Szerintem most is azt teszed!Milyen elírásról beszélünk?!Milyen érdekes,hogy amióta reklamálnak a lakók hirtelen 4200FT/GJ lett a hődíj!!!!Mennyi(GJ v. MJ) lett elírva???Nem egy bonyolult dolog felírni pár számot!Ezt te sem veszed be?!Ne szórakozzunk már!!!Ez már több mint gyanús még ha neked nem is tetszik!!
Mi ebben a magyarázkodás? Leírod légyszi, hogy miért olcsóbb a távhős hőközponti hődíj (3750 Ft/GJ), mint a gázfűtéses 95%-os hőközponti kazán hődíja (2611/0.95=2748 Ft/GJ)? A számításhoz használt értékeket meg a gondnok olvasta le, aminek szerintem bárki utána tud járni, ha megkérdezi. A többi adatot meg a neten meg lehet találni (pl. gázművek honlapja). Fogadóórán elhangzott, hogy az októberi hődíjakat "elírás miatt" rosszul számította ki a KK. és hamarosan kiküldik a jól kiszámítottat, ami kb. 4200 Ft/GJ lesz. Megkapták az OTP-s számla kimutatást és a csekkes jobokat a jövő hétre várják, ezután tudják kiszámolni az egyenlegeket. Ezt is október végére igérték és már december van. Egyébként nekem sem szimpatikus a KK. hozzáállása az állandó időpont módosítások és elhallgatások miatt.
Akinek két havi elmaradása van az számíthat arra hogy kikötik a meleg víz és a fűtés szolgáltatásból.! EZT MI LAKOK SZAVAZTUK MEG A LAKÓGYŰLÉSEN,ÉS SZERINTEM JOGOS IS.Még mindig kb.50 lakásból nem vették át a közüzemi díjbekérőt,ezeket valakinek ki kell fizetni!!Majd ha nem lesz meleg víz és fűtés a lakásban akkor biztos átveszik díjbekérőt.
Lehet, hogy normális meg hidegebb van stb, de a múltkori közüzemi díjbekérő kb háromszorosát fizettem most.... és engem is érdekelnének a pontos kimutatások és elszámolások. szeptember óta ígérik, hogy majd küldenek egyenleget, hogy ki hogy áll a közös kötlségével (én tudom hogyan, mert megvan minden számlám, de ha netán méltóztatnák végre elküldeni ezt az egyenleget, akkor látnám, hogy tényleg úgy van-e és részletes tájékoztatást arról, hogy mit hova fizetünk be. Én is kíváncsi lennék, hogy mire költik a pénzt, és arra hogy miért nem küldenek egyenleget. Addig míg erről nem kapok pontos tájékoztatást, addig szerintem ne fenyegetőzzenek azzal h majd 2 hónap után kikapcsolnak ezt meg azt.Mert addig meg míg nem tudom hogy miért fizetek annyit amennyit (mert most hónapban a régi közös költség konkrétan dupláját kellett volna befizetnem, amit nem nagyon értek. Jó lenne ha küldenének egy egyenleget, akinek kell az rendezze a számláját, de az , hogy azt se tudjuk mi miért annyi amennyi a lapon elő van írva, de sehol nem tudunk utánanézni, hogy tényleg annyi-e, az gáz, közös költség satöbbi, és így addig lophatja a ház a befizetéseinket amíg tudja. jah és ez tényleg gyanús, hogy aug. óta nem sikerült még az egyeztetett számláinkkal se mit kezdeni és hogy nem küldenek egyenleget, remélem akik eddig becsületesen fizettek azokkal nem csesznek ki, mert nagyon úgy tűnik a többletköltségek miatt.... És érdekelne az is, hogy ki volt a tegnapi gyűlésen és hogy történt-e valami? És ha igen, mi? köszi, Szandra
Ui: Jah és a közös költségről is küldjenek számlát IGENIS havonta, mert nem mindenki fogja észben tartani, hogy mikor is fizetett közös költséget melyik hónapban, és mikor nem, erre ne sajnálják már a pénzt, ha mi már azt se tudjuk mire fizetjük. jah és a legutolsó közös költség értesítő utoljára a szeptemberi (!!!!) közös költségről jött, így szerintem ne csodálkozzanak ha valaki elfelejti befizetni vagy mivel nem tudja hogy áll az a bizonyos egyenleg amit majd kiküldenek, nem fizeti be a közös költséget. Úgyhogy KÜLDJENEK HAVI ÉRTESÍTŐT A KÖZÖS KÖLTSÉGRŐL ÉS AZ EGYENLEGRŐL ÉS HOGY MIT EGYEZTETTEK MEG ARRÓL HOGY MILYEN ÖSSZEG PONTOSAN MILYEN SZÁMÍTÁSOKKAL IS JÖTT KI. Jah és ha ezt végre így fairül csinálják, akkor majd mi is úgy viselkedünk velük ennyi.
Hát igen!Úgy látszik lehet ezt normálisan,korrekten is csinálni(bár szerintem ez nem mindenki érdeke)!Már a honlapjuk is fényévekre van a mostani K.K-étól!Külön figyelmébe ajánlom mindenkinek a fűtéselszámolást!!Egyébként teljesen egyetértek Gj77-el!Az SZVB is megint csak küszködik az ellenőrzéssel(állandó időpont módosítás,megkerülés stb)!Nálam biztosan nem nyerték el a bizalmat!Szerintem ők nem is terveznek itt hosszútávra(legalábbis nem úgy dolgoznak)!
Más: nem tudja valaki,hogy ki volt az az "intelligens" lakótárs aki szombat éjjel lerúgta a kertkaput?Mit is várunk itt bárkitől bármit ha saját magunk nem vigyázunk a saját tulajdonunkra?!!
A kk. nagyon jól tudja, hogy már átvertek bennünket korábban. Pont a bizalmunkat kellene elnyerni azzal, hogy minden adatot a rendelkezésünkre bocsát, mire költik a pénzünket. (persze számlákkal igazolva). Nem kellene mindenkinek elküldeni, de a lépcsőházakban egy-egy fénymásolat jól mutatna a pénzbehajtó papírok mellett. Nekem az utolsó két hónap elszámolása is megfelelne, csak látnám! Október végére igértek elszámolást, aztán november végére, holnap december. Megint csak fizetünk, és nem tudjuk, hogy kinek a zsebébe!!! Ja, és Kedves Sólyom ez menne rendőrség által lefoglalt papírok nélkül is! GJ
Arra kérnélek Benneteket, hogy töltsétek fel a szept-i gázszámlát, amit a szolgáltatótól kaptunk. Ha ez nincs meg Nektek, akkor kérlek, jelezzétek, és bekérjük mi a közös képviselettől. A probléma az ugyanis, hogy a kk-nak - akik átverhetnek bennünket, és valóban annyi pénzt számolnak rá pluszban, amennyit akarnak - megmondja a szolgáltató, hogy mennyit fogyasztunk, aztán a kk úgy módosítja az adatokat, ahogy kedve tartja. Ezt kellene kideríteni, mert a szept-i elszámolás is elég zavaros (szerintünk módosított adatok).
Igen ez valóban egyszerű lenne, ha megkapjuk az információt a közösképviselettől. A gázfogyasztást már tudjuk,mind a m3, mind a FT-os összeget. Egy hiányzik, lakásonként ha összeadjuk a befizetett hődíjat, akkor az mennyivel több( netán kevesebb), mint a gázszámlánk. Ha tavaly úgy volt megállapítva a k.költség, hogy "elbírtunk" egy 10 millás lenyúlást, akkor most sok pénznek kéne a számlánkon lenni, mert jóval több lesz az éves költségünk mint tavaly. De mivel nincs elszámolás Goodbye! GJ
Az elhasznált gáz mennyiségét meglehet szerintem nézni a gázórán,ha csalnának az ebből kiderülne.Nézzük meg mennyit fogyasztunk és utána reklamáljunk, ha nem jogos a hődíj.
Igen Nikol78, sajnos ez a helyzet, jól látod. Még egy jó évig ebben a helyzetben leszünk. Én azt sem értem, ha a miénk a "társasház", akkor miért nem mi diktálunk. Megint nem tudjuk mire mennyi PÉNZÜNK megy el. Eltelt egy év, én személy szerint egy korrekt elszámolást várok a pénzünkről, de azt érzem, sosem kapom meg. GJ
Szerintem ez megint csak magyarázkodás!Ennél még a távfűtés is olcsóbb(3490FT/GJ)!Ha csövek rosszul vannak szigetelve nem lehetne kijavíttatni garanciába?!Egyébként érdekesnek tartom,hogy a Karolina Udvarban(ugyanez a kazán,beruházó,kivitelező)lakók szinte a felét fizetik a mi hődíjunknak!!Igaz őket nem a "korrekt" O.CS. által hozott szintén "korrekt" közös képviselet képviseli!Nem lehet,hogy nekünk azért ennyi mert így akarják behozni az előző KK. által elsíbolt pénzt?!Nekem ez megint lehúzásnak tűnik!Még akkor is jobban járnánk ha kazánok helyett távfűtésünk lenne!Az a baj hogy itt mindig valami nem stimmel és a lakók isszák meg a levét!
Sajnos elég rossz, mivel a sok rosszul szigetelt cső a folyosókat fűti. A kazán hatásfoka és a valóság A Hoval Atmoas kazán hatásfoka egyébként 95%. Éves hatásfok pedig elég gyenge lehet, mert nem megy teljes kapacitáson a kazán. Valószínű jópár lakásba még nem költöztek be.
Megkérdezhetem, hogy valaki leadta -e rajtam kívül a "vizes papírt" úgy, hogy még semmi következménye nem lett? Mert én leadtam viszonylag időben, és nem láttam kiírva a lépcsőházban a lakásszámok között az enyémet. Nyugtasson meg valaki, hogy ez normális! :) Jó lenne már kifizetni az egy évi vízdíjam...
Pont az egységárral van a baj, nem a felszorzással. Majd egyszer talán te is megérted, hogy miért kellene változnia az egységárnak minden egyes hónappban. Eddig a szeptemberi egységárral számolták a fűtésedet és a melegvizedet. Ha a januárit is ezzel számolják gáz van, mert több lesz mindenkinek a fűtése, jobb a hatásfok! Tudom, hogy bonyolult, de majd a közös képviselet elmagyarázza! Az egységár akkor egységár, ha egy évi gázfogyasztásból ( fűtés, melegvíz) számítják ki. Így valóban ugyanazzal az értékkel szorozhatsz fogyasztás szerint Mivel nyáron csak melegvíz van nem kell a fűtést is beleszámítani. Télen több a fűtésköltség megint más a számítás. A tavasz és az ősz átmenet, így folyamatosan változik a hatásfok. Minden egyes számításkor más az egységár(MIVEL NEM ÉVES!!!) Remélem sikerült elmagyaráznom!? Kérdezz meg egy matektanárt, hogy a hatásfok mennyiben befolyásolja a végeredményt! Szóval a hatásfokra is GONDOLJÁL! EZ ILYEN EGYSZERŰ! Köszi, GJ
1476 Ft/m3 a víz felmelegítésének díja és a vízórádon mért mennyiséget fizeted,a fűtés ugyanúgy működik,a mérőóra állása szerint fizeted.Ebben nincs semmi ,,lottó ötös".ha nem érted akkor nagyon sajnálom,pedig ,,tök"egyszerű.Talán kérdezz meg egy matektanárt,de szerintem egy felső tagozatos diák is elmagyarázná hogy ez így van jól.Az elektromos áram díj ára is egyforma minden hónapban,csak egyszer többet máskor meg kevesebbet fogyasztasz.A MINDENKORI EGYSÉG ÁRAT SZOROZZÁK A FOGYASZTOTT EGYSÉGGEL!! EZ ILYEN EGYSZERŰ.....ERRE NEM GONDOLTÁL??????
Örülök, hogy Te utánanézel a dolgainknak, de nem mehet mindenki a közös képviselethez, hogy elmondják mi mennyi. Egyszerübb lenne, ha úgyis kapjuk a díjbekérőt, akkor arra ráírni. Kb. 3 sorral lenne több.
Most kaptam meg az októberi díjbekérőt- hát csodálkoztam. Ha havonta van a leolvasás és a számítás, akkor nem lehetne, hogy ugyanaz a bruttó egységár (1476 Ft/m3, 7841 Ft/Gj) legyen. Ez olyan, mintha kétszer lenne egymás után ötösöd a lottón. Az egységár függ a külső hőmérséklettől, a lakók fogyasztásától, a hőveszteségtől stb. Lehetetlen, hogy ugyanazt az értéket kapjuk minden hónapban. Ezzel a számolással valami nagyon nincs rendben, vagy tényleg kétszer van ötösünk a lottón. Kiváncsi vagyok, harmadszor is sikerül-e.
Sok nehézség után az SZVB a héten megkapta a betekintési jogot az Erste számlához. Az OTP-hez továbbra sincs betekintési jog, de erre az egy hónapra már nincs sok értelme. Megkértük a közös képviseletet, hogy kérjék ki az OTP-s számlainfókat, mivel az iratok a rendőrségen vannak és sokan nem egyeztették a befizetéseiket. Ez alapján felderíthető a múlt és mindenkinek rendezhető az egyenlege. A kk. 1 hónap csúszással novemberre ígérte ennek elrendezését. Ígérték, hogy a következő hődíj értesítőn feltüntetik, hogy mi alapján számoltak hődjat. Számlákkal kapcsolatban már történt egyeztetés. Néhány szerződés még nem lett újrakötve és néhány számla meg se érkezett. Az eddig beérkezett számlákat kifizették. Az SZVB akkor tudja ellenőrizni a pontos könyvelést, ha megvan az OTP-s számla kimutatás.
A 637-es hozzászólásban azt írta az szvb hogy 11.-től hozzáférésük van a netbank megtekintéséhez.Nem a kk. akarom védeni de egy ilyen ügy után mint a miénk nem lehet egyszerűen tisztázni az anyagiakat,a rendőrség nem ad ki minden információt addig amíg a nyomozás le nem zárul. A számvizsgáló bizottságnak van joga megnézni, és betekinteni a könyvelésbe.Sőt! kötelessége.Szerintem az előző képviselet nem volt igazán ellenőrizve azért ,,fáztunk rá" .Aki a számításokra kíváncsi az érdeklődjön a könyvelőnél,szívesen elmondják hogy történik(én így tettem).De hamarosan mindenkit kiértesítenek a számítás módjáról. Remélem a fogadó órán nagyon sokan részt vesznek és elmondják észrevételüket.
A félelmed jogos és igazad van ,jobb félni mint megijedni.