Keresés

Részletes keresés

windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7668

tehát a laptop...kérdés mikor került a rendőrség birtokába ?

az hogy megnézték miután hozzájuk került az biztos, de szerintem valami szakértőt hívhatak, vagy rendeltek ki, hogy a törlést megállapítoták....nem hinném, hogy Kovács 22 István főnyomozó elmondására hagyatkozva lekommunikálták volna....

Kérdésem az Apa kitől tudta meg, hogy lánya etünt...? előbb tudta-e meg, mint a rendőrség...? hiszen úgy tudjuk, hogy az olaszok a barátnőhöz vagy kihez vitték a táskát....ő rögtön bejelentést tett eltünés vagy valami miatt ? Lehet hogy volt már a topicban....de nem emlékszem....

Előzmény: windom earle-ke (7664)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7667

Elfelejtetted, vagy nem érted az etikátlanság-vád alátámasztását?

Tény, hogy tényként nem kezelhető az apai törlés. És, ha törölt is, a rendőrség etikátlansága nem eliminálódik, s a gép átvizsgálásának megkésettsége által keletkezett aggály a szakmaiság terén, szintén tény marad.

Előzmény: laci781 (7660)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7666
Nem fontos az időpont!

Mit törölt Bretnacher a notebookról? Miért törölt?
Lehet, hogy miatta lett öngyilkos a lánya?

Ezek a fontos kérdések blökike.
Előzmény: bloki (7661)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7665

Szerintem abból a szempontból érdekes a kérdés, hogy - logikus megfontolás szerint - a laptop birtokló érdeke az lett volna, hogyha a rendőrség gyorsan és módosítás nélkül megkapja a laptopot, mert ki tudja mi segítheti a munkájukat abban, hogy megtalálják azt, akit ő is meg szeretne találni.

A laptop birtokló persze abban érdekelt, hogy a lány épen és egészségesen, bántódás nélkül előkerüljön (a rendőrség meg abban, hogy megnyugtatóan megoldódjon az ügy), így semmiképpen sem nyugodhat bele abba, hogy valamilyen bizonyíték alapján ne az ő érdeke érvényesüljön elsődlegesen. Ezért akár meggondolatlanságot is elkövethet.

Nem feltétlen áll meg szerintem a rosszhiszeműség, és lejáratásban sem nagyon hiszek, ennek inkább tényközlő jellege volt. Ha nem így lenne, már megírta volna az ügyvéd a panaszt.

Előzmény: Scavolas (7647)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7664

Valaki ismeri "eltünési" ügyekben a sémát ?

Tehát kérdések és

- mikor jut a rendőrség tudomására az eltünés ? az ezt követendő intézkedések különbözőek felnőtt és gyermekkorú esetében (érthető)

- barátok és rokonok megkeresése Kilátta utoljára, mikor, ki beszélt vele, ruházat hangulat stb,... vegyük azt figyelembe hogy klf-i sok barát tehát tolmács is kell, függetlenül attól, hogy a meghallgatott beszéli-e a nyelvünket...bár nyilatkozhat úgy hogy veszéli írja olvassa és nem tart igényt tolmácsra)

- lakás megtekintése (nem kutatása)a lakástulajdonos beleegyezésével...(mert azt nem tudjuk, hogy otthon volt-e és azt sem hogy a rendőrség már az elején tudhatta azt hogy hol lakik Ophelie...és a kulcs a táskában volt....-e (legalábbis én nem tudom) esetleg ha volt az egyetemen "szekrénye stb annak is"

-  közben a táska megtalálási helyének megfelelően adatgyűjtés, a térfigyelő kamerák felvételeinek begyűjtése és valakinek el kell kezdenie nézegetni....majd bejönnek az időpontok a barátoktól hogy mikortól érdemes nézni...mert a táska megtalálásának ideje az egy dolog....aki már nézett kamerafelvételeket és nem tudta elhelyezni a keresett eseményt időbelileg, hát kinézhette a szemét..és ne beszéljünk már arról, hogy mennyire vannak összehangolva a kamerák a pontos időhöz...hiszen minden kerületben más-más alapítvány, vagy kft..bt kezeli a kamerákat....

-kórházak egézségügyi intézmények felhívása, megkeresése

- közben az olaszokkal egyeztetve pontosítani a megtalálás helyét...(itt a kérdés akkor volt-e a szemle ? vki ?)

lehetne folytatni az első napok eseményeit....és eltünés esetében a lakhely, vagy tartózkodási hely szerint illetékes kapitányság az illetékes. Tehát akkor a II.kerület...ahol vszeg van egy készenlétis csoport...akik az mellett, hogy megy a napi ügyek, egyéb apró-cseprő elfogások, még felvették ezt is.

Ahhoz, hogy a fentieket teljes körűen és szakszerűen meg lehessen csinálni....hány ember kell, úgy hogy mellette működjön a kapitányság napi és korábbi nyomozati ügyei is...a afelsorolás nem teljes...gondolom vannak akik nálam jobban értenek ehhez...

az más hogy később gondolom összevontak jó pár embert...

O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7663
A szolgáltató mindenféleképpen.
Előzmény: Scavolas (7634)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7662
De, fontos a pontos dátum. Sajnos, le kellett írnom, hogy miért. Te is elolvashatod.
Előzmény: O2_ (7659)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7661

A rendőrség azt is "megerősítette", hogy a veszprémi esettek kapcsolatos körözés-kiadás késése nem az ő saruk. Hogy is hívják az Országos rendőrfőkapitányt?

(Mint írottam, ellentmondóak a beszámolók erről a törlésről.)

Mikor vizsgálta meg a gépet a hatóság?

Előzmény: O2_ (7657)
laci781 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7660
Es ugyan mar miert etikatlan nyomozati eredmenyekrol beszamolni a rendorsegnek, meg akkor is ha ez a kedves papa tenykedeset is magaba foglalja? Mr. Kopasz beszamolt errol a tenyrol a sajtonak. Pont.

Megvadolni a papat meg foleg nem etikatlan mivel teny hogy torolt. Tudom h a tenybe bele fogsz kotni, szamomora teny mivel a rendorseg tenykent kezeli.
Előzmény: bloki (7650)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7659
Válaszotam már: december 9-e után. A pontos időt nyilván nem hozták tudomásunkra.
De nem is fontos.
Előzmény: bloki (7649)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7658
Köszönöm a beszélgetést!
Előzmény: Scavolas (7655)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7657
Szó nincs vádakról. Tények vannak: az apa törlését a rendőrség megerősítette.

(Ezt én emberileg tényleg gusztustalannak tartom, mivel a notebook, a mobil azok bizony kifejezetten személyes eszközök. Semmi köze nem volt a faternek ehhez. Joga meg pláne nem ahhoz, hogy talán a nyomozás számára is fontos adatokat töröljön.)

"laptop tartalmának hatóság általi figyelmenkívül hagyását"

Ilyen nem történt. A rendőrség amikor eljárhatott, a te szavaddal azonnal hozzáfért a notebookhoz és megvizsgálta a tartalmát. A törlést is ekkor vették észre.

Ebben az ügyben ezek a tények és nem a te sunnyogásaid.

Előzmény: bloki (7648)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7656
Valami megzavarhatott, hogy mégis szükségét éreztem.
Előzmény: laci781 (7653)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7655
Úgy döntöttem, hogy állapotodra való tekintettel megkíméllek a további párbeszéd felesleges terhétől, így sajnos, ez lesz az utolsó neked címzett hozzászólásom ezen a fórumon és ebben a topikban. Mással játszhatod ezt a gügye okoskodós kioktatós lekezelő arrogáns kivagyokén-t, de én nem veszek részt benne.
Szorri, az én hibám.

De azért hidd el, jobb volna mindenkinek, ha inkább befognád és eltipegnél az orvosodhoz, hogy nem elég erős a diligyógyszered.

Bye

Előzmény: bloki (7635)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7654
(Az APO-nál tanítják mesterfokon a bűbeszédű semmitmondást.)
Előzmény: Saker Falcon (7652)
laci781 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7653
Koszonom szepen de nem szukseges tolmacsolnod.
Előzmény: bloki (7650)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7652

"Épületes! A laptop nem fontos."

Nézd, ha azt írtam volna, hogy fontos, akkor most azt írtad volna, hogy: "Épületes! A laptop fontos." Ne feledd, ismerlek.

"Egy adathordozó nem fontos. Amin szöveg, hanganyag, fénykép, vidideofájl lehet."

Ja, azt a fájlt törölték róla, amiben a lány már novemberben megírta, hogy december 4-én a szicíliai maffia a Puskin utca 32-ből el fogja rabolni.

"Van valakinek arra valamilyen egzakt módszere, hogy kiderüljön az apa tényleg törölte a gépről bármit is a hatósági vizsgálat előtt?"

Persze. 120 szemtanú eskü alatt tanúsítja, hogy az apa törölt valamit a hatósági vizsgálat előtt. Sőt utána is, de lehet, hogy az már másik 120 szemtanú.

Előzmény: bloki (7645)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7651
(Tanúsítom, ő nem bloki.)
Előzmény: windom earle-ke (7646)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7650
Az etika passzusait nem én találtam ki. Csak tolmácsoltam feléd.
Előzmény: laci781 (7643)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7649
A józan ész szabálya szerinti időpontot kérdeztem, nem olyan ész szerintit, amit nekem tulajdonítasz. Nos?
Előzmény: O2_ (7642)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7648

Ez itt súlyos gondolati ficam, hiszen az adattörlést súlyos véteknek tartod, akkor a laptop tartalmának hatóság általi figyelmenkívül hagyását még nagyobb véteknek kell tartanod. (Egymást között kellene ezt megbeszélnetek.)

Alaptalanul vádolod az apát. Ez etikátlan.

Előzmény: O2_ (7641)
Scavolas Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7647
Vitatkozhatok annyiban Veled, hogy szerintem ugyan a közvetlen nyomozati ügyben nincs is jelentősége a törlésnek, az általa tükrözött rosszhiszeműségnek (vagy hívjuk csak ostoba stiklizésnek, ha az jobban tetszik, de semmiképp sem jóhiszeműségnek) nagyon is van és pontosan emiatt került szóba a sajtótájékoztatón is. Szakmailag nem hívnám hibásnak, elegánsnak biztos nem szép, de hogy egy apró kis szurka-piszkaként szolgált B. úr felé a hatóság részéről, az már biztos. És ez attól még nem etikai-morális fogalomkör, szerintem, mert az apa rosszhiszeműségét megalapozottan dokumentálja, és a karakter-lejáratás mint fegyver nem idegen egyetlen hatóságtól sem.

Előzmény: Saker Falcon (7637)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7646

Alfredoo

ezt a hsz-t nem értem...."Bloki" -é az előzmény én vagyok a címzett....A mondandójával sem, mivel ilyet nem írtam és állítottam...

Teljes bűntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem vagyok azonos Blokival...de ha valaki nem hiszi a továbbiakban az gyvédemhez forduljon....!!!!!

Szerintem Bloki is kijelenti a fentieket....

Előzmény: alfredoo (7593)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7645

Épületes! A laptop nem fontos. Egy adathordozó nem fontos. Amin szöveg, hanganyag, fénykép, vidideofájl lehet. Nem fontos. Az információ nem fontos a nyomozó számára. Te is szoktál vizsgáztatni?

Van valakinek arra valamilyen egzakt módszere, hogy kiderüljön az apa tényleg törölte a gépről bármit is a hatósági vizsgálat előtt?

Előzmény: Saker Falcon (7637)
laci781 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7644
egyeztetve beszelve ==> egyeztetve lett
Előzmény: laci781 (7643)
laci781 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7643
Ja ha te bloki etikatlannak gondolod akkor az is volt mi? :)

En nem erzem etikatlannak. Sot en ugy sejtem a sajtotajekoztato tartalma egyeztetve beszelve a papaval.

Ez csak egy sejtes nincs bizonyitek.
Előzmény: bloki (7638)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7642
A te eszeddel kb. a táska megtalálása utáni 1 mp-ben! :)))

Te tényleg gigalol vagy öreg.
Előzmény: bloki (7640)
O2_ Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7641
Szerintem mindenki tudja (kivéve téged), hogy nincs jelentősége az ügy szemponjából!

Annak van jelentősége, hogy B. papa törölt és ezzel valószínűleg súlyosan hátráltatta, talán félre is vezette a nyomozást.

Mert ugye azt épeszű ember nem gondolhatja, komolyan hogy a prágai sörözős képeket törölte...
Előzmény: bloki (7639)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7640
Az azonnalt itt, szerinted, miképpen kell a józan ész passzusai szerint értelmezni?
Előzmény: O2_ (7636)
bloki Creative Commons License 2009.02.27 0 0 7639
Nem az volt a kérdés, hogy mi után, hanem, hogy mikor. Senki sem tudja, vagy senki sem meri leírni?
Előzmény: O2_ (7632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!