nem értem miért bántod, nagyon jó minőségű refilleket, hangmintákat gyárt és nagyon olcsó áron adja. Szerintem jogosan van felháborodva, hogy valamit amivel ő hónapokat dolgozott, és méltán vívott ki vele elismerést nemzetközileg, te csak úgy be akarod dobni a közösbe azon a fórumon, ahol egész véletlenül ő is oszlopos tag.
Amúgy sem toleráljuk itt a MIDI fórumon a warezolást, ha valakit ilyesmi érdekel, megvannak arra a megfelelő források, amit meg lehet találni az interneten. Ez a fórum nem erre való. Itt alapvetően technikai kérdésekben igyekszünk segíteni egymásnak.
"Örülök, hogy a "zenész" társadalom megint a nagyképű, kiváltságos, másoktól mindenhez jobban értő arcát mutatta." Igazad van én is útálom azokat a nagyképű zenészeket akik megvesznek maguknak egy 150 ezres szintetizátort, és arra verik a nyálukat. Nekem meg nincs rá pénzem! Nembaj majd lopok magamnak, mert én is megérdemlem, meg oan jó fej vagyok, hogy a haveroknak is lopok ha szépen megkérnek! :)