Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Az "ágyazati anyag" nem elég pontos definíció. Ha csak kőzűzalék, akkor jól felhigított Pálma Fa-nak mindenképpen jónak kell lennie.
Ha a kész szivacsos ágyazatot vetted, akkor ennél nincs szükség külön ragasztásra, elég lesz a sínekkel együtt leszögelni / csavarozni. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor -- ismerve az anyagot -- esetleg ragasztóspray-t tudok elképzelni...
Találsz képeket ilyen kész ágyazatos sínfektetéssel kapcsolatban itt:
Próbáld meg a Palma Fa Expressz-t, hígitsd vízzel és kevert össze az ágyazati kaviccsal. Utána oda kened ahová akarod. Száradás után köt mint a beton :)
Noch ágyazati anyagom vettem és van egy-egy flakon Heki és Scenics Cements ragasztóm. Nem tudom, jók e ezek egyáltalán az ágyazatragasztáshoz? Illetve milyen ágyazatragasztót ajánlotok?
A boltban állították hogy megfelelő, de kissé nehézkesen ragad meg...valamit elrontottam?
Még december elején érdeklődtem épületvilágítással kapcsolatban.
Köszönöm az ötleteiteket, mindegyiket kipróbáltam. Végül nekem a 6 V-os műszerizzók 4,5 V-os tápegységről meghajtva tetszettek a legjobban, így készültek el a világítások.
A megoldásról -aminek eredményeként Alsóörs állomás készülő Ep. III-as modelljén kigyúltak az első fények- álljon itt pár fénykép, igyekeztem nézhető minőségben fotózni.
Pár hete jelentkeztem, hogy 9 éves fiamnak teljesen kezdőként építenék valamit. Elég sok segítséget kaptam itt és más topikokon is, amit ezúton is köszönök. A cél elsősorban a gyerek igényeinek kielégítése volt nem feltétlen az élethűség inkább a játék.
Együtt építkezett a teljes család a nagyszülőkkel együtt.
Néháy kép.
1 Eddig jutottunk karácsonyig 2. Utolsó simitások a Car System 3 Próba A hegy szintenként szétszedhető
néhol még doboz tartja a síneket útján.
A hegy belü Tanácstalanság hogy fog összejönni az átjáró Haza költözés a Nagypapátó
Mai állapot vannak hidak és átjáró Az épületek is készülnek a konyhában :-))