Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

soma1976 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 4617

Nem tudom, hol laksz vagy melyik cégnél vagy biztosítva, de lehet, hogy a biztosítási adó lesz a hibás. Biztosítási díjat nem emelhetnek, csak évfordulókor. Vagy, ha egyesületnél vagy biztosítva, mint például a KÖBE, azoknak a díjon felül van egyesületi tagdíjuk is, ez nem része a biztosítás díjának.

Nekem megküldte a Generali a CASCO számlát, majd pár napra rá a kötelezőt is, de arról lemaradt a biztosítási adó. Tegnap megjött a harmadik számla is, azon csak a 30% adó szerepel. Szóval lehet, hogy ilyesmi játszik nálad is.

A biztosítók az adót azonnal továbbutalják az államkincstár felé a befizetésedből. Sajna, ha bármilyen okból elmaradásod van, azt rendezni kell, mert díjnemfizetéssel letörölnek. Az adó el lett utalva, tehát a hátralék csak a biztosítási díjban jelentkezhet. Törlés után macerás újrakötni máshol és csak büntivel kezdhetsz, napi 500 Ft körül kell fizetni a biztosítatlan napokra. Ráadásul azt hiszem ilyenkor ugrik a bónuszod is. Inkább fizesd ki az 1000 forintot és reklamáld meg aztán. Ha jogos, visszautalják vagy jóváírják.

Előzmény: Sandi00 (4616)
Sandi00 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 4616

Sziasztok! Hello Kitty után egy kicsit komolyabb témába kezdek. Már el is felejtettem a tavalyi biztosítós bajomat, most ismét kezdődik előről a mérgelődés. :-(

Ma kaptam egy e-mailt a kötelező biztosítás miatt a biztosítótól. Elmondásuk alapján 1000 Ft elmaradásom van. (valószínűleg a napokban megemelték a díjat visszamenőleg 8-o )

Nem értem, hogyan lehetséges a dolog, ugyanis még decemberben (percre pontosan tudom mikor) befizettem, pontosabban utaltam az egész éves kötelező díját a biztosító online befizetős oldalán.

Aki jártas ebben, tudja, hogy a kötvényszám alapján kiadja a gép a pontos összeget és csak annyit tudsz befizetni. Sem többet, sem kevesebbet.

Na, nálam is így történt. A kötvényen szereplő összeg, szépen el lett utalva. Szóval nem értem, hogy most honnan szedték elő, hogy tartozásom van.

Ráadásul olyan "szép"  levelet küldtek, hogy idézem a lényeget: "A szerződési feltételek értelmében a biztosítási díj esedékességétől számított 60. nap elteltével a szerződés és vele egyidejűleg a
biztosító kockázatviselése megszűnik, ha addig a hátralékos díjat nem rendezi."

Akkor most hogy is van??? Befizettem a kötvényen szereplő összeget pontosan, ráadásul egész évre!!!

Mégis, ha nem fizetek még egy ezrest nekik, akkor megszűnik a biztosításom???

Na, ne röhögtessenek már!!!!!

Akkor a már befizetett éves összeg megy a "főnökök" üzemanyag-költségébe vagy mi a fene???

Ráadásul az alkusz cégnél beléptek a "biztosítós-oldalunkba" ahol pontosan szerepel a kötvénynek megfelelően az összeg, azonban a legvégén tényleg hozzá van írva egy + 1000, a biztosításhoz. Ez hogy lehetséges???? Időközben megjelent valami új törvény??? Tudtok valamit?

Szerintetek számítsak arra, hogy a boltos eljön pénteken, mert a hétfőn vett kenyér árát 50 forinttal megemelte szerdán, és jó lenne, hogy kifizetném az új árát pénteken??? :-) (Tudtátok követni??? :-)

Szóval ment egy fax, 2-email, ugyanis telefonon elérni képtelenség őket, pedig csak úgy lehetne reklamálni.

De ha nem kapok napokon belül választ, akkor én sem adok több haladékot a biztosítónak (ahogy ők sem), előkeresem megint a MABISZ elérhetőségeit és irkálom a leveleket.

Észrevétel? Hozzászólás?

trawala Creative Commons License 2014.02.27 0 0 4615

Szerintem ezek a legprofibbak

http://www.autopotahy.sk/hu/eshop-hu

Előzmény: Törölt nick (4614)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.26 0 0 4614

Ma égettem el az első tank benzint, eredmény: 8,18 L/100km full budapesti használatban. Az örömtánc a lábamban mivel a fábiám ivott 7,2-őt. 

Méretpontos üléshuzatot ti honnét szereztetek be? A neten találtam 1-2 szimpi helyet, de a már bevált műhelyet preferálnám.

Simong.hu Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4613

Micccsoda üzleti lehetőségek hevernek itt még parlagon! :-)

Előzmény: Jobarathok (4608)
trawala Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4612

Hííí be csúúúúf :)))

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4611)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4611

Ez két autó ! (De van még sok ilyen guszta járgány a neten... Általában a belső tér az igazi.)

Előzmény: trawala (4610)
trawala Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4610

Aztat asztán naón csipásznám :)))

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4609)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4609

Úbazzz! A Helókittys szettről nehogy lemaradjunk.

Előzmény: Jobarathok (4608)
Jobarathok Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4608
Simong.hu Creative Commons License 2014.02.24 0 0 4607

Coool!

Van ott azért fehérre is!

Előzmény: Cihap Ltz+2.0D (4605)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 4606

Fehéren külön jól mutatna ez a fehér írás ;-)

Jóvanna, látom hogy van minden színhez...

Előzmény: Cihap Ltz+2.0D (4605)
Cihap Ltz+2.0D Creative Commons License 2014.02.23 0 0 4605

Hali!

Ki tenne ilyet a gépsasára?

Nekem teeeccik!

http://www.hi-motors.com/new/product/product_view.php?no=3440&c1=5&keyword=orlando&keyword2=

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.21 0 0 4604

én is örülök, hogy sikerült összefutni és most már archoz tudom kötni a nevet. Meg elújságoltam itthon a nyíltnapos programokat és bizony felcsigázódott a nép alig várjuk már az ideit :)

Lassan alakul a masina, sötétítő fólia felpakolva, csomagtartó tálca és oldalvédő léc beszerezve, csak az Armster 2 kartámasz nem kompatibilis alappal érkezett, így arra még várnom kell pár hetet. Egyébként öröm volt nézni a fóliázást, valóban nagyon profi a srác, akit ajánlottál Edmond.

Előzmény: chevywhite (4602)
trawala Creative Commons License 2014.02.21 0 0 4603

Már 7-en kitöltötték. 

Előzmény: chevywhite (4602)
chevywhite Creative Commons License 2014.02.21 0 0 4602

Ma sikerült találkozni a legfrissebb tagunkal, megvizslattam a verdát és oda vagyok a fehér tükreiben a ZÍNDEXEIÉRT nagyon szép kimondottan jól megy a fehér böhömke testéhez. Szintén JÓ  arc Ati úgy érzem ha összejön a M O T jókat partyzunk majd  mindannyian. Már csak az ídőpontot kéne igazítani, h mindenki ott legyen.

soma1976 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 4601

Ma jubiláltam, innentől ezrekben kell mérnem  megtett kilométereket. És egyre inkább az az érzésem, hogy Pápán nem vagyok egyedül. A feleségem látott egy fehér Orlando-t pár napja, ma reggel meg én. Valaki magára ismer?

trawala Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4600

Erre próbáltam félénken utalni :))))

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4599)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4599

Igen, kicsit tényleg kevésnek tűnik a hely .... Még gondolgodom / gondolkodjunk !

Előzmény: Jobarathok (4596)
Jobarathok Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4598

Rosszul emlékeztem, ...no nem nagyon. :)

Győrben az 1.4 T benzineset próbáltam Traxból, s az Opel Gombos találkánkon csak Mokka volt, azt a dízellel.

Előzmény: HFT (4597)
HFT Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4597

A Mokka is nagyon akcióz, de az akciós modell elég fapados. A felszereltségi csomagok pedig elég drágák.

Nekem bejön a Trax belseje is. Meg ha már GM, akkor maradok a Chevynél, dacból is (ilyen húlye vagyok). Mással hasonlítanám össze.

Ami még kérdés: milyen motoros verziót próbáltál?

Előzmény: Jobarathok (4594)
Jobarathok Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4596

Halljuk! :) ...mert azért 6 verdánál többen leszünk.

Nekem is nagyon tetszik a hely, s a környék is, csak az a fránya 800 km (oda-vissza) kongatja bennem a vészharangot. Még várok, hátha elcsendesedik :)

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4586)
Sandi00 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4595

Mondjuk vihetnénk hálózsákot és a medence szélén aludnánk?? Bár ennél a szauna jobb megoldás. :-D

Vagy ahogy Simong írta valaha, kényelmesen el lehet aludni az Orlandóban is. :-) Elvileg ő már próbálta, vagy csak majdnem?? :-)

Viccet félretéve: Nekem tetszene a helyszín (kár, hogy a szoba kicsit kevés). Viszont az időpont miatt akkor tutira kellene menni, különben "nuku" szabadnap. :-( :-(

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4586)
Jobarathok Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4594

Kipróbáltam, nem vészes :)

Kívül sokkal pofásabb a Trax, mint a Mokka, belül viszont egyértelmű az Opel előnye. Persze ezek csak megjelenési formák, az meg ízlés kérdése.

A kis Chevy viselkedése (a "morcoskás" külső ellenére) nagyon semleges volt nekem. Semmi trükk, sodródás, hirtelen kitörés, egyszerűen teszi a dolgát. A kormány is kifejezetten neutrális, gyakorlatilag semmi visszajelzést nem ad az útról. A motor hangja nem szűrődik be, az ülések kényelmesek, hely hátul is marad a (190-es) magasságom mögött. Próbáltam benyással és dízellel is, mindegyik  pöpec módon vitte. Érdekes, mert a méretéhez képest dög nehéz a kocsi! Ennek tudatában mondjuk nem meglepő, hogy olyan "egybe szabott", stabil benyomást kelt. Mi 2. autónak néztük, szerintem tökéletes lenne.

Előzmény: trawala (4593)
trawala Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4593

Vannak közöttünk, akik kipróbálták már a Traxot, talán megosztják a tapasztalataikat. Amit én hallottam tőlük: nem voltak megájulva.

Előzmény: HFT (4591)
trawala Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4592

Tipikus Totalszaros cikk!

Az a "szép" benne, hogy olyan újságíró írja, meg kommenteli, akik európai "komoly" autókat birtokolnak/birtokoltak. Úgy mint: Fiat/Lancia/Peugeot/Citroen eurovanja, meg hasonlókat.

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4588)
HFT Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4591

Jó, hogy betetted ide, a krtikai észrevétel nem erre vonatkozott, hanem a cikkre általánosságban.

Nekem a cégautó kipörög 2015 elejére, akkor lenne érdemes váltanom. Tetszik a Trax/Mokka verzió, de közülük Traxot vennék. Még egy konkurense van képben, ill. két konkurense idén érkezik. Ha tényleg fogok találni még ez év végén jó ajánlatot Traxból, akkor belevágok. Most még más okokból korai lenne a kocsicsere.

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4590)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4590

Én is inkább azért tettem fel (nem is volt időm elolvasni, csak végigpörgettem), hogy esetleg jó áron lehetne Orlandot venni. MH-re tartva elgondolkodtam, mi lenne ha nem egy Orlando és egy VW Polo lenne a családban, hanem két Orlando. (Mostanában úgy is kicsit többet vezeti a kisfeleség, mert néha meg kell futtatnom a PDTDi-t és akkor cserélünk.)

Előzmény: HFT (4589)
HFT Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4589

Ismét búlváros lett a cikk, de engem nem érdekel. Még várok, de lehet, hogy búcsúzóul még egy Chevyt veszek, az Orlando mellé. :)

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4588)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4588

Milliós kedvezmény bárkinek, azonnal

A Chevrolet eltűnik Magyarországról, most érdemes figyelni a hirdetéseket. Vajon tartja az árát használtan? És honnan lesz alkatrész? Tovább »

forrás: totalcar.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!