Keresés

Részletes keresés

Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2672

kis tündérkék ... :) 

am, ha egy kiskutyit megnyünyörgök, utána mindég csak azt akarja ... 

egy, a gazdi jelenlétében megkötött baráccságra azér' sok ilyen kiskutya hajlik ... nem hülyék, hanem kutyik ... ők is tuggyák, mi a jó ... uakkor, ha őrző-védő szerepük van, akkor nem tanácsos ebbe belerondítani, az tény. Mint ahogyan uszítani sem etikus, sőt, ha jól tudom, bcs ... 

Előzmény: endrebá (2669)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.04 0 0 2671

Teháthogy a gyalogos átkelőt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy bármikor biztonsággal meg tudj állni. Ez a szabály! Természetesen jogod van neuronokat pazarolni nemtörődöm emberekre, de ebből egy rezdülést nem érez meg a szabálytalanul parkoló teherautó sofőrje, erről biztosíthatlak. Helyesen cselekedtél, én nem látok semmiféle idegállapotra okot adó mozzanatot benne. 

Előzmény: cyr45 (2668)
endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2670

Majd a te korodban azt hiszem hogy én se fogom akarni megijeszteni.

De mostmégazééé..  biztos kidudáltam volna a kezéből a telefont.

Te jobban csináltad.

Előzmény: cyr45 (2668)
endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2669

Dehogy aranyosak, ezek az emberevő típusú ellenséges típusok, csak hanyattfektetve önkéntelenül vigyorognak a szájukkal

Ezek.. ezek aranyosak voltak :

moszkvai őrkutyák, a Vodka, meg a Szása gyerekkorukban

Most már csak a hátrébb alvó "kiskutya" van meg, és már egy öreg háklis szőrmók..  de még mindíg nagy tekintélye van.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2667)
cyr45 Creative Commons License 2022.01.03 -4 2 2668

Erről jut eszembe, ami pár nappal ezelőtt történt velem, olvassátok el, mert tanulságos!

Kocsival mentem itt Budán, általam nagyon ismert, számtalan alkalommal megjárt útvonalon.

Kora este volt, de gyér forgalommal, tempósan lehetett haladni az egyirányú,

egy sáv + parkolósávos főútvonalon. 

Amelyen a két lámpa közti, viszonylag rövid szakaszon három zebra is van!

Elindultam a zöldre, az első zebrát messziről beláttam, a környékén sem volt gyalogos, áthaladtam.

A másodiknál a helyzet ugyanez volt, gyalogos sehol, léptem is a gázra, mert már onnan látható

volt, hogy a következő lámpa pirosa épp sárgára váltott, normál tempóval elérhetem még a zöldet!

Aztán mégsem értem el.

Mert a harmadik zebránál állt egy dobozos kisteherautó úgy, hogy az eleje már a zebra szélénél.

Tehát tőle nem láthattam, hogy a járda szélén, vagy már a zebrán, van e gyalogos, vagy nincs?...

Úgyhogy le kellett mondanom a zöld eléréséről, helyette vissza kettőbe, és határozott fékezés.

Már lépésben gurultam a teherautó vége táján, mikor kilépett a sötét ruhás gyalogos az eleje mögül!

Természetesen nem nézett ki előtte balra, hanem gyorsan ment, fülén telefonnal...  De zebrán volt!

Már olyan lassan haladtam csak, hogy csikorgás nélkül meg tudtam állni, nem ijesztettem meg.

De a frász jött rám, hogy, ha én nem lassítok időben, hanem el akarom érni a zöldet?...

Akkor pont elcsaptam volna, és ki tudja, mi történik!:-((

És hiába parkolt ott abszolút szabálytalanul a dobozos teher, hiába nem nézett ki, sietett, és telefonált

a gyalogos, akkor is én lettem volna a "hunyó" az ügyben!

És ilyen eset mindenkivel naponta megtörténhet, hogy más hülyesége miatt szívja meg az ember, szerencsémre én akkor, és ott, csak majdnem!:-)

Esküszöm, megfordult a fejemben, hogy félreállok, visszamegyek, és kitekerem a sofőr nyakát!

Ha a kocsijában van...

Ha nincs ott, akkor pedig valamelyik kerékszelepét tekerem ki, akár kettőt is...

De aztán lemondtam az ötletről, mert velem volt a Sárkányom is, és siettünk haza.

Előzmény: Csak_Szolok (2663)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2667

nagyon szívesen máskor is, ha ilyen aranyos kiskutyikat hozol :) 

tiéid?

Előzmény: endrebá (2666)
endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2666

Köszönjük a vígasztalást  - már nem is törődünk vele.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2665)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2665

Ó, nem szabad ezen pityeregni ... ez kicsiség ... 

endrebá Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2664

Sajnos.

Csak_Szolok Creative Commons License 2022.01.03 0 0 2663

közlekedésben, ha én átmegyek a gyalogosátkelőhelyen bringával a gyalogosnak zöldnél, és egy jobbra kanyarodó autó elüt, amennyiben elkerülhető lett volna a baleset, ki fogják rá róni az emiatti gondoatlanságot ... nem lesz felmentve azért, mert én eleve szabálytalanul bringával mentem át zöldnél a gyalogátkelőn ...

Sajnos.

Előzmény: Calamayca 2.0 (2383)
endrebá Creative Commons License 2022.01.02 0 0 2662

Azt hiszem, hogy ennek a témának az asztalához megelégedettséget kívánok erre az új évre.

Érezhessétek azt, hogy na ezért az eredményért érdemes volt írni, gondolkozni, fogalmazni.. 

endrebá Creative Commons License 2021.12.30 0 0 2661

A kíváncsiság három fokozata

endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2660

Telitalálat Cyrano..  nagyon is valószínű.

Előzmény: cyr45 (2659)
cyr45 Creative Commons License 2021.12.29 -4 0 2659

Alighanem az ismeretlen rímfaragó az Írás alapján készítette a rigmust.

Előzmény: endrebá (2654)
endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2658

"ha az egyik nem törekedett a szólista szerepre"

Ez különbözteti meg az erős nőt és a gyenge nőt.   És nekem lelkiekben már nincs is egyéb igényem.

De soha nem lesz olyan erős női vélemény, aki megelégedne az életében egy másodhegedűs lelkű férfival.

Szóval tetszik a megfogalmazásod, Jenő. 

Előzmény: Töck Jenő (2655)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2657

A nők kedvéért: A nők hallgatnak inkább az érzelmeikre.

Előzmény: endrebá (2656)
endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2656

Pár napja a fogalmaink különbözőségével indokoltam, hogy miért nem a nőkkel kell megbeszélnünk hogy mit is kéne tennünk.

Azóta volt "szerencsém"  két indulatos szóváltáshoz is - amiből ide az tartozik, hogy indulatosan nincsen empátia.  Csak a győzelemre törekvés.

Ez is egy indok arra, hogy miért a férfiak tapasztalatai adják a helyes irányt..

Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.29 0 1 2655

Alapvetően ki lehet jelenteni, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ezt annyival kiegészíteném, hogy ha egy zenei műfajt játszanak akkor van némi esély. Ismeretségi körömben egyetlen olyan sem volt, hogy megfértek volna. Mindegyik a saját zenéjét akarta játszani. Egy darabig alkalmazkodtak egymáshoz, utána már nem. Ha az egyik nem törekedett szólista szerepre akkor volt némi esély, hogy együtt öregednek meg.

endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2654

Ez milyen jó megerősítése Cyrano versikéjének.. 

Előzmény: LáHamá (2650)
endrebá Creative Commons License 2021.12.29 0 0 2653

Szia Cyrano, ne a bocsánatkéréssel kezdd a mondandódat.. attól csak csökken az értéke.

Aki a hibáztatásért él, az úgyis beleköt majd az írásjelekbe is - csak hogy ne látsszon hogy ez a bölcsesség őróla szól. 

Előzmény: cyr45 (2649)
LáHamá Creative Commons License 2021.12.29 -1 0 2652
Előzmény: LáHamá (2650)
LáHamá Creative Commons License 2021.12.29 -1 1 2651

RÓZSA BÉLA:

Ne menjen le a nap a te haragoddal

Ne menjen le a nap a te haragoddal.

Békülj meg én velem, békülj meg magaddal.

Kezet úgy szorítsunk, egymást úgy szeressük.

Amint azt titokban, legelőször tettük.

Ne menjen le a nap, szerető szó nélkül.

A hűséges élet, időnk végén nékünk.

/:Este mikor minden, elpihen a csendben.

Csak a boldogságunk, jusson az eszedbe.:/

https://www.youtube.com/watch?v=rHXlIe0RgJY

LáHamá Creative Commons License 2021.12.29 -1 2 2650

Példabeszédek 3:30 Ne pörölj ok nélkül olyan emberrel, aki nem bánt rosszul veled!

cyr45 Creative Commons License 2021.12.28 -4 0 2649

Régi versike, de most erre muszáj feltennem!

Archaikus a szóhasználat is, a nők többsége fel lenne már háborodva.  

Hogy neki férje van, nem ura!:-)

De azért változatlanul teszem fel:

"Ha pörölsz uraddal, ok nélkül, vagy okkal,

ne menjen le a nap a te haragoddal!"

És az "urad" szót fakultatív módon kiválthatjátok, pl. férjeddel, nejeddel, társaddal...:-)

Ki-ki gusztusa szerint!

Előzmény: Anyóca99 (2648)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2648

Ezt ne úgy értsd , hogy én pofáztam , ő meg hallgatott !

Vitatkoztunk ... mindenki elmondta a magáét . Néha jókat veszekedtünk , de legkésőbb másnap/harmadnap reggelre valahogy mindig kibékültünk .:-))) 

Előzmény: Töck Jenő (2646)
endrebá Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2647

..azt ő csak sejtheti.. 

Előzmény: Töck Jenő (2646)
Töck Jenő Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2646

"de megérte "

És neki hallgatni?

Előzmény: Anyóca99 (2645)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2645

... jaaa ... és az a bizonyos szitu házasságunk elején volt , nem tudtuk még egymást kezelni . Soha többet nem fordult elő egyikünk részéről sem . Igaz ... néha még a belem is kihűlt a sok dumától , de megérte .

Előzmény: Anyóca99 (2644)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2644

Oké ...oké ... de szerintem egy normális kapcsolatban az erőfölény/hatalom  (nevezzük akárminek) egyik félnél sem állandó . Helyzetek , szituációk alakítják , hogy mikor kinél , és ő él-e vele .

Változatlanul állítom , hogy legjobb módszer a kibeszélés/megbeszélés . Fárasztó időnként , és nem nélkülözhet türelmet .

Előzmény: Abszolút Igazság (2642)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.28 -20 0 2643

Majd pont te mondod meg...

Előzmény: özvi (2632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!