Kobi Shabtai izraeli rendőrfőnök kijelentette, hogy zéró tolerancia lesz bevezetve azokkal szemben, akik tüntetni szeretnének Izraelben a palesztinok mellett.
Azzal is fenyegetett, hogyha ennek ellenére mégis valaki protestálni szeretne, azokat a bombázott palesztin területre fogja küldeni.
A palesztin civilek tudtak a támadásról, különben nem lehetne alagútrendszer, nem lehetne civil, aki fegyvert fogva hirtelen hamasz katonává alakul ...
Az Izraeli civilek nem tudtak bekövetkező megtámadásaikról, vagyis lesből támadta az ellenség. semmiféle hadüzenet nem volt, ami előkészíthette volna a védekezést, megelőzést. Hogyan előzöd meg az alagútrendszert, ami a behatolás oldalán felismerhetetlenül az utolső pillanatban nyílik? Hogyan előzöd meg a helyszint, ha fogalmad sincs merről jönnek, ha jönnek egyáltalán? Hogyan előzöd meg a rakéták tömegét, ha ismeretlen a kilővőhely, az útvonal, a cél? Sárkányrepülők? Valahonnan felszálltak, de nem volt ismert, viszont ismerték a palesztin civilek a helyszint, hiszen oda kellett azokat hurcolni, össze kellett szerelni ... Fegyverekkel, lőszerekkel a hátukon.
cicuka, ismerhetnél már, hogy az iyesmihez nem vagyok partner, úgyhogy ezt játszd a szokásos pajtikáiddal, akik örömest rúgóznak az ilyeneken, hogy ki mit ítél el és mennyire
Sőt még a létezőt is felszedték, hogy fegyvert csináljanak belőle és ebből még reklámfilmet is feltöltenek. Ez kb olyan mint odacsinálni a zsinagóga küszöbére és becsöngetni toaletpapírért.
Tévedsz. A Hamasz Gáza ura, választások révén jutottak erre a hatalomra, és az egész közigazgatás a kezükben van. A Hamasz tehát a kormány ott, Gázában.
Mikor állítottam, hogy délen minden szép és jó, idézd be, lécci. Azt állítottam, hogy Izrael a lehetőséghez képest (!) eddig humánusan járt el Gáza lakosságával, és ezt fenn is tartom.
Ritkán szokták az ellenséget elküldeni a műveleti területről, vagy te így emlékszel akár a magyar történelemre?