Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3748

Üdv Hammond fanok!

1956, kérdésem: hogy értendő ez a Lezlivel, anélkül 450 e, 150 e?

Hogy Leslie nélkül az orgona csak 150 ezer, azzal együtt az egész 450 ezer, vagy 450 az orgona, 150 a lezli?

Köszi előre is a választ.

Éppen Hammondvásárláson töröm a fejem... :)

Csakis eredeti, csöves Hammond jöhet szóba, digitálisak, és pláne klónok teljességgel kizárva.

Előzmény: 1956 (3742)
TheRover Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3747

A kisebbik SN74LS221N vagy SN74LS22IN, nemtom, rossz a szemem :-( mindkétféle létezik, ha jól tudom. 

A nagyobbik meg M147B1.

Jó lenne, ha lenne neked, nem kéne heteket várni netes rendelés miatt :-)

Előzmény: trambi (3746)
trambi Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3746
Mi a cimük az ic-knek, hátha van a sifonérban....
Előzmény: TheRover (3745)
TheRover Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3745
Köszönöm! Ezexerint lehet, hogy ic-csere? Egy ismerősömet kérdeztem már, ő utánajárt a neten, elég ritka két ic van benne, az egyiket egyetlen helyen tudta megtalálni, egy amerikai fickó honlapján. remélem a gyakoribb krepált be ...
Előzmény: trambi (3744)
trambi Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3744

A frekvencia osztást egy ic vezérli, nagy valószinüség szerint  SAJ ...valami, no

ott van az őrdőg , na meg a részletekben.

Ha javitatni akarod , adok telefonszámot akikkel konzultálhatsz érdemben a dolgokról.  Más, elkészült valami nagyon érdekes dolog. Arra már minden mechanikus

hammond tulajdonos rájőhetett hogy a hangzáskép egyik sarkalatos pontja az un scanner vibrátó. Gondolom más is elgondolkodott már rajta hogy milyen érdekes hangzást lehetne kihozni, ha változtatni lehetne a scanner sebességét. Elkészült

és kiprobálható egy ilyen szerkezet ahol lehet állitani a gyors és lassú sebességet, és még ráadásul a felfutás, leállitás gyorsaságát is . No és halj csodát benne van

szerkezetben a leslie effekt. A demo egy m100 vonal kimenetéről készitett száraz /zengető nélküli/  felvétel .

http://www.hitspace.hu/letoltes/?download=2610 

Előzmény: TheRover (3743)
TheRover Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3743
egy utsó kérdés lábbasszus ügyben, újabb fejlemény: ugyan még semmit nem tisztítgattam a pedálban, viszont ha egy működő pedált lenyomva tartok, és úgy nyomok le egy hibásat, akkor utóbbi működik, és ez mindegyik hibás pedálra igaz. Ezek szerint nem az érintkezés lehet koszos, hiszen szól mindegyik, csak éppen nem akkor, amikor én szeretném :-( Van ötletetek a dologra, hogy mi a csuda lehet ez? És amikor megérkezett, félóráig jól működött, csak utána szállatk el a bal oldali pedálok.
Előzmény: tehtube (3739)
1956 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 3742

Eladó az első foldback M3, Harangozó Misi által turbósított hangszer, lezlivel 

-3 sebességes, elektronikus motorvezérlés-, vagy nélküle.450e, 150e

Fényképes beszámoló az átalakításról 2006. 03.02 (3091)

tehtube Creative Commons License 2006.11.22 0 0 3741

Fantasztikus a Hammond-Suzuki!

- AZ XK3 volt az első full polifónikus, fizikai modellezéses kombó orgonájuk (egyszerre szól mind a 91 hanggenerátor) kb. 2004-től. VK7: 1996, V5: 1997, CX3: 1998, DB3: 2000, NE: 2002(?)

- Az XK1-be be mertek tenni plusz hangokat 2006-tól. VK7: 1996, VK8, VR760: 2001, NE: 2002

- és kijöttek egy Solton féle lezlivel, a 3300-as típussal aranyáron: http://hammondorganco.com/readmore3300.htm (nem is írom hogy a többiek mióta :-)

Ha valakinek B3 kéne 122-es lezlivel... :-)

tehtube Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3740

Inkább ne midizzünk, olyan bonyolult. :-) Arra gondolnék hogy mindenki játssza föl a kedvenc részletét a kedvenc beállításával egyenként minden hangszeren. Csak sikerül nagyjából ugyanúgy előadni egymásután :-)

Ez meg felkerülne egy highend dvd-re, aztán nézegethetnénk magunkat meg mutogathatnánk másoknak is. Csak akkor tényleg nagy felhozatalt kéne tartani.

Az A100 jól látszik, jobboldalt meg a VK8 háta

Előzmény: KarnEvil (3735)
tehtube Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3739

Tényleg vigyázni kell a netes vásárlással, mert távolba gyakran azt adják el, amit már nem lehet/érdemes visszaküldeni, ellenben kipróbálni sincs lehetőség. Ez az előnye a hazai, kicsit drágább, de kipróbálható vásárlásnak. Lehet hogy ott távolban is egy jobb állapotú drágább lenne.

Semmi kontaktspray ilyesmi, meg kell vagy nagyon finom polírpapírral, vagy radírgumi metszettel tisztítani a kontaktust. Gyakran 10-20 gyors egymásutráni erőszakosabb leütés is leveri a koszt.

Egész jó volt a Highway Star míg el nem jött az orgoaszóló. Ezt egy Vermona egy Solton lezlivel semán leverte volna.

Nem szabad orgonálni ilyen túlokos szerszámmal. Viszi a csapat azt a ménkű sok dobot, töméntelen gitáralapot tonnaszám, de egy rendes orgonának már nem jutott hely?! Na ezekről is ennyit.

Tudok még XB1-et Bp-en.

Előzmény: TheRover (3738)
TheRover Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3738

szervusztok, néhány hete basszpedál ügyben érdeklődtem nálatok. Azóta sikerült beszereznem egy EKO K1 olasz pedált az ebay-en. Angliából hozattam, olcsó volt, de a postaköltség nagyon-nagyon megdobta, így cakkumpakk sokba volt :-( ami viszont bosszantó, hogy remekül működött az egész, javában ismerkedtem a hangszerrel (gitáros vagyok), erre 20 perc után bekrepált az első (bal oldali) 5 pedál, majd kicsit később a 6. is. Nagy néha reccsennek egyet, néha megszólalnak, de inkább döglöttek. Én sajnos egyáltalán nem értek a dologhoz, bár szétkaptam, és úgy tűnik, holt egyszerű egy szerkezet. Szerintem kontkathiba, de Ti mit mondtok? Próbálkozzak egy alapos takarítással és kontaktsprével?? Sokat adtam ki érte (ez egyben kritika a netes vásárlásra is...), nem tudok több ezer forintot költeni szerelőre.

Köszi előre is

okumoto Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3737
okumoto Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3736

Részemről sajna OFF. Bonyhád nagyon messze van Pesttől. Illetve nekem túl macerás lenne a dolog. Pedig az a midi-s ötlet nagyon jó. Akkor tényleg UGYANAZ szólna mindenkijén. Kivéve A100 :)

Üdv

egyszer összehozzuk tehtube Mester

KarnEvil Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3735
Tehtube mester, én benne vagyok, csináljuk! Jó az ötlet, a produktum mindenképpen megkönnyítené a választást annak, aki klónt készül venni.
Esetleg a precízebb összehasonlítás érdekében felvehetnénk midi-formátumban az adott számot és azt lefuttathatnánk mindegyik klónon. Így pontosan ugyanaz szólna mindegyik hangszeren, csak persze másképp :)
Előzmény: tehtube (3734)
tehtube Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3734

De soxor lettek a klónok méltatva, összehasonlítva! :-D

A csavarhúzós játék mindegyiknél fenáll. Kellett már szétszednem VK7-et, Nord Electro-t, XE-1-et, A33-at.

Az Electro inkább általános célú hanxer, aminek fő erősége a zongorablokk.

A VK erőssége az ötféle hagszórószimulációs torzító (1: Leslie122, 2: Leslie760, 3:stack Marshall, 4:bass Marshall, 5:kettő együtt, 6:Vox), amelyek közt szerepel a Marshall is, ami az 1970-1973 közti Deep Purple orgonahangzás fő jellegzetessége volt lezli nélkül. Meg a wheel brake is hogy a hanggenerátort a "motor" fel/lekapcsolgatásával meg lehessen nyávogtatni. A VK-nak ezen kívül nagyon nagy a dinamikája, vastaghangú, akár brutál on/off keyclick beállítható, nagyot "üt", és a perka némítja az 1'-as regisztert. Rendesen hozza a 3. midisávon a lábbassz részleget vagy B3 módra 16-8, de egyszerre 4-4-et ér, vagy szabadon a 9 húzóregiszterrel. A 4. midisávon az egyéb hangok nem oltják ki az orgona hangját, szabadon splitelhető, layerezhető bármelyik manuálra, méghozzá fedélzetről azonnal.

Én kifejezetten Deep Purple előadáshoz, egyéb hard rockhoz javaslom a VK7-et.

A Nord ELectronak jobb a billentyűzete, szelektív a vibrátója, sokkal könnyebb és valóban, műlezlin szólás a kifejezett erőssége. Viszont egy lezlinyivel drágábban is találni. Olyan allround orgona.

A Viscount DB inkább soft, jazz zenében bajnok, viszont neki szól legcsövesebben a torzítója. Hangja meleg, vastag. Billentyűzete=NordE. Pénztárcabarát megoldás.

A Korg CX3 meg érdekes átmenet a Viscount és a VK-k között, szuper billentyűzet, teljesen szabványos B3 felület mint DB5, XK3, két regiszterkészlet, wheel brake . De nehéz. nem olcsó ez sem.

A Voce V5+, olyan NordE-s a hangja, de egy száraz orgonamodul torzítóval, keyclickkel, leakage zajjal. Előnye hogy teljesen B3 kompatibilis, a perka on/off-al indul, nem a 2. 3. megnyomásával, rendesen kezeli a 3 manuált. Ez is drága.

Mégis a Gidónak volt igaza, a VR760 a megoldás???

Érdemes lenne egyszer ismét egy "klónok háborúját" megereszteni, mert mostmár BP környékén könnyen elérhető klón tulajdonosok vannak.

Tudok erre egy fantasztikusan jó stúdiót ahol összejöhetnénk, hozná mindenki az orgonáját, csinálhatnánk jobbnál jobb felvételeket amelyek profi kamerával is rögzítődnének. Ennyien akár 1 kocsiba is beférünk, a hely Veresegyházon van. Ami a lényeg, ott a volt A100-am is alapnak, meg egy VK8 :-)

Mindannyiunk kiválasztana egy zenei stílust, számrészletet, azt végigjátszaná mindegyik hanxerrel lehetőleg azonos beállítással.

Ha benne vagytok T. klóntulajdonosok, 1-2 héten belül szívesen mexervezem a találkozót, csak mindenki egyeztesse a napot, akkor szánja rá az időt.

Glissando - DB5?

LittleBig - NordElectro?

Okumoto - XB1?

Karn Evil - CX3?

(Helyben VK8, A100)

Ez összesen 6 féle.

A V5+-t ki kéne hozni a Tajti Monitorból-Károly krt.

Überelhetnénk a Keyboards magazin tesztjét.

Na mit tetszenek szólni hozzá?

Előzmény: okumoto (3733)
okumoto Creative Commons License 2006.11.20 0 0 3733

1 Electro live felvétel. Balra van (!) a cucc, a V-Combo-n épp nem szól az orgona.

Neal Morse live - Nord Electro

Szerintem is elég jól szól ez a hangszer. Ha meg nincs túl sok pénze az embernek (na jó, a magam nevében beszélek!) nem szeret csavarhúzóval játszani az orgonán mindennap. (Nekem az XB-1 is megteszi...még mindig műlezlivel, de folyamatban a dolog) :)

Electro mp3-ak

LittleBig Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3732
Szerintem ne siesd el a választást, mert a Nord Electro is megér egy kipróbálást. PErsze hazabeszélek, de sokan osztják véleményemet abban, hogy a legjobb klónok közt van az Electro. Emellett nagyon kicsi, nagyon könnyű, jó a billentyűzete és ami legfontosabb, orgona mellett szuper effektek és elektromos zongorák vannak rajta. A bolti kipróbálás nem ad jó képet, mert a magyar forgalmazó (absolute) boltjában a kiállított darab elég szarul van beállítva. Szerintem élőben és főleg műlezlivel veri a többi klónt (Tehtube koma is lelkesedett...). Igazi leslievel is jó, de ott már akad versenytárs (db5, xk3)

és van akinek az is szempont, hogy nem Roland.

Ha egyszerű szintit akarsz, akkor legjobb vétel egy használt MicroKorg, bár ehhez ajánlott egy midi bill. mert mini gombjai vannak. Hatalmas basszus, karcos lead-ek.

Ez a kettő így 450-ből pont kijön.

sok szerencsét a választáshoz,
Matyi
Előzmény: tehtube (3731)
tehtube Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3731

Egy VK7 kb. 250 kHuf. Pár éve nem készül. Igazából a VR760 egy nagyon jó koncertgép, mert ott a 6,5 oktávon van még az orgi mellett zongi és szintiblokk. Gidófalvy használ ilyet a Karthágóban. Az kb. 500 kHuf. A maradék pénzből kapsz valami multiszintit. Mindegyikben van fűrészfog, négyszög alapú Moogos hang, zongora, miegymás. Ja, a VK7-ben van még néhány zseniális pcm hang is: fenderzongora, sípos orgonák, basszusok, fúvósok, szőnyegek, énekhangok. Moog, hangversenyzongora nincs. Továbbra is azért az amerikai hangzást favorizálom itt.

Egy Alesis Qs vagy megfelelőjével egyszerűen elintézheted ezt.

Mégvalamit ne felejts el, egy orgona magában nem sokat ér. Láttál gitárost hogy csak bedugja a gitárját az énekcuccba? Én egyszer a kivételt. Ha gitárosnál "természetes" hogy a saját alapról szólal meg, orgonánál szintúgy. Műlezlivel mindegyikkel szar érzés játszani, főleg az igazi használata után. Szóval lezli is kéne :-) Trambi szaktársnak van egy jó izmos hangú Soltonja, nem is drága, azt javasolnám. Jó gondolkodást.

Előzmény: Sycsa (3730)
Sycsa Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3730
Kosz szepen a segitseget, akkor lepjunk is tovabb gyorsan :)
Mennyi a Roland VK7, es hol tudok venni? Lehetoleg uj allapotban, de a hasznalt is megteszi. Az orgonan kivul meg leginkabb egy Rick Wakeman-es, ELP-es vagy akar Omegas klasszikus Minimoog hangzasra van szuksegem, meg egy jo zongora(klasszikus, Rhodes, Wurlitzer). Szoval igy lenne a VK7+egy synth. Csak az a kerdes, hogy mi es mennyiert? :)

Elore is kosz!
Előzmény: tehtube (3723)
Gope Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3729
Akkor bocsánat, visszaszívtam... Túlreagáltam, meg fáradt is vagyok, 4 órát aludtam.
Halsaman Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3728

Tehtube mester, ugye nem adtam pénzt végül? Két nap lázas fetrengés után én olyan KO voltam a koncerten, hogy esküszöm, nem emlékszem... Haza is mentem korábban.

Bár végülis mindegy, úgyis meg akartalak látogatni.

Előzmény: tehtube (3724)
Halsaman Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3727

Szerintem meg jók voltatok és le a kalappal:), csak éppen a sporttársak még nem voltak ott...

Előzmény: Gope (3726)
Gope Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3726
Ne haragudjatok, de mi annyira szarok voltunk, hogy még a nevünket sem említitek meg? Én és zenekari társaim már másodszor rengeteget melóztunk és idegeskedtünk, hogy ez a rendezvény létrejöhessen. Az egészet mi találtuk ki és aki szervezett már ilyet, az tudja, hogy ez mivel jár. Úgy tűnik, hogy annyit sem érdemlünk, feltünjön, hogy mi is ott voltunk és Emersont játszottunk. Biztos a Ti mérécétek szerint szarul, és Hammondunk sincs, de volt, akinek tetszett.
KarnEvil Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3725
Csatlakozom Tehtube mesterhez. Trinity, Echoes: RESPECT!
Előzmény: tehtube (3724)
tehtube Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3724
Ja, most este a Jókai klubban Halsaman szaktárs P100/Dynacord összeállítása igen szépen szólt a Trinity zenekarban a Genezis és saját számban, de nem maradt el tőle az Echoes Of Pink Floydból Alomost Famous Viscount DB3/Solton összeállítása sem Floyd és Waters nótákban. Ilyen zenekarok sokkal több fellépést érdemelnének meg, amit bizonyított a szakmaiságukon kívül a teltház és a wastaps. Zs
tehtube Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3723

Szia. Orgonát orgonából. Ha ennyit szánsz rá, vegyél egy orgit arra és egyéb szintit a többire. A Jon Lord féle torzított hangokat a Roland VK7 tálalja a legélethűbben, még a VK8 sem annyira. Ráadásul ott van még a wheel brake (a hanggenerátor mechanika virtuális le/felkapcsolása) és a ring modulator is a teljesség kedvéért. A Made In Japan-t egy az egyben hozza.

Hallottam ősszel a bemutatón valami Korg Extreme vagy Oasyst egy ügyes srác által bemutatni. Mindaddig teljes elismerésem, míg az orgonás fejezethez nem ért. Akkor megpróbált valami Jimmy Smitheset előadni, hát tök röhely volt. Egy, ő sincs ebben a stílusban (hogy is lenne?), kettő az a méregdrága űrhajó hanxer még kevésbé.

A többi hangra valóban jó választás egy Alesis pl, mert egy amerikai szinti ha önmagában mintha nem is szólna akkorát, de zenei környezetben ellenkezőleg, feléled, ellentétben a japcsikkal. Régen Ensoniq-om volt, csak a legjobbakat mondhatom róla, de az Alesis is olyasmi. Ha érdekel, eladó az Alesis Nanosynth-em, 64 polifónia vagy 5-600 hanxín, zsebméret és mindet tud mint a nagyok, óriási a hangja. Egy ilyennel, meg egy VK7-tel lényegesen olcsóbban kijönnél az általad feltüntetett keretnél.

Üdv, Zs.

arsic@t-online.hu

Előzmény: Sycsa (3721)
KarnEvil Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3722

Itt pedig A-100-ason nyomja, ha jól látom...
Van egy másik régi, playbackes klip is, ahol VOX Continental-on játszik :)
Ginger Baker's Airforce
Előzmény: LaurensHammond (3720)
Sycsa Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3721
Szasztok. Rovid leszek. Milyen szintit vegyek? Termeszetesen az elsodleges szempont a Hammond-hangszine. Ezen belul fokepp Jon Lord-fele torzitott Hammond-hangszinek(pl. DP Machine Head album stb.), ill. az ELP-es Hammond.

kb. 450k Ft.-ig.

Amire eddig gondoltam, az az Alesis Fusion ill. a Korg Triton Extreme. Ezekrol mi a velemenyetek Hammond-teren?

Kosz a segitseget!
LaurensHammond Creative Commons License 2006.11.18 0 0 3720

Wooooow, a kedvencem!!! Elkepeszto, hogy ilyet valaha latok...csak a lemezeit hallgatom, de azokat gyakran...Ő volt a kezdet, es amai napig nagyon aktualis a zeneje! Mindenki nezze meg, erdemes! Egy spineten nyomja, szerintem M100, vagy L100 + Saxophon, es meg enek, de milyen enek! Rod Stewart, vagy barmi rekedt blues torok eltorpul mellette...

Egyzette is hangjat Bond bacsi eleg rendesen alkohollal, es cigarettaval, sajnos koran meg is halt, ahogy egy detoxikalobol kifele jovet , furcsa okokbol a londoni metro ala esett...:-(

Hatalmas, a mai napig inkabb csak a szakma, es a lemezgyujtok favoritja!!!

Emliteskeppen, reklamozom a www.victoraudio.hu lemezboltot, ahol ezek a ritka cd-lemez csemegek elerhetok! Postazok is mindenfelé, akar el sem kell jonni.

tehtube Creative Commons License 2006.11.17 0 0 3719

Ez egy nagyon különleges ember volt. Csak 1974-ig élt. Mellette mindenki a legnagyobb sztár lett, ő igazságtalanul kimaradt a sorból:

http://www.youtube.com/watch?v=s_g0AdvSFZA

Ez a videó unikum.

Grahame Bond, és akkori társai: Jack Bruce-Ginger Baker utána a Creamba mentek, Dick Heckstall Smith szaxis meg a Colosseumba. Későbbi társai: Jon Hiseman dobos-Colosseum, John McLaughlin gitár.

Ilyet sem láttam még, egyszerre orgonán és szaxin szólózni :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!