Az én meggyőződésem, hogy a nyúlhús fehérje tartalma nagyon különleges.
És ezt különlegessé kell tenni.
Szerintem ha alma és alma között van különbség(beltartalmi ÉRTÉK-ét tekintve), akkor hús és hús között is lehet. Az egyoldalú takarmányozás kihathat a hús minőségére.
/Lásd (!), miért nem sikerül sikereket elérni a magyar nyúlhús fogyasztás tekinteében,pedig milliókat költennek rá évek óta!/
KI KELL HASZNÁLNI AZ AMINOSAVAK "SOKSZÍNŰSÉGÉT"!!!
A fenntebb említett négy takarmánnyal ez lehetséges!
3 hónapos Csepelről van! Szerintem a méretein nem fogsz meg lepődni- Fülhossz-17cm, testhossz-46cm! A súlyát nem mértem mert kevés lehet! Pedig tudod hogy én erősen tápozom a nyulaimat! És még is csont és a bőr!!Még tartogatom 1 darabig, kíváncsi leszek hogy mi lesz belőle!
Nem írtam hozzá hogy a végére fa rácsot akartunk tenni de nem jött össze! Azért mert nem tudtunk volna tálcát rakni a trágyának! Így igaz, több a munka a takarítással! MÁS= Reggelre meg ellett az egyik anya de csak 1 és az is meg halt! Még 1 próbát csináljak?
Nagyon szívesen eleget is tennék neki mihamarabb, de a távolság és a két rosszcsont akik most két évesek egy kicsit megnehezíti a látogatást. Pedig tényleg szeretnék elmenni. Én innen az alföld közepéről ritkán tudok kimozdulni. Ehhez a munkarendem is nagyban hozzájárul. De ígérem mindent megteszek hogy eljussak a Dél-Zselic Hajnala Magyar Óriásnyúl-tenyészetbe!
Még egyszer köszönöm a meghívást és ígérem próbálok sort keríteni rá!
Én is nyulakkal foglalkozom kisebb emgszakítással kb 15 éve. Érdekelnek a nyulak, köztük az egyetlen hazai óriás fajta is. Más magyar fajtát (pannon fehér) már tartottam, de a tenyészállataim minősége nem volt megfelelő így felszámoltam őket. Gondoltam ha egy fajtának saját topikot nyitnak akkor ott sok hasznos információt olvashatok és választ a kérdéseimre. Ezért is kérdeztem az elején. Viszont igazi választ nem kaptam. Egyszerű kérdésre gondoltam jön majd egy válasz, de csak egy linket kaptam. Pont azt, amit olvasva megfogalmazódott a kérdés.
Annyi baj legyen, gondoltam majd alakul ez. És várom hogy alakuljon. Ezért olvasom szinte minden nap a topikot. Várom a számokat, adatokat és tapasztalatokat, amik minden számnál többet mondanak. Alakul is a dolog csak lassan. De ez természetes úgy gondolom. Egy kialakulatlan heterogén fajtáról van szó, amit pár lelkes ember próbál kialakítani. A célkitűzés szerintem jó. Így mint már írtam érdeklődéssel figyelem a munkát. És mint olvasó néha írok is ebbe a nyilvános fórumba.
De én is kérdeznék:
Mire föl az a kérdés? Miért pont nekem?
Egyébként minden hozzászólásom elolvasható, és abból talán a szándékom is kiolvasható.