Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Az 1V is eltűnt, pedig az tényleg lesz péntektől. Komolyabb munka lesz, mint gondoltam, még villamospótló villamos se lesz, mint legutóbb. :)
Menetrend még persze nincs fent, de az a sejtésem, hogy nem lesz meg a 4 perces követés a Nagyállomástól mint most, hanem lesz 6-8 percenként 1V busz, és ahhoz csatlakozó villamos. Visszafele meg ha összetorlódnak a vp-k, jó kis tömeg lesz a Kálvin téren.
Tudom, hogy nincs rá elég busz, de mit szólnátok hozzá, ha így járnának a tócis buszok:
12-es: Vincellér utca - István út - Kishegyesi út - Augusztáig változatlan - Kartács utca - Doberdó utca
15-ös: Vincellér utca - István út - Kishegyesi őt - Segner tér - Hatvan utca - Bethlen utca - Hunyadi utca - Rákóczi utca - Burgundia utca - Klaipedia utca - Szent Anna utca - Vágóhíd utca - Diószegi út - Biczókert utca (egy új buszforduló a Biczókert utca elején). A kieső szakaszok pótolva lennének.
19-es: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Senger tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Tovább változatlan, vissza irányban is a Széchenyi-Kishegyesi felé Vincellérig. 25-össel összehangolva igencsak javulna a Derék utca-Belváros kapcsolat.
22-24: Mindkét irányban a Derék utca felé.
23-as: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca - Kishatár út - Balmazújvárosi út - NYIP - Balmazújvárosi út - Füredi út - Hadházi út - Zákány utca - Sámsoni út (forduló) - Júlia-telep
25-25Y: változatlan
26-os: Augusztáig ugyanaz, mint a régi 26-os - Kartács utca - Doberdó utca
30-30A: változatlan
37-37A: Vincellér utca - István út - Szoboszlói út - Külsővásártér - Széchenyi utca - Kossuth utca - Faraktár utca - Vámospércsi út - 37A-> Kéknyelű utca, 37-> Haláp
41-41Y: Vincellér utca - István út - Kishegyesi út - Nyugati utca - Széchenyi utca tovább változatlan. A 41-esnél a Kinizsi Nyomda utáni hosszabbítás elképzelhető
45-ös: Vincellér utca - István út - Széchenyi utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Nyíl utca - Hadházi út - Benczúr Gyula utca - Köztemető. 3A helyett.
Az még hagyján, de a Kishegyesiről balra a Derékre kanyarodók beragadnak a kereszteződésbe és feltartják azokat, akik Tócóvölgy felől jönnek.
Baromi nagy szívás a Kishegyesi, amióta Ondód és Debrecen között megépítették az M35-ös lehajtóját, de sajnos szükség van rá az ipari park forgalma miatt, mind személy-, mind teherforgalom tekintetében. Lehetne bővíteni a Kishegyesit 2x2 sávosra, és lehetne felüljárót építeni a vasút fölé Tócóvölgynél, de mégse ez lenne az igazi megoldás, mert az az érzése támad az embernek, hogy ez a fejlesztés legitimálná azt az egyébként más módszerekkel is csillapítható forgalmat, ami az utóbbi években a Kishegyesire nagyon kellemetlen következményekkel járva rázuhant.
Egy kicsit enyhítené a zsúfoltságot, ha a Bartók végén újra megnyitnák a forgalmat a Kunhalom utca felé a vasúton keresztbe, habár a Bartók belső szakaszának telítettsége már így is gáz. Valamilyen forgalomkorlátozási módszerrel biztos meg lehet oldani, hogy a Kishegyesi forgalma csökkenjen valamicskét, de a Bartók Béla út se lehetetlenüljön el még jobban.
Az egy dolog, de a lámpát "csak" fel kellett rakni pár oszlopra, a körforgalomhoz pedig utat kellett volna szélesíteni, stb. Elvileg minden Derék utcai lámpa telepítése a Lidl-re volt bízva. Állítólag azért is épült meg olyan későn az áruház.
Anno amikor a Lidl épült ők újították fel a Derék utcát és akkor alakították ki a Lidl által a lámpás csomópontokat, tuti nem fognak körforgalmat építeni, hisz a lámpák se olyan túl régóta vannak.
Pedig jó lenne egy körforgalom a Holló László sétány és Sárvári Pál utca megállóknál a csomópontokban. De a buszmegállók elé is kellene zebra, mert nagyon sokan átszaladnak inkább, mintsem, hogy kerüljenek egyet a zebra miatt.
Ezeknél a csomópontoknál is van beleszólása a Lidlnek?
Annak már lőttek. A Lidl-lel fizettették a kereszteződéseket, és eredetileg körforgalmakat terveztek. Drágább lett volna.
Ráadásul az egyirányúsítások óta azt is tudjuk, hogy a lámpa nagyon jó eszköz arra, hogy a gyalogosok ne lépjenek csak úgy le az úttestre, hogy az autóknak ne kelljen elsőbbséget adniuk. Tehát csúcsidőben még talán jót is tesz a lámpa a Derék utcán - legalábbis a logikájuk szerint.
Annyi biztos, hogy a belvárosi egyirányúsítás sok más utcán megnövelte a forgalmat, ami késésekhez vezet. És az átalakítások miatt nem egy létfontosságú zebrát (Burgundia utca, Piac utca) könyörtelenül megszüntettek. A Plaza előtt ugyanezt képtelenek voltak megcsinálni, pedig kész rémálom a Péterfia utca felől jobbra térni. Igaz, ez a tömegközlekedést nem érinti.
Az elmúlt héten én is többször busszal mentem munkába (szervizelésen volt a kocsi), az egyik sofőr elég hangosra vette az URH-t, és állandó bejelentések voltak, hogy "x:xx-kor kéne indulnom 19-esen de még csak a Kossuth utcán vagyok", stb. Lehet, az egyirányúsítás bekavart pár viszonylatnak. Talán rövidebbre vettek pár fordulóidőt, és nem nagyon lehet tartani. Korábban mintha azt mondták volna, hogy a menetidőn is változtatnak, mert könnyebben lehet haladni a belvárosban. Eddig még nem változott semmi.
Szerintem nem is fog, mert amennyit gyorsult a belváros, annyit lassult a környéke. Pl. a már említett Ótemető utca. A Kossuth utca egyirányúsítása miatt sokkal többen térnek jobbra, az Árpád tér felé, mivel a Szent Anna utca felé hosszabb lenne. Így viszont már a Rakovszkiról se tudnak elindulni zöldnél az autósok, mert a kereszteződés eleve be van dugulva. Nem tudom, hogy tudnának ezen segíteni. A legjobb az lenne, ha a rég ígért körforgalom végre megépülne.
Nem tudom kinek tűnt még fel, de egyre gyakrabban látok szóló buszt 30-ason (hétköznap délutáni csúcsban is, és nem a betétjáraton). Elkezdődött a 30-as inflálása is?
A Vágóhíd utcai munkálatok miatt újra 20 perc körüliek a késések.
19-esen is rendszeresek a 5-10 vagy nagyobb perc késések. Pedig régen ez nagyon nem volt jellemző a vonalra.
22-esen is gyakran tapasztalok mostanában 10 perc körüli késéseket.
Illetve még sok más járaton vannak nagy késések.
Mi van mostanában? Ennyi útépítés van? Vagy a forgalom? Mert nagyon idegesítő, hogy nem lehet megtervezni az utazást, mert egy csomó járat 10 percnél is nagyobbat késik.
Az 1V busz is benne van, nyáron megint lesz valami kapirgálás az 1-esen? Jöhetnek megint a KCSV-k a 2-es vonalra, bár lehet nem is lenne rossz, mert a Caf-okban nagyon gyatra a klíma, nem tudom miért nem lehet egy kicsit intenzívebbre állítani.
146E: én csak a számát látom az app-ban, azt nem, hogy a Szoboszlói úton menne
Annak idején (amikor még sehol sem volt az ipari park) már pedzegettük, hogy a 17Y forgalmán javítana, ha nem lenne végállomása a Határ úton, hanem a 4-esen keresztül visszatérne a városba. Később kétszer is előfordult, hogy a Határ út beszakadt a megnövekedett forgalom alatt (akkor kezdték építeni az ipari parkot), és a Segner tér - Kishegyesi út - István út - Szoboszlói út - Határ út - Csalogány utca között közlekedett egy 17H jelzésű busz. A két viszonylatot össze lehetett volna fésülni.
A DKV honlapján egyelőre semmi infó, de biztos nem véletlenül került az alkalmazásba. Valószínűleg gyorsabban ér majd az ITK-hoz a 4-esen keresztül. De egy Tócit is érintő viszonylat se lenne rossz ötlet.