Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Ilyen és ehhez hasonló kerdesekböl hogy sikerült levezetned hogy születésed előtt 800 évvel már eltél?
Á dehogy!
Hagyd már ezt 800 évet ezt a hülye Mókusmiki zagyválta nem én!
Itt a kulcs IGE:
Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, a ki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,A szerint, a mint magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Ő előtte szeretet által,
Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint...
Eff 1,3
Mikor választott ki minket,..
Mármint hogy minket, akik Jézus Krisztus megáldott.
(hogy titeket ki választott ki az én honnan is tudhatnám...?)
"Sokmindent összehadoválsz bormámorodban, amit nem tudsz alátámasztani Igével. Aminek semmi köze nincs az igéhez azt minek cáfolá bárki is igével"
Hát már hogy ne lenne köze az Igéhez, annak ha egy Bibliai kérdéssel kapcsolatosan kapsz egy kijelentést az Úrtól?
Ez a kérdés például az ember teremtésével, születésével, a lélek örökkévalóságával, az elhívásunkkal, az Isten és a Sátán között dúló szellemi konfliktusban, életünk során való részvételünkkel kapcsolatos talány.
Mikor dölt el, hogy az hogy az Isten tábornoka lesz-e valaki mint mondjuk az ifjú Jeremiás
vagy pedig Sátáné, mint mondjuk Júdás a veszedelem fia aki a Jézushoz egyik legközelebb álló apostolságig vitte aztán onnan bukott egy nagyot?
(1. kérdés) Születésük után vagy pedig még jóval előtte dőlt el ez a dolog?
(2. kérdés) Ha megérjük esetleg az apokalipszist te vajon a Fenevadat fogod imádni a Föld minden lakosával együtt vagy pedig valami különc leszel, mert a neved be van írva az élet könyvébe ami a Bárányé a világ alapítása óta?
(Na ez itt a tét barátom!)
Az ominózus kérdést a Bibliában egészben ekként tette fel Isten:
(nem csak Jóbnak, nekem, neked hanem az egész emberiségnek)
Ha meg akarod válaszolni övezd fel derekad te is, szedd össze az összes tudásodat és gondolkozz elmélkedj, kutass...
ne lazáskodd el mint Mókamiki az evós troll...
Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda:Ki az, a ki elhomályosítja az örök rendet tudatlan beszéddel?
Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!
Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem?
Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?
Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;
Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?
"Ez a mondat a hamvazás napján hangzott el, amikor a pap a híveket meghintette hamuval"
Ez a mondat (a Biblia szerint) Ádám bűnbeesésekor hangzott inkább el, és akkor még nem volt pap, se hívek, és a pap se hintette meg a híveket hamuval, és a hívek se a papot. Senki senkit nem.
"--Nemmellesleg, ha minden étkezés után kicsit éhes maradsz, 10-20 évvel tovább élsz. Ha óvakodsz az ostoba beszédtől, akkor meg bölcsebbnek látszol! )) --"
Szavaidból nem derült ki, hogy te is azt állítod-e (mint a troll), hogy éltél 800 évvel a megszületésed előtt, vagy te ilyet nem vallasz. Hogy a halálod után élni fogsz-e, az más kérdés, azt most ne feszegessük (máskor azt is lehet)
"alap, hogy sehol sem létezett senki a megszületése előtt."
Porból lettünk, porrá leszünk.
"„Emlékezz ember, hogy porból vagy, és porrá leszel”. Ezek a szavak jelennek meg az Ter 3,19-ben, amikor Isten az áteredő bűn után kiűzi Ádámot az Édenkertből, a munka és a halál fáradságára kárhoztatva őket: „Arcod verítékével eszed kenyeredet, amíg vissza nem térsz a földbe, amiből lettél. Mert por vagy és a porba térsz vissza.”. Ez a mondat a hamvazás napján hangzott el, amikor a pap a híveket meghintette hamuval - amely a megáldott olajágak égetéséből származott az előző év virágvasárnapjáról. A II. vatikáni zsinat utáni liturgikus reformot követően a mondatot megváltoztatták a következőre: „Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban” (Mk 1,15). Ez a bűnbánat mellett a nagyböjt pozitív szemléletét is kifejezi, amely szerint az a megtérés, az állhatatos imádság és az Istenhez való visszatérés ideje."
--Nemmellesleg, ha minden étkezés után kicsit éhes maradsz, 10-20 évvel tovább élsz. Ha óvakodsz az ostoba beszédtől, akkor meg bölcsebbnek látszol! )) --