NAGYON JÓ KÜLSŐVEL (nincs agyonvágva) PORTABLE VERSION. MINDENE TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK CSAK A SECUND PERCUSSON NAK VAN EGY PICI HIBÁLYA. KONTAKT HIBÁS. AKINEK VAN EGY PICI MŰSZAKI ÉRZÉKE VAGY ISEMRŐSE SZERINTEM EGY 10-15-PERC ALATT MEG LEHET JAVÍTANI. AZ ÉRINTKEZŐ LÁBAI KOSZOSAK LEHETNEK. DEHÁT EZ VELE JÁR HISZEN NEM MAI GYEREK MÁR.
VAN HOZZÁ PAD, LESLIE KIMENET 3 ÁLLÁSÚ KAPCSOLÓVAL lassú-álj-gyors, KÜLÖN JACK KIMENET VISZONT A KOTTATARTÓJA NINCS MEG.MEGLEPŐEN SZÉP A SCANNER VIBRATÓ HANGJA IS.
Nekem is szimpatikus ez a korszak, bár Magyarországon ebből mi nem sokat érezhettünk, csak azt" tudtuk" hogy a Camel kábitos cigi, és kábitó a colában is volt , ameddig nem kezdték azt itt is forgalmazni . Az agitprop titkárokról már nem is beszélek. Aztán külföldön a hippyk vagy kihaltak, vagy felvették az öltönyeiket, és beszáltak a mókuskerékbe és épitették a kapitalizmust vagy mit.
Harrison a kedvenc gitárommal ép egy F7-et fog . Remélem az örök vadászmezökön is játsza az én vagyok a rozmárt.
Szep ez a Leslie, anno en is nezegettem, es tetszett akkor is:-) Valoban igazi Hippy darab, lehet Janis Joplink es a nagy testverek ezt a Lacikat itattak at a kor " illataval" fustjevel:-)
Köszi. Itt elsősorban az optikai tuning volt a lényeges. Tényleg hanxerileg tök egyforma az A100, B3, C3. Csak "mellékesen" derült ki hogy mennyivel könnyebben mozgatható az A100, B3, C3, M3-hoz képest. Meg hogy milyen jó a hangja a TREKII-vel, hiába tranyós, a hangképét jól eltalálták. Ilyen kéne a többi nem ABC Hammondba is, mert ugyebár a hanggenerátor mindegyikben ugyanaz.
Közben kész lett a szimmetrizált 147-es erőlködő és sok tapasztalatot lehetett vele szerezni. Erről később.
Majd felveszek ezzel az új jószággal aztán közzéteszem. Az egyszerűség kedvéért inkább kamerával.
Lét lacival még jobban néz ki. Azt hiszem én mellőzöm a brit pszichedelikus dizájnt :-)
Meg ennek a tetején is ott fog trónolni a metronóm-dopgéb.
Nem találni szavakat a látványra... Gratula! Nem tudnál felvenni róla legalább 1 rövid mintát, csak hogy kb.ra hogy szól. Nem hisszük el, hogy "pont, mint a nagyoké" :D (najó, de, de azért mégiscsak a hangjáért szeressük eztet a hangszert, nem pedig -csak- a látványért). Tényleg szuper(ul néz ki), pláne a Lászlóval az oldalán...
Mivel nekem is hasonló szerkezetem van, dűlőre juthatunk. Scanner + tranyós előfok.
Az elmúlt pár napban sokat használtam és pár módosítást igényeltem a hangjában hogy pont azt hozza mint a csöves A0-28. A chorus vibrátó esetén a hang élesebb is lesz, meg mélyben vastagabb. Nos a TREKII-nél tényleg éles let a hang, de a mélyben nem vastagodott ki. Meg a perka túl erős volt. Ezen észrevételeimet kiküldtem a TREKII-nek, és a főmérnök -Michael Smokowitz- postafordultával adta meg a választ. (sőt 3 kérdéscsoportomra háromszor, fél napon belül!) 2-3 ellenállásérték megváltoztatása és egy kis kondi beépítése az egész.
A fentiek mintájára gondolom a te áramkörödben is lehetne egy mélykiemelést kieszközölni. A magas meg jó ha visít, ha fémes, én inkább potival tenném szabályozhatóvá. Nekem a felvétel magasa teljesen jó volt. Mindenesetre egy éles és egyben mély hanxínnel tudnám jól megállapítani hogy a frekvenciatartományban minden a helyén van e.
A normál vibrátó is ok. Az egy ilyen nyávogás, nem is használják csak Ethel Smith-es (sramlis) zenékben.
Ha a scanner koszos lenne, a vibrátó modulációja annyira elmélyülne hogy a hangzás ütne, szaggatottá válna. Ilyet nem hallottam. ZS
Köszönöm. Bár nem merném a hangszereid mellé beállítani. A chorus tényleg jó nekem is tetszik de sajnos az egyébként is vérszegény mély hangok így mégjobban elhaloványodnak. Hiába ez nem hammond. De a 3rd perkával elég elfogadható.
Fönt viszont visít. Így is módosítanom kellet mart ha nem terheltem meg a scannert mégjobban visított. Az már zavaró volt.
A vibrato állásban furcsa nekem ez a vartyogásféle hangzás. Tényleg ilyennek kell lennie? Milyen az amikor a scannert ki kell tisztítani?
Ha hétvégén lesz időm készítek még felvételeket úgyis hogy a legmagasabb 1' regisztert is kihúzom.
Minden elismerésem Varázsló Úr! Teljesen hiteles vibrátók, a chorusos meg kifejezetten az. Ha nem írtad volna hogy Vermona, simán elhittem volna a Hammondot is. Szóval nagyon jól sikerült. Meghallgatnám egy kis magas felhanggal is, szóval a legmagasabb húzóregsizter kihúzásával, hogy élesedik is e a hangja?
Misi nem elsősorban a fiziMiská-ja miatt híres, hanem hogy mit tud. Most van túl az ötödik foldbackelésén 4 orgonának, tehát az egyik duplán. Meg upgrade kettőről háromra.
A VK7 és VK8-ról sok felvételem van. VK7 zenekarral inkább, VK8 magában.
Ez egy 70 éves A model orgonából lett B3-ra felfejlesztve. Mindent kicseréltek ami ehhez kellett, sok újdonságot tapasztaltam.
Meghagyták az A orgonának a szekrényen kívül a hanggenerátorát indítómotorral, a billentyű kontaktok házait, dc vezetékeit.
Először vakartam a fejem, mert az A modell még az alsó oktávban nem visszafoldbackelt, lemegy végig. Hát nem baj, sőt, kifejezetten jó dolog. Vastagabban, dögösebben szól, nem feltétlen szükséges így lábbal játszani, de azért nem árt :-)
Mivel az A szekrény fenti részein már nincs szabad hely, a bekapcsolótábla M3 stílusban alulra került a billentyűk alá. Beépítettek egy 3. kapcsolót is, azzal lehet nyávogtatni a hanggenerátort, mert a TREKII egyből elhallgatna.
Néztem a hetvenéves vezetékeket, de minden rendben van, ok.
Kicsit aggódtam a szintén hetvenéves hanggenerátoron, de egyenlőre az eddigi ismert TG-k közül ez forog az egyik leghalkabban, nagyon finom. A kondikat viszont kicserélték rajta a neves B3 kereskedésekben kapható egységcsomagra.
Aztán kicserélték a fekete fémlapot a vibrátó, a perkakapcsolókkal és a smooth drawbarokkal. A run motor a scannerrel, shift line-al is nagyon újszerű. Az új alkatrészekhez tartozó dc vezetékek is újak. Nagyon szépen működnek, minden a helyén van úgy ahogy kell egy B3-ban.
A legnagyobb meglepetést a TrekII SSP-3 előfok okozta. Ez hivatott leváltani az A0-28-at és az Organ Mate-t is egyben. Hát ez sikerült. Tökéletesen szól, nagyon szép hangkarakterrel, nagy dinamikával. A zengetőegység meg háromrugós. Nagyot zeng ha úgy állítom.
A billentyűkön kifejezetten jól esik játszani.
A padja most egy A102-esé ami szintén négylábú, de csak valamikor lesz hozzá A/BC, egyenlőre megteszi.
A billentyűfedél és csöves A0-28 nélkül, meg hogy a mélysége 58cm a B3 72cm-e helyett, legalább 20kg-mal kevesebb a súlya. Nagyon könnyű szállítani az A100 vagy B/C3-hoz képest, mégis minden szolgáltatásban, megjelenésben, játékben 105%-os B3-nak tartom. (a jobb preamp/zengető és a 16' végig lemenése miatt)
Már csak hab a tortán, hogy a presteket végig átcsavarozták/programozták a legjobb stílusokra az általunk legnagyobbra tartott előadóktól.
Igen a lezlijét eladja K R Zsolt, mert visszaköltözött, meghagyta nekünk a gy.csomagot.
Ha valakinek van VK8-asa és/vagy VK7-ese Roliéktól nem csinálna a demóiból egy felvételt pl. min 160kbit/s-os mp3-ba? Harangozó mesterről nem dobsz fel egy képet Zsolti?
Gratulálok! Jó zene, jó játék, jó orgonahang. Ez az E100 mintha nem is E100-asan szólna. Nem lett valami a perkájával? Egész B3 ízű a sound. Szerintem teljesen jó felvétel, minnél több ilyen kéne. Fogyasszunk minnél több hazait!
Ámbár eddig gyakorlatilag ez a műfaj nem létezett hazánkban. Örvendetes hogy mostanra valami megmozdult. Szerintem egy éven belül nemcsak külföldi előadókat kell szponzorálnunk pl. az A38-on, hanem lesznek magyarok is!
Egy tavalyival (A102/351) én is hozzájárulnék a videokönyvtárhoz, ámbár ez nem a szokásos. Üdv, Zs.
Magyarországon igen sok nem ismert , illetve elfeledett zenész van aki a négy falnak, vagy nagyon szük rétegnek zenél. Most probálkozom létrehozni Soroksáron /ez is hazánkhoz tartozik jelenleg/ a Tácsics müvelödési házban, vagy a csiliben / még egy kicsit amorf / egy "hammond zenei mühelyt" ,ahol fellépési lehetöséget biztositanának, többek közt ez is lehetőséget adna , egymás munkájának megismertetésére "mühely munka" gyanánt . Szóval bátoritanám a hölgyeket, urakat, népzenészeket, hogy nosza rajta tessenek videókat késziteni, és ha kedvet éreznek jelezni.
Az erő velünk van , ha halkan is muzsikálunk......
Kösz a linket, Trambi! Öröm hallani-látni, milyen ízzel játszik :) Mondjuk a basszus egyszerűsége miatt a nóta is hálás, de a rázás jól oda van téve. Nem ma kezdte, az biztos. Nekem nagyon tetszett! Az Ace Tone lélegzetelállító. Nem is értem, annak idején miért gyártottak belőle olyan keveset.