Keresés

Részletes keresés

papamaci326 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 833
Ma 6 naposak a tojások a keltetőben.Meg volt az első lámpázásom,elég jó eredménnyel.
125db lett be rakva összesen,ebből 13db bráma (bráma a szomszédé).
Nos az első lámpázásnál ami ki vált ,az 5db +a 13 bráma =107db marad. Sajnos nem lesz bráma pipi a szomszédnak.:-( Viszont lesz egy jó kakas pörköltje. :-)
Az első 3 nap: 37,8C páratartalom: 67% Szellőztetés: semmi Forgatás: 3 óránként Hűtés: semmi
A 3. naptól: 37,6C páratartalom: 60% Szellőztetés:40X5mm nyíláson Forgatás: 3 óránként Hűtés: Kb. 5 perc Tálca csere az első naptól,naponta egyszer.
papamaci326 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 832
De nem ám. :-)
Ugyanis a higanyos lázmérőt le szoktuk rázni, mielőtt újra használjuk.
Előzmény: kiralyetele (831)
kiralyetele Creative Commons License 2009.02.27 0 0 831
Tehát, ha higanyos lázmérőt tennék be a keltetőbe, akkor a hőmérsékletcsökkenést nem jelzi?
Előzmény: fapeter (830)
fapeter Creative Commons License 2009.02.27 0 0 830

A keltetés, illetve a "szezon" elején, célszerű (és ajánlott) az alkalmazott hőmérőket

"összekalibrálni"!!

én ezt úgy szontam, hogy egy pohár kézmeleg vízbe teszem őket, és kb 10 perc múlva feljegyzem, melyik mennyit mutat. aztán, egy 3 perces higanyos lázmérőt teszek a vízbe, és 3 perc múlva azt is leolvasom. a lázmérő értékét tekintem KALIBRÁLTNAK!

aztán a hőmérőkre ráírom az eltérést.

az első 10 percben azért nincs bent a lázmérő a vízben, mert az csak felfelé tud mérni, ezért amit 10 perc alatt hűl a víz, azt nem mutatja. 

Előzmény: marcsi089 (824)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 829
Még egyszer köszönöm a segítséget!Majd írok a fejleményekről!Jó éjszakát!
Előzmény: Törölt nick (828)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 828
A hőmérőt nem muszály bent hagyni. a lázmérő pedig nem is kell ha a másik bent van.
Előzmény: marcsi089 (826)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 827
akkor a nagyot és a lázmérőt nézd ami higanyos az biztos jó.amit a tojásokratettél vedd ki.
Előzmény: marcsi089 (824)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 826
Pirisvillám!Mivel már teljesen belekeveredtem ezekbe a hőmérőkbe holnap keresek digitálist amit ajánlottál!Szerinted ha bent hagyom a hőmérőt éjszakára az baj,mert a kicsit már ki is vettem ne keverjen össze!
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 825
A kikeléstől már minden világos,ugyanis gyerekkorom óta rengeteg csibét neveltünk,és keltettünk ki,csak géppel még soha!Nagyon izgulok hogy mindent jol csinálok e mert nem akarom hogy befulladjon vagy ilyesmi!
Előzmény: Törölt nick (823)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 824
Betettem a lázmérőt és 10 PERC elteltével 35.2 mutatott a nagy hőmérő amit a tetején kell bedugni (Az a gyári) 35fokot mutat,de ami a tojásokon van az meg 37 akkor most melyik a valós?Előfordul hogy a poci a téves?Akkor viszont emelnem kell a hőfokot!Eddig mindig a nagyot néztem és nem volt gond!Lehet hogy a pici tényleg csal?A nagy is olyan mint a lázmérő!
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 823

Valószinü a kisebb tojásokból igen, mert ugye azok elöbb melegszenek.Remélem sok-sok csibéd lesz.

A kiscsibéknek a helyet (műkotlós) én úgy szokom, hogy egy kartondobozba belógatok egy villanyégőt az aljára rongyokat teszek. Na és most lesz jó a hőmérőd.azt tedd be a csibészek mellé és vigyázz ne menjen 35 fok fölé 30-33 fok legyen és kamilla tea cukor nélkül, vigyázni kell nehogy közel kerüljön az égő gyúlékony anyaghoz!de legyen olyan rész is a dobozban, hol picit hűvössebb legyen. A vizet(kamillát) pici edénybe öntsd és tegyél bele valami kavicsot is nehogy belefulladjanak. Darát, tápot, csak másnap adjál nekik. Egyszerüen szórd rájuk, nagyon aranyosak amikor csipkedik fel a pici csőrükkel.

Előzmény: marcsi089 (822)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 822
Most azonnal megyek és le is ellenőrzőm!Nagyon szépen köszönöm a sok tanácsot nagyon jól esik hogy itt mindenki segit a másiknak!IGEN MÁR ALIG VÁROM!Szerinted szombaton már számíthatok pipire,vagy csak vasárnap!Ma 18 naposak!
Előzmény: Törölt nick (821)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 821

Szia

fapeter már megválaszolt, de tényleg elfeledtem mondani a hőmérőt. Amit ott a képen látok sajna de nam a keltetőbe való. Elöbb írtam hol lehet és olcsón venni digtális hőmérőket. Azok elég pontosak 0,1 fok pontosságot mutatnak, csk esetleg egy fél fok eltéréssel, de egy lázmérővel le ellelnőrzöd, h mennyivel mutat kevesebet v többet. és azt veszed alapul.

Viszont látom nagyon ügyes voltár mert megírtad a tojásokat. Igaz bújtatáskor a csibék összekeverednek, de látod melyik nem kelt ki. Ha nem akarod, hogy összekeveredjenek akkor egy vékony falú műanyag tálka, dobozkába belerakod közvetlen kelés elött amikor megpattogzik. tetejét ne rakd rá a dobozra és ha lehet pici lyukakat is csinálj rá.

Gondolom nagyon várod már őket. Ha vamelyik nem akar ( nem túd) kibújni ne segits neki, vagy csak már akkor ha majdnem teljesen kint lesz. Mert, ha bevérzik mert megszakad a hártyában az ér akkor elpusztul. Különben sem érdemes segíteni mert amelyik nem tud magától kikelni nem életképes. Pár napon belül úgy is elpusztul.

Előzmény: marcsi089 (820)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 820
Szia pirosvillám!Örülök,hogy itt vagy délután tettem fel pár kérdést és képet nézd vissza kérlek!Várom a tanácsod!
Előzmény: Törölt nick (819)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 819
nem kell az akkumlátor csak a töltője de jó az egyszerübb egyenirágyitott trafó is. Nkem pl. egy akksis fúrógép töltője viszi a ventillátort. Csak be kell dugni a konnektorba a két vezetéket a ventillátorhoz és kész
Előzmény: kiralyetele (818)
kiralyetele Creative Commons License 2009.02.26 0 0 818
Az akkumlátor kibír 20 napot folyamatos működés mellett, vagy közben tölteni kell?

Ha töltöm, akkor nem okoz gondot, hogy fél napig, egy napig nem mozog a levegő az inkubátorban?

Lehet tölteni az akkumlátort úgy, hogy közben nem kötöm le a ventillátorról?

Előzmény: Törölt nick (816)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 817
Szia!Ezt a kettőt kaptam a géphez!Miért ezek nem jók?
Előzmény: fapeter (812)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 816
Nem gond , de olcsóbb és kevesebbet fogyaszt, mert az ugy-e állandóan megy. ha van egy trafód ( akksi töltő a legjobb) 12v-os van két vezeték rajta egyik + a másik - pólus rákötöd a vent-re és meglátod merre forog ha másik irányba mint kellene megfcseréled a vezetékeket. egyszerübb bekötni mint a 220-as-t mert az ráz!, de nagyon.
Előzmény: kiralyetele (815)
kiralyetele Creative Commons License 2009.02.26 0 0 815
Gond-e az, ha a keltetőbe egy olyan ventillátort építek be, amely közvetlenül 220 Volta köthető, bármelyik barkácsáruházban lehet kapni. (pl. most az OBI-ban 12Wattos, 110 mm átmérőjű.

ugyanis gondolkodtam már a számítógép ventillátoron is, de nem tudom, hogy a számítógép ventillátort hogyan tudom bekötni. Tudnál, tudnátok ebben is segíteni? Lehetőleg olyan részletesen, hogy én is megértsem:)

Bevallom, hogy a kapcsolási rajzokat mindig átugrottam, mert nem értettem belölük semmit sem.
Előzmény: Törölt nick (813)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 814
Utoljára a lidl-ben láttam autós külső belső Digitális hőmérőt, de az obi-ban is van külső- belső digitális. Ennek van egy vezetéke aminek a végén hőérzékelő van azt be kell tenni valahová a gépbe a készüléket a tetejére, vagy felszerelni valahová. nekem ilyen van tized pontossággal mér. Bekalibrálni viszont érdemes digitális lázmérővel.
Előzmény: gyula.uw (806)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 813

Szevasztok Többeknek szeretném ajánlani mert még nem késő.

Ha valakinek nem légkeveréses keltetője van, nem baj, de sokkal jobb, ha van bent egy ventillátor.

Valószinü mindenkinek van ismerőse rokona akinek tönkre ment a számitógépe annak a tápegységét kérjétek el abban van 12 v-os ventillátor egy kisebb keltetőnek nagyon jó. Bármilyen kicsi kis tápegység (trafó elég hozzá)

Abeszerelés hez sem kell nagy tudás.

fapeter Creative Commons License 2009.02.26 0 0 812

Háááát :-)

Keltetőbe való hőmérőd nincs?

Előzmény: marcsi089 (810)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 811
akkor azért nem kel olyan jó arány a imakotló  alatt?
Előzmény: Törölt nick (798)
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 810
marcsi089 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 809
Sziasztok!Ahogy mondtátok visszavettem a hőfokot!Még azt akarom kérdezni,hogy melyik hőmérőt kell nézni ilyenkor,mert nekem kettő van,egy a tojásokon és egy a tojások felett!Tettem fel egy képet is hogy lássátok!A nagy 35 felett van egy picivel ami a tojások tetején van az 37 mutat!Akkor így most jó?
Equerry Creative Commons License 2009.02.26 0 0 808
Szia gyula.uw!

A monori börzén szoktak árulni keltetőgép kiegészítőket is!Ha Te,vagy ismerősöd megy a börzére 8.-án,akkor szerintem érdemes lenne addíg várni a keltető indítással!
Előzmény: gyula.uw (807)
gyula.uw Creative Commons License 2009.02.26 0 0 807
Vagyis olyan mérő kellene ami természetesen pontos .és megbízható keltetésre
gyula.uw Creative Commons License 2009.02.26 0 0 806
Gyerekek nem tud nekem valaki segíteni!!

Március 5 fele be szeretném üzemelni a keltetőmet csak az a problémám hogy nem kapok sehol könyök hőmérőt ,az AniVet-nél van csak postai utánvételnél nem vállalnak garanciát a törés ill a szálszakadásra .
Ha van valami digitális hőmérőre linketek vagy valami,megköszönném!!
fapeter Creative Commons License 2009.02.25 0 0 805

ezzel nem lesz semmi baj!

a tojások hőkapacitása kiegyensúlyozza ezt a lengést!

Előzmény: búboskakas (804)
búboskakas Creative Commons License 2009.02.25 0 0 804
Hát az ingadozást még tojás nélkül mértem, viszont a tojástérben, ahova majd azok esnek. És azt be tudtam állítani különböző hőfokokra, szóval 38,2 körül is. Azt hiszem, h 37,5-38,5 °C volt a hőmérséklet.
Előzmény: fapeter (803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!