Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Hát a kazánt max hőfokon üzemeltesd,azért jó a pufi mert az "befogadja/ná"ha lenne elég hely egy begyuttás hőenergia eltárolására (ne legyen füstölös/lemodulált üzemállapot ) !:-))) Viszont ha hozod a magas hőfokot ,akkor jön a másik hibapont,a Vta hiánya ,mert a 90 c fokos vízzel sokkolod a lakáskört !:-)
Üdv ! Ha nincs hőmérőd a pufidon ,akkor mi alapján gyuttasz bé ?:-) Kézrátétel /gyurcsók? :-) Ha túl fűtőd a pufid ,akkor jön a füstölös időszak ,csak az a kolbászoknak jó ,a hatékony fűtéshez semmi köze nincs !:-( A Vta-t sem érdemes megspórolni ,és kár hogy csak ekkora pufi sikerült a jó kis kazánhoz beapplikálnod !:-)
Jovo heten veszek 100 kilot brikettbol 6ruro/25kg annyiert adjak itt, kiprobalom mennyire eleg vagy azzal meddig eg a kazan, jovo heten megmondom, egy probat meger. Olvastam rola jot es rosszat is boven, ugyhogy ugy vagyok vele, hogy 24 euro nem a vilag vege, kiprobalom aztan megiroma tapasztalatot.
Kerdes meg a pufferrel kapcsolatban, hogy hogyan erdemes a kazanra pakolni, ha leeg a fa, akkor megint pakoljam meg es hadd menjen vagy inkabb varjam meg amig kihul a puffer es utanna pakoljak megint a kazanra? Tudom tobb energia kell felfuteni, mint melegen tartani de ez ebben az esrtben piffertartallyal es faelgazositoval is igaz lenne, hogy inkabb folyamatosan pakoljak ra es ne varjam meg amig kihul a puffer?
Nekem 92 fokra van állítva a kazán, a puffer a fűtés végén általában 90-92/85-88 fokos.
A keverőszelep a lakásba, most, hogy 4 fok van kint 45 fokos vizet enged, ezzel 22 fokot tart nappal, éjjel 20-ig megy le a termosztát program szerint.
A kazánt jó lenne, ha ~80 fok felett üzemeltetnéd+a füstgáz is jó ha legalább 200,mert vannak a gázosodásnak is alapkövetelményei :) (a füstgázhő kicsit vallás kérdése, nézdmeg a leírást mit ajánlanak)
Igen, már csak jövőre fogom turni pótolni a hőmérőket...
igen jo volna már a jövő évi fa is, veszegetek most folyamatosan amikor van pénzem, meglássuk, csak félek hogy a tavalyi fa el fog fogyni és akkor már csak a vizes lesz és az meg nem jó...
A fabrikettel valaki próbálkozott már ilyen faelgázosítós kazánnal meg pufferrel? Nem érné az meg?
A kazán per pill 72 fokosra van állítva, szóval nem hiszem hogy 80-90 fokos víz megy a pufferből a lakásba. Amúgy hány fokra érdemes a kazán hőmérsékletét állítani?
hát ha a 0,99K érték neked jó akkor igen a szigetelt ház valahol 0,3K-nál kezdődik
a pufira feltétlen mihamarabb hőmérőket így nem tudod mennyire fűtötted fel és a következő begyújtásnál mennyi energiát kellene visszapótolni, itt a hőmérő a lényeg mindenhol pufin 3-4 helyen lakáskör előre menőn visszatérőn
a tavalyi fa idén szerintem elég lesz talán, de a jövő évi tüzelőnek is az udvaron kellene már száradni mert csak azzal lehet fűteni