Zuroff véleménye szerint az. Akinek semmiféle diplomáciai akkreditációja, meghatalmazása nincs. Egy egyszerű - bár hathatós háttérrel bíró - magánnyomozó.
De egy nyilvánvalóan a végletekig elfogult magánnyomozó véleménye még nem ítélet! Remélhetőleg Áder János is tisztában van ezzel, és nem enged az etikátlan nyomásnak, nem rendeli alá Magyarország elfogadott jogrendejét Zuroff igényének.
Nem elsősorban Csatáryról van szó, hanem Magyarország önrendelkezéséről, melynek esküvel fogadott első számú védelmezője Áder János.
Csak ugye akkor, ha tovább csipkézzük a dolgot - a logika szabályai szerint, aki Orbánnak ezt a kijelentését is megtapsolja, olyan országban akar élni, ahol őt mint ökröt vezetgetik karikával az orrában.
Ez lenne a magyar virtus?
Basszus nem kis dilemma ez egy vad szittyának:O))) Hol itt akkor a büszke nemzet? A szabadságharcos nemzet?
Azzal semmi gond nincs, hogy rocksztár módjára élt. Az antimagyarista förmedvényeivel van gond. Nem véletlen, hogy pont az ilyen Ártánykák rajonganak érte a leginkább, és pont a legantimagyaristább szörnyedvényei miatt.
nem a zsidókhoz való viszonya izgat,hanem hogy adyt hozzák fel példának,aki keresztény létére ostorozta a magyarokat az antiszemitizmusuk miatt. aztán mikor levezetem az életrajzából egy kurafi jellemét (és még csak nem is hazudok vagy csúsztatok), fel vannak háborodva. hogydehát mekkora költő. igen. csakhogy mellette sok minden más és csak nézőpont kérdése,mitől lesz valaki számára hiteles.
Az irodalomnak nem feladata példaképet állítani.... néha persze megteszi. A feladata, és az igazi művészek ezt teszik : a valóság tükrözése. A valóságba pedig beletartozik az egész élet minden szépségével és szennyével.
És van szórkoztató irodalom....nyáron a tengerparton pl. én sem olvasok bonyolult gondolatokat... kikapcsolódásnak egy jó krimi vagy szerelmes limonádé nagyon megfelel:O)
Mink bőgatyások deviszont, akik nem értjük Ady szenvedélyesen önostorozó verseit, nyilván be vagyunk oltva irodalom ellen, és ha olvastunk, meg is tanultuk pár mázsa verset, immúnisak vagyunk rá, sőt egyenesen rossz hatással van ránk, félreértjük eleve.
Szerencsére itt vagy te, aki Ady, Hofi és a Kertészek önostorozását már az anyatejjel magadba szívtad, és fenntartod a kultúrát a tízmillió bugris között is.
A zsidók között nagyon sok művész van, nem beszélve arról, hogy a gyerekeik nevelésére mindig komoly gondot fordítottak. Ez szerintem nagyon pozitív vonás. Ezt inkább eltanulni kellene, nem gúnyolódni. Ha a gyerekeidet úgy neveled, hogy ő is ugyanolyan felkészülséggel induljon, nem fogja trauma érni, ha olyannal találkozik, aki többet tud nála. Ez nem tehetség, hanem odafigyelés kérdése. Értékrend. Én pl. ezért találom aggasztónak, hogy mennyire kevés figyelmet fordítanak az ifjúságunk kiművelésére....
Nem tudom, ilyen szempontból soha nem vizsgálgattam, mert nem érdekel.
De most, hgy mondod, el tudom képzelni, hogy sok rokonlélekkel találkozhatott a művészvilágon belül. De ő magyar volt ... svábokból jött magyaroknak én nem vagyok magyar?....
A félázsiaizást leszarom, a másik felében viszont egyetértek, és éppen ezért, ugyanezért ugyanúgy elfogadhatatlannak tartom Orbán kijelentését is, mint Curtisét.
az az ő baja. egy időben amúgy is divat volt zsidó családba házasodni (ha sikerült) "értelmiségi" körökben,szigorúan anyagi megfontolásból. most meg nyelheti a szart miatta élete végéig. ha megérte...
Nem azt mondta. Azt mondta, hogy félázsiai népség vagyunk, aki csak az erőből ért. Ez pontosan ugyanazt jelenti, amit Kertész leírt: a magyar genetikusan alattvaló.
Ezt másképp nem lehet értelmezni.
Aki Kertész kiszólását sétőnek értelmezte ( mint én is), az Orbán kiszólását sem fogadhatja elnézéssel.
Tetejében Kertésznek semmi befolyása nincs az életünre. Orbánnak viszont van....tehát a kijelentés sokkal súlyosabb.
egen. viszont az irodalomnak (lenne) feladata példaképet állítani a nebuló elé. arra meg a sok lelki nyomoronc nem kifejezetten alkalmas. példaképet az irodalomból szerzel,ha máshonnnan nem megy, de felnőni az utcán is lehet. ott a lecke általában gyors és alapos. ahhoz sem kellenek az önmarcangolók.
Böszman is ilyen, ő is él-hal a zsidókért, be is házasodott, ahogy kell, azóta életét az ántiszemitizmus elleni harc tölti ki. Igaz, verseket nem ír, csak a faszbúkra írat néha Zsoltival valami szenvedélyes bejegyzést.
Nem, nekem az Ady összes tetszik.... még a kevésbé ismert novellái is, amelyeket még gimnazista koromban szerettem meg és sokszor olvastam... ma már kevésbé, de az élmény megmaradt.
egen,csakhogy nem kizárólag erre gondoltam rávilágítani. egyébként rengetegen élnek így ma is a zseniség leghalványabb nyoma nélkül. inkább arra, hogy nekem az jön le az életrajzából,hogy gyakorlatilag kirekesztett volt-hogy az életmódja vagy a politikai nézetei miatt,nem tudom. de az életrajzából kiderül,életének nagy részében zsidók vették körül,vonzódott hozzájuk,kereste a társaságukat. talán szimpátiából,talán érdekből,talán mindkettő. ergo nem tudom olyan keresztényként kezelni,aki tisztán felvilágosodottságában kelt a zsidók védelmére,nem is vagyok hajlandó elfogadni érvként a kinyilatkoztatásait. sőt megkockáztatom, e tekintetben nem különb kertésznél.
Én csak arra reagáltam, amit mondtál. Adyt mételynek nevezted. Az egyik legnagyobb magyar költőt.
Hogy mit nevelsz a gyerekedből, a te dolgod, nekem semmi közöm nincs hozzá.
Amit mondtam, az csak egy vélemény....általában. Én így gondolom. Lehet vele vitatkozni, ha van hozzá kultúrád ... de ahogy látom, nincs....személyeskedő, agresszív piszkolódásnál többre nem futja.
Ha egyszer nem lesz többé iskolánk, - Nem lesz üvegház gyönge palántáknak, - Ha nem lesz tanterem, Hol a tanító nyíló ajakán Az ige-virág magyarul terem, Ha nem lesz többé szentesített mód Oktatni gyermekünk az ősi szóra, Ha minden jussunkból kivettetünk: Egy Iskola lesz egész életünk, S mindenki mindenkinek tanítója.
Bölcsek leszünk, szentek leszünk, Hogy gyermekeink lelkéhez közel, Mindíg közel legyünk. Nem leszünk semmi más: Hitben, hűségben, tisztaságban Egymásnak folytonos példaadás.
És esküszünk Mindenre, ami szent nekünk: így, iskolátlanul Egymásból olyan nemzedéket nevelünk, Hogy mind az idők végezetéig Megemlegettetünk.
Kíváncsi lennék, ha ő kerülne olyan helyzetbe, mint sokan mások, akiknek nem volt vaj a fején, mégis menekülni kényszerültek, milyen hősiesen viselkedne. Van egy tippem.
Az önmarcangoló nyomorultak az élet részei....a másik, bonyolultabb és sötétebb részei.
Attól, hogy ezeket kiiktatod, attól még voltak, vannak és lesznek.Ez a valós világ ... a realitás.
Fekete Istvánt jó olvasni, pihentető.... de egy művésznek nem az a feladata, hogy a valóság kisuvickolt fényes felét mutogassa kizárólag ( kell olyan is) ... egy igazi regényből pl. olyan információkhoz lehet jutni, amely az életre készít fel. Az igazira, nem illúziókra, amelyek aztán csak csalódásokra vezetnek.
Attól, hogy az ember tisztában van az élet bonyolultabb dolgaival, nem lesz sem pesszimista, sem idegbeteg, csak realista. Ha azonban ezzel nem akar szembesülni, az élet fogja vele szembesíteni, és az az igazi trauma, ami megbetegít.
Én nem találom mocskosnak ... igaz, Ady így élt. Igazi művész volt, aki a gyertyát két felén égeti egyszerre. A zsenik többnyire nem élnek polgári értelemben példamutató, unalmas életet.
Nem ettől lett zseni, hanem zseninek született és ezért nem tudott szokványos életet élni. Egy zsenit mindig feszítik a gondolatok. Nézzünk körül az igaz nagy művészek életrajzaiban... sok hasonlót találunk, a művésztüket ettől függetlenül élvezzük és ismerjük el.
Ez tehát semmire nem érv sem pro, sem kontra. Nyírő vagy Wass Albert műveit sem a politikai beállítódásuk miatt értékeljük úgy, ahogy... én legalábbis nem. Ady zseniális, a másik kettőből pedig hiányzik az igazi szikra. Ennyi.
Ártánykáék szerint aki magyarként nem utazott el Kanadából a "csehszlovák" kommancs vérnépbíróságra tízperces tárgyalás végén fellógattatni magát, az egy gyáva féreg volt.
Jellemző, hogy Adyt méltatva több nick jópár Ady-verset, írást bemásolt ide, amikben egyetlen közös volt, az antimagyarizmus. Hagyjuk a rizsát, az antimagyarizmus az egyetlen, ami tetszik nekik Adyból. Még véletlenül sem valami rendes versével bizonygatták kiválóságát, nem, pedig van olyanja is. Hanem a legokádékabbakkal.