Úgy tűnik Anderson még nem 100%-os, mert nem játszik. Tetszik, ahogy elkezdtük a mérkőzést, csak a 4 kihagyott büntető, ami picit zavaró. Benke és Bruinsma is eddig nagyon jól játszik. Reméljük a folytatás is jó lesz. Mindenki nagyon motiváltnak tűnik, hathatott a fejmosás. Szuper volt Zozó befejező kosara!
Anderson ma sem játszik. Már a szavakat sem találom erre a szituációra. Nem olyan kaliber akire ennyit kéne várni...Ezen elmehet az egész szezon.Amit már írtam korábban egyértelműen arra lenne szükség. Hozni egy minőségi 5. légióst vagy az árán 2 db fizikális mezőnyposzton játszó légióst igazolni.
Én nem vagyok a szerződésbontogatás híve, főleg úgy, hogy gyakorlatilag semmi információnk nincs a sérülésről. Nem tudom, hogy mi van a háttérben, Anderson elküldésével nem vagyok biztos benne, hogy a kérdőjelek kiegyenesednének. De ha ez így marad, akkor én is amondó vagyok, hogy kellene egy 5. légióst hozni!
A mai meccs kulcsfontosságú, remélem mindenki ennek megfelelően kezeli a csapatban!
Szerintem azért lehetne találni ilyenkor is jó játékost (persze nem azt mondom, hogy simán), mert azért nincsenek olyan válogatási helyzetben, mint nyáron. Inkább azok lehetnének a főbb problémák, hogy mennyire érezné át a csapat céljait, és egy jobb játékos esetében nem nagy mellénnyel érkezne e, lenézve a magyar bajnokságot, és úgy gondolva, hogy 4 hónapra keres egy kis "zsebpénzt", de közben meg szarik az egészbe. Szóval én nem kimondottan a minőséget illetően engedném el nehezen Andersont, hanem ezen egyéb felmerülő problémák miatt is.
Viszont szerintem lépni kell valamit játékos ügyben. Minden komolyabb csapat igazolni fog még egy embert mi meg jelenleg alap létszámban sem vagyunk meg így, hogy Anderson nem játszik.
Ugyanúgy nem lehet sejtésed róla, kire lehet esélyünk, ahogy nekem, mert se Anderson fizetését nem tudod, se az elérhető játékosokét. Az volt az alapfelvetésed, hogy Barac szintű játékosok vannak csak a piacon, erre írtam, hogy nagyon nem.
Anderson amikor végig tudott játszani egy meccset szinte mindig a legjobbak között volt vagy megnyerte a merkozest nekünk, de eddig a fizikai korlátai és sérülés miatt nem hozza azt a meccsszamot amire nekünk szükségünk van. Sajnos az ilyen szintű igazolasnal az országban mindig fel kell tenni a kérdést, hogy ilyen szintű játékos miért nem játszik magasabb szinten ? Andersonnal látjuk a választ, de volt erre más csapatnál is példa, valahol beleszart a játékos, magatartási problémái voltak stb.
De te azt írtad nala sokkal jobbak vannak a piacon. Na olyan játékosra nincs esélyünk. :)
Andersonra azt mondtad volna a leigazolása előtt, hogy reális esély van rá? Nyáron, nem az igazolási piac zárultához közeledve, amikor már a fizetések is alacsonyabbak.
Most csak olyanokat nézz vagy vegyél számításba, akiket reális eselyed is van elhozni a magyar bajnokságba, meg tudsz fizetni stb. Ennyi erővel NBA free agentek is vannak szabadon, ne vicceljunk. :)
Miért állna Barac szintű emberekből a piac? Ha csak az átigazolási híreket futom végig, kapásból látok egy sor játékost, aki simán jobb, mint Anderson.
Igen csak mivel irányító poszton van csapágyasra hajtva, az ellenfelek legjobbját is fogja sokszor, elég erősen hektikussá tette a dobásait és mezőnydobásainak százaléka idén a legrosszabb, úgy hogy a kinti dobása már tavaly is szar volt 30%-kal, idén ez jelenleg katasztrófálisnak nyugodtan mondható 27% sajna. Ha nem állandóan ő hozná fel a labdát több pont is lenne benne jobb százalékkal
A többi statisztikája brutális hál Isten és senkire nem cserélném el Benit és Zozót
Egyes információk alapján, persze nem kell kézpénznek venni mivel este fogjuk látni fixen, hogy mi lett a vége, de Anderson nem fog játszani ma sem, ezt a fülest kaptam! Jó lenne ha fals infó lenne..
A másik oldalról megközelítve: Mi lenne akkor ha lecsereljuk Andersont egy nyilván sokkal gyengébb játékosra, mondjuk 2-3-as posztra és közben megsérül Zolika 2 hónapra ? Akkor megint ott vagyunk, hogy nem lesz vezérünk alacsony poszton. Nagyon nem egyszerű dolog ez, plusz ugye nem is tudunk mindent részletesen, csak találgatunk.
Legjobb lenne ma nyerni és innentől sérülésmentesén vegigmenni a szezonon.
Nem hinném, hogy Gasper utólag úgy gondolná, hogy kellett volna Anderson is a Kaposvár elleni győzelemhez, mert akkor a bajnoki cím se legyen reális elvárás. Ezt a Kaposvárt nem csak Anderson nélkül, de még egy másik hiányzóval is verni kellett volna.
Nyilván még nem dőlt el az alapszakasz első helye, meg ha az végül nem a miénk lesz, akkor sem dőlt még el a bajnoki cím, és minden meccset sem kell megnyerni, de olyan csapatok ellen igen, ahol több foknyi minőségi különbség van a javunkra. Azok kötelezőek, már csak a korrekt hozzáállás (korrekt munkavégzés) miatt is.
Az lehet, de Beni parádésan hozza az irányító posztot, és itt lendült újra formába! Tudjuk jól ő az utánpótlásban is végig irányító volt, és most is remekül csinálja! Folyamatosan dupla-dupla néha egy tripla-duplával spékelve! Az én véleményem, mint nem szakártő meg ilyenek, hogy sokkal hasznosabb lenne egy univerzális 1-2es játékos a csapatban, aki védekezik is megfelelően és bontja folyamatosan a védelmet, 2-es poszton, de legyen labdabiztos is és ha Beni pihen, ő tudna megfelelően irányítani! Anderson nem univerzális játékos, neki a helye fix 1-es poszt, kettesben nem tud játszani és érvényesülni. Nem az a baj, hogy sokat sérült(de amúgy igen ez is baj..), mert egészségesen nagyon extra és hiányzik emiatt, hanem az, hogy egészségesen is volt eddig 1 max 2 jó meccse azok közül is egy a BL-ben! Válogatott szünet után vessetek egy pillantást a sorsolásunkra, a meccsek dátumaira van hogy 6nap 3meccs..felsőházi csapatokkal többsége idegenben, majd jön a play-off meg valamikor elvileg Kupa is lesz majd..bízni kell persze , hogy Anderson nem lesz már többet sérült, meg formába is jön, meg hogy majd májusban kell a toppon lenni(nagyon sok a talány látjátok ti is), de ha csak egyszer is előjön egy 14napos pihenőt igénylő ujabb hasonló sérülés ebben a ritmusban, akkor meg nézhetünk, hogy miért nem biztosítottuk magunkat be azon a poszton!( vagy 5.légiós, vagy egy teljesen egészséges játékos Anderson helyett!)
Ja még annyi, hogy én Benit most biztosan nem mozdítanám ki az irányító posztról! Ma nyerni kell nincs mese, sok mindent el fog árulni ez a meccs szerintem!
Andersonon iszonyat nagy szerep van ő bontja a védelmet állandóan (már amikor játszik) így nem kellene Beninek állandóan irányítót játszani plusz a legjobb embereket fogni és Zozónak és Benkének is könnyebb dobásai vannak
Nyilván ettől függetlenül Kaposváron is nyerni kellett volna, de ott egy normális csapat már 2 perccel a vége előtt eldöntötte volna ellenünk, de amíg 19-ből 3 hármast dobunk be idegenben addig nehéz nyerni bárhol
En is erre gondoltam egyébként, de nélküle is hoztunk már jó csapat játékot és szép győzelmeket, nem lehet erre fogni szerintem, nagykepuek voltunk, ennyi.
Egyébként nem az a gond, hogy ma nem játszik mondjuk, hanem ha nem tud egészséges maradni és kicsúszunk az átigazolási határidőből, mert onnantol az adott kerettel kell végig menned. Február 11-ig lehet igazolni, ha jól tudom. De azt látni kell, hogy a piac jelenleg Barac szintű emberekből all, tehát nagy választék nincs sajnos.
Szerintem azon kívül, hogy égés és más szurkolók ezen csámcsognak erről akkor kell véleményt mondani ha vége a bajnokságnak, ha nem nyerjük meg és esetlegesen emiatt nem leszünk alapszakasz elsők akkor rengeteget számított, de ha megnyerjük akkor egy kisiklás volt
Nyilván rossz nézni, hogy ilyen erőltetett menet és sok sérülés ellenére is simán állhatnánk veretlenül, de van 3 vereségünk. Magunknak tettük nehézzé a dolgot, mert ezeket a vereségeket Fehérváron, Pakson, Debrecenben, Körmenden, Szolnokon kell visszahozni. Ha ebből az 5-ből nyerünk kettőt akkor papírformánál tartunk és anulláltuk a baj. Na ha ott mind az 5x ne adj Isten kikapunk akkor viszont más a leányzó fekvése, mert az alapszakasz első helye is veszélyben van kapásból...
Ma reméljük javítunk a dolgainkon és az Albának 5 veresége lesz. Ahogy a sorsolásukat néztem simán lehozhatják ők a szezon hátralévő részét 1 vereséggel is a mai nap után
A gond inkább az (és ez kellemes probléma), hogy amíg a többi csapat feltöltődhet és összeszokhat addig mi februárban megint edzeni sem tudunk normálisan hiszen 4 emberünk a válogatottal van (én ezt látom a legnagyobb veszélynek márciusra, amúgy)
Mondjuk azért az is elég nagy gáz lenne, hogy ha Kaposváron kizárólag Anderson hiánya miatt kaptunk volna ki. Révész, Bogdán meg nem tudom még milyen nevű emberek szerepeltek az ellenfélnél. Szemben nálunk a 4 válogatott + 3 légiós.
Gasper biztosan hibázott, de nem (csak) ott, hogy nem játszatta Andersont, mert ilyen ciki vereségünk nem mostanában volt, Anderson ide vagy oda. Akár májusban kell megnyerni a bajnokságot, akár nem, ezzel elég nagyot égtünk, lássuk be.
Én ahogy értelmezem a sorokat (persze lehet rosszul teljesen), de a szurkolók nagy része úgy van vele, ha ma nem játszik az Alba ellen akkor basszuk ki pont. Közben a bajnokságot májusban kell megnyerni és iszonyatos felelőtlenség lenne most kapkodni
Nyilván az sem jó, hogy közben orrba szájba pletykák vannak, hogy akkor mi van vele, de ahogy leírtam minden kommunikációba bele lehet kötni valamiért aki akarja.
Ami pletykát én hallottam, hogy már játszhatott volna Kaposváron is, de ott még benne volt a kockázat, hogy így viszont az Alba meccset hagyja ki ha Kaposváron gond lenne, ezért pihentette a mester még szombaton, aztán a terv befuccsolt mert kikaptunk, erre vonatkozott állítólag Gasper nyilatkozatában az a kifejezés hogy vállalja a felelősséget
Én sem értek egyet azzal, hogy két rossz meccs után mindenki a krampuszt meg az antikrisztust látja a csapatban, még nem érzek krízishelyzetet, főleg hogy a csapat részéről a vereség után olyan szólamok jöttek, amit vártam.
De! Ennyi kellene:
Anderson hetek óta makacs combizomhúzódással küzd,
- jó esély van a játékára.
- úgy számolunk vele, hogy hamarosan újra 100 százalékos lesz.
- állapota napról napra változik, játéka ettől függ.
- ezért hazaküldjük a rákba!
Szerintem ez nem sok, sőt elvárható. Az ellenfél nem tud meg olyat, amiből előnyt kovácsolna, a szurkoló meg nem találgat és hőbörög...
Rendben, akkor maradjunk annyiban, hogy neked nincs szükséged kommunikációra a klub részéről, a szurkolók többségének viszont van. A vesztes meccs amúgy nem tudom hogyan passzol ehhez a témához, leginkább sehogy.
Népfelkelés? Miről beszélsz? Minden vesztes meccs után népfelkelés van, hagyjuk ezt a témát szerintem. A fórum jobban pörög minden vereség után 20 éve már mint győzelem után, ez mindent elmond szerintem
Jajj, ne fárassz már! Szerinted hányszor lett kommunikálva olyan, hogy XY játéka kérdéses, v. hogy meccs előtt dől el? Milliószor. Lett bármelyikből népfelkelés? Nem. Általában a sérülés diagnózisát, meg a várható felépülést is kommunikálni szokták. Andersonnál meg csak a nagy csend van.
És mit kellene, amikor minden bizonytalan? Ha azt mondják játszik és nem, akkor azon van a háborgás, ha azt mondják nem akkor meg azon és véletlen játszik mégis akkor meg azon, hogy minek kellett hülyeséget beszélni...
Igazából most hogy leírtam, valóban kommunikálhatnának is valamit, mert valaki úgyis háborogni fog :)