"Hát nem egyszerű?" Hat nem. Szted miert nincs benne most a szabalyokban ilyesmi? A "remenytelennek erzi" feltetel nevetseges. Megis hogy dontod el vkirol hogy igazat mond, mikor remenytelen helyzetre hivatkozva feladott egy meccset? Serulesre meg mondhatja hogy hasgorcse van, meg szedul is kesz, nem lehet mit kezdeni vele, megsem mondhatod hogy de bizony te megsem szedulsz, nem adhatod fel a meccset!
Ronnie úgy viselkedik néha, mint egy nagyranőtt kisiskolás. Azt mondjuk megértem, hogy maximalista, mert én is az vagyok, és ha valami nem megy mondjuk "nagyon jó" szinten, akkor inkább abbahagyom, mert csak felbosszant. Vagy jól, vagy sehogy. De azért ez mégiscsak egy rangos sportesemény és egy élő közvetítés, tehát azt gondolom, végig kellett volna játszania/szenvednie.
TEkintve, hogy az is felmerült, hogy eltilthatják az egész szezontól, az én álláspontom még nem is durva. És nem azt mondtam, hogy ezt fogják tenni vele, hanem hogy ezt érdemelné. Két külön dolog.
Egyébként akkor itt az ideje a szabályok módosításának úgy, hogy:
"indokolt esetben" feladhatja a játékos a meccset, ami lehet sérülés vagy hogy reménytelennek érzi (mondjuk ha vki egy best of 11 meccsen már 5:0-os hátrányban van). De azért ha csak így kénye-kedve szerint feladhatja bárki a meccset, az nemcsak a sportnak tesz rosszat, hanem szép lehetőséget nyújt a bundázáshoz is. Hát nem egyszerű? A játékos a nyeremény egy részéért feladja a meccset, ergó elveszíti, és ez szíve joga. Szóval ne csináljunk inkább ebből rendszert. Ideje felébredni. A snookert már nem csak úriemberek játsszák (lásd még Quinten Hann), úgyhogy a szabályokat is úgy kell írni, hogy azok is megértsék, akiknek nem volt gyerekszobájuk.
Én megértem Ronnie-t is, nem erről van szó. De lehetett volna benne annyi tartás, hogy a sessiont végigjátssza. Mint ember, továbbra is csak annyi bajom van vele, hogy nem tud viselkedni. Mint sportoló viszont ha nem is írott, de egy íratlan szabályt megszegett.
És előfordulhat, hogy tényleg valami kemény büntetést kap, mert még soha nem fordult elő ilyesmi, és nem hiszem, hogy bárki azt szeretné, hogy még egyszer előforduljon.
Hát csak annyi, hogy ugye a fórumozók felteszik együgyű kérdéseiket, ő meg készségesen válaszol rá. Az egyik ilyen kérdés volt ez a rózsaszínes golyó, de ő közvetlenül egymás után mondta el kétszer, szinte ugyanazokkal a szavakkal, hogy a rózsaszín túl hosszú szó. Akkor jön a következő kérdés, hogy akkor miért nem hívják pinknek. *enyhe arcmarcangolás* Felőlem mikrohullámúsütőnek is hívhatják, csak ne ez legyen negyedórán keresztül a téma. A frame másik fele pedig arról szólt, hogy milyen szakszavak vannak a snookerben, meghogy sok angol kifejezésnek nincs magyar neve. És ha találkozik két snookeres és az egyik megkérdezi a másiktól, hogy "Mennyi a break-ed?" és a másik azt mondja rá, hogy "lement két rózsa, három fekete", akkor a másiknak azonnal tudnia kell, hogy ez hány pont is. Ez eddig rendben is van, de ezt a kérdés-választ is szóról-szóra elmondta kétszer egymás után.
És az előbb elhangzott kedvenc ominózus mondatunk, miszerint : "A hölgyek nyugodtan ragadjanak dákót." Imádom! :DD
Máltán megingott a bizalmam Roniban, de most végképp elveszett. Paraszt és kész. Lehet hogy zseni, de akkor sem szimpi. Nem baj, Ding sokszor el fogja még kalapálni.
Kicsit tulzasba viszed. Ronnie feladott egy meccset, ennyi, megteheti, hiszen bennevan a szabalyokban. Lehet utalni meg anyazni, en is azt csinaltam, de egy kurva pontot nem lehet tole elvenni emiatt. Szoval a selejtezo jatszatas stb sztem mind hulyeseg, mar bocs.
Én szerencsére még egyszer se hallottam... ebből is látszik, hogy milyen ritkán jutok snooker közvetítés elé. Úgyhogy megosztanád velem, hogy legközelebb én is moroghassak?:)
Kuruczék már megint nyomják a süket dumát. Miért kell háromszor elmondani a sztoriját annak, hogy miért hívják a rózsaszín golyót rózsának és nem rózsaszínnek?!!!
Megjegyzem a második frame igazából egy nagyon szerencsétlen hiba miatt csúszott Ronnienak (60-as breaknél Ronnie úgy járt mint Walden az első fordulóban, a mandíner betett). Ha ott 1-1 lett volna lehet hogy ez az egész kicsit másképp alakul? Nekem úgy tűnt hogy Ronnie igazán akkor vesztette el a fonalat. Mondhatnám azt is hogy ezen a tornán sok minden múlott a mandíneren :D
"Őrült zseni" :) Jó kifejezés. Illik rá. Én azt is simán kinézném belőle, hogy a selejtezőket bebukná. Nagyon furcsa személyiség.Iszonyatos ingadozások vannak nála. Lehet, hogy depressziós rohamot kap olyankor, amikor ennyire nem megy neki? Jár pszichológushoz?
Most mi "fan"-ek akkor nagyon meg kell hatódjunk! :D Én személy szerint nem vagyok különösebben csalódott, söt kifejezetten irigylem azokat, akik meg tudják tenni, hogy a saját érzéseiket követik, és nem az elvárásokat, még akkor is, ha ez a jelenlegi esetet sportszerütlenségnek is nevezhetö.
Szerintem is túl durva lenne az egész szezonból kitiltás. De azért az orrára koppinthatnának. Valami jó kis büntit, amitől kétszer is meggondolná: mondjuk vegyék el az eddigi pontjait, vagy dobják vissza a ranglistán, vagy játszassanak vele selejtezőt (még ez az utóbbi érné el a legnagyobb hatást). A lényeg az, hogy ébresszék rá, hogy így nem viselkedhet, ezt nem engedheti meg magának.
Egyébként persze, bárkivel előfordulhat, hogy rossz napja van, de azért 4:1-nél feladni egy 9 győzelemig játszott meccset... háááááát... nem is illik, meg nem is szabad. Legalább a délutáni sessiont játszotta volna végig, és azt mondja utána, hogy ő este nem jön vissza, mert elég volt. Meg azt is meg lehet érteni, hogy mondjuk 7:1 vagy 6:2-nél azt mondja, hogy nem, köszönöm, mert úgy érzem, nincs értelme. De 4:1-re??????
Szegény Stephen, milyen fejet vágot! Nem akarta elhinni... <3
Meg nagyon fair módon nyilatkozott róla, és a youtube videó azért a John Parrot rajongóknak is ajánlott:)
Én igazából úgy érzem, hogy így megnyerni egy meccset azért kutya rossz érzés. Senki nem szereti, ha "megajándékozzák" egy győzelemmel, amiért harcolni akart.
Ronnie is korrektül nyilatkozott, de változatlanul nem értem, hogy miért kellett ezt csinálni. Illetve azt értem, de miért ekkor?
Szerintem abszolút nem sportszerű, és nem is szép dolog, a nézőkkel szemben meg főleg nem. Ha meg figyelembe vesszük azt, hogy az ott ülök kb. 90%-a kimondottan az ő kedvéért ment oda, akkor meg még úgyse.
Azért ne fogadjuk el, hogy csodabogár, és könyveljük el úgy, hogy azért csinálta, mert ő Ronnie. Még egy őrült zseninek sem szabad elnézni mindent. És főként nem szabad megúsznia, mert akkor mostantól majd úgy lesz, hogy akinek nem esik jól játszani az csak feláll és kimegy, mint az óvodában? Azt azért nem kellene.
(Egyébként nekem jókor jött ez most, mert szakdolgozatot írok, és nem bírtam volna megállni, hogy kihagyjam ezt a meccset. De akkor is sajnálom, hogy nem láthattam Hendry-t játszani - mert én miatta néztem volna.)
I wish I could have played a better game today but I had a bad day in the office. Anyone who knows me knows I'm a perfectionist when it comes to my game and today I got so annoyed with myself that I lost my patience and walked away from a game that, with hindsight, I should have continued. I wish I could have given Stephen a better game and I'm sorry I didn't stick around to sharpen him up for his semi-final. I'm also really sorry to let down the fans who came to see me play - it wasn't my intention to disappoint them and for that I am truly apologetic. At this moment I am feeling disappointed with myself and I am hurt and numb, but I am a fighter and I will be back on my feet fighting stronger and harder than ever very soon.
Azért ilyeneket nem kéne mondani. Ronnie ilyen, és kész. Mindig is ilyen volt, tudjuk róla. Különben meg kivel nem fordul elö néha, hogy tele a hócipöje?
+ vagyok döbbenve, ez - legyen bármi is a hátterében - nem volt úriemberhez méltó dolog. Nagyon kedvelem O'Sullivant, de azért ideje lenne, ha +tanulna viselkedni.
A + a dologban, h nem kell végigszenvednem, amikor 2 nagy kedvencem 1más ellen játszik, most már teljes erőből szurkol6ok Davisnek.
Nagyon kívánom, hogy nyerjen még 1 nagy tornát a Mester.
Nem hiszem el! Ronnie feladta? Mikor végre lett volna időm megnézni? Hogy merészelt így kicseszni velem? *Legolin most dühös és szomorú* Ebben a szezonban még alig láttam snookert. Végre örültem, hogy nem a koliban vagyok, hanem itthon és nézhetem, anya sincs itthon, hogy idő előtt aludni küldjön (ő már csak ilyen), erre tessék! Oda a tökéletes este! Most géppuskakezű Dott-ot nézzem egész este? Asszem itt az ideje összebarátkoznom Steve papával.
Spectators who bought tickets today will be able to watch the match between Graeme Dott and Steve Davis this afternoon and evening. They will also be offered tickets for tomorrow's snooker.
De azzal is megelégszem, ha aviba átrakás után nyomsz néhány screencapet arról, hogy Ronnie hogy ment ki és Hendry milyen fejet vágott, és berakod ide a fórumra;-)