Sziasztok, én is szeretnék beszállni a dvd-be. Előre is köszönöm. ---- Ma hallottam egy cd-t : Eddy Louiss Richard Galliano duo. a cd címe: face to face Fantasztikus ! Megtudom szerezni,ha valakinek kellene. Üdv.Posaune
Útiköltség Budapestről: benzin 10e, autópálya matricék (H, A) 4e.
Ezt lehet 2-3-4-5 felé osztani. Én is beszállhatok valakihez, de mehetünk az enyémmel is.
További kérdés, Jimmy Foster 2×2,5 órás oktató-bemutató dvd-je 14e ft anyaggal, postával, utalással. Kinek van kedve beszállni ebbe költségcsökkentés végett?
(pl. négyen = negyedár :-) 10 napon belül kézhezkapható.
Kb. 20-22 volt tavaly belépő. Ehhez jön kb. 5e utiköltség Bp-ről. És ez nemcsak egy koncert, egyben egy jó buli is, ámbár hajnalra kissé fárasztó :-)
Mindenesetre tessék készülni az okt 31-i Joey DeFancescós koncertre is. A veszprémi alapján biztos tök más lesz mint a tavalyi, (és szerintem jobb) úgyhogy aki egyszer látta, annak nagyon javaslom ismét. Most B3-mammal lesz, márcsak azért is, mert nincs A100-asom.
Ahogy Ham Peet mondta vala, dögös jószág a Motion S, megelőzi szépen az európai lezliket, nagyon a közelében lohol az eredetieknek, plusz az a sok extra amit még tud!
a méreteket meg tudod nézni a neten, ha rákeresel "leslie 122 dimensions"-ra, mondjuk a google-lal, viszont a házi legyártáshoz nem baj, ha van egy vízszintes cnc maród is. :-) a kivágásoknak egyrészt fontos akusztikai, és nem utolsó sorban esztétikai szerepe van. ezt pedig elég nehezen lehet otthon megcsinálni. az ausztrál fazon egy rakás falemezt leselejtezhetett, amire összejött neki úgy, hogy 1 táblán mind a 16 db bemarás elfogadható lett.
a motion sound valóban sokkal jobb a 2101-nél! amíg nem ismertem, azt gondoltam róla, hogy tesco-virsli (2101 volt már nálunk többször a hangszerboltban, egész jónak találtam), azután sikerült kipróbálni a Motion Sound KBR 3D-t, és egyszerre vettem is egyet! 2500 euro körül volt az új ára, használtan valamivel olcsóbban sikerült megszerezni. Az árkülönbség is tükrözi a minőségbeli különbséget.
Zsolt, anyagilag hogy néz ki a dolog? Kicsit le vagyok égve, mert befizettem a tandíjat... meg pedált is muszáj szereznem, de nagyon akarok menni. Ráadásul szerencsére szabad is az a napom.
Valóigaz, nem lesz egy olcsó mulatság és még egy csomó munkába is kerül. De ha valaki kedveli a kihívásokat és áll elébe? Mert nem rossz mulatság lezlit építeni.
Amit feltétlenül javasolnék eredeti Leslie alkatrészekből: a nagy fa dobrotor tengellyel, távtartóval kompletten és motorok.
A fölsőrotornak ha európai, akkor a tölcsér tetejéből egy negyednyit le kéne csípni hogy elférjen a szűk polcon. Egyszerűbb az élet, ha az komplett hangszórós.
Erősítőnek sokféle megteszi, lehet bármilyen csöves jószág, de pl. a tranyós végfokok is egész szép hangúak ahhoz képest.
Ha csöves az erősítő, az eredeti crossover is javallott.
Hangszórókra sok lehetőség kínálkozik, főleg a mély esetében.
Legegyszerűbb a dolga akinek 760-as van és abból kíván fatokost készíteni. Szinte "csak" át kell pakolni az új dobozba a régi belét. Kb. félóra. Ha csöves végfokkal hajtaná, akkor még a passzív crossover bele és a mélyhangszórót át kell néhány ezresért tekercseltetni 16 ohmra. Egy beakasztó szögvas az erősítőnek belülre, meg kívül egy lefogó csavar.
Egy biztos, fillérekért az eredetihez képest nem úszható meg ez az egyedi építés sem, talán némileg olcsóbb és nem kell egyszerre nagy összeget kifizetni.
Több érdeklődést tapasztaltam az egyedi lezlidoboz ügyében pár hete. Utánajártam. Most hogy konkrétummá vált, nem kapok visszajelzést. Mi történt?
A leslie épités ha Amerikai Ebayon szeded össze az alkatrészeket, total ráfizetés,
csak egy pár ár: Erösitö /122/ 395$,a két motor 240$, mélysugárzó 120$,atlas drive tölcsérrel, 265$ , dobrotor 90$, hangváltó 29$, a két meghajtószij 60$ .
Mivel 110v-os dolgokról beszélünk feszültség váltó trafó, és hab a tortára a tengerentuli csomagolási, és szállitási dij. A Soltonok és egyébb olasz lezlik /egykutya/ átépitésének is van egy pár problémája, a felső rotor az eredeti méretezéssel nem fér el, mert a drive felfogatása, egy gumis csillapitásu lemezre van épitve, és min 80mm-rel kell a felső "polcot"lejebb rakni mert nem fér el az eredeti lesli dobozban. Ugyan ez igaz az alsó rotorra is mivel a polisztirol dob 180mm magas, és a farotor 250mm magas. Viszont a polcokat érdemes nutba tenni és beragasztani, mert különben zörög a doboz és akkor a maradék haj is kihullik....
Tehát ha mégis nekikezd valaki tényleg érdemes szakemberre bizni és evvel sok idöt és pénzt takarit meg. Más ,a koppintos cégek sem bizták a véletlenre a méretezést.
145, és a Roland mm-re megegyezik......
Viszont a nagyobb felületü hanglyukak hatására a Roland jobban, drasztikusabban , és levegösebben "kiszól", a dobozból.
Saját véleményem, jazzra és autentikus orgona hangzásokra eredeti Hammond Leslie, A rockos hangzásokra lehet más, vagy a hibrid megoldás, amely hozhat nagyon jó eredményeket Viszont mivel a pl a Marshall gitár erösitő, igy a bemeneti érzékenységét is át kell alakitani , ugyhogy .......
Kis szerencsével azért sikerülhet dolgokat megcsípni. A legutóbbit, amiről a saját hülyeségem miatt lecsúsztam, Münchenben árulták, írtam az eladónak, és még aznap visszaszólt, hogy nekem is elküldi. De van ismerősöm München mellett, aki 2 havonta jár haza, ő még el is hozta volna :-(
Ha meg pl. kifog az ember egy bécsit, vagy burgenlandit mondjuk, akkor kis kocsikázással el is lehet hozni. persze idő kérdése, és az embernek nincs sok türelme kivárni...
Ebay. Egyik sem küldi külföldre. Persze esetleg rá lehet beszélni. Esetleg. A vége, meg az állapota kérdéses, de ha olcsó lenne talán megéri kockáztatni. A Roland már most nagyon drága, de az a sok egyéb gomb rajta nem is Hammondozáshoz kell. Viszont tanulságos hogy mindenki csak a 13-asat hirdeti és ez tendencia. 17-es elvétve akad. Nem véletlenül, mert az a bevált, én is azt javaslom. Csak egy szigorú oktáv, nagyon komoly korlát a zenélésben.
Én azért javasolnám a 17-est, mert az lefedi a teljes balláb játékot. Gyakorlatilag a 25-ösben sem másznak fel efőlé. Najó, Barbara néha :-) De nem jellemző, nem lényeges. Viszont egy C után egy D, E lenyomása nagyon kénylemetlen az egyoktávossal mert nagy ugrás, könnyebb elvétni, meg néha a harmóniában is egy magasabb basszushang kéne, tényleg nagyon megéri az a kis plusz ott fent.
A fatokra találtam egy megoldást, de lehet hogy trambi is tud majd. A bele meg drága, drágább... Szóval ha valakivel alkatrészekből össze akarsz rakatni egy eredeti csöves lezlit, az kötelezően drágább lesz neked mind egy komplett eredeti. (rakass össze egy kocsit alkatrészekből... :-) Többeknek azért éri meg, mert valamelyest értenek hozzá és így maguk rakják össze, maguk építenek bele erősítőt, mechanikát. Mondjuk van egy Soltonjuk, aztán átültetik a belét egy Leslie dobozba.
De komplett csöves lezlit összeszedni sok idő, sok pénz. 1500EU körül már hozzájutni 147-122-höz, 400e alatt nem nagyon fordul elő. Hozzá lehet igazítani az XB1-hez, az pár tízezer.
Itt egy gyönyörű Fatar, most tették fel, még 9 napig lehet rá licitálni, úgyhogy nemtom mennyiért kelhet majd el a végén. Egy Roland PK-5A meg egy Wersi van még fent MIDI-sben
Sziasztok, én is basszpedált keresek, de én valami önállóan szóló, analóg dolgot, húros hangszerek mellé. Az ebay-en már a negyedikről csúsztam le tegnap, (az én pénztárcámhoz) elég drágán mennek. Az olasz Eko-nak van a k1 meg k2 modellje, olyasmire gondoltam, 1 oktáv elég, nem baj ha le van pukkanva, csak szóljon. Tudnátok mondani helyeket, illetve honlapokat ahol keresgélhetek? Vagy esetleg helyet, ahol ki lehet ilyet próbálni? Köszönöm előre is!
KarnEvil, MIDI-s baszpedálok mindig vannak az ebay.de-n, szvsz érdemes ott figyelni.
...és egy ilyen fatokost, alkatrészekből, mennyiért építene meg nekem valaki? Egyáltalán kihez kéne fordulni? (Meg azér' passzoljon az Xb-1-hez, ha már azzal szeretném meghajtani.)
Tavaly a másfél oktávos, 17 hangos 70e volt, az 13 hangos egyoktávos meg 50e. Idén sajna gyengült a forint :-( Szerintem most 80-60e. Ha érdekel, szólj.
Midi-basszuspedálra lenne szükségem, emberi áron. Van valakinek ötlete? Kerestem a régebben olcsó Fatart, de már nem gyártják, legalábbis nem találok erre utaló nyomot sehol...