Olvasd el a jegyzőkönyvet is! Nekem oda írta hogy a vizsga az 5-ös jegyzék alapján történt és a hatóság azt fogja kérni . Függetlenül attól hogy a Hajólevélen 4-es szerepel . üdv doktor4
Ma szemléztettem kis csónakom... a vizsgabiztos majdnem utolsó kérdésként megkérdezte, hogy fekete gömböm van-e?! Én biztosra akartam menni és vittem, szóval nem volt gond. Azért rákérdeztem, hogy nincs előírva kötelező felszerelésként (4-es jegyzék) mégis kell? A válasz az volt, hogy benne van a hajózási szabályzatban! Ha nem lett volna szerintem akkor sem lett volna gond, de ki tudja...
Ma voltam pecázni. Azt sem kérdezték meg a halak,hogy miért ücsörgök ott. Ellenben a haver mellettem fogott körmös kétéltűt. Megsajnáltuk,és visszaengedtük pár darab sztárfotó után.
Beerci. Te is tudod. Egy ház sosincs kész.
Bármennyire probálsz mindenre gondolni, biztosen lesz, ami kimarad.. Esetleg 2 hét mulva megjelenik valami új technika....
Na de igy a szép! :-)
nekema villanyszerelo ezeket javasolta, eddig nem szivtam meg:
- falra minden doboz, madzag, stb. nem lathato ize melle odairni milyen messze van vmi kesz hazon is lathato rezstol es FENYKEPEZNI. par ev mulva meg az is elgondolkodtat, hogy melyik helysegrol keszult a kep. (az, hogy az ajto melyik felen van a falba rejtve vmi feleljtos)
- minden helysegben ket fazisrol menjenek a konnektorok (csak egyik fazis megy el)
- minden helysegben meg kell csinalni az alapszerelest oda is, ahova meg nem tervezunk semmit, mert mire kesz a haz kellhet egy-ket plusz konnektor
-minden helysegbe ket iranybol huzzunk vezeteket (ket fazis) ki lehet szakaszokat valtani gond/szukseg eseten
- kapcsolokat ne a szokasos kb 140 cm magasra tegyuk, hanem 100-a, mert sokkal kenyelmesebb (probajd ki eg yelkepzelt kapcsolot 140-en es 100-on kapcsolni)
- kotodoboz nem kell szerelhetore, mert csak ronda es kiesik a 'dugoja'. nem valoszinu, hogy at kell szerelni, ha megis 'feltarhato'
- minden helysegbe a kapcsolok melle egy 8 eres (praktikusan UTP) gyengearamu vezetek (barmi vezerlo, mero ize kesobb konnyen csatlakoztathato ra, pl. szobankenti termosztat)
- minden helysegbe a konnektorok melle egy UTP, mert wifi koraban van a haznak olyan pontja, ahol nem megy a wifi internek, kabeles akkor is mukodni fog
- jard korbe a hazat, mintha este sorozes utan hazaertel volna es probalgasd hogy allja jobban kezre 'felkapcsolasi sor'. (praktikosan javaslom egyik este vagy fel kocka sor utan es egy jegyzetelo szemellyel tamogatva. ahova akkor nyulkalsz a nem letezo kapcsolok utan ott sormentesen is mindig meg fogod talalni :-) )