Keresés

Részletes keresés

Cifu Creative Commons License 2001.06.11 0 0 2525
Ma újra néztem egyben az Equnoix két részét, és feltünt pár dlog - kritikus Cifu újjab ámokfutása :)

-Equnoix I. rész: Janeway emlití, hogy a Nova osztályú kutatóhajó maximum 8-as Görbületi sebességre képes.
-Equnoix II. rész: Szintén Janeway emliti, hogy max. 6-os görbületi sebességre képesek [az Equnoix].

Vagyis most mekkora a Nova osztály maximális görbületi sebessége???

Lehetséges válasz: Az Equnoix sérülései miatt nem képes maximális görbületi sebességre - ám egyszer már Janeway hasonló helyzetben nagy sebességel menekült a széthulló Voyager-el, tehát ez a magyarázat sántit....

-Equonix I. rész: Ransom kapitány: ...10000 fényévet tettünk meg két hét alatt...
-Equnoix II. rész: Kiderül, hogy egy Ankari bolygón találkozik Ransom és legénysége a különleges szellem-lényekkel. Chakotay azon felvetésére, hogy menjenek el az Ankarikhoz, hogy segitségükkel beszélhessenek a szellem-lényekkel, Janeway válasz: ...menjünk 50 fényévet visszafele?

Ezek alapján az Ankarik birodalma _legalább_ 9950 fényév hosszú, mégha nem is túl széles, akkoris területre hatalmas. Ugyan nemvagyok naprakész, precíz Trek adatokkal ellátva, de tudtommal ez sokkal nagyobb, mint a szövetség, a Klingon és Romulán birodalom eggyütvéve! Ennél nagyobb területtel eddig csak 2 birodalom rendelkezik: a BORG és a Dominion... [ha jól vagyok informálva...]

Akkor viszont eddig miért nem láttunk egy Ankarit sem? Mégcsak utalás sem volt arra, hogy a Voyager találkozott velük, sőt, nem is tud a Voyager legénysége túl sokat róluk!

-Az Equnoix legénysége Deutérium ércről beszél! Álltalam ismerten a deutériumnak legegyszerübb felelése a tengervízben, annak pártized százalékát alkotó nehézvízben [képlete: D2O] található.

Mégegy: még mindig nem értem, hogy lehet anyag-antianyag reakciót létrehozni... OK, szereznek deutériumot, de honnan szereznek anti-deutériumot? Mesterségesen létre lehet hozni, de sokkal nagyobb energiabefektetés árán, mint amekorát ki lehet nyerni belőle, tehát "gyártani" nem nyereséges egy űrhajónak. Viszont természetes állapotban nem található meg, mert egyből reakcióba lép a "hagyományos" [nem anti-] anyagokkal...

Ewron Creative Commons License 2001.06.11 0 0 2524
Holnap: Tinker, Tenor, Doctor, Spy!!!
Dob Creative Commons License 2001.06.11 0 0 2523
Biztos Nanoszondákat adtak be nekik, hátha jó valamire :))
Előzmény: BeePee_3 (2521)
Delomar Creative Commons License 2001.06.11 0 0 2522
Igazad van, pontot kellett volna tennie a mondat végére, de nem úgy ahogy azt tette. Az eszközzel volt baj, nem a céllal. Ahogy Janeway cselekedett az nem a tőle elvárt volt, nem ezt szoktuk meg tőle az eddigi százakárhány részben.
Előzmény: mrzool (2514)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2521
SPOILER WARNING !!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Azért volt önálló akaratuk, mert a doki beadott nekik valamit a csodaszerei közül. Neural suppressant-ot...
Sad Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2520
Csesszét*k meg!! Jó, hogy nem mesélitek el az egészet. Néha kicsit gondolkodhatnátok is!!
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2519
mert volt valami szerkezetük, a nevére már nem emlékszem, ami ezt megakadályozta. Tuvoknál elromlott, és be is olvadt
Előzmény: Dob (2518)
Dob Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2518
Hétvégén a SAT1-en lenyomták a Unimatix 0-t. Érdekes volt az biztos, de nekem ennek ellenére nem tetszett. Totál nem értem miért nem olvadtak be a kapitányék egyből a kollektívába. Miért volt még orákkal az asszimiláció után is önnálló akaratuk. Eddig nem ilyesmiket tapasztaltam Borg ügyben.
mrzool Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2517
Bocs, tenyleg, nem is tudom miert lefokozast irtam. Talan mert az idezetbol masoltam.:)
Előzmény: Timna (2515)
Timna Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2516
B'Elanna új frizurája pedig király, sokkal klingonosabb.
Belannahasonmás kedvesemnek meg is említettem, hogy sirály volna ha ő is így hullámosíttatná... :)
Előzmény: Delomar (2513)
Timna Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2515
Én úgy emléxek, FELMENTETTE, nem lefokozta. Ez azért 2
mrzool Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2514
Az Equinox-ban az zavart, hogy szegény Chakotay ellent mert mondani a kapitánynak és ő erre egyből lefokozta.

Nem egyszeruen ellentmondott, hanem parancsot tagadott meg, ezert siman jar a lefokozas.

A második rész közepére pedig egész egyszerűen ellenszenvet éreztem Janeway iránt, mert amiket tett, azzal egész egyszerűen felrúgta az egész eddigi út alatt felépíteett föderációs elveit.

Action Kate a Dark Frontier utan ujra bemutatkozott.:)) Nekem speciel kifejezetten tetszett, hogy vegre hajlando volt cselekedni, kiemelkedni a tobbiek kozul, es nem csak uszni az arral, ahogy eddig tette... Felrugta volna a foderacios elveket? Ugyan mivel? Janeway igy is sokaig turt es kompromisszumokat kotott, Sisko bezzeg hamarabb cselekedett volna.:) Ransomnak felelnie kellett a tetteiert, es a Voyageren kivul mas UFP hajo nem volt a kozelben, igy Janewaynek kellett pontot tennie a mondat vegere.

Előzmény: Delomar (2513)
Delomar Creative Commons License 2001.06.10 0 0 2513
Az Equinox-ban az zavart, hogy szegény Chakotay ellent mert mondani a kapitánynak és ő erre egyből lefokozta. És még csodálkozunk, hogy C. kevés szerepet kap a Voyageren. A második rész közepére pedig egész egyszerűen ellenszenvet éreztem Janeway iránt, mert amiket tett, azzal egész egyszerűen felrúgta az egész eddigi út alatt felépíteett föderációs elveit. B'Elanna új frizurája pedig király, sokkal klingonosabb.
Chtka Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2512
Most láttam csak az Equinoxot és szerintem nem egy jó rész. Kötelező minden kapitánynak Ahabot játszani? (Picard: FC, Sisko: To the Death, Voy: Equinox) Szóval, nem volt benne ötlet, nem volt izgalmas a konfliktus, ráadásul szörnyen banálisan volt megoldva.
Cifu Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2511
...fenysebessegnel nem mehetunk gyorsabban...

Rossz irányból közelited meg a dolgot. Pl. a nap belsejéből a napkoronába egy foton útja [ofkoz fénysebességel] több évíg tart! Függetlenül attól ,mihez viszonyitjuk!
A relativitás elmélet szerint nem lehet a fénynél gyorsabban haladni, mivel nem lehet a fény sebeségge fölé gyorsulni. Ez itt a lényeg! A fénysebességnél már idő- és tér-válság van a mi értékrendünk szerint, hogy pontosan hogy, azt nem tudjuk, mivel csak sejtjük, hogy mi is történik ilyen sebességnél...
Előzmény: Captain Proton (2506)
Lee_ Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2510
Én csupán arra voltam kíváncsi, hogyha a legénység 16 napja nem evett (ami önmagában sem kis dolog), akkor a "még így is hónapokig fog tartani" hazautat a Földre hogy bírták volna ki?

Szerintem én értettem félre valamit, kérlek javítsatok.

Előzmény: Captain Proton (2505)
Dob Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2509
na mindeggy.. de nézd meg az oldal forrását (monjuk ennek), és a href szóra keress rá és ott a link, azt beírod és megy..
Dob Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2508
.
A szöveg ami ki legyen írva<./a>
a potokat hagyd ki belőle.. most csak így működött..
Előzmény: Captain Proton (2507)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2507
OFF
(elrontottam... tehat, hogy lehet emailt, linket berakni, ugy, hogy a szovegre rakattintva "linkelodjon"??)
ON
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2506
Nagyoreg (amerikai cikk): szerintem a ST mindig tukrozte valamelyest a korat, az, hogy ertekvalsag van benne, kifejezi, hogy valtozott az ertekrendszer, nem fekete-feher tobbe, hanem felmerul, hogy mi van ha tevedtek. Es ez nagyon izgalmas. Szamomra legalabbis. Ez kulon jopont szerintem a DS9-nek es a VOYnak.

John Zero: no a kapitany :)) Ez a magyarazat a logikatlansagara :)); de most komolyan, a sajat duhenek a rabja volt, nem erdemes logikat keresi a bosszuvagyban. (lasd: te megolted az apamat, en megollek, a testvered engem, majd az en testverem a testveredet... IRL is mennek ilyenek.)

Nemozoli: impulzus dolog: na ez az. Mi az, hogy megallni? Mihez kepest? Csak valamihez kepest allunk. Ez a bajom a "fenysebessegnel nem mehetunk gyorsabban" szoveggel is, mert lehet, hogy a Foldhoz kepest fenysebesseggel megyek, de egy masik bolygohoz kepest mar tul is leptem rajta. De nem, mert nem lehet gyorsabban menni. En most itt vulgarbolcselek :), de en azt vagtam le, hogy van valami abszolut centrum, amihez kepest merjuk a sebesseget, vagy az egesz ertelmetlen, mert a sebesseg relativ. Bocs az offert. Ha valaki hosszabban valaszol ide kuldje a mailt:
(a biztonsag kedveert, ha elrontottam a HTMLt: jambo.stephen@excite.com)

Captain Proton Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2505
Az Equinox I-II ket nagyon kiraly resz volt, viszonylag ellentmondas mentes, de nyilvanvalo hiba nem is nagyon volt, en leragtam a kormomet a vegen... :)
Jo azert egy kis nyal volt benne, de nem sok. Kulon jo pont, hogy Janeway egy kicsit negativ szerepben volt. Chakotay rulez.
Mint a fiktiv Seven fanclub elnoke elmondhatom, hogy a fanclub tagoknak kotelezo resz volt. (A tengerparton nagyon bejott... :))
B'Elanna rajongok, mit szoltok az uj hajhoz??
:) En jot mosolyogtam :)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2504
Nemozoli/Vóbert:
Ez egy visszatérő téma. Igen, az ST hajókról lefelejtették a fékező (vagy jobb volna inkább ellenirányúnak mondani) hajtóműveket, ami hogy úgy mondjam, szarvashiba (de egyébként is nagyon kevés olyan SF film/sorozat van, ahol erre figyelnek).
Ilyen alkalmakkor a B5-el szoktam volt példálózni, hogy 'bezzeg a B5-ben...'. De most azért se. :)
Vóbert Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2503
Na azt hiszem, hogy most valaki fején találta a szeget. Igazad van, mert ha az űrben nincs közegellenállás, márpedig ami van az elhanyagolható, akkor ha valamely hajót gyorsítanak egy bizonyos sebességre, akkor annak a sebességét elméletileg semmi nem fogja csökkenteni, csak a bolygók és csillagok gravitációs mezeje játszhat közre benne.

Ha látta valaki az Apolló 13 c. filmet, abban is az űrhajó egyszeri hajtómű indítással indult meg a hold felé és csak a pályamódosításához használtak hajtóművet.

Na mindegy már sokszor rájöttünk, hogy az ST univerzumban nem mindig működnek a fizika törvényei. :)))

Előzmény: Nemozoli (2502)
Nemozoli Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2502
Fúziós Úr,

az addig rendben is volna, hogy a szubtér-adás milyen gyorsan halad, meg milyen messzire hallatszik (elvégre a mi "normál terünkben" is csak addig hallható egy rádióadás, amíg megfelelő fluxusa van), de nem kellene a szubtérből való kilépés UTÁN olyat mondaniuk, hogy "kommunikációs hatótávon belül vagyunk", mert akkor már csak nem szubtér-jelet küldenek 2000 kilométerre, hanem szimpla adást, amit még a mai primitív technológiával is meg lehet simán oldani ilyen, sőt még sokkal nagyobb távra is, lásd pl. Voyager (az űrszonda, nem a hajó! :-) ) Engem igazán csak a teljes mértékű fizika iránti érdektelenség zavar, ami az egyes részekből süt, pedig nem vagyok egy fizikus-képzettségű egyén.

A relativitás-elméletet egész jól elmagyaráztad ahhoz képest, hogy "nagyon felületesen ismered" :-)

Érdekes semmibe vétele a fizikának a Trekben az is, hogy az impulzus-hajtóművet folyamatosan üzemeltetik, amikor pl. 1/2 impulzussal haladnak, pedig elég volna egyszer felgyorsítani a hajót egy "impulzussal" :-), azután már csak meg kellene állítani valahogyan (van ennek a hajtóműnek olyan neve is, hogy "Newtonian Drive"). Ahogyan ők használják, úgy vagy folyamatosan gyorsulnának, vagy pedig igen lassan érnék el az 1/2 impulzus-sebességet, mert az elején nem teljes meghajtással dolgozna a hajtómű... A "Teljes leállás" parancs után pedig semmilyen fékezőerő jele nincs a hajón kívül, pedig valahogy csak meg kéne állni! Ha így lenne, akkor pl. ha leveszed a lábad a gázról és leveszed a gyújtást, az autónak rögtön 0 sebességre kellene lassulnia, Te pedig kiesnél a szélvédőn :-)

Némó

Előzmény: Mr_Fusion (2493)
pikszi Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2501
http://www.trekenterprise.com/picsmain.shtml
Nézzétek meg ezt is....
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2500
http://www.angelfire.com/trek/startrekenterprise/images1.html

Itt vannak érdekes képek az Enterprise (nem a 1701 D vagy E !) első tisztjéről. Ha nem útálnám annyira ezt az ötödik sorozatot, még azt is mondanám, hogy ez egy marha jó nő...

ENGINEER Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2499
Sziasztok!

Valamit nagyon régen keresek már. Nagyon érdekelne a Voyageren hatályos Csillagflotta szabályzat. Gondolom a film készítői a rajongóknak elkészítették valamikor. Akkor pedig biztos le lehet tölteni valahonnan. Szóval ha valaki tud erről valamit, esetleg hogy hol található - talán magyarul is - akkor mindenképpen küldjön egy szubtér üzenetet.

Engineer

pasa_ Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2498
>Ezek szerint a ST fizikája nem létezik.

Ez ujdonsag? :-> A biologiaja sem letezik, es meg sok egyeb.

Szvsz nem is azert szeretjuk.

Pasa

Előzmény: Dob (2496)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2497
Ezzel nem értek egyet. Amikor látták 8472 invázióját, még nem tudhatták, hogy a Borgok kezdték a háborút. Egyedül nem tudtak volna velük szembeszállni és mint köztudott a Borg a legfejlettebb technológiailag így logikus volt, hogy velük szövetkezzen...
Előzmény: Cifu (2481)
Dob Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2496
Van egy könyv. Fizika mindenkinak (sárga), abban benevan épeszü szavakkal is a relativitáselmélet. Mondjuk nekem igy sem volt 100%-ban tiszta, de valamicskét felfogtam. Ezek szerint a ST fizikája nem létezik.
Előzmény: Vóbert (2494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!