A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Már megtaláltam a leírását a Tools-nak. Tdom már mit kell írini a dvd-re de sajna valószínű rossz a sw verzióm , mert ha beleteszem az SD-t azt nem látja (64 Gb), tehát a dvd-t már el sem tudom indítani. :-(
van egy MCD navis rádióm de elég sokszor "csinál" olyat, hogy gondol egyet és kikapcs majd egyből bekapcs...(mind egy hogy rádiót vagy cd hallgatok) és egy idő után annyiszór csinálja, hogy nem is indul el. vagy akkor is ezt teszi ha adókat vagy a cd-n a számokat váltók??
Nem a HDDről bootol. Ha valami hiba van a HDDvel, akkor a Media menü nem indul el, csak áll, hogy "system starting".
Azt nem tudom, hogy ha teljesen rossz és esetleg nem érintkezik a HDD, akkor mi van, hogy az indulásnál inicializálás hibát talál és azért nem indul el.
Azt lehetne megpróbálni, hogy nem upgrade firmwaret, hanem teljesen új full-t rátenni és utána az upgrade.
Itt van firmware, de nem az upgrade. Ahhoz, hogy ez felmenjen, be kell kapcsolni előtte a rejtett system menüben a downgrade enable-t.
Ez után, ha felment, remélhetőleg jó.
Ha mégis HDD, akkor PATA csatlakozós kell. 67%-t hagy meg a zenének, a többi a térkép. Ezért, hogy rámenjen 5-6GB térkép, kell min. 18GB. De a format még levesz a névleges méretből, ezért szerintem 30GB minimum kell.
Nem kell formatálni, csak beletenni és rátolni a teljes firmwaret, az formatálja. Ja és a jumpert, ami van rajta gyárilag, le kell venni.
Rakhatsz bele SSD-t, de az a baj, hogy a PATA csatolófelület miatt drága, egy 64GB-s normálisabb kb. 25eFt, ennyiért SATA-ból már sokkal nagyobb lenne.
Arra számíts, hogy a HDD cseréhez szét kell borítani az egészet, mert legalul a nyomtatott áramkör alatt van egy csavar, ami tartja a HDD-t.
Sziasztok.Most vettem egy 2006-os Passatot gyári navival.(a pontos tipust nem tudom.A menüben nincs magyar nyelv,és nem is dumál magyarul.Ráadásul a hozzá kapott lemez is régi.)Hogy tudnék szerezni hozzá friss térképet,és a magyarítást megoldani.Egyáltalán lehetséges?
Próbáltam Samsung telót BT-n párosítani,de az autó papírja azt írja hogy a BT-t bekapcsolni csak úgy engedi ha a telefon rá van csatlakoztatva a gyári helyre.
Ha volt már téma ill.ha hülyeséget kérdeztem,bocs..
Ment is 3 napon keresztül hibátlanul, de ma este egy induláskor, a vw logó után kiírt rövid ideig vmi "svl..... szöveget" hamar eltúűnt és utána csak végtelen újraindulási folyamatot produkál.
Még el sem indul semmi csak VW logó és utána újra előről.
Igaz nem gyári navigációról van szó de hátha tudtok segíteni.
Dobtam egy kínai navit a gépbe de nem szólal meg, (a rádió, DVD része sem) valami letiltja a hangot. Ha visszadugom a gyárit és utána az újat akkor egy darabog szól. Gondolom amíg fel nem ismeri hogy nem a gyári. Valamit kell állítani VAG-COMM-al az autón ilyenkor???? Octavia 2-es RS-ről van szó.
Azóta sikerült a térképet is frissítenem v13-ra. Ajánlom hozzá a Maps Tool v2 nevű programot, ami lehetővé teszi az SD kártyáról való frissítést egy indítólemez segítségével. így nem kell más mint egy 8GB-os SD kártya és egy DVD+RW lemez lassan írva. Mivel a lemezre csak pár MB adat kerül, így kicsi az esélye hogy rosszul íródik meg és emiatt nem sikerül a frissítés. Az oldalon minden le van írva, egyszerű mint az egyszeregy, viszont legalább 39xx firmware kell hozzá, meg persze a térképszoftver.
Elnézést ha egyeseknek rontom ezzel a bizniszét, csak a tapasztalataimat akartam megosztani. Azonban azt ajánlom mindenkinek, hogyha nem biztos abban hogy mit csinál, akkor forduljon szakszervízhez, vagy keressen meg olyat, aki ért hozzá. Itt a fórumon is találni.
Én frissítettem 5269-re. Igazából azért választottam azt, mert annak a hozzászólásai között említik sokan a sikeres frissítést. Először 5274-el kezdtem, de vagy rossz az image, vagy nem kellet volna újraírható lemezre írni, mert elszállt tőle az egész. A kép elment, és csak kattogott periodikusan a lemez a lejátszóban. A youtube-on vannak videók a frissítés folyamatáról, talán ezeket kellett volna megnézni előbb, de utólag sem volt késő, mert az egyik videóban benne van hogy hogy kell újrabootoltatni a hardvert, így az kiírta hogy nem képes betölteni a szoftvert, adjak neki egy rendszerlemezt. Akkor már kiírtam az 5269-et egy új cd-re, ami rendben frissítette a rendszeremet kb 50 perc alatt. Most már van radiotext, és a HDD-n lévő dolgokat sem írta felül.
A tapasztalatokból okulva azt kell mondjam, hogy senkit ne ösztönözzön a leírásom frissítésre, míg alaposan nem jár utána a dolgoknak. Nekem talán szerencsém volt. Ha valaki mégis megpróbálná, és megáll neki a folyamat próbálja a rebootot az eject, a mellette lévő mikrofon és a settings gomb együttes megnyomásával.
Frissítés után most így néz ki a dolog:
Delivery port number: 3T0035680E volt, 3T0035680K lett
HW-Version: H61 maradt természetesen
SW-Version: 3984 volt, 5269 lett
Map version HDD: 7690 maradt, ez a következő projekt. :)
Én is hasonló okok miatt szeretném frissíteni, de az oldal ahonnan szeded (gondolom) a fw-t ott írja hogy a helytelen verziónál könnyen brick lesz a dologból...
Ezért keresnék itt az oldalon olyat aki érti is hogy mit mire lehet, de eddig nem kaptam érdemleges segítséget.