Keresés

Részletes keresés

Lee_ Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2585
Sima szobaantennával fogom én is az V.-dik kerületből. UHF 47es frekin jön be ha ez segit.
Előzmény: hORK (2580)
Cifu Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2584
Bocsánat a hatalmas OFF-ért, de nagyon érdekesek Nemozoli hozzászólásai, most vagy engem hülyitettek éveken át, vagy nagyon nagyott változott a fémes anyagokkal kapcsolatos tudományos nézet :))

KÉMIA részleg ON

>>a rácsszerkezetük lehet akár ugyanolyan, az a vegyértéktől függ, de a kémiai kötések nem egyformák (fémes kötés miatt lehet alakítani a fémeket, az elektronok meg szabadon tudnak rohangálni -> elektromos vezetőképesség).

Ahhhaaa...
Bocsánat, de én meg úgy tanultam anno Mettalurgiából, hogy a rácsszerkezet nem vegyértéktől függ, a vas-vaskarbid állapotábrával kapcsolatban legalábbis nagyon nem ezt oktatták ezelött 5-6 évvel...
A fémes kötéssel kapcsolatban is vitatkoznék, de ez már keményebb dió, igy ezt részemről hanyagolnám :)

>>Tehát a dilítium egyszerre fém és kristály is.
elötte:
>>fémek egyébként mind kristályosak, ha nem folyékony állapotban vannak

????
Gázos állapotukban is???????????

Kémia részleg OFF

experte Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2583
> reakciót csak 1:1 arányban lehet végrehajtani,
> vagy fennmarad valami (anyag vagy antianyag).

Azt hiszem, pontosan itt van a lehetséges magyarázat. Az anyag-antianyag reakció csak energiát (gammasugárzás fotonokat) termel. A hajót energiaforrása viszont plazma (ionozált _normál_ anyag). Tehát a gamma sugárzás, ami ha jól emlékszem ionizáló, a keverőkamrába az 1:1 arányhoz képest feleslegben adagolt normál anyagot ionizálja. Az így leletkező plazmát aztán elvezetik az energiafogyasztó rendszerekhez, ahol a felhasználás során 'lehűl' és a keverőkamrába normál komponensként visszavezetve újra felhasználható.
Ezek szerint a keverési aránnyal a plazma hőmérsékletét és az ionizátsági fokát (ha jól gondolom, az 'energiatartalmát') lehet szabályozni.

Úgyhogy SZVSZ hibáztak abban a TNG részben, ahol Vesley az Akadémián domborít. Az írók elhamarkodottan lecsaptak egy magától értetődő tudományos tényre, és feladták nagyokos stéberünknek, hogy jó magasról lecsaphassa. Talán nem kellett volna... :-)

Előzmény: Reiker (2577)
Vegetable Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2582
Pedig millen jól nézett ki abban a részben, mikor a Földön jártak, és a hegyes füleit rejtve melegitőben kilépett, ha jól rémlik az obszervatóriumból... :o))))) Javaslom a nagykoru nőnemü topilátogatóknak a jelenet alaposabb megnézését, ha megvan! (izé... ne a fejét nézzétek, hanem máshol... :o)
Előzmény: Nagyoreg (2581)
Nagyoreg Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2581
Sajnos Tuvokkal szerződést bontottak, és ez volt a sorozat elhagyásának legkevésbé fájdalmas módja :)

Előzmény: John Zero (2579)
hORK Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2580
Tényleg, hallottam hogy a viasatot lehet sima antennával is venni. Vik kerben lakom, itt is lehetséges ez?! Milyen antenna kell hozzá, vajon meg tudnám csinálni magam is?
Előzmény: Captain Proton (2578)
John Zero Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2579
Hééé! Tuvokot a bolygón hagyták? ;-)
Captain Proton Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2578
Mikor hosszabb haja volt a Jim Bimnek akkor tisztara ugy nezett ki, mint egy XIX.szdi nevelono. De komolyan.
Valaki meg itt reklamozta magat, hogy vannak neki osszes Voyagerek CD-n. Most mar lehet, hogy szuksegem lenne ra. (ma sem latom. Osszesen eddig 2-3 reszt nem lattam a 79-tol (az utan sikerult beuzemelni az antennat, de addig is lattam a 32-ig)
Előzmény: mrzool (2553)
Reiker Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2577
> Pl. a mai napig nem igazán értem, hogyan
> szabályozhatná egy dilítium-kristály (anyagi
> természetű) az antianyag-anyag reakciót. Nem
> értem azt a kitételt sem, hogy "túlságosan dús
> az anyag/antianyag keverési arány", mintha
> karburátor volna a Warp Core, mivelhogy ezt a
> reakciót csak 1:1 arányban lehet végrehajtani,
> vagy fennmarad valami (anyag vagy antianyag).

Persze hogy nem érted. Senki se érti :\ Most a 21. században vagyunk -- kétlem, hogy pl. 17. század bármelyik nagy elméje felfogta volna a "képmagnó" (ez tényleg obszcén) működési elvét :)))

Előzmény: Nemozoli (2575)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2576
véleményem szerint a tv3-as szinkronok jobbak lettek, mint az HBO Generationsja. néztem is, hogy mik ezek az új hangok. az persze igaz, hogy William Shatnernek mindig ugyanaz a magyar hangja :)

és a következő filmet már a sorozatbeli hangok szinkronizálták

Előzmény: Mr_Fusion (2573)
Nemozoli Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2575
Fúziós Úr,

OFF
KÉMIA ON
a rácsszerkezetük lehet akár ugyanolyan, az a vegyértéktől függ, de a kémiai kötések nem egyformák (fémes kötés miatt lehet alakítani a fémeket, az elektronok meg szabadon tudnak rohangálni -> elektromos vezetőképesség).

KÉMIA részlegesen OFF

ON

a Trekben nem túlzottan szentelnek figyelmet a kémiai/fizikai indoklásoknak, csak a "technobabble" hivatott megmagyarázni az egyes eseményeket. Pl. a mai napig nem igazán értem, hogyan szabályozhatná egy dilítium-kristály (anyagi természetű) az antianyag-anyag reakciót. Nem értem azt a kitételt sem, hogy "túlságosan dús az anyag/antianyag keverési arány", mintha karburátor volna a Warp Core, mivelhogy ezt a reakciót csak 1:1 arányban lehet végrehajtani, vagy fennmarad valami (anyag vagy antianyag).

Ezt egyébként (1:1-es keverési arány) az egyik TNG részben is megindokolták, amikor Wesley Crusher felvételizik az Akadémiára (2 napja volt a Sat1-en).

(nem vagyok fizikus/kémikus, csak műkedvelő)

Némó

Előzmény: Mr_Fusion (2574)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2574
Jah, még valami.
Akkor valszeg rosszul emlékszem (régen tanultam már kémiát), de mintha a fémek, és a kristályos anyagok atomjai más rácsszerkezetbe rendeződnének (más lapszám, más kapcsolódási szögek), többek között ezért törékenyek a kristályok, és alakíthatók a fémek.
Előzmény: Nemozoli (2572)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2573
DS9 szinkron...
Na igen, nem tudom, pl. Avery Brooks egyedi orgánumát hogy sikerül majd visszaadniuk. Bár az HBO-n az American History X szinkronizált változatában nagyon jó volt (mint ahogy a Generations szinkronja is egészen kellemesre sikerült, valahogy az HBO-nak megy ez a szinkronizálósdi...). Szóval volna rá szinkronszínész, kérdés, mennyi erőfeszítést tesznek a megtalálás érdekében.
Előzmény: Nemozoli (2572)
Nemozoli Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2572
Dob,

nem hiszem, hogy mindenki tudja, miről van szó, mivel nemrég kérdezgettétek egymást, hogy a dilítium az fém vagy kristály. (A fémek egyébként mind kristályosak, ha nem folyékony állapotban vannak, bár nem olyan szép áttetszőek, mint a "warp core"-ban a dilítium:-) )
Bár, ha jobban belegondolok, Scotty felvázolta a bálnamentős filmben az átlátszó alumíniumot...
Tehát a dilítium egyszerre fém és kristály is.

OFF

Kiskanál,

azt írod: "nem akarok kötözködni", azután kötözködsz. Ha nem akarod, akkor miért teszed? Én legalább nem leplezem kötözködési szándékomat. :-)

(a videorekorder, videomagnó, képmagnó szavakat egyaránt rühellem, de igyekszem a legkevésbé "öszvér" megoldást alkalmazni)

ON

ne aggódj, azért nem fogod utálni annyira a DS9-t a Voyager után, sőt, rádöbbensz a Voyager szűklátókörűségének és következetlenségének valódi mértékére :-)

Amúgy nagyon baráti megoldás lenne, ha leadnák végre a DS9-t végig a Viasat-on! Én csak a szinkronhangoktól félek (lásd Tom Paris), bár Janeway hangja javult az eredetihez képest, mivel ott olyan, mint Donald Kacsa :-)

Kaktusztea

a tegnapi részben az étkezős jelenetnél én is felvisítottam a röhögéstől, mivel a szinuszjel meg volt szaggatva a hullámrészén, és így aztán még csak nem is frekvencia, hanem adáshiba :-))))

Némó

Mayan Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2571
OFF:
MagnetoFON, ahol a "magneto" a magneses, a "fon" pedig a hang (lasd teleFON).
/OFF

Azt lehet tudni, hogy DS9-t vegig megvettek-e? Egyre inkabb kedvencem ez a csatorna.

Előzmény: Mr_Fusion (2541)
kaktusztea Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2570
Anyám, hát ez a mai rész azért keményen lefárasztott. Amikor Tuwok rárajzolta egy túlvezérelt AC erôsítô béna szinuszjelét habbal a tortára, hogy "ez az álcázó frekvencia"...
aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Mindegy. 7/9 és a doki miatt azért nézem továbbra is, bár még csak egy hete kezdtem :-)

Nagyoreg Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2569
Három lehetőség van

1. Nem ismétlik a Voyt végig...

2. Egy idő után hétvégékre teszik át az ismétlést...

3. A DS9 kerül hétvégére vagy főműsoridőbe...

Szerintem a második a legelfogadhatóbb

Hajrá Viasat3!!!!

Nagyoreg Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2568
Gyerekek, itt nagy gebasz van!!!!

Ha ősszel kezdik vetíteni a DS9-t, akkor nem fut ki a Voy a napi ismétlésben...

Ha jól emlékszem valamikor november-december környékén kezdték el a Voyager vetítését, és mostanra értünk el a hatodik évad elejéhez...

NEM LESZ ELÉG a nyár az ismétlésre!!!

Initialising Panic Mode

Completed

Activation in 5... 4... 3... 2... 1...

Activating

PANIC!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewron Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2567
A Sat1 most másképpen csinálta. Leadta két héttel ezelőtt a az Unimatrix 1-et, múlt héten a 2-őt. Viszont most pénteken a 6. szezon utolsó-előtti részét fogják adni. Ezután azonban következik az Imperfection, tehát a hetedik évadot folytatják.

Egyszóval, ha a hetedik évadra vagytok kiváncsiak és tudtok németül, akkor nézzétek péntek esténként 20h15-kor a Sat1-et.

Előzmény: BeePee_3 (2559)
Reiker Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2566

Ja, mielôtt hardcore rajongótábor rámveti magát - a Reiker nem nick, tényleg így hívnak - nem Will Riker nevét bénáztam el :D
Reiker Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2565

Nincs meg valakinek a 'Trekkies' c. dokumentumfilm? Bármilyen formátum / régió érdekelne. Köszi.

(Szerintem akinek tetszett a Voyager, az imádni fogja a DS9-et - abban az idôben még voltak jó ötleteik is Bermanéknak a poéndús cast feltoborzása mellett - nem mintha nem szeretném a negyedik sorozatot, csak hát ugye a mondanivaló néha hiányzik - abban pedig a TNG ill. a DS9 elsô három szezonja verhetetlen :)

Kiskanál Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2564
...igaz ha Voyerhez vagy szokva, akkor nem nagyon fog tetszeni.

Hát most aztán jól megnyugtattál :(

Előzmény: Dob (2558)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2563
tán csak nem ez? :)

Előzmény: mrzool (2562)
mrzool Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2562
épp ellenkezőleg, ez a taktika, így érdemes/kell megvenni a 7-es szezont is

Latom nem ertetted meg hozzaszolasom ironikus elet. Tudod te, mi az a UPN? Mert akkor nem irtal volna ilyesmit...:)

Előzmény: Dave Bowman (2561)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2561
épp ellenkezőleg, ez a taktika, így érdemes/kell megvenni a 7-es szezont is
Előzmény: mrzool (2560)
mrzool Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2560
Azt hittem ennél több eszük van Viasatéknak...

Hm, a UPN-nek is keves esze van ezek szerint, ok ugyanis 7 even keresztul hagytak, hogy egy nyarat varjunk a folytatasra...:))) Bocs, ezt nem hagyhattam ki...

Előzmény: BeePee_3 (2559)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2559
Na ez így mókás lesz, ugyanis a hatodik szezont egy duplarész zárja, illetve a 6. és a 7. szezont egy duplarész köti össze. Most akkor leadják a Unimatrix Zero 1-et és a második részt meg majd hónapok múlva ???
Azt hittem ennél több eszük van Viasatéknak, ez a Sky One-on volt divat annak idején. Na mindenesetre, mivel az összes rész megvan, ez engem kevésbé érint...
Dob Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2558
"A DS9 az jo? "
Eléggé. Ugyan az első szeznok sablonosak, de a végére beindulnak. Nekem nagyon tetszett. Én DS9 párti vagyok, a Voyagert mint megtürt féltestvért nézem. igaz a DS9 kicsit akciósabb. A Végén nagy flottacsatákkal. Megvan pár videón, és most is borsózik a hátma, amikr a Csillagflotta összecsap a Dominion+Cardassiai hajókkal. Marha látványos.
igaz ha Voyerhez vagy szokva, akkor nem nagyon fog tetszeni.
A Viasat valószínüleg nem vette még meg a 7. szezont a voyagerből, ezért ismétlik az első hatot. Azonban a Viasat helyében én a TOS-t adatam volna az elején, utána meg TNG,DS9, és a végén Voy
Előzmény: pasa_ (2552)
lacix Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2557
Majd látod egészben, amikor megismétlik. :)

A Sat1 -en egyébként sokkal roszabb a helyzet, ott a Star Trek sorozatokat össze-vissza ismételték.
(Pl leadták valameddig a DS9-et aztán elkezdték előlről, aztán megint leadták valameddig,...)

Előzmény: Kiskanál (2554)
zsurmi Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2556
Hoppá, Ch'tka itt is gyorsabb volt... ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!